Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Με 50.000 η Γερμανίδα θα αγοράζει στη Γλυφάδα τη μεζονέτα του Ρέμου. Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Aπό την 1η Ιανουαρίου του 2014 μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο "τσακίστε τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα" με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Ένα λαικό παιδί, έντιμος άνθρωπος-από τους λίγους που διαθέτει αυτή η κυβέρνηση-είναι ο μπροστάρης του συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο της τρόικας.

Ο Θανάσης Σκορδάς, γι΄αυτόν μιλάμε, έχει για είδωλό του τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οτι είναι ο Σόιμπλε για τον Στουρνάρα είναι ο Στουρνάρας για τον Σκορδά. Ένα ίνδαλμα δηλαδή.

Ετσι ο Θανάσης αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο και να ξεσπιτώσει τον λαό από τα φτωχοκαλυβάκια του (σχετικό video) ώστε να πέσουν οι τιμές από τα νεόδμητα τριάρια στις καλές περιοχές στα 45.000 ευρώ οροφή. Ετσι θα μπορεί και η τελευταία συνταξιούχα Ρωσίδα. Γερμανίδα και Κινέζα να μεζονέτα στην Κάτω Γλυφάδα εφάμιλλη μ΄αυτή του λαικού παιδιού Αντώνη Ρέμου που έχασε μια περιουσία στα αποδυτήρια του Ηρακλή και τώρα κάνει αρπαχτές στο Nammos.

Στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία από τον Ιανουάριο του 2014. Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών από χρέη προς τράπεζες φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά το υπουργείο Ανάπτυξης, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.

Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.


Μυστικό σχέδιο Τρόικας-κυβέρνησης προιόν μιας άτυπης συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι Τροικανοί μετά από 3 χρόνια στην Ελλάδα εκτιμούν ότι ο μόνος τρόπος να πέσουν οι τιμές στην ελληνική αγορά και ο φαύλος κύκλων των υπεριτιμολογήσεων που στήνουν τα καρτέλ, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων, είναι να υποστούν καθίζηση οι τμές των ακινήτων.

Για να σας δώσουμε μια εικόνα το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί όταν η τιμή πώλησης σε νεόδμητο τριάρι 80 τ.μ στην Κάτω Γλυφάδα και στο Νέο Ψυχικό πιάσουν οροφή στις 45.000 ευρώ!
Μιλάμε για τιμές της δεκαετίας του ΄80 μια και σ΄αυτά τα επίπεδα επιδιώκουν να επιστρέψουν οι τιμές των ακινήτων κι αυτό για να συμπαρασύρουν ολόκληρη την αλυσίδα της αγοράς.
Στον συγκεκριμένο σχεδιασμό εντάσσεται και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Οι φόβοι από μια κοινωνική αναταραχή που μπορεί να προκαλέσει το μέτρο είναι έντονοι και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πλήρη επίγνωση, έχοντας στο μυαλό τους και ανάλογα παραδείγματα από την Ισπανία. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ισχυρές οι πιέσεις που δέχονται τόσο από την τρόικα όσο και από παράγοντες της αγοράς, με αποτέλεσμα να επιχειρούν ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί, καθώς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η αγορά περιμένει το μέτρο για να τονωθεί (!)

Μιλάμε για βίαιη φτωχοποίηση η οποία θα περάσει με το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζεται ήδη μια και οι δόσεις που έχουμε να λαμβάνουμε από τους δανειστές μας ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2014.

Από ......   kourdistoportocali

Πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ με την Τζάκρη που «στόλισε» τον Σαμαρά λέγοντας ότι ξεπουλάει τη χώρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η διαφοροποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ. Η βουλευτής δεν ψήφισε «υπέρ» όπως οι συνάδελφοί της ,αλλά «παρούσα».

Η κυρία Τζάκρη, μάλιστα, στη συνέχεια, έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, όταν κατά τη διάρκεια δήλωσής της με αφορμή τη διαφοροποίησή της «στόλισε» τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι ξεπουλά τη χώρα.

«Η σημερινή μου στάση, είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story», αναφέρει στη δήλωσή της η κυρία Τζάκρη.

«Σε ό,τι με αφορά, ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την Τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες», καταλήγει στη δήλωσή της η βουλευτής.

Στην Ιπποκράτους σήμανε αμέσως συναγερμός, ενώ άρχισαν να κυκλοφορούν και σενάρια περί διαγραφής της κυρίας Τζάκρη. Ωστόσο λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ μοίρασε τη νέα διευκρινιστική δήλωση της βουλευτού, κάτι το οποίο δείχνει ότι μάλλον αποκλείεται το ενδεχόμενο η κυρία Τζάκρη να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Ουσιααστικά με τη νέα της δήλωση η βουλευτής δικαιολογεί το «παρούσα» στην τροπολογία λέγοντας ότι ψήφισε κατά αυτόν τον τρόπο για... τεχνικούς λόγους.

Στη διευκρινιστική της δήλωση η κυρία Τζάκρη αναφέρει πως «η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι' αυτό το λόγο ψήφισα "παρούσα"».

Από ......  iefimerida

Εξoδος από το Δημόσιο για 8.290 υπαλλήλους -Τα 6 κριτήρια της διαθεσιμότητας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Λίστες από τα υπουργεία με το πλεονάζον προσωπικό, από το οποίο θα προκύψουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι υπάλληλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας να δουν την υπουργική εγκύκλιο, με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι.

Οπως αναφέρει και το ΕΘΝΟΣ η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό.
Με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί να είναι ασφυκτικά οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 9.820 υπάλληλοι μέχρι το Σεπτέμβριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας για 12.500 υπαλλήλους, πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η λίστα με τα έξι κριτήρια

Η εκπαίδευση, ο τρόπος πρόσληψης, ο χρόνος προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση, οι ειδικές κατηγορίες και η αρνητική μοριοδότηση είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα δημιουργούν οι δεξαμενές της διαθεσιμότητας, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
1. Εκπαίδευση
  • Υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
  1. βαθμός πτυχίου
  2. Δεύτερο Πτυχίο
  3. Μεταπτυχιακό
  4. Διδακτορικό
  5. Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
  6. Γνώσης Ξένης Γλώσσας (μέχρι και 2) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)
  7. Πιστοποιημένη επιμόρφωση
  • Υπάλληλοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
  1. Βαθμός πτυχίου
  2. Δεύτερο πτυχίο
  3. Μεταπτυχιακό
  4. Διδακτορικό
  5. Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
  6. Γνώσης Ξένης Γλώσσας (μέχρι και 2) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)
  7. Πιστοποιημένη επιμόρφωση
  • Υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  1. βαθμός απολυτηρίου Λυκείου
  2. Δεύτερος τίτλος της ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας
  3. Γνώσης Ξένης Γλώσσας (μέχρι και 2) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)
  4. Υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
  5. βαθμός απολυτηρίου Δημοτικού
2. Τρόπος πρόσληψης
  • Με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με σειρά προτεραιότητας από διαγωνισμό του οποίου το ΑΣΕΠ είχε πλήρη εποπτεία
  • Από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ
  • Από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης στέλεχος του ΑΣΕΠ
  • Αλλες αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης πριν από το 1994
3. Χρόνια προϋπηρεσίας
  • Ο χρόνος προϋπηρεσίας πρέπει να είναι αναγνωρισμένος για τη βαθμολογική ή μισθολογική αξιολόγηση. Μοριοδοτείται με σε 3 επίπεδα:
  1. Για τα πέντε πρώτα χρόνια
  2. Για τα επόμενα 10
  3. Για τα επόμενα 20
4. Οικογενειακή κατάσταση
Μοριοδοτούντια τα τέκνα της οικογένειας
5. Ειδικές κατηγορίες
Ειδική αυξημένη μοριοδότηση θα προβλέπεται για τα ΑμΕΑ
6. Αρνητική μοριοδότηση
Θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολογία για όσους έχουν τελέσει πειθαρχικά αδικήματα, ανάλογα με τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί
Πόσοι φεύγουν από τα υπουργεία
Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα αποτελέσουν σε αυτήν τη φάση τις δύο μεγάλες δεξαμενές της διαθεσιμότητας, με τον υπουργό Υγείας να έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την κινητικότητα 1.342 υπαλλήλων νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και γιατρών, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες.
Αναλυτικά η λίστα με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας ανά υπουργείο έχει ως εξής:
  • Υπουργείο Παιδείας: 1.500
  • Υπουργείο Εσωτερικών (Δ. Αστυνομία): 3.000
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 500Υπουργείο Υγείας: 1.500
  • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
  • Υπουργείο Εργασίας: 600
  • Υπουργείο Οικονομικών: 400
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
  • Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
  • Υπουργείο Πολιτισμού: 500
  • Υπουργείο Υποδομών: 750
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
  • Υπουργείο Εξωτερικών 20
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
  • Υπουργείο Τουρισμού: 100
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
  • Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 20

Από ......  iefimerida

Τα επτά χαράτσια που θα έρθουν μαζεμένα από τον Αύγουστο [λίστα]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τσουνάμι φόρων περιμένει τους φορολουγουμένους οι οποίοι μέσα στον Αύγουστο θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα πρώτα ραβασάκια της Εφορίας. Οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, οπότε και κλείνει το οικονομικό έτος, οκτώ φόρους που συνολικά αγγίζουν τα 8,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα οι πολίτες θα κληθούν το επόμενο διάστημα να καταβάλλουν τους εξής φόρους:
  • ΦΑΠ 2011
Το ραβασάκι για τον ΦΑΠ του 2011 θα αποσταλεί σε περισσότερους από 500.000 φορολογουμένου οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Τα σημειώματα της Εφορίας θα αποσταλούν εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τον καταβάλλουν σε επτά μηνιαίες δόσεις.
  • ΦΑΠ 2012
Το σημείωμα της Εφορίας για τον ΦΑΠ του 2012 θα παραλάβουν όσοι φορολογούμενοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2012 ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Και αυτά τα ραβασάκια θα αποσταλούν εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τον καταβάλλουν σε επτά μηνιαίες δόσεις.
  • ΦΑΠ 2013
Το ραβασάκι της Εφορίας για τον ΦΑΠ 2013 θα παραλάβουν όσοι φορολογούμενοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2013 εντός σχεδίου ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος φόρος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.
  • Χαράτσι ακινήτων
Ηδη οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν αρχίσει να καταβάλουν το συγκεκριμένο φόρο σε πέντε δόσεις.
  • Φόρος εισοδήματος
Τα σχετικά εκκαθαριστικά έχουν αρχίσει ήδη να εκδίδονται μετά την επιτάχυνση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Σε αυτά θα περιέχεται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, καθώς και το τέλος επιτηδεύματος.
  • Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης
Οι κάτοχοι ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνας και αεροσκάφους θα κληθούν με ξεχωριστό εκκαθαριστικό να πληρώσουν το φόρο μέσα στο φθινόπωρο.
  • Τέλη κυκλοφορίας 2014
Η έναρξη της πληρωμής των τελών κυκλοφορίεας για το 2014 θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.
Στους παραπάνω φόρους που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, σε μια περίοδο που η ρευστότητα των νοικοκυριών βρίσκεται στο κόκκινο και η ανεργία κυμαίνεται στο επίπεδο του 27%, δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων προς το Δημόσιο οφειλών, η οποία για το τρέχον έτος πρέπει να αποδώσει συνολικά 1,9 δισ. ευρώ, με βάση τον μνημονιακό στόχο.
Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα μεγάλο μέρος των προαναφερθέντων υποχρεώσεων θα μετατραπεί σε νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, οι προβολές του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, για το θέμα είναι εφιαλτικές, καθώς εκτιμάται ότι την επόμενη τριετία η νέα γενιά των ληξιπρόθεσμων χρεών θα ξεπεράσει τα 25 δισ. ευρώ.
Από τους φόρους αυτούς έχουν προϋπολογιστεί τα εξής έσοδα:
  • ΦΑΠ (2011-2013): 1,5 δισ. ευρώ
  • Από το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι ακινήτων): 1,9 δισ. ευρώ
  • Από τον φόρο εισοδήματος: 960 εκατ. ευρώ (συν 2,56 δισ. ευρώ από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και 200 εκατ. ευρώ από το τέλος επιτηδεύματος)
  • Φόρος πολυτελείας: 150 εκατ. ευρώ
  • Τέλη κυκλοφορίας: 1,2 δισ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας

Από .......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Αναζήτησε δροσιά αλλά άφησε την τελευταία του πνοή στην παραλία.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρόκειται για 78χρονο, από το Μεγαπλάτανο  Αταλάντης, ο οποίος διέμενε στα Καμ. Βούρλα αυτές τις μέρες και πήγε για μπάνιο νωρίς πριν αρχίσει η μεγάλη ζέστη.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του από άλλους που εκείνη την ώρα έκαναν το μπάνιο τους.

Η προσπάθεια που έγινε για πρώτες βοήθειες δεν απέδωσαν και στο Κ. Υ. Καμ. Βούρλων που μεταφέρθηκε οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου.

Από ......  lamiafm1