Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2,7 μονάδες

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Ξεκάθαρο προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει η δημοσκόπηση της Rass-Καταποντίζεται η Χρυσή Αυγή

Την μαζική αποδοκιμασία των Ελλήνων πολιτών φαίνεται πως συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς όχι μόνο τα ποσοστά της εμφανίζονται σημαντικά μειωμένα σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, αλλά επίσης η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητά την παραδειγματική της τιμωρία. Πρώτη με 2,7% διαφορά η ΝΔ, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Rass για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 25,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,7%.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν σταθερή στην τρίτη θέση βλέπει τα ποσοστά της να «βυθίζονται» δημοσκοπικά, καθώς συγκεντρώνει το 5,8%, μια «ανάσα» από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το 5,7% και μισή μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνει το 5,3%. Τα ποσοστά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι 4,3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως είναι εκτός Βουλής συγκεντρώνοντας το 2,5%. Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%, η Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα με 1%, τα υπόλοιπα κόμματα με 3,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 18,9%. Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 55,2% έναντι 37,3% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Rass στις 15 Σεπτεμβρίου, η ΝΔ συγκέντρωνε 24,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, η Χρυσή Αυγή 8,3%, οι ΑΝΕΛ 4,8%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, η Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα 1,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%.
Οι ψηφοφόροι καταδικάζουν την Χρυσή Αυγή
Στη δημοσκόπηση της Rass παράλληλα, φιλοξενείται και πλήθος ερωτήσεων για την Χρυσή Αυγή, στις οποίες αποτυπώνεται η συνολική αποδοκιμασία των Ελλήνων πολιτών κατά του νεοναζιστικού μορφώματος.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το πως χαρακτηρίζουν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το 75,7% των ερωτηθέντων απαντά πως «δείχνει το μέγεθος της απειλής που συνιστά η Χρυσή Αυγή για την δημοκρατία», ενώ μόλις το 19,3% θεωρεί πως «είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».
Στην ερώτηση εάν θεωρούν πως υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της Χ.Α. Για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων, το 78,9% απαντά «Ναι/Μάλλον ναι», ενώ το 17,8% απαντά «Οχι/Μάλλον όχι».

Επίσης, το 55,1% ζητά να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την έκνομη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, το 31,9% ζητά να τεθεί εκτός νόμου, ενώ μόλις το 11% θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα, ενώ όσον αφορά τις νομοθετικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση των εγκληματικών δράσεων του νεοναζιστικού μορφώματος, το 77% τις θεωρεί απαραίτητες με το 21,1% να μην τις θεωρεί.
«Κίνδυνος για την δημοκρατία η Χρυσή Αυγή- Εχει άμεση σχέση με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα»

Παράλληλα όπως υποστηρίζει η δημοσκόπηση, το 47,5% χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή «φασιστική οργάνωση», το 30,7% την χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος», ενώ μόλις το 16,9% την θεωρεί «Λαϊκό εθνικιστικό κίνημα».
Στην ερώτηση εάν θεωρούν πως κινδυνεύει η δημοκρατία από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στα πολιτικά δρώμενα, το 57,6% των ερωτηθέντων απαντά πως υπάρχει κίνδυνος, ενώ το 40,8% δεν θεωρεί κίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα το ακροδεξιό κόμμα.

Τέλος, όσον αφορά το περιστατικό της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με το περιστατικό, με 13,5% να θεωρεί πως δεν σχετίζεται με τη δολοφονία η ακροδεξιά οργάνωση.

Από .....  parapolitika

Οταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας εκπαιδεύονταν νύχτα [βίντεο]

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

 
Την παραστρατιωτική τους δράση είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, την πλέον σκληροπυρηνικής ακροδεξιάς οργάνωσης, τα μέλη της οποία επιδίδονταν σε νυχτερινή διαβίωση, η οποία εκτός από ναζιστικούς χαιρετισμούς περιλάμβανε και εκπαίδευση σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή των Ειδικών Δυνάμεων.

 Σε παλαιότερο βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο youtube, η ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, εμφανίζεται να έχει μεταβεί σε ορεινή περιοχή, όπου νεαροί άνδρες φορώντας στολές παραλλαγής και full face και έχοντας στρατιωτικά μαχαίρια, εκτελούν διάφορα «γυμνάσια» όπως ασκήσεις κάλυψης ή νυχτερινό τρέξιμο. Μάλιστα, το δόγμα του μίσους των χρυσαυγιτών αποτυπώνεται στο τέλος του βίντεο όπου αναγράφεται το -μάλλον- απειλητικό «Εσεται Ημαρ» (έρχεται η ημέρα).

Παράλληλα, στο βίντεο διακρίνονται και αρκετά από τα μέλη της ΧΑ να κρατούν καδρόνια με την ελληνική σημαία και να χαιρετούν ναζιστικά. Η ΕΛ.ΑΣ, είναι πεπεισμένη ότι η Χρυσή Αυγή επιδίωκε τέτοιου είδους παραστρατιωτική εκπαίδευση με συμμετέχοντες μέλη των Ειδικών Δυνάμεων ή του Ελληνικού Στρατού προκειμένου η ακροδεξιά οργάνωση να αποκτήσει συντονισμένη λειτουργία όπως και έγινε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 Υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες Λεπτομέρειες για τη δράση αλλά και τη δομή που θυμίζει στρατιωτική οργάνωση αποκαλύπτει ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». «Εχουμε πλήρη στρατιωτική δομή» εξομολογείται και προσθέτει πως υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους. «Διαθέτουμε και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης - κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης.

Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης»,προσθέτει. Αποκαλυπτικά είναι και τα όσα λέει για την εκπαίδευση που ακολουθούν οι ομάδες κρούσεις και οι φάλαγγες της Χρυσής Αυγής αλλά και για τους... εκπαιδευτές της, αφού αποκαλύπτει ότι τους παραδίδουν «μαθήματα» στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές τους. «Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία των ΟΥΚ και των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η εκπαίδευση μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος.

Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού», προσθέτει και αποκαλύπτει ότι «κύριο μέλημα μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας».

 Αναφερόμενος στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας η οποία όπως εξομολογείται έμπλεξε στην επίθεση στο Κερατσίνι που κατέληξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με συνολικά 250 άτομα και είναι η πιο δραστήρια τους τελευταίους μήνες στην Αττική. «Αυτή είχε και το γενικό πρόσταγμα μαζί με την οργάνωση της Αθήνας στις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και αλλού...», προσθέτει.

 φωτογραφία: fosphotos.com

Από ......  iefimerida




Σήμερα κρίνεται η κυβέρνηση συνεργασίας Μέρκελ Στάινμπρουκ

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Σε λίγες ώρες συνεδριάζει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο συνεργασίας με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Στάινμπρουκ, θα πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο συνασπισμό στην μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.

Μια μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές και τον θρίαμβο της καγκελαρίου Μέρκελ τα επιτελεία των κομμάτων συνεδριάζουν από το πρωί στο Βερολίνο για να αναλύσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να σταθμίσουν τις επιπτώσεις του εκλογικού αποτελέσματος.

το πιο πιθανό σενάριο είναι ο μεγάλος συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών, ενώ πολύ θεωρητικά κυβερνητικός εταίρος θα μπορούσαν να είναι και οι Πράσινοι, σενάριο όμως που θα πρέπει εκτός απροόπτου να αποκλειστεί

Το σημαντικότερο που θα πρέπει να προκύψει είναι ποιος θα είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Λίγα λουλούδια για τη μεγάλη νικήτρια Λίγα λουλούδια για τη μεγάλη νικήτρια

Με ένα «ονειρικό» αποτέλεσμα η Ά. Μέρκελ θριάμβευσε χθες. Κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του κόμματός της που σύμφωνα με το προσωρινό αποτέλεσμα στις 03.15, ανέρχεται στο 41,5% διασφαλίζοντας και τρίτη συνεχή θητεία στον θώκο της καγκελαρίας.
Ο παραδοσιακός της εταίρος, οι Φιλελεύθεροι υπέστησαν ιστορικής σημασίας πανωλεθρία. Συγκέντρωσαν ποσοστό 4,8% και για ένα οριακό, 0,2% εξοβελίζονται για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Με τη διαμόρφωση αυτών των αποτελεσμάτων η νέα βουλή θα είναι τετρακομματική και όχι πεντακομματική με 630 βουλευτές συνολικά

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με υποψήφιο καγκελάριο τον Πέερ Στάινμπρουκ κατάφερε να βελτιώσει κάπως το ποσοστό του στο 25,7% (+ 2,7%), αλλά δεν μπόρεσε να εμφανιστεί και πάλι ως ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα. Το κόμμα η Αριστερά με 8,6%, αν και υπέστη απώλειες της τάξης του 3,3%, αναδεικνύεται στη νέα βουλή τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με τέταρτη τους Πρασίνους που συγκέντρωσαν 8,4% χάνοντας ένα ποσοστό του 2,3%.
Με τη διαμόρφωση αυτών των αποτελεσμάτων η νέα βουλή θα είναι τετρακομματική και όχι πεντακομματική με 630 βουλευτές συνολικά.

Για τρίτη συνεχή θητεία η Αντζι για τη Γερμανία

Από πλευράς εδρών το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα συγκεντρώνει 311 έδρες και δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμα, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί συγκεντρώνουν 319 έδρες. Αριθμητικά και μόνο η αντιπολίτευση θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει αποκλείσει από καιρό κάθε μετεκλογική συνεργασία με τους αριστερούς.

Αριθμητικά και μόνο η αντιπολίτευση θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει αποκλείσει από καιρό κάθε μετεκλογική συνεργασία με τους αριστερούς

Έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι ο μεγάλος συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών, ενώ πολύ θεωρητικά κυβερνητικός εταίρος θα μπορούσαν να είναι και οι Πράσινοι, σενάριο όμως που θα πρέπει εκτός απροόπτου να αποκλειστεί.

Η ίδια η καγκελάριος στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή Berliner Runde δεν θέλησε να αποκαλύψει τις προθέσεις της παραπέμποντας στη σημερινή συνεδρίαση των οργάνων του κόμματός της. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, θα πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο συνασπισμό στην μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.

Από .....  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com