Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σοκ από τον Σόιμπnaλε Οι Έλληνες ας ετοιμαστούν για νέο Μνημόνιο μετά το 2014 και για νέο πήδημα!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Έρχεται νέα κόλαση και νέα Μνημόνια. Η Τρόικα δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα αν δεν ρουφήξει τα κέρδη ακόμη και από την τελευταία σταγόνα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η Ελλάδα και ο λαός της είναι πλέον έρμαιο των δανειστών κι αυτή η κατάντια θα συνεχίζεται όσο δεν υπάρχει από κάποιο σοβαρό πολιτικό φορεά-κι όχι από τα παρόντα σούργελα-ένα σοβαρό και στιβαρό σχέδιο εξόδου από την κόλαση. Ένα βιώσιμο πρόγραμμα εθνικής αναγέννησης.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης, δήλωσε ξεκάθαρα την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolgang Schaeuble, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Θα πρέπει να υπάρξει και τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Schaeuble κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας σε πόλη της Νότιας Γερμανίας. Ο ίδιος επανέλαβε, ωστόσο, για πολλοστή φορά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν ο Γερμανός αξιωματούχος έχει αναφέρει ξανά πως οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς τη χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη του 2014, ποτέ όμως δεν υπήρξε τόσο κατηγορηματικός στην ανάγκη επιπλέον βοήθειας.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα δήλωσε ότι «δεν βλέπει» κούρεμα για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ότι πριν από έναν χρόνο».
   
Στην ίδια συνέντευξη πάντως, η καγκελάριος υπενθυμίζει: «Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».

Από ...... kourdistoportocali

Η Χρυσή Αυγή επιτίθεται σκαιά στον Κώστα Καραμανλή και τον Aνδρέα Παπαμιμίκο -Τι απαντάει ο τελευταίος στο facebook

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Aσχετα τσικό και γόνους από τζάκια αποκαλεί η Χρυσή Αυγή τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον νεώτερο Κώστα Καραμανλή σε ένα απαράδεκτου ύφους δημοσίευμα στον ιστότοπό της. Αφορμή του «πολέμου» αν και κατά πόσο το ακροδεξιό κόμμα είναι «συστημικό».
Γράφει το σάιτ της Χρυσής Αυγής:
Στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού βρίσκονται στην Συγγρού από την ολοένα διογκούμενη άνοδο της Χρυσής Αυγής και οι επικοινωνιακοί φωστήρες της ελαφροδεξιάς καταστρώνουν επικοινωνιακή "αντεπίθεση" για να πλήξουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Μετά τα γελοία παπαγαλάκια η Νουδούλα επιστρατεύει τα άσχετα τσικό και τους γόνους από τα τζάκια. Μιλάμε για τον Παπαμιμικό (τον γιατρό) και τον Κώστα Καραμανλή τον τρίτο (υιός του Αχιλλέως βεβαίως - βεβαίως...). Πρόκειται για τραγελαφικά πρόσωπα που με την φαιδρότητά τους προκαλούν γέλωτα και οίκτο.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμικός δήλωσε για την Χρυσή Αυγή σε μια στημένη συνέντευξη στην Real News: "Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται συστηματικά τον πόνο και την αγανάκτηση του κόσμου. Προσπαθούν να φορέσουν επικοινωνιακά τον μανδύα του αντισυστημικού, ενώ εκφράζουν ό,τι πιο συστημικό. Εξάλλου, πόσο αντισυστημικός είναι κάποιος που συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες από το 1994, που παίρνει κρατική χρηγματοδότηση, που οι βουλευτές του έχουν όλα τα προνόμια και διορίζουν τα δικά τους παιδιά ως μετακλητούς υπάλληλους στη Βουλή; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται σε κάθε σκηνικό που θέλουν να παρουσιαστούν ως θύματα να υπάρχουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές;..."

Ο πρώην πρόεδρος της νεολαίας (λέμε τώρα...) της ΝΔ ξεστόμισε κι άλλες μπαρούφες, τις χιλιοειπωμένες για "ναζί", οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας. Τα ίδια με άλλα λόγια λέει και σε μια ακόμη συνέντευξη στο "Πρώτο Θέμα". Ο συγκεκριμένος νεανίας, ο οποίος ήταν το κινούμενο ανέκδοτο στους κύκλους της ΔΑΠ στην Θεσσαλονίκη, επανέλαβε τις ίδιες μπούρδες που λένε όλα τα παπαγαλάκια. Μα δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι καινούριο Αντρέα; Αν η Χρυσή Αυγή είναι συστημική, η ΝΔ τι είναι; Και από πότε παίρνει κρατική χρηματοδότηση, αφού μόλις πέρσι ξεπέρασε το 3% στις εθνικές εκλογές; Ποιος διορίζει τα "δικά του παιδιά" στην Βουλή; Μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς νομίζει πως η σαπίλα και ο νεποτισμός είναι χαρακτηριστικό όλων των κομμάτων. Είναι όντως χαρακτηριστικό όλων των αποκομμάτων του "συνταγματικού τόξου", αλλά η Χρυσή Αυγή ανήκει στο Ελληνικό τόξο και είναι εδώ για να ξεβρωμίσει την κόπρο του Αυγεία.

Από την άλλη, είχαμε ακόμα έναν γόνο, τον Κώστα τον Καραμανλή τον τρίτο, γιο του Αχιλλέα. Είπε λοιπόν ο ανιψιός σε μια επίσης στημένη συνέντευξη στα Παραπολιτικά: "Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» τον απασχολεί έντονα. Οι απαντήσεις του δείχνουν πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να διπλασιάσει τα ποσοστά της αν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών. Σύμφωνα με ακροατές του «αιτία της μεγάλης αποδοχής του συγκεκριμένου κόμματος είναι ότι αποτελεί σύμπτωμα του κοινωνικού αποπροσανατολισμού της κρίσης και αντίδραση στην απόλυτη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Η υιοθέτηση πρακτικών τύπου Χαμάς με δήθεν κοινωνικές δράσεις και ο λανθασμένος τρόπος αντιμετώπισης από τα υπόλοιπα κόμματα με αφορισμούς και χαρακτηρισμούς όπως φασίστες και νεοναζί μάλλον διογκώνει το φαινόμενο». Κατά τον κ. Καραμανλή ένα είναι σίγουρο: η άνοδος των άκρων δεν οδήγησε ποτέ στην ευμάρεια. Πρόσφατα άκουσε έκπληκτος νεαρό να του επισημαίνει «τι με νοιάζει που ο Μιχαλολιάκος είχε γράψει το '82 ένα άρθρο για τον Χίτλερ; Εγώ δεν είχα καν γεννηθεί». Κατά τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο, ορθότερος τρόπος αντιμετώπισης της ΧΑ είναι να βρεθούν λύσεις εξόδου από την κρίση διαφορετικά θα επικρατεί πάντα το επιχείρημα αν «εγώ είμαι φασίστας εσύ είσαι απατεώνας» της... αντισυστημικής «Χρυσής Αυγής». Παραδέχτηκε ωστόσο ότι είναι δύσκολο να τραβήξεις γραμμή με τα άκρα: «ποια η διαφορά Παναγούλη που λέει εντός βουλής "θα σας κρεμάσουμε όλους" από αυτά που λέει η Χρυσή Αυγή; Το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλη -που ήταν ακραία και καταδικαστέα πράξη βίας- έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το ξέσπασμα του Τατσόπουλου στον Σταυρίδη;» επισήμανε στην ίδια συζήτηση."

Ο τελευταίος απόγονος του τζακιού του ψευτοεθνάρχη παπαγαλίζει τις ίδιες βλακείες περί συστημικότητας και αντισυστημικότητας, παρόλο που αναγνωρίζει ότι οι επόμενες εκλογές - όποτε κι αυτές αν γίνουν- θα βρουν την Χρυσή Αυγή με διπλάσια ποσοστά (και με τριπλάσια...). Επίσης, χρεώνει στην "άγνοια" του κόσμου την άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών. Πέραν του γεγονότος ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια για επικοινωνιακή αντεπίθεση από την ελαφροδεξιά στέφεται με παταγώδη αποτυχία, αξίζει μόνο να σημειώσουμε πως η παραμονή των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων στην εξουσία και η "μεταπολίτευση" που έφεραν οφείλεται στην άγνοια του κόσμου. Τώρα ο Ελληνικός Λαός έχει αφυπνιστεί και θα στείλει τους πρώην και τους νυν εκεί που τους αξίζει: στην λήθη και στο περιθώριο του χρονοντούλαπου της ιστορίας!

Και η απάντηση του γραμματέα της ΝΔ μέσω facebook:
Ανδρέας Παπαμιμίκος
Χαίρομαι που μέσα απο την ιστοσελίδα της, επιτέλους η Χρυσή Αυγή αποδέχεται για πρώτη φορά πως είναι συστημικό κόμμα, λαμβάνει κανονικά τις χρηματοδοτήσεις και βολεύει τα δικά της παιδιά. Εξάλλου το τελευταίο είναι ευρέως γνωστό καθώς βουλευτής της παραιτήθηκε και στη συνέχεια τον διόρισαν ως υπάλληλο στη Βουλή. Είναι ευχάριστο που έστω και καθυστερημένα αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην αλήθεια...

Από .......  iefimerida

Αύξηση σοκ στην τιμή του εισιτηρίου στα νοσοκομεία: Από 1η Ιανουαρίου αντί για 5 ευρώ θα πληρώνουμε 25

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Κατά 20 ευρώ αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου του 2014 η τιμή του εισιτηρίου στα νοσοκομεία με σκοπό να εξοικονομηθούν 115 εκατ. ευρώ, με τον  υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει πως θα διαπραγματευτεί τον Σεπτέμβριο με την Τρόικα τη μείωση της αύξησης καθώς τη θεωρεί μεγάλη.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντυξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη υσποστήριξη ότι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα νοσοκομεία είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Οσον αφορά τη διαθεσιμότητα ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ, παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες των γιατρών που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν βρεθεί γιατροί που συνταγογραφούν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων συγκεκριμένης εταιρείας.

Από .......  iefimerida

Δηλώσεις Μητσοτάκη - Γεωργιάδη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com