Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στο σφυρί 4 ακίνητα με ιαματικές πηγές

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών, που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής ακίνητα:

* Το ακίνητο ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται εντός της πόλης των Λουτρών Υπάτης.

* Το ακίνητο ιαματικών πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου.

* Το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων (στη δυτική πλευρά της) και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Αποτελείται από τρία τμήματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο (με το κάμπινγκ) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 800 μέτρων.

* Το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων, από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα, σε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνονται πέντε κτίρια.

Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

- Α΄ φάση: υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

- Β΄ φάση: κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες υποψηφίους.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο, είναι η ALPHA BANK.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Από .......  newsit

Βόμβα από Καραμανλή: Ήρθε η σειρά μας!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τι ετοιμάζει για την κεντροδεξιά ο πρώην πρωθυπουργός
 

  Μετά τις πρωτοβουλίες για ανασύσταση της κεντροαριστεράς, ήρθε και η σειρά της ανασύστασης της κεντροδεξιάς.

Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr αναμένεται στην νέα πρωτοβουλία και προσπάθεια αυτή να έχει δυναμικό ρόλο.

Το άνοιγμα του Σαμαρά προς τον Καραμανλή από τη βήμα της ΔΕΘ δεν ήταν καθόλου τυχαίο και όπως αποκαλύπτουν τώρα καλά ενημερωμένες πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, ο Καραμανλής είναι διατεθειμένος να μπει μπροστάρης σε μια τέτοια πρωτοβουλία καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει υπογραμμίσει και ίδιος σε ανύποπτο χρόνο ότι η «κεντροδεξιά χρειάζεται επειγόντως συμμάζεμα».

Αναμένονται εξελίξεις στην κεντροδεξιά και οι πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι ο μόνος που θα κινητοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Φαίνεται ότι θα δούμε κι άλλους ... πρώην να μπαίνουν δυναμικά μπροστά, αλλά και πολλά στελέχη που έχουν αποστασιωποιηθεί τον τελευταίο καιρό να επανέρχονται δριμύτεροι, τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στ.Νοβ.

Η Χρυσή Αυγή κάνει κιτς τελετή στις Θερμοπύλες: Οι πυρσοί, τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Κασιδιάρη και ο ναζιστικός χαιρετισμός του Μιχαλολιάκου [βίντεο]

 Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com







Συγκέντρωση στις Θερμοπύλες για να «τιμήσουν» τον βασιλιά Λεωνίδα και τους αρχαίους Ελληνες οι οποίοι πολέμησαν εναντίον των Περσών πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή, η οποία εν τέλει κατάφερε να δημιουργήσει ένα κιτς σόου που παρέπεμπε στις τελετές της Κου Κλουξ Κλαν.

 Η ακροδεξιά οργάνωση, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εθνικιστικό «υπερθέαμα» στις Θερμοπύλες, που είχε «άρωμα» των τελετών της αμερικανικής εθνικιστικής- τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής παρατάχθηκαν σε σχήμα μαιάνδρου και άναψαν δάδες. Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή έμεινε πιστή στην παραστρατιωτική αισθητική της, με τον Ηλία Κασιδιάρη να δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα στους ενθουσιώδεις χρυσαυγίτες, οι οποίοι φυσικά έσπευσαν να τα εκτελέσουν.

Το τρίπτυχο της «αισθητικής» της Χρυσής Αυγής, συμπληρώθηκε με τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν τα μέλη του κόμματος, μετατρέποντας τις Θερμοπύλες σε γήπεδο.

 Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες, αποθέωσαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο ο οποίος αποκάλεσε τους πολιτικούς «Εφιάλτες και μηδίσαντες», με συνθήματα όπως «λαός στρατός εθνικισμός». Για το τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να χαιρετίσει εκ νέου κατά υψώνοντας το δεξί του χέρι σε μια κίνηση που παραπέμπει σε ναζιστικό χαιρετισμό.



Από ...... iefimerida

Λουκέτο στα σχολεία -Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Οι καθηγητές αποφάσισαν πως μετά το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για τη νέα σχολική χρονιά να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τους, αφού κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ με την ΟΛΜΕ ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Από τις 85 ΕΛΜΕ της χώρας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών οι 72 ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων, οι 6 τάχθηκαν κατά, ενώ υπήρξαν 7 λευκά. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τρεις πρόεδροι τοπικών ΕΛΜΕ.

Ετσι από την ερχόμενη Δευτέρα οι καθηγητές ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους βάζοντας «λουκέτο» για πέντε ημέρες στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των Ενώσεων, θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαιώνει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, αποκλείοντας, όμως, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών, όπως τον περασμένο Ιούνιο, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Δευτέρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σε συστράτευση καλεί μαθητές και γονείς η ΟΛΜΕ
Εντωμεταξύ η ΟΛΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς μαθητές και γονείς τους ζητούσε να σταθούν στο πλευρό τους σε έναν αγώνα «για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».

«Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους» τονίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και καταλήγουν: «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!».

Την Πέμπτη θα αποφασίσουν για το αν θα «τραβήξουν το σχοινί» και οι δάσκαλοι
Στο ίδιο κλίμα και οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι δάσκαλοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κρατήσουν κοινή γραμμή με τους καθηγητές.

 Οι τοπικοί σύλλογοι δασκάλων θα συνεχίσουν τις συνεδριάσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη και στις 12 Σεπτεμβρίου η ολομέλεια των προέδρων θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσουν ακριβώς, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους δασκάλους.

Μάλιστα, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα.

Από .......  iefimerida

Σε διαθεσιμότητα τα δημοτικά ραδιόφωνα -Στην πόρτα εξόδου 700 εργαζόμενοι

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Με 700 εργαζομένους από τα δημοτικά ραδιόφωνα η κυβέρνηση αναμένεται να συμπληρώσει τον αριθμό των 2.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Στο δρόμο λοιπόν της κινητικότητας αναμένεται να βρεθούν σύντομα 700 διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοί που εργάζονται σε δημοτικά ραδιόφωνα.

Οπως αναφέρει το Εθνος Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως ακολουθεί για τα δημοτικά ραδιόφωνα τη λύση που προκρίθηκε για την αμυντική βιομηχανία, με την εν λειτουργία αναδιάρθρωση τους, προκειμένου από εκεί να προκύψει προσωπικό που θα ενταχθεί στη δεξαμενή της κινητικότητας.

Μάλιστα όπως αναφέρει και η εφημερίδα η αναδιάρθρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στα ραδιόφωνα με μόνιμη σχέση εργασίας και έχουν μεταταχθεί εκεί από άλλες θέσεις των δήμων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Πως συμπληρώνεται ο αριθμός των 2.000 απολύσεων
Οι 700 εργαζόμενοι θα έρθουν να προστεθούν στους περίπου 1.000 που θα βρεθούν εκτός δημοσίου από την αμυντική βιομηχανία, και μαζί με έναν αριθμό 250 ως 300 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους θα συμπληρώσουν των αριθμό των απολύσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2013.

Από ........  iefimerida

ΟΛΜΕ: Προγραμματίζουμε σκληρές απεργίες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Αποδοκίμασαν την Φώφη Γεννηματά

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com