Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σούρλας Φάρμακο των 623 ευρώ χρεώνεται στην Ελλάδα 3.300 ευρώ!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 ευρώ, χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3.300 ευρώ, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1.087 ευρώ. Η αντίστοιχα, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό διατίθεται προς 1.000 ευρώ.

Τα παραπάνω δυστυχώς συνεχίζουν και σήμερα να συμβαίνουν, όπως ανέφερε σε ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας» ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ο οποίος προ εξαμήνου διαβίβασε στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα στοιχεία αυτά.

«Διαφάνεια δεν σημαίνει πως μερικοί μπορούν να κερδοσκοπούν αδίστακτα, τη στιγμή που γίνονται περικοπές και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε ο κ. Σούρλας σημειώνοντας, ότι «επιβάλλεται να θωρακίσουμε το χώρο της υγείας και να τον προστατεύσουμε από τους επίορκους, τους ασυνείδητους και τα πάσης φύσεως κυκλώματα που δεν ορρωδούν προ ουδενός, ακόμα και αν πρόκειται για θέματα ζωής και θανάτου. Όλοι αυτοί που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στον ευαίσθητο αυτό χώρο, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους λειτουργούς της υγείας που δίνουν αγώνες με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και που στέκονται απέναντι στον άρρωστο με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού».

Ο κ. Σούρλας πρότεινε ως λύση και απάντηση στην κερδοσκοπία και στην εκμετάλλευση, την ανάρτηση στο διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών και άλλων συσκευών που διατίθενται στην Ελλάδα στο δημόσιο τομέα και των αντίστοιχων τιμών στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό.
Την ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας με νομοθετικές ρυθμίσεις ούτως ώστε να αποκρούει τις όποιες κατεστημένες καταστάσεις ή οτιδήποτε πάει να δημιουργηθεί είτε ως εναρμονισμένη πρακτική, είτε ως προνόμιο, υπογράμμισε κατά την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημειώνοντας, ότι «δεν στρεφόμαστε εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όμως, δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία με μόνο έσοδα από τους δημόσιους πόρους». Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές σε νομοσχέδιο που κατατίθεται εντός αυτής της εβδομάδας στη Βουλή για εναρμονισμένες πρακτικές και θα υπάρξει ενίσχυση των κωδίκων δεοντολογίας και συμπεριφοράς, προσθέτοντας, ότι η επιτυχία του όλου εγχειρήματος τόσο των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη χώρα, για την επιβίωση του εθνικού συστήματος υγείας όσο και της πάταξης των νοσηρών φαινομένων, προϋποθέτει τη σύναψη της έντιμης, ειλικρινούς, αλληλοδεσμευτικής κοινωνικής συμφωνίας πολιτικής ηγεσίας και εταίρων της υγειονομικής κοινότητας.

«Δεν καλύπτουμε κανέναν. Τσακίστε τα κυκλώματα. Να φύγει το γκρίζο τοπίο από την υγεία», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, κάνοντας λόγο για «μεγάλο πάρτι» κατά την δεκαετία 2000-2010, που ωφελήθηκαν, όπως είπε, πολλοί από τους εμπλεκόμενους.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να μην υπάρχει πλήρης μηχανοργάνωση του τομέα υγείας, σημείωσε, ότι η αξιοποίηση στη Διοίκηση, όχι των ειδικών και των αρίστων, αλλά πολιτευτών, κομματικών στελεχών και ημετέρων, αποτελεί νοσηρότητα του συστήματος και έκανε λόγο για πελατειακή συμπεριφορά, ώστε να χρειάζεται για μια εισαγωγή ασθενούς σ' ένα νοσοκομείο να γίνονται παρεμβάσεις. Κάτι που όπως είπε δείχνει όχι μόνο έλλειψη σεβασμού, αλλά και πως αντιλαμβάνεται και σήμερα ακόμη το σύστημα εξουσίας την Διαφάνεια και τη Δεοντολογία.

newpost.gr

Γερμανικά ΜΜΕ: Μίζες 315.000 ευρώ για το αθηναϊκό μετρό

Αναρτήθηκε από .............  energoipoliteskv.blogspot.com

Μέσω φορολογικών «παραδείσων» φέρεται να διακινήθηκαν οι μίζες της γερμανικής εταιρείας σιδηροδρόμων Deutsche Bahn προς Έλληνες αξιωματούχους για την επέκταση του αθηναϊκού μετρό.

Η διακίνηση του ποσού αυτού πραγματοποιήθηκε μέσω εταιρείας συμβούλων, η οποία εδρεύει σε φορολογικό «παράδεισο».

«Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φραγκφούρτης δόθηκαν χρήματα με τη βοήθεια εταιρίας στα νησιά της Μάγχης, συγκεκριμένα πρόκειται για εταιρία συμβούλων με έδρα τη νήσο Τζέρσεϊ. Τα χρήματα αυτά λοιπόν διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα και με αυτά δωροδοκήθηκαν κάποιοι που ήταν αρμόδιοι για την κατασκευή της γραμμής μετρό από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας, προς το λιμάνι και προς την Κόρινθο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι «μίζες» δεν δόθηκαν για τα ίδια τα έργα κατασκευής, αλλά για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων. Ποιοι είναι όμως οι «αρμόδιοι»; Πρόκειται για συμβούλους, τεχνοκράτες, δημοσίους υπαλλήλους ή μήπως ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα; Ο Κλάους Οττ δηλώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, τουλάχιστον προς το παρόν.

«Το ποιος πήρε εν τέλει τα χρήματα, αυτό είναι κάτι που η εισαγγελία της Φραγκφούρτης προφανώς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει μέχρι στιγμής. Κατ΄αρχήν οι έρευνες επικεντρώνονται εδώ στη Γερμανία και στα όσα συμβαίνουν στους γερμανικούς σιδηροδρόμους».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος τονίζει ότι «δεν γνωρίζει» να υπάρχουν επαφές με τις ελληνικές αρχές ή κάποιο αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Αθήνα, χωρίς να θέλει και να αποκλείσει κάτι τέτοιο.

Από .......  tvxs

Reuters: Η Ελλάδα κινδυνεύει με «μαύρη τρύπα» 2 δισ. ευρώ από τα παιχνίδια Ευρωπαίων τραπεζιτών

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Αμεσο κίνδυνο εμφάνισης «μαύρης τρύπας» ύψους 2 δισ. ευρώ διατρέχει η Ελλάδα, με το πρακτορείο Reuters να κατηγορεί Ευρωπαίους τραπεζίτες πως παίζουν «περίεργα παιχνίδια» με τα ελληνικά ομόλογα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη άμεσα με χρηματοδοτικό κενό ύψους 2 δισ., όχι από δική της υπαιτιότητα αλλά από περίεργες συμπεριφορές Ευρωπαίων τραπεζιτών στον τρόπο που διαχειρίζονται τα ελληνικά ομόλογα.
Το Reuters, αναφέρει πως οι δανειστές της Ελλάδας, είχαν αποφασίσει τον Δεκέμβριο πως οι κεντρικές τράπεζες των 17 κρατών της Ευρωζώνης έπρεπε να μετακυλίσουν το ελληνικό χρέος που διακρατούν, αντικαθιστώντας ένα μέρος των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, με νέα χρεόγραφα, ωστόσο έχουν παρουσιαστεί σημαντικές κωλυσιεργίες και «περίεργες συμπεριφορές» με αποτέλεσμα σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης, να αυξάνεται απειλητικά ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου χρηματοδοτικό κενό 1,5-2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, με τον ίδιο να διερωτάται για το πώς θα αντιμετωπίσει και θα ξεπεράσει η χώρα το πρόβλημα.
Μάλιστα Ελληνας αξιωματούχος διαρρέει ανώνυμα στο πρακτορείο πως «έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας, τώρα οι πιστωτές μας πρέπει να κάνουν το ίδιο».

Από ......  iefimerida

Οι τρεις συμφώνησαν για την ΕΡΤ και παζαρεύουν ανασχηματισμό

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε κατ' αρχήν συμφωνία για τον τρόπο επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κατέληξαν χθες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, εξέλιξη που φαίνεται πως απομακρύνει -προς το παρόν- το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν κάποιες βασικές λεπτομέρειες για τον αριθμό των εργαζομένων που θα επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ κατά τη δίμηνη μεταβατική περίοδο λειτουργίας της νέας δημόσιας τηλεόρασης και τον ακριβή χρόνο επανέναρξης των συχνοτήτων.
Η οριστική συμφωνία αναμένεται να κλείσει σήμερα σε νέα συνάντηση των τριών (στις 8.30 το βράδυ, μετά την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από το ταξίδι-αστραπή που θα πραγματοποιήσει στην Αυστρία για να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), όπου θα συζητηθούν και τα θέματα που αφορούν:
  • την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας,
  • τον ανασχηματισμό και
  • τη σύσταση του συντονιστικού οργάνου που θα εποπτεύει την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.
Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής σύσκεψης, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατέληξαν σε συμφωνία για τον τρόπο επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ, η οποία θα γίνει με την ίδρυση ενός νέου φορέα, εξέλιξη που επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι για πρώτη φορά απέφυγαν κάθε αναφορά στην ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας τον όρο «δημόσια ραδιοτηλεόραση», όπως πρώτο επεσήμανε από χθες το βράδυ το iefimerida.gr
Στη νέα σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών η συζήτηση μετατοπίζεται πλέον στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της κυβέρνησης όπως επεσήμαναν με τις δηλώσεις τους οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι διεξήχθη μία πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση, ενώ για τη σημερινή τους συνάντηση σημείωσε ότι σε αυτή «κρίνονται πολλά σημαντικά θέματα ταυτοχρόνως, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας». Πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν ένα πολύ μεγάλο θεσμό που είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές. Θέλει σταθερότητα. Θέλει να έχει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας που λειτουργεί με το μέγιστο βαθμό προοδευτικότητας». Είναι σημαντικό, κατέληξε, «να υπάρξει συμφωνία που θα σέβεται την απόφαση του ΣτΕ και θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μία νέα προγραμματική συμφωνία με κανόνες που θα τηρούνται».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φώτης Κουβέλης επισημαίνοντας πως στη σημερινή σύσκεψη θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητές της η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα, όπως αποκάλεσε κι εκείνος την ΕΡΤ. Υπογράμμισε ότι «η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση, την κοινή απόφαση και των τριών κομμάτων». Πρέπει να επισημάνω, κατέληξε, «ότι είναι αναγκαίο και διεκδικώ να υπάρξει επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων και όχι μόνο για την εθνική ραδιοτηλεόραση, αλλά για το σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα, για την κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων».
Οι διάλογοι στο Μαξίμου
Ενδεικτικοί του κλίματος που επικρατούσε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και οι διάλογοι ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, όπως τους αναφέρει το Εθνος.
Για την κυβέρνηση συνολικά
Βενιζέλος: Αν είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση νωρίτερα, θα είχαμε αποφύγει όλα τα προβλήματα και θα είχαμε πετύχει την επανεκκίνηση της τρικομματικής κυβέρνησης.
Σαμαράς: Εγώ ήμουν εκείνος που πρότεινα στην προηγούμενη σύσκεψη το «πακέτο» των εννέα σημείων που περιελάμβανε και αυτά που λες...
Κουβέλης: Δεν μπορεί να υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Εγώ δεν θα ανεχθώ άλλες μονομερείς αποφάσεις...
Για τις διαρροές
Βενιζέλος: Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που συνεχίζεται η κουβέντα μεταξύ μας να γίνονται ασυνήθιστα προκλητικές παρεμβολές, διαρροές που σίγουρα δεν είναι υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης συνεργασίας.
Σαμαράς: Εμένα κατηγορείς; Είναι δυνατόν; Δεν έχω ιδέα...
Κουβέλης: Είναι απαράδεκτα τα όσα έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων...
Για την κρατική τηλεόραση
Σαμαράς: Η παλαιά ΕΡΤ έχει τελειώσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν διαφορετικές αναγνώσεις στην απόφαση του ΣτΕ. Πάμε να συζητήσουμε μαζί για τον νέο φορέα...
Βενιζέλος: Πρέπει να βρούμε λύση και οι τρεις μαζί. Η εκκαθάριση εν λειτουργία είναι βασικός στόχος...
Κουβέλης: Πρέπει να αναδιοργανωθεί τάχιστα η ΕΡΤ, όλες οι συχνότητες, κανονικό πρόγραμμα, χωρίς μεσοβέζικες λύσεις...
Σαμαράς: Συμφωνώ ότι μπορούμε να έχουμε κανονικό πρόγραμμα. Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύση στον αριθμό των προσώπων και ο νέος φορέας να εκπέμψει άμεσα. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό...

Από .......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com