Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αλ. Τσίπρας στην Ισπανία: Μέτωπο των λαών του Νότου θα δώσει προοπτική αντίστασης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη (φωτογραφίες και βίντεο)

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Δήλωση του Προέδρου της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συμμετοχή του στην πορεία «Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα», στη Μαδρίτη (P. Neptuno)
Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Μαδρίτη, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013, ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή πορεία «Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα».


 Κατά τη διάρκεια της πορείας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Η λιτότητα διαλύει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα, όμως, στο Νότο. Οι λαοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντισταθούν. Ρωτάνε αν υπάρχει εναλλακτική. Εναλλακτική υπάρχει και είναι η ενωμένη αντίσταση των λαών του ευρωπαϊκού Νότου, που θα δώσει το έναυσμα για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή σε όλη την Ευρώπη. Κι αυτό, πλέον, το συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερες δυνάμεις, σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Στην Ισπανία, τις τρεις αυτές μέρες, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με πολιτικά κόμματα, με συνδικάτα, με οργανώσεις, να συμμετάσχω στη μεγάλη διαδήλωση, εδώ στη Μαδρίτη. Είναι πλέον φανερό, όλοι καταλαβαίνουν. Δεν είναι οι τεμπέληδες έλληνες το πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα, αφορά όλη την Ευρώπη, αφορά κυρίως τον ευρωπαϊκό Νότο. Απαιτείται λύση μέσα από τη συνεργασία, το μέτωπο των λαών του Νότου, που θα δώσει προοπτική αντίστασης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη».






Από ...... left

Ράλλυ Ακρόπολις 2013 Τρίτη συνεχόμενη νίκη (σε ειδική διαδρομή) για Mikkelsen

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


O Andreas Mikkelsen ήταν ο νικητής και της 13ης Ειδικής Διαδρομής, έχοντας κερδίσει και τις δύο προηγούμενες.

Ο Νορβηγός με VW Polo R σιγούρεψε την τέταρτη θέση, έχοντας 6,4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον N. Al Attiyah.

Αγώνα «συντήρησης» έκανε ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος μετά την προτελευταία Ε.Δ. προηγείται με 1,5 λεπτό στη γενική κατάταξη από τον δεύτερο, Dani Sordo.

Ράλλυ Ακρόπολις 2013: Τα αποτελέσματα μετά και τη 13η Ειδική Διαδρομή


1.     J. LATVALA     3:10:09.5   
2.     D. SORDO     3:11:38.3     +1:28.8
3.     T. NEUVILLE     3:12:07.7     +1:58.2
4.     A. MIKKELSEN     3:14:06.2     +3:56.7
5.     N. AL ATTIYAH     3:14:12.6     +4:03.1
6.     M. OSTBERG     3:15:35.0     +5:25.5
7.     M. PROKOP     3:17:38.1     +7:28.6
8.     M. HIRVONEN     3:18:10.0     +8:00.5
9.     E. NOVIKOV     3:18:24.6     +8:15.1
10.     S. OGIER     3:20:33.0     +10:23.5

Από .........    kourdistoportocali

Αρθρο παρέμβαση του Γιώργου Κράλογλου στο Capital για τις πρόωρες εκλογές Διαλύστε τους πριν μας διαλύσουν!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Από τον Γιώργο Κράλογλου

Ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης και αγγίζει την εγκληματική συμπεριφορά η παρέμβαση συγκεκριμένων ομάδων των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και των διεκδικητών της εξουσίας με εισηγήσεις για εκλογές προσμετρώντας μόνο πολιτικά οφέλη με εντελώς κοντόφθαλμη προοπτική. Διαλύστε τις ομάδες αυτές και στρωθείτε στην δουλειά για να δώσετε πίσω αυτά που μας χρωστάτε.

Επιτέλους δουλέψτε και ξεχάστε τις εκλογές, φέρτε μας πίσω, το συντομότερο δυνατόν, αυτά που μας πήρατε με το ζόρι από την τσέπη προκειμένου να συντηρήσετε το πελατειακό σας σύστημα και την αξιοπιστία σας στους δανειστές. Το θετικό κλίμα δεν είναι κάτι που τρώγεται. Χρησιμοποιείται μόνο για μπλόφες...

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τους κομματικούς ινστρούχτορες και τους ανίκανους αναλυτές που σιτίζονται στα κόμματα γιατί δεν βρίσκουν δουλειά στην ελεύθερη αγορά καθώς και τους βουλευτές... της συμφοράς που βλέπουν ότι χάνουν έδαφος στο εκλογικό σώμα και θέλουν εκλογές το συντομότερο και δουλέψτε να φτάσουμε σε κάποιο σημείο που να δικαιολογεί αισιοδοξία ότι απομακρύνονται οι αφαιμάξεις και δεν θα βλέπουμε καθημερινά τα λουκέτα στην αγορά.

Τι έχει ολοκληρώσει η σημερινή κυβέρνηση ώστε να έχει την αναίδεια να επιτρέπει στις ομάδες αυτές να έχουν γνώμη για εκλογές που θα οδηγήσουν σε νέο δρόμο μαρτυρίου την Ελλάδα τους Έλληνες, τους φορολογούμενους γενικά και τους καταθέτες ειδικότερα;

Αυτό που έχει ολοκληρωθεί (σε πρώτο κύκλο μόνο) είναι η φορομπηχτική πολιτική που διέσωσε μόνο το κράτος και τους κρατικούς υπαλλήλους καταστρέφοντας την αγορά, τα ακίνητα, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, και τα όνειρα των νέων επιχειρηματιών αφανίζοντας ταυτόχρονα μισθούς συντάξεις, ενοίκια και τόκους από καταθέσεις.

Πέραν τούτου δεν έχει ολοκληρωθεί απολύτως τίποτε.

Τα αναπτυξιακά σχέδια-κίνητρα ως νομοθεσία είναι σε εκκρεμότητα.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα στην οικονομία δίδοντας κρατικές επιχειρήσεις σε στρατηγικούς επενδυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα γιατί υπάρχει πολιτική ατολμία που εκφράζεται με δήθεν υπευθυνότητα στην αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας.

Τα σχέδια υποδοχής επενδυτών που δήθεν θα λύσουν το πρόβλημα των 2.000.000 ανέργων του 2014 είναι στα χαρτιά και οι υπολογισμοί στον πίνακα.

Το δήθεν πλεόνασμα στηρίζεται σε υπολογισμούς που περιέχουν πάγωμα στις δημόσιες επενδύσεις και στα φέσια προς τις επιχειρήσεις.

Στην παιδεία, στα εργασιακά, στην φορολόγηση ακινήτων, στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες, στα χαράτσια, στα κρατικά τιμολόγια και ιδιαίτερα στα τιμολόγια καυσίμων και ενέργειας η κατάσταση είναι εντελώς τελματωμένη και το κοινωνικό «καζάνι βράζει».

Τα απαιτούμενα της Τρόικας για την συμπλήρωση κενών σε υποχρεώσεις κοντά στα 3 δισ. ευρώ είναι επίσης στον αέρα και τα σενάρια για την κάλυψή τους δεν έχουν εγκριθεί.

Ακόμη και αυτά τα θεαματικά με τους αυτοκινητόδρομους κολλάνε σε κάποια κονδύλια που δεν υπολογίσαμε ότι δεν θα βρίσκαμε... Ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Ο ρατσισμός, ο αντιρατσισμός, τα νομοσχέδια και τα τερτίπια με την ηλεκτρονική αποκατάσταση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής δεν «τρώγονται» και δεν καλύπτουν τα κενά από την έλλειψη μεροκάματου.

Τα θέατρα των κοινωνικών Εταίρων που πονάνε τους εργάτες... μπροστά στις κάμερες και πίσω από τις κάμερες προσφέρουν τετράωρη ανασφάλιστη δουλειά και σε όποιον αρέσει... δεν λέγεται εργασιακός θεσμός και πολιτική εργασιακών σχέσεων.

Τα νούμερα του υπουργείου Οικονομικών που προκαλούν δήθεν αισιοδοξία μπορούν να ανατραπούν με μία κίνηση.

Εάν υποχρεώσει η Τρόικα το κράτος να εξοφλήσει, εδώ και τώρα, αυτά που χρωστάει σε ΦΠΑ, σε προμηθευτές, σε συνταξιούχους κρατικούς υπαλλήλους, σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, Δήμους, Ευρωπαϊκή Ένωση (από πρόστιμα και επιστροφές επιδοτήσεων που δόθηκαν παράνομα) και καύσιμα (βάσει διεθνών συμβάσεων) θα γίνει τραγωδία και τα σενάρια καταστροφής θα διαδέχονται το ένα το άλλο.  

Για ποιες εκλογές λοιπόν μιλάνε οι συγκεκριμένοι ινστρούχτορες των κομμάτων, οι βουλευτές της συμφοράς... και ορισμένοι γνωστοί διαπλεκόμενοι;

Γιατί έχουν καθίσει στο Τραπέζι, τρεις και τέσσερις φορές, οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης και τους έχουν ακούσει;

Έστω και αν τους απέρριψαν στο τέλος;

Είναι, οι εκλογές, θέμα για συζήτηση όταν η κυβέρνηση έχει μοιράσει μόνο υποσχέσεις ενώ έχει υποχρέωση από τώρα να μοιράσει και χρήματα για να αναστηλώσει την οικονομία;

Την ίδια ευθύνη και ακόμη μεγαλύτερη έχει και η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει υποχρέωση να δουλέψει (μάλλον πολύ σκληρά) προκειμένου να αποσαφηνίσει απόλυτα το τοπίο που θα συναντήσουμε αν κερδίσει τις εκλογές.

Γιατί οι εκλογές που τις λένε να ζητήσει δεν θα αφορούν μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων που μπορεί να την ψηφίσουν. Τα δύο τρίτα που δεν θα την ψηφίσουν θέλουν να ξέρουν από τώρα σε ποια Ελλάδα θα ζήσουν. Στην άθλια Ελλάδα του 30ετούς σοβιετισμού της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που τους κατάντησε επαίτες στις λαϊκές αγορές και εργάτες στους Αλβανούς πρόσφυγες ή στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του φτωχού μεν αλλά αξιοπρεπούς Νότου όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που αρχίζουν και επιστρέφουν κάποια χρήματα σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις;

capital.gr

george.kraloglou@capital.gr

Le Monde: Γιατί επαναστατεί η Τουρκία -Η αλαζονεία Ερντογάν

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Η εφημερίδα Le Monde κάνει λόγο για «Τουρκική Ανοιξη» -το αντίστοιχο της Αραβικής Ανοιξης- και παρομοιάζει την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με την Πλατεία Ταχρίρ του Καίρου. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης θα αποτελέσουν μια αλλαγή πολιτικής σελίδας στην Τουρκία.

Αφορμή το χτίσιμο ενός τζαμιού στην πλατεία
Ξεκίνησε από μια χούφτα διαδηλωτές που ήθελαν να σώσουν ένα κομμάτι δημόσιου κήπου και μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια λαϊκή κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής του Πρωθυπουργού ενώ συνοδεύτηκε από υπερβολικά βίαιη καταστολή των επεισοδίων από την αστυνομία.
Από την άκρα αριστερά ως την δεξιά της πολιτικής σκακιέρας το κίνημα αποκρυσταλλώνει την αντίδραση εναντίον του πολιτικού που μονοπωλεί την εξουσία εδώ και δέκα χρόνια. Οι λαϊκοί αντιδρούν στο γεγονός ότι η θρησκεία εισέρχεται κάθε ημέρα και περισσότερο στο δημόσιο χώρο και ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί αυτό το στοιχείο για να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο σε λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός κατάφερε να περάσει νόμο για την απαγόρευση του αλκοόλ. Ο Σεβάν Νισανιάν, ένας Αρμένιος διανοούμενος στην Τουρκία καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για «βλασφημία» εναντίον του Μωάμεθ. Και ο δήμαρχος της Αγκυρας κάλεσε τους πολίτες «να υιοθετήσουν μια συμπεριφορά αντίστοιχη με τις ηθικές αξίες».
Εξαρση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας
Τα κόμματα της αριστεράς και της άκρας αριστεράς, οι φοιτητές καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ήδη καταδικάσει εδώ και μήνες την καταστολή των διαδηλώσεων και τα κύματα συλλήψεων στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Οι Αλεβίτες Τούρκοι, μια φιλελεύθερη και μειονοτική πτέρυγα του Ισλάμ καταγγέλλει επίσης εδώ και μήνες συλλήψεις διακρίσεις εις βάρος τους από το κόμμα AKP του Ερντογάν που δεν αναγνωρίζει τον θρησκευτικό πλουραλισμό.
Ολοι καταγγέλλουν με μια φωνή την αυταρχική παρέκλιση του Τούρκου Πρωθυπουργού, το βίαιο ύφος του, τα μεγαλομανή σχέδιά του με τα οποία μεταμορφώνει σταδιακά την Κωνσταντινούπολη και την διακυβέρνηση των «κολλητών» που έχει εγκαταστήσει στην πόλη από τον καιρό που ήταν δήμαρχος, πριν από 20 χρόνια.
Στηριγμένη στη διαδικασία εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε μια μεταρρυθμιστική δυναμική η εξουσία του Ταγίπ Ερντογάν θεμελιώθηκε σταδιακά στην τουρκική κοινωνία. Ενισχύθηκε από δύο σαρωτικές εκλογικές νίκες το 2007 και το 2011 με 47% και 50% αντίστοιχα. Αυτοί οι εκλογικοί θρίαμβοι επέτρεψαν στον Ερντογάν να ξεφορτωθεί κάθε πολιτικό αντίπαλο στο εσωτερικό της τουρκικής πολιτικής. Ο στρατός, η γραφειοκρατία, η δικαιοσύνη και ο Τύπος που άλλοτε ήταν απένταντί του έγιναν σταδιακά εργαλεία στην υπηρεσία του κόμματός του και στη δική του προσωπικά.
Ο Ερντογάν με χαρακτηριστικά μονάρχη
Ετσι είδαμε τις τουρκικές τηλεοράσεις ενώ τα γεγονότα ξεσπούσαν στην πλατεία Ταξίμ να δείχνουν τον Ερντογάν σε συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες τριπλασιάστηκαν σε αριθμό από τότε που ο Ερτνογάν ανήλθε στην εξουσία, έκαναν επίδειξη βίαιης καταστολής των διαδηλωτών χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο.
Ο Ερτνογάν φιλοδοξεί να αναλάβει την προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2014 αφού πρώτα άλλαξε το Σύνταγμα και έστρεψε τη χώρα προς ένα προεδρικό καθεστώς. Αυτό είναι που φοβίζει την πλειοψηφία για το μέλλον.
Το κίνημα της κατσαρόλας
Έναν πρωτότυπο και θορυβώδη τρόπο βρήκαν οι κάτοικοι της Άγκυρας για να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία. Από τις 9 το βράδυ της Κυριακής, οπλισμένοι με κουζινικά, οργάνωσαν ένα «κοντσέρτο για κατσαρόλες» σε πολλές συνοικίες, καταγγέλοντας με τον τρόπο αυτό τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ήρθε η ώρα να στείλουμε τον Ερντογάν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», φώναζε μια γυναίκα, συνοδευόμενη από τα δύο παιδιά της, στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της στο προάστιο Τσανκάγια.

Ταγίπ παραιτήσου, φωνάζουν στην Αγκυρα
Απαντώντας της με σφυρίγματα, οι γείτονες αναβόσβηναν τα φώτα των σπιτιών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και φώναζαν ρυθμικά «Ταγίπ, παραιτήσου, δες πόσοι είμαστε».
Ένας νεαρός φοιτητής, υπό τα χειροκροτήματα των γονιών και των γειτόνων του, κατέβηκε στο ισόγειο της πολυκατοικίας κρατώντας την τουρκική σημαία. «Δεν γίνεται να είμαστε πια ειρηνικοί, θα μας ρίξει κι εμάς χημικά η αστυνομία;», είπε ενώ ένας γείτονας, ο Χαμντί, εξηγούσε ότι το θέμα δεν αφορά πλέον το πάρκο Γκεζί (το πάρκο της Κωνσταντινούπολης απ' όπου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις) αλλά «έχει γίνει ένα κίνημα κατά της κυβέρνησης η οποία ανακατεύεται ολοένα και περισσότερο στην ιδιωτική μας ζωή».
Στο πλευρό του, η γυναίκα του χτυπούσε με μανία μια κουτάλα πάνω σε μια κατσαρόλα.
«Το γεγονός ότι μια κυβέρνηση εξελέγη δημοκρατικά με ποσοστό 50% δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι της αρέσει», σχολίασε ο Χαμντί ο οποίος διαμαρτύρεται κυρίως για τον νόμο που περιορίζει την πώληση και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Ερντογάν: Πίνουν οι αλκοολικοί
Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Show TV ο Ερντογάν είπε ότι η απαγόρευση γίνεται για λόγους δημόσιας υγείας. «Αυτός που πίνει είναι αλκοολικός», είπε αρχικά, για να διορθώσει αμέσως μετά: «Δεν εννοώ όλον τον κόσμο αλλά αυτούς που πίνουν τακτικά».
Στους δρόμους της Άγκυρας κατέβηκαν διαδηλωτές κάθε ηλικίας. «Είμαι 63 ετών και το μόνο που θέλω είναι να υπάρξει ηρεμία σ' αυτήν την όμορφη χώρα. Όμως όταν αισθάνεται κανείς ότι ο τρόπος ζωής του απειλείται, δεν έχει άλλη επιλογή από το να διαδηλώσει, αυτό είναι όλο», εξήγησε ένας 63χρονος συνταξιούχος μηχανικός.
Το «κοντσέρο για κατσαρόλες» πάντως δεν ήταν αποκλειστικότητα της Άγκυρας. Μόλις έπεσε η νύχτα, εκκωφαντικός θόρυβος από κουζινικά άρχισε να ακούγεται και σε πολλές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Συγκρούσεις με την αστυνομία και δακρυγόνα
Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και το βράδυ της Κυριακής για να διαλύσει πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν στο σημείο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην περιοχή που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ. Βίαια επεισόδια είχαν σημειωθεί στο ίδιο σημεία και κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της αστυνομίας από το Ταξίμ, οπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές.
Εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές έκανε η αστυνομία και στην Άγκυρα, καθώς συνεχίζονται και στην πρωτεύουσα, για τρίτη ημέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν πολλές φορές στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι για να εμποδίσουν περίπου χίλιους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο χώρο.
«Η αστυνομία δεν σταματά να απωθεί τους διαδηλωτές που δεν απειλούσαν κανέναν. Δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε», είπε μια 27χρονη κοπέλα, η Γκιεζντέ Εζντεμίρ. Σύμφωνα με τη διαδηλώτρια αυτήν, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Διαδηλώσεις συμπαράστασης στη Γερμανία
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή σε πόλεις της Γερμανίας διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει διαχειριστεί, μέχρι στιγμής, την καταστολή των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές της χώρας.
Στην Φρανκφούρτη περίπου 3.500 άτομα συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της δράσης της τουρκικής αστυνομίας σε βάρος των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για την ανέγερση, σε «πράσινη περιοχή», ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών.
Στο Βερολίνο τουλάχιστον 600 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους τούρκους διαδηλωτές.
Στην πόλη Έσσεν, μια συγκέντρωση αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών οδήγησε σε συγκρούσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από νεαρούς που κρατούσαν στα χέρια τους πανό με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Οι αρχές επενέβησαν με σπρέι πιπεριού και ρόπαλα, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με ρίψη γυάλινων μπουκαλιών κατά των αστυνομικών.
Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν συνολικά 9 άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη της ειρήνης, αντίσταση κατά των αρχών και πρόκληση σωματικής βλάβης, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία
Η καταστολή των διαδηλώσεων από την τουρκική αστυνομία, είναι πράξη «πραγματικά επαίσχυντη», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με αναφορές, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν. «Είναι σαφές ότι η χρήση βίας από την αστυνομία οδηγείται όχι μόνο από την ανάγκη για την αντιμετώπιση της βίας –που ελάχιστες αφορμές δόθηκαν από την πλευρά των διαδηλωτών- αλλά και από την επιθυμία για αποθάρρυνση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε ο ευρωπαίος πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε την αστυνομία για υπερβολική χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, ενώ επέρριψε ευθύνες στις αρχές ότι τα άτομα που συνελήφθησαν κρατούνταν σε περιορισμό χωρίς νερό ή φαγητό για τουλάχιστον 12 ώρες.
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 939 άτομα σε περισσότερες από 48 πόλεις της χώρας, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ. Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, φαίνονται άοπλοι διαδηλωτές να κακομεταχειρίζονται από τους αστυνομικούς και πολλοί από αυτούς να φέρουν πληγές στο σώμα και το πρόσωπο. Ακτιβιστές ανέφεραν ότι η αστυνομία έριχνε εσκεμμένα δακρυγόνα από κοντινή απόσταση στους διαδηλωτές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν.
Οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν η καταστολή από την αστυνομία μιας ειρηνικής διαδήλωσης που είχε οργανωθεί από οικολόγους ενάντια σε ένα σχέδιο ανέγερσης κτιρίων σε «πράσινη» περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε κοινωνικές αντιδράσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλιμακωθούν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας, ακόμα και αφότου οι αρχές αποχώρησαν από την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολή. Χιλιάδες διαδηλωτές συνέχισαν τις διαμαρτυρίες καλώντας την κυβέρνηση Ερντογάν να παραιτηθεί. Οι αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα με σκοπό να διαλύσουν το πλήθος, αλλά ορισμένοι από τους διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε περιπολικό και προσπάθησαν να εισβάλουν σε ένα από τα γραφεία του Ερντογάν, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχτηκε το Σάββατο ότι ορισμένες από τις τακτικές που χρησιμοποίησαν οι αρχές, όπως η χρήση σπρέι πιπεριού, ήταν «λανθασμένες» αλλά προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι «εάν μαζευτούν 100.000 άτομα, εγώ θα φέρω 1 εκατομμύριο από το κόμμα μου». Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες ότι τον διέπει ένα αυταρχικό στυλ. «Αν χαρακτηρίζουν δικτάτορα έναν υπηρέτη του λαού, δεν έχω τίποτα άλλο να πω».
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον, εξέφρασε τη λύπη της για τη «δυσανάλογη χρήση βίας» από την αστυνομία και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. «Πρέπει να ανοίξει ο διάλογος ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση», είπε. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, χαρακτήρισε τη χρήση βίας από τους αστυνομικούς «εντελώς ακατάλληλη».

Από.........  iefimerida

ΚΕΔΕ: Το παρασκήνιο ενός συνεδρίου χωρίς… συνέδρους

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Την περασμένη Πέμπτη το πρωί στο ξενοδοχείο Du Lac, περίπου δύο χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, απέναντι από τη μπλε ζωγραφιά της λίμνης της πόλης,  η κινητικότητα ήταν μεγάλη. Αιρετοί απ’ όλη τη χώρα είχαν συγκεντρωθεί για το διήμερο τακτικό τους συνέδριο.

Στόχος, να αποφασίσουν για το τι πρέπει να κάνουν απέναντι στις επερχόμενες απολύσεις στους δήμους, στις «διαρροές» για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και του χρόνου των εκλογών αλλά και στην κατανομή των ΚΑΠ ανά δήμο με βάση την απογραφή.

Η κινητικότητα ήταν μεγάλη αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν από τους συνέδρους! Ήταν, κυρίως, από τους επισκέπτες, καθώς μάταια οι υπεύθυνοι της ΚΕΔΕ μετρούσαν και ξαναμετρούσαν πόσοι από τους 500 συνέδρους είχαν έρθει στα Γιάννενα. Τελικώς ήταν μόλις 280. Από αυτούς,  μόνο 150 (από τους 325 δημάρχους) έδωσαν το παρών.

Ήταν γιατί…
Ήταν γιατί, όπως είχε πει την προηγούμενη ημέρα, κατά τη γεμάτη εντάσεις (ακόμη και, τουλάχιστον ένα, έντονο φραστικό επεισόδιο) συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ στο  Du Lac,  ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης,  περίμεναν ένα «συνέδριο tutti frutti»;  Ήταν γιατί τα Γιάννενα είναι μία δύσκολα προσβάσιμη πόλη για τους «νότιους», καθώς η Κορίνθου – Πατρών προσφέρει μόνο… διόδια, ενώ η Ιόνια οδός παραμένει ακόμη ένα μακρινό όνειρο;  Ήταν γιατί αντιλαμβάνονται, όπως και οι υπουργοί και βουλευτές που όταν δυσκολεύονται, σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δείχνουν προς βορρά, υποστηρίζοντας ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού»,  ότι δεν  μπορούν να κάνουν και πολλά για να αλλάξουν τα πράγματα;  Ήταν γιατί τις τελευταίες ημέρες κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τρέφουν φρούδες ελπίδες για παρατάσεις, καθώς οι εκλογές θα γίνουν σ’ ένα χρόνο και γι’ αυτό τώρα «πρέπει να πάμε μέσα και όχι έξω καλά»; Ήταν γιατί αυτές οι εκλογές δεν θα είναι σαν τις άλλες, καθώς αφενός οι πολιτικοί συσχετισμοί  έχουν αλλάξει δραματικά από το 2010 και αφετέρου, κυρίως, το τοπίο είναι τόσο ρευστό που όλες οι βεβαιότητες άλλων εκλογικών αναμετρήσεων έχουν εξαφανιστεί; Ήταν που η λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» έχει περάσει, πλέον,  και ανάμεσα στους αιρετούς;
Απουσίες, εκνευρισμοί και «μανιφέστα»
Μπορεί να είναι κάποια από αυτά ή και όλα μαζί. Σε κάθε περίπτωση αυτό το συνέδριο εκτός από απουσίες και εκνευρισμούς δεν είχε, όπως προφανώς περίμεναν αυτοί που δεν ήρθαν, και απαντήσεις ούτε από τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη ούτε από κάποιον άλλο. Αυτό αντιλήφθηκαν και οι πέντε (Καμίνης Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης, Φίλιος) και επιχείρησαν μέσα από ένα «μανιφέστο των Ανεξάρτητων» να περιγράψουν το δικό τους πλαίσιο για τη διακυβέρνηση των δήμων. Μόνο που, ακόμη και αν σε ορισμένα σημεία έχουν δίκιο, και οι δικές τους (πρακτικές) απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα παραπέμπονται στο μέλλον.
Ίσως γι’ αυτό αν την Πέμπτη το πρωί μαζί με τους επισκέπτες και τους 280 συνέδρους, η αίθουσα του συνεδρίου έμοιαζε (και ήταν) γεμάτη, την Παρασκευή το απόγευμα,  που μετά από μακρές συζητήσεις και «γράψε – σβήσε» το «τρικομματικό» ψήφισμα ήταν πλέον έτοιμο, στην αίθουσα δεν είχαν μείνει παρά οι μισοί από τους αρχικούς συνέδρους οι οποίοι, μάλιστα, δεν έδειχναν και πολύ ενθουσιασμένοι. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι μόνο οι 50 από τους 140 μπήκαν στο κόπο να σηκώσουν το χέρι τους στο «ναι»….

Υ.Γ. Μετά από αυτή την περιγραφή, το ερώτημα που τίθεται είναι: «Θα μπορούσε αυτό το συνέδριο της ΚΕΔΕ να ήταν αλλιώς;». Αν και οι απαντήσεις σε υποθετικές ερωτήσεις έχουν πάντα τον κίνδυνο να είναι αυθαίρετες, η aftodioikisi.gr θα πάρει το ρίσκο και θα απαντήσει με την ατάκα ενός παλαιού και έμπειρου δημάρχου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το συνέδριο ήταν ‘σούπα’. Αλλά με 60% μειωμένους πόρους, τις εκλογές σ’ ένα χρόνο και τις αποφάσεις να λαμβάνονται αλλού, πάλι καλά που ‘τρωγόταν’!»

Από ......  aftodioikisi

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

 Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη

Κε Αρχισυντάκτη
   Το μόνο θετικό για την Περιφέρειά μας που βγαίνει από αυτό το Συνέδριο είναι η διαπίστωση ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η οικονομία και η κοινωνία της περιοχής μας που είναι διαφορετικές από αυτά που διαπραγματευόταν το Συνέδριο.
   Είναι αλήθεια η δήλωση του Δημάρχου Λαμίας ότι δεν έχει καμία κυριότητα στις πηγές του Δήμου του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Καμένα Βούρλα. Θέλω να τονίσω ότι οι Δήμοι δεν έχουν κυριότητα στο υπέδαφος, θα μπορούσαν όμως, να έχουν διεκδικήσει δημόσια και αναβαθμισμένα ιαματικά λουτρά, σύμφωνα με το νόμο που ισχύει από το 2006.
   Τη 2η μέρα του Συνεδρίου (απουσία όλων αυτών που στριμωχνόταν για φωτογραφίες και δημοσιότητα) έγινε ένας αποκαλυπτικός διάλογος με την παρέμβαση των πολιτών. Φάνηκε καθαρά ότι είναι σε αντίθεση τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των αυταπασχολούμενων.  Το ζήτημα που τέθηκε από τους πολίτες ήταν ανάπτυξη για ποιόν και γιατί. Οι απαντήσεις που πήραν στο Συνέδριο έδειξαν ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την επιβίωση των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μπορούν να πάρουν μόνο τρείς μεγάλες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς (των Μήτση, Στραγάλη και μία επιχείρηση στα Λουτρά Αιδηψού), όπως και οι νέοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
   Στα Καμένα Βούρλα έχουμε μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που βέβαια καμία χρηματοδότηση και καμία πιστοποίηση δεν μπορούν να έχουν (παρά μόνο το «Γαλήνη»). Για να λειτουργήσουν χρειάζονται δημόσια λουτρά δηλ. λαϊκό τουρισμό, δημόσια ιατρική υπηρεσία, καθαρά θάλασσα και πάρκο, δημόσιες υποδομές, για την αναψυχή των λαϊκών στρωμάτων από Ελλάδα και εξωτερικό. Η στροφή στο λαϊκό τουρισμό είναι η μόνη διέξοδος. Αρνούνται τον κοινωνικό τουρισμό και τον θεωρούν αρνητικό για την ανάπτυξη τους. Τα στοιχεία τους μιλούν για πτώση στο 84% τον χρόνο που μας πέρασε των λούσεων στα ιαματικά λουτρά λόγω της κατάργησης στην ουσία του κοινωνικού τουρισμού και των παροχών απ τα ταμεία.  Η αλλαγή των συσχετισμών στις  επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η πολιτική ανατροπή όσων θέλουν να κλέβουν το δημόσιο πλούτο και όσων τους ανέχονται, είναι υποχρέωσή μας
                                                                                                               Γιάννης Φραγκούλης
                                                                                                                      Αυτοκινητιστής
                                                                                                                     Καμένα Βούρλα

Νύχτα συγκρούσεων στην Τουρκία – Άγρια επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα – «Ταγίπ, παραιτήσου!» φώναζαν οι διαδηλωτές

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Ηρεμία ξημέρωσε στην πλατεία Ταξίμ - Ρημαδιό πάλι η Κωνσταντινούπολη
- Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας έξω από το γραφείο του Ερντογάν στο προάστιο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης
- Χρήση χημικών από την αστυνομία στην πλατεία Ταξίμ – Επεισόδια και στην Άγκυρα
- Αναβρασμός σε σχεδόν 50 πόλεις της Τουρκίας
- Ο Ερντογάν φεύγει ταξίδι σε Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία
- VIDEO σοκ δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί διαδηλωτή και να πανηγυρίζει

Άλλη μια νύχτα έντασης με συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη και δεκάδες άλλες πόλεις της Τουρκίας, καθώς συνεχίζεται για έβδομη μέρα ο αναβρασμός.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κρατήσει σκληρή στάση μετά την «ήττα» του Σαββάτου (όταν αναγκάστηκε να απομακρύνει την αστυνομία από την Ταξίμ) και τώρα φεύγει από τη χώρα για να επισκεφτεί τις χώρες απ’ όπου ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη (Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία). Λένε πως όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλει να ανακοινώσει κάτι που ξέρει πως θα προκαλέσει αντιδράσεις, συνήθως φεύγει από τη χώρα.




Ήταν μια ακόμη νύχτα άγριων επεισοδίων, συγκρούσεων δίχως έλεος.
Στην Κωνσταντινούπολη, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, στο προάστιο Μπεσίκτας. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους σταματήσει, ενώ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια και λάστιχα.

Διαδηλωτές ξήλωσαν στάσεις λεωφορείων, οδικές πινακίδες και οδοστρώματα για να υψώσουν οδοφράγματα σε μεγάλη λεωφόρο στην ακτή του Βοσπόρου. Εκεί σημειώθηκαν οι σφοδρότερες συγκρούσεις.

Οι δρόμοι γύρω από το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολή αποκλείστηκαν από την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει του διαδηλωτές τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.

Στην κύρια οδική αρτηρία κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένας διαδηλωτής κινήθηκε με μικρό εκσκαφέα εναντίον των αστυνομικών γραμμών, ενώ το πλήθος των διαδηλωτών ακολουθούσε. Σε κοντινό τέμενος, ιατρικό προσωπικό, ανάμεσά τους ασκούμενοι γιατροί, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.
Η αστυνομία έκανε τη νύχτα επιδρομή εναντίον εμπορικού κέντρου στην Άγκυρα, όπου είχαν βρει καταφύγιο διαδηλωτές, και προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Επεισόδια και συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Στη Σμύρνη, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες κατά των γραφείων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν μέρος του κτιρίου στις φλόγες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η πυρκαγιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με κατσαρόλες στα χέρια, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έστειλαν το δικό τους, πρωτότυπο μήνυμα στον Ερντογάν. "Ήρθε η ώρα να στείλουμε τον Ερντογάν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας", φώναζε μια γυναίκα, συνοδευόμενη από τα δύο παιδιά της, στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της στο προάστιο Τσανκάγια.


Απαντώντας της με σφυρίγματα, οι γείτονες αναβόσβηναν τα φώτα των σπιτιών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και φώναζαν ρυθμικά "Ταγίπ, παραιτήσου, δες πόσοι είμαστε".

Ένας νεαρός φοιτητής, υπό τα χειροκροτήματα των γονιών και των γειτόνων του, κατέβηκε στο ισόγειο της πολυκατοικίας κρατώντας την τουρκική σημαία. "Δεν γίνεται να είμαστε πια ειρηνικοί, θα μας ρίξει κι εμάς χημικά η αστυνομία;", είπε ενώ ένας γείτονας, ο Χαμντί, εξηγούσε ότι το θέμα δεν αφορά πλέον το πάρκο Γκεζί (το πάρκο της Κωνσταντινούπολης απ' όπου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις) αλλά "έχει γίνει ένα κίνημα κατά της κυβέρνησης η οποία ανακατεύεται ολοένα και περισσότερο στην ιδιωτική μας ζωή".

Στο πλευρό του, η γυναίκα του χτυπούσε με μανία μια κουτάλα πάνω σε μια κατσαρόλα.
"Το γεγονός ότι μια κυβέρνηση εξελέγη δημοκρατικά με ποσοστό 50% δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι της αρέσει", σχολίασε ο Χαμντί ο οποίος διαμαρτύρεται κυρίως για τον νόμο που περιορίζει την πώληση και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Στους δρόμους της Άγκυρας έχουν κατέβει διαδηλωτές κάθε ηλικίας. "Είμαι 63 ετών και το μόνο που θέλω είναι να υπάρξει ηρεμία σ' αυτήν την όμορφη χώρα. Όμως όταν αισθάνεται κανείς ότι ο τρόπος ζωής του απειλείται, δεν έχει άλλη επιλογή από το να διαδηλώσει, αυτό είναι όλο", εξήγησε ένας 63χρονος συνταξιούχος μηχανικός.

Το "κοντσέρο για κατσαρόλες" πάντως δεν ήταν αποκλειστικότητα της Άγκυρας. Μόλις έπεσε η νύχτα, εκκωφαντικός θόρυβος από κουζινικά άρχισε να ακούγεται και σε πολλές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Η Διεθνής Αμνηστία επιμένει πως στη διάρκεια των συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους δυο άνθρωποι και περισσότεροι από 1000 έχουν τραυματιστεί. Μέχρι στιγμής, η τουρκική αστυνομία έχει δώσει στοιχεία μόνο για τις συλλήψεις: 939 άτομα έχουν συλληφθεί σε 48 πόλεις της Τουρκίας.


Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι συλληφθέντες κρατούνται χωρίς νερό και φαγητό για τουλάχιστον 12 ώρες.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, φαίνονται άοπλοι διαδηλωτές να κακομεταχειρίζονται από τους αστυνομικούς και πολλοί από αυτούς να φέρουν πληγές στο σώμα και το πρόσωπο.

Ακτιβιστές ανέφεραν ότι η αστυνομία έριχνε εσκεμμένα δακρυγόνα από κοντινή απόσταση στους διαδηλωτές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS 

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com