Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της μεγάλης δημοσκόπησης του TROMAKTIKO. Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Με πάνω απο 43.000 συμμετοχές ολοκληρώθηκε η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση απο το πιο δημοφιλές Ελληνικό blog. Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ψήφου:

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 1% στις εκλογές του 2012.

Έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε να εξαιρεθούν όλες οι διπλοψηφίες και να προκύπτει αξιόπιστο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε είχαμε κάνει στις περσινές Εθνικές εκλογές. Οι μοναδικές συμμετοχές έφτασαν τις 43.564!

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν παραδοσιακά στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).

ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

Μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όλοι περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος. Ιδού τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μετά τα αλλεπάλληλα "success" stories και την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η πλειοψηφία του πληθυσμού, δείχνει να χάνει μεγάλο ποσοστό των δυνάμεων της (-55%). Συνεχίζουν να ποντάρουν όχι στην ελπίδα και στην ενότητα, αλλά σε διλήμματα και στον φόβο, εκβιάζοντας συστηματικά τον Ελληνικό λαό εκ μέρους των Δανειστών. Διλήμματα όπως μείωση συντάξεων/μισθών ή χάος, μνημόνια ή χάος, Νέα Δημοκρατία ή χάος έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.  Μπούμερανγκ τους γυρνάει πάντως η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα καυτά θέματα της οικονομίας και των Μνημονίων, χρησιμοποιώντας την Χρυσή Αυγή, αφού μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της δεν πείθεται από τις τελευταίες εξελίξεις και φεύγει πηγαίνοντας κυρίως προς το κόμμα του προφυλακισμένου Μιχαλολιάκου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βγαίνει κερδισμένος από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κυρίως όμως γιατί πέφτει η ΝΔ. Το κόμμα της Κουμουνδούρου προσπαθεί, αλλά δεν πείθει για να μπορέσει να ξεχωρίσει και για αυτό τα ποσοστά του παραμένουν παγιωμένα σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Ερωτηματικό παραμένει το τι τελικά θα κάνουν όταν έρθουν στην εξουσία και πως θα βγάλουν τον κόσμο από το αδιέξοδο. Είναι άραγε έτοιμοι; Αυτή η στιγμή δεν φαίνεται να είναι και πολύ μακρυά και εκεί πλέον θα φανεί πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Το ΠΑΣΟΚ όσο και εάν ακούγεται παράξενο και παρόλο που έχει σημαντική πτώση των ποσοστών του κατά περίπου -45%, κρατάει γερά και όλα δείχνουν ότι θα μπει άνετα στην επόμενη Βουλή διαδραματίζοντας πάλι ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Δυστυχώς θα προσθέσουμε!

Σημαντική πτώση κατά περίπου -50% εμφανίζουν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ελπίδα που δημιουργήθηκε για κάτι διαφορετικό και ενωτικό στις προηγούμενες εκλογές φαίνεται ότι σιγά σιγά φθείρει, μαζί με τα ποσοστά τους. Πρόβλημα πάντως για την επόμενη Βουλή όταν γίνουν εκλογές δεν θα έχουν και αναμένεται να παίξουν σημαντικότατο ρόλο ειδικά σε περίπτωση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι οι περισσότεροι που φεύγουν από τους ΑΝΕΛ πηγαίνουν πιο δεξιά!
 
Η δημοσκόπικη εικόνα που έχουμε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που θα σας παρουσιάσει απόψε στην Mega Ανατροπή ο πάντα "αξιόπιστος" και "αντικειμενικός" John Πρετεντέρης.  Αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά 100% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ενώ οι τάσεις είναι ΑΝΟΔΙΚΕΣ, κυρίως τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτό φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο ο συντονισμένος mediakos κανιβαλισμός που δέχονται από το σύνολο των συστημικών εκδοτικών οίκων και καναλιών μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα. Σίγουρα εκεί στην Χρυσή Αυγή δεν έχουν και τα καλύτερα παιδιά, αλλά δεν είναι αυτό που απασχολεί τον απλό πολίτη. Μεγάλη μερίδα του κόσμου λειτουργεί αντιδραστικά, αφού λίγο πολύ ακούει ότι μετά από 40 χρόνια διαφθοράς του πολιτικού συστήματος που μας έφερε εδώ, οι πρώτοι που θα την πληρώσουν και πρέπει να πάνε φυλακή θα είναι όσοι φοράνε μαύρα μπλουζάκια, θαυμάζουν τον Χίτλερ και κυνηγάνε λαθρομετανάστες. Μήπως προηγούνται πρώτα κάποιες άλλες αποδεδειγμένα εγκληματικές οργανώσεις;

Ο Φ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ είναι ο επόμενος Καρατζαφέρης. Χρησιμοποιήθηκε όσο χρειάστηκε από το "σύστημα" και αυτό το πληρώνουν τώρα. Πρόβλεψη μας είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπουν στην επόμενη Βουλή κυρίως γιατί οι τάσεις που υπάρχουν στα ποσοστά τους είναι ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ.

Το ΚΚΕ μετά την αλλαγή ηγεσίας (όχι μυαλών), παίρνει λίγο τα πάνω του, αυξάνοντας την δύναμή του γύρω στο 10%. Ευτυχώς για τους κόκκινους δεν υπάρχει μεγάλη άνοδος στα ποσοστά τους, αφού δεν θέλει και πολύ ώστε να χαρακτηριστούν από κάποιους αντισυνταγματικό κόμμα στα όρια  εγκληματικής οργάνωσης. Όποιος άλλωστε τολμάει να θέσει σε κίνδυνο την "Δημοκρατία" τους, έχει κακά ξεμπερδέματα Τέλος, τα μικρότερα κόμματα αν και αυξάνουν ελαφρώς τη δύναμή τους, πλήρως αποκλεισμένοι από τα τηλεοπτικά δρώμενα, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν σε ποσοστά κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Αξιόλογο είναι και το ποσοστό που παίρνει το "ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ", προβληματίζοντας μας για το εάν θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλα κόμματα στις επόμενες έρευνες που θα ακολουθήσουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ  (ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση ισόποσο δείγμα από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες η ΕΚΤΙΜΗΣΗ για το αποτέλεσμα θα ήταν η παρακάτω. Όπως θα δείτε η ΝΔ αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της, κυρίως λόγω της ηλικιακής κατηγορίας 65+ όπου κυριαρχεί και η οποία δεν υπάρχει επαρκώς στο αστάθμιστο δείγμα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
Από  .......  newsnowgr 

Στουρνάρας: Οι αυτοκτονίες δεν σχετίζονται με τις φοροεπιδρομές- VIDEO

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


«Υπάρχει μια χρονική υστέρηση από τη στιγμή που θα βελτιωθούν ο αριθμοί μέχρι να το αισθανθούν οι πολίτες στην τσέπη τους»... Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην εκπομπή «Στον ενικό» και στο Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, ενώ επισήμανε πως «η Ελλάδα έχει πλέον βγει από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας». Παραδέχτηκε ότι «οι αυτοκτονίες είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και οφείλονται σε ένα μεγάλο μέρος στην κρίση που υπάρχει». «Η Ελλάδα ήταν χώρα με πολύ λίγες αυτοκτονίες, και τώρα είναι μία χώρα όπου έχουν αυξηθεί σοβαρά οι αυτοκτονίες λόγω της κρίσης. Δεν είναι όμως οι φορολογικές επιδρομές. Οι αυτοκτονίες έχουν να κάνουν με το ότι κόσμος βρέθηκε άνεργος, με το ότι έκλεισαν επιχειρήσεις λόγω της κρίσης». Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Δυστυχώς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έχω πολύ μεγάλη κατανόηση σε αυτό το πράγμα, αλλά αυτό που λέω: Πείτε μου άλλο δρόμο». Στη συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Ξέρω πώς είναι να ζεις με 500 ευρώ. Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου... Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό».







 Παρόλα αυτά, όπως είπε, η χώρα έχει βγει από τις επικίνδυνες ζώνες: «Έχουμε βγει από την ζώνη της χρεοκοπίας και της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ. Αρχίζουν και σταθεροποιούνται οι προσδοκίες» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι σιγά σιγά περνάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης: «Ανά τρίμηνο πάμε σε θετικό ρυθμό ανάλογα με το πώς γίνεται η διόρθωση». Για πρωτογενές πλεόνασμα «Όλα δείχνουν βελτίωση» σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού και «είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που έχουμε αποτέλεσμα καλύτερο από τους στόχους». Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει νέο δάνειο και άρα νέο μνημόνιο, απάντησε ότι νέο δάνειο δεν σημαίνει απαραίτητα και νέο μνημόνιο. «Πόσα νέα μέτρα επιτέλους;», ανάφερε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει μια χρονική υστέρηση από τη στιγμή που θα βελτιωθούν ο αριθμοί μέχρι να το αισθανθούν οι πολίτες στην τσέπη τους».

Από ...... epikaira

Αυξάνονται τα όρια, μειώνονται συντάξεις και εφάπαξ – Χαστούκι για 3,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Αύξηση ορίων ηλικίας για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ
- Τέλος το ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών
- Πως θα υπολογίζονται οι επικουρικές και το εφάπαξ

Τα Ταμεία είναι ένα βήμα πριν το κραχ. Τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ουσιαστικά έχουν στόχο την περιστολή των δαπανών και μόνο. Έτσι τα μέτρα οδηγούν σε μειώσεις των συντάξεων και των εφάπαξ, αλλά και αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων.

Από έξι μέτρα που έχουν περάσει και θα αρχίσουν άμεσα να εφαρμόζονται επηρεάζονται συνολικά περίπου 3.500.000 ασφαλισμένοι.

Ένα σαρωτικό μέτρο είναι η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών. Χιλιάδες είναι οι γυναίκες ασφαλισμένες που θα χάσουν το βοήθημα, αλλά και οι ανάπηροι που το λαμβάνουν.

Χαμένες είναι οι γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ σε ότι αφορά και στα όρια συνταξιοδότησης αφού το όριο για τη μειωμένη σύνταξη αυξάνεται από τα 60 στα 60,5 έτη για εκείνες πυο συμπληρώνουν 12.000 ημέρες ασφάλισης.

Το όριο ηλικίας αυξάνεται από τα 60 έτη και 9 μήνες στα 61 έτη και 6 μήνες για πλήρη και από τα 58 και 9 μήνες στα 59 και 6 μήνες για μειωμένη για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που έχουν 10.500 ημέρες ασφάλισης με 7.5000 βαρέα.

Παράλληλα μειώνεται από το 74% στο 73% ο συντελεστής αναπλήρωσης στο Δημόσιο και τα Ειδικά Ταμεία για τον χρόνο ασφάλισης μετά την 1/1/2008.

Μεγάλες θα είναι ωστόσο οι μειώσεις στις επικουρικές αλλά και το εφάπαξ καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές θα δημιουργηθούν εικονικοί ατομικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων και ανάλογα με τις εισφορές θα καθορίζεται η σύνταξη. Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα αρχίσει να ισχύει από 1/1/2015 με μεικτό σύστημα υπολογισμού για όσους είναι ασφαλισμένοι πριν το 2001 και θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 με το ισχύον σύστημα και από το 2015 και μετά με το νέο σύστημα.

Σε ό,τι αφορά στο εφαπαξ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού με συντελεστή βιωσιμότητας και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος


Από ........  newsit

62 χρόνια στον Άκη και την οικογένειά του - Δημεύεται η περιουσία όλων

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Συνολικά 178 χρόνια φυλακή... μοίρασε το δικαστήριο στους 17 από τους 19 κατηγορούμενους της υπόθεσης Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες καταδικάστηκαν σε περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ δέκα από τους κατηγορούμενους είχαν ποινές από 6 μέχρι 10 χρόνια.

Σε... οικογενειακή υπόθεση φαίνεται ότι είχε μετατρέψει σύμφωνα με το δικαστήριο που επέβαλε τις ποινές ο Άκης Τσοχατζόπουλος το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος από τα εξοπλιστικά. Το δικαστήριο έκρινε εκείνον ένοχο και του επέβαλε 20 χρόνια κάθειρξη, την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, ενώ στη σύζυγο και την κόρη του που φάνηκαν να συμμετέχουν με την αγορά ακινήτων στο ξέπλυμα το δικαστήριο επέβαλε από 12 χρόνια.
Και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Κούντρουν που δέχθηκε χρήματα από τον πρώην υπουργό καταδικάστηκε σε 6 χρόνια, ενώ ίδια ήταν η ποινή για τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη που συμμετείχε στη συγκάλυψη της υπόθεσης.
Αντίθετα ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε ποινή 6 ετών λόγω της ομολογίας και της μεταμέλειας που σύμφωνα με το δικαστήριο επέδειξε.
Βαρύς ήταν ο πέλεκυς τόσο για τον πρώην Γ.Γ. εξοπλισμών Γιάννη Σπώκο, αλλά και την εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που το δικαστήριο τους... μοίρασε από 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα.

Οι ποινές των άλλων κατηγορουμένων:

Αστέριος Οικονομίδης: 12 χρόνια
Γεώργιος Σαχπατζίδης: 13
Μαρία Ταλίρα Τσεκούρα: 10
Νίκος Γεωργουλάκης: 10
Οράτιος Μελάς: 10
Κωνσταντίνος Αντωνιαδης: 10
Φώτης Αρβανίτης: 6
Νικόλαος Καρατζας: 6
Γεώργιος Κωνσταντάτος: 10


Δήμευση των περιουσιών
Σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων καταδικασθέντων τα οποία είχαν ήδη κατασχεθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης Α. Τσοχατζόπουλου προχώρησε με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο διέταξε να προχωρήσουν σε δήμευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων όπως ορίσθηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης.

Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ότι αφορά τον πρώην υπουργό, ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δικαστήριο επίσης όρισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης προς το δημόσιο που καθορίστηκε στα εξής ποσά:

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει 1 εκατ. ευρώ , ο Γ. Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 έκαστος πλην των Π. Σταμάτη , Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά οι οποίοι το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν ορίζεται στα 50.000 ευρώ.

Με την λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος είπε στους καταδικασθέντες: «Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση».

Το ξέσπασμα του Άκη
Δικαστήριο που «εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο» χαρακτηρίζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε ανακοίνωσή του.

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε «εξοντωτική καταδίκη» του ιδίου αλλά και της συζύγου και της κόρης του, που καταδικάστηκαν χωρίς ανασταλτικό στην έφεση σε κάθειρξη 12 ετών και υποστηρίζει ότι το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του, από εξοπλιστικά προγράμματα «αποδείχθηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:
«Σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί εγκλημάτησαν εις βάρος του δικαίου και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Τούτο το Δικαστήριο αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις ενοχοποίησης, καταδίκης, φυλάκισης εναντίον μου, των γνωστών πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας, οι οποίες από το 2010 επέβαλαν στα ΜΜΕ τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό και διαπόμπευση εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Των ιδίων κέντρων που το 2011 επέβαλαν, με την πρωτοφανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στο Κοινοβούλιο να κουκουλώσει το σκάνδαλο των Υ/Β στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ασκήσει δίωξη εναντίον μου.

Σήμερα το Δικαστήριο εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο.
Περιφρονώντας τόσο την υποχρέωσή του της σε βάθος έρευνας της αλήθειας, αλλά και τσαλαπατώντας του κανόνες της δίκαιης δίκης, προχώρησε, ατεκμηρίωτα και χωρίς αποδείξεις για την ανύπαρκτη δωροδοκία, σε εξοντωτική καταδίκη εις βάρος εμού και της οικογενείας μου.

Δεν αναγνωρίζω την απόφαση αυτή και θα καταθέσω άμεσα έφεση. Συνεχίζω τον αγώνα να αποδείξω την αλήθεια και την αθωότητά μου».

Από ......  newsit