Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τελείωσαν οι εργασίες του 1 Συνεδρίου για το Θερμαλισμό στα Καμένα Βούρλα, με ευθείες βολές του προέδρου των Ενεργών Δημοτών Καμένων Βούρλων κ. Μακρυνίτσα εναντίον του Δημάρχου κ. Τετριμίδα , για την αλλοπρόσαλλη μικροπολιτική που ακολουθεί, προσπαθώντας να στήσει Νέο ΒΙΟΚΑ δίπλα στις Ιαματικές Πηγές των Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Πρώτο συνέδριο για τον θερμαλισμό by LAMIASTARGR





24 και 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στα Καμενα Βούρλα το 1ο Συνέδριο Θερμαλισμού και Τουρισμού υγείας.
Ως θεματολογία ασφαλώς προκαλεί ενδιαφέρον και διανοίγει ορίζοντες σοβαρών προοπτικών για την ελληνική Οικονομία, μέσω της ανάπτυξης των… απειράριθμων ιαματικών πηγών που διαθέτει η χώρα μας.
Όμως  μια διαδικασία που θα μπορούσε να ξεπεράσει αγκυλώσεις κρατικίστικης νοοτροπίας και δημοσιοϋπαλληλικής δυστοκίας, ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένο, γιατί ακλούθησε την πεπατημένη της επανάληψη πάμπολλων παρόμοιων διαδικασιών με ατελέσφορο αποτέλεσμα.
Όταν  ένα συνέδριο  με τέτοιο  βαρύγδουπο τίτλο, σε μια βεβαρυμμένη  από την οικονομική συγκυρία χρονική στιγμή,  διοργανώνεται  με τεχνική προχειρότητα και σημαντικές απουσίες απο το χώρο της δρώσας επιχειρηματικότητας του τουρισμού, είναι δυστυχώς προδιαγεγραμμένης αποτυχίας.
Το να επαναλαμβάνεις  τετριμμένες και χιλιοειπωμένες διαπιστωτικές απόψεις,  δεν  προσφέρεις  απολύτως τίποτα εάν δεν επιδιώκεις την  αλλαγή μιας συγκριμένης και αποτυχημένης πολιτικής στον τομέα του Θερμαλισμού και του  ιαματικού τουρισμού.
Πέρα από τις  επισημάνσεις και τις διαπιστώσεις που διατυπώθηκαν από  Αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς  παραγοντες, στο ίδιο κλίμα  κινήθηκαν  και οι παρευρεθέντες, όσοι τέλος πάντων είχαν την διάθεση να παραστούν και να τιμήσουν μια τέτοια  εκδήλωση, πολιτικοί.
Στο ίδιο συνέδριο παραβρέθηκαν  και λίγοι  ξένοι ειδικοί  η αυτοδιοικητικοί που  μπορεί να είχαν πολλά να μας πουν ή πολλά να τους ρωτήσουμε, αλλά κανείς δεν  προνόησε για παράδειγμα να κληθούν δυο –τρεις επαγγελματίες μεταφραστές-διερμηνείς ενώ ο χώρος που φιλοξενούσε το όφειλε να διαθέτει μια στοιχειώδη έστω υποδομή ταυτόχρονης μετάφρασης και χρήσης συστήματος ενδοεπικοινωνίας μεταξύ ετερόγλωσσων ομιλητών και ακροατών.
Δυστυχώς τίποτα από  όλα αυτά δεν υπήρχαν ή δεν φρόντισαν  οι οργανωτές να υπάρχουν.
Μια υποτυπώδης μεταφραστική πρωτοβουλία ορισμένων ντόπιων εθελοντών που γνώριζαν απλά ιταλικά ,αγγλικά ή γερμανικά χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση στην επιστημονική διερμηνεία, κατέδειξε ακριβώς αυτή την προχειρότητα και ανευθυνότητα προκαλώντας δίκαια απορίες και μη κολακευτικά σχόλια από τους ξένους.
Από την άλλη οι διαπιστωτικές τοποθετήσεις όσων μετείχαν δεν πρόσθεσαν απολύτως τίποτα στον επιδιωκόμενο  στόχο, ακούστηκε για πολλοστή φορά ένας κοινότυπος  πολιτικός και  τεχνοκρατικός  λόγος, μάλλον για επικοινωνιακή  κατανάλωση και πρόσκαιρη  τηλεοπτική αξιοποίηση.
Μετά από  αυτές τις διαπιστώσεις και έχοντας παρακολουθήσει εδώ και 30 χρόνια δεκάδες  ή και εκατοντάδες συνέδρια με το ίδιο  η  παρεμφερές αντικείμενο,  η δημοσιογραφική κρίση  εκτιμά ότι  η παράθεση έστω και αποσπασμάτων τοποθετήσεων δεν  θα έχει  καμιά αξία.
Ιστορικά, στον ίδιο χώρο το 1983 με τη συμμέτοχη του τότε Γενικού γραμματέα Τουρισμού Νικολάου Σκουλά,  με διαφορετικό βέβαια σκηνικό  και  ακροατήριο, είχαν  διατυπωθεί σχεδόν τα ίδια και έκτοτε , μετά από 30 ολόκληρα χρόνια δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
Έτσι οι ομιλητές θα αναμασούν τις ίδιες διαπιστώσεις, θα καταθέτουν τα πρέπει και τα μη,  αλλά επί της  ουσίας δεν  θα αλλάξει  τίποτα.
Δυστυχώς και μετά από 20 χρόνια να παρακολουθήσει  κάποιος παρόμοιο συνέδριο σε τούτη τη χώρα, τα ίδια θα ξανακούσει.
Εν κατακλείδι το ζητούμενο ήταν , είναι και θα είναι  το επιγενόμενο.
Το δέον γενέσθαι ως μόνιμη επωδός χωρίς τις ανάλογες άμεσες δράσεις ή και ανατροπές έχει κουράσει και έχει απογοητεύσει.
Είμαστε αποφασισμένοι να  αλλάξουμε νοοτροπία, ρόλους και  πρακτικές και κυρίως να πάρουμε  γενναίες αποφάσεις;
Μπουχτίσαμε από διαπιστώσεις…
ΥΓ
Στο Συνέδριο  μετείχε και αντιπροσωπεία του ιταλικού Δήμου AbanoTerme που έχει αδελφοποιηθεί με τον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων.
Μια από τις σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ευρώπης , μιας πόλης περίπου 20.000 κατοίκων με 120 ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν σχεδόν 8-10 μήνες το χρόνο, με πληρότητα τους περισσότερους μήνες 90-100% και δεν διαθέτει θάλασσα , η πλησιέστερη παραλία απέχει  40 χιλιόμετρα από το Abano 
 Terme.
 
Της αντιπροσωπείας επικεφαλής ήταν ο νεαρός  δήμαρχος της πόλης Claudio Luca, αμφιλεγόμενος πολιτικά, καθότι ανήκει στην ιταλική  ακροδεξιά με παρόμοιες αντιλήψεις της  ημέτερης Χρυσής Αυγής ειδικά ως προς  την παρουσία μεταναστών στην περιοχή του.
Εκεί όμως η Αυτοδιοίκηση έχει λόγο και… εξουσία στην διαχείριση του ιαματικού νερού.
Σε κάθε  ξενοδοχειακή μονάδα που έχει την ανάλογη υποδομή πχ Spa, ο Δήμος παραχωρεί ιαματικό  νερό τοποθετώντας υδρόμετρο καταμέτρησης της καταναλισκόμενης ποσότητας με την καταβολή στον  Δήμο του ανάλογου τέλους.
Αυτά στην Ιταλία…
Από ........  lamiafm1

 

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 27/05/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Eρευνα GPO: Στο 21,3 η ΝΔ, στο 19,5% ο ΣΥΡΙΖΑ -Δημοφιλέστερος ο Σαμαράς με 46,3%, 27% για τον Τσίπρα [γραφήματα]

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Προβάδισμα περίπου δύο μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε χθες η εκπομπή Ανατροπή του Mega. 21,3% καταγράφεται για τη ΝΔ και 19,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 10,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, το ΚΚΕ 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 5,1%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,3% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα ήταν κοντά ή πάνω από το 1%. Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,8%, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) συγκεντρώνει 1%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 0,9% και το ΛΑ.Ο.Σ. 0,9%. Ένα 1,9% απάντησε Άλλο Κόμμα (4,1%). Λευκό / Άκυρο / Αποχή απάντησε το 6,3% (6,1%), ενώ αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 12,3% των ερωτηθέντων (15,6%).


Διαχρονικά, η πρόθεση ψήφου και η ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό διαμορφώθηκαν ως εξής:




 Από .........  iefimerida

Με ένταση και μεγάλες διαφωνίες η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου

 Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπως του το έθεσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε την αντίδραση της συντριπτικής πλειονότητας των βουλευτών της ΝΔ.

Οπως γίνεται κατανοητό από τις δηλώσεις που έκαναν εξερχόμενοι τόσο ο κ. Κουβέλης, όσο και ο κ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει προετοιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Χωρίς μάλιστα να κρύψουν την ενόχλησή τους και οι δύο άφησαν αιχμές κατά του πρωθυπουργού, ο δε κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσει να συζητηθεί η δική του πρόταση νόμου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και ότι ετέθησαν πολλά και δύσκολα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου την Πέμπτη.
Αναλυτικά, ο κ. Κουβέλης μεταξύ άλλων επισήμανε:
Ζήτησα να έρθει αμέσως στη Βουλή το αντιρατσιστικό. Περιλαμβάνει διατάξεις που δεν προβλέπονται από την προηγούμενη νομοθεσία. Βεβαίως όταν θα έρθει στη Βουλή θα είναι ανοικτές οι διαδικασίες για τροποποιήσεις, διορθώσεις και για βελτιώσεις.
Δεν μπορώ να σας πω πότε θα έρθει, αλλά κάθε καθυστέρηση θα είναι απαράδεκτη.
Τον κ. Ρουπακιώτη τον στηρίζουν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.
Αρνήθηκε μάλιστα να αναφερθεί αναλυτικότερα στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ρωτήσετε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».
Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη στη σύσκεψη των αρχηγών έγινε συζήτηση για την ανεργία των νέων, την ανάπτυξη και για το ζήτημα του συντονισμού της κυβέρνησης.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Βενιζέλος, είπε μεταξύ άλλων:
Πρέπει να ξανασυζητήσουμε το προγραμματικό πλαίσιο. Οσα συμφωνήσαμε τον Ιούνιο 2012 πρέπει να επικαιροποιηθούν. Εχουν μεσολαβήσει πολλές θετικές εξελίξεις και πολλά ανοικτά μέτωπα.
Πρέπει επίσης να υπάρξουν κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής. Φυσικά υπάρχει και πρόβλημα συντονισμού των νομοθετικών πρωτοβουλιών.
Παράδειγμα το αντιρατσιστικό. Δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία. Πρέπει να πεισθεί και η Νέα Δημοκρατία.

Δύο λύσεις υπάρχουν Το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή, να βελτιωθεί και να ψηφιστεί.
Αν δεν κατατεθεί, η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ να έρθει αμέσως για συζήτηση στη Βουλή και ευελπιστούμε ότι η ΝΔ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ψηφίσει.

Στουρνάρας: Συζήτηση για την ανεργία, όχι για τις απολύσεις στο Δημόσιο
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως οι πολιτικοί αρχηγοί δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην απομάκρυνση των 2.000 δημοσίων υπαλλήλων που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην Τρόικα.
«Κάναμε κουβέντα για τα θέματα της ανεργίας. Ξέρετε την έγνοια του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για τα θέματα της ανεργίας και της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Επίσης, τους ενημέρωσα για την Σύνοδο του ΟΟΣΑ που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι, όπου το θέμα εκεί είναι η νέα οικονομική πολιτική. Θα προσπαθήσω να τους πω ζητήματα εκεί, όπως η κοινωνική πολιτική σε περιόδους κρίσης, η αντιμετώπιση της ανεργίας σε περιόδους κρίσης και, επίσης, με τους πολιτικούς αρχηγούς, βάλαμε μία ατζέντα για να κουβεντιάσουμε τα σημαντικά θέματα της επόμενης εβδομάδος» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Δημοσιογράφος: Σας ζήτησε ο κ. Βενιζέλος να μειωθεί εδώ και τώρα το ΦΠΑ; Υπάρχουν περιθώρια;
Στουρνάρας: Για το ΦΠΑ, είπαμε, θα το κουβεντιάσουμε με την τρόικα στην επόμενη...
Δημοσιογράφος: Στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης των ακινήτων, αυτό που έχετε δεσμευθεί ότι θα καταθέσετε μέχρι τον Ιούνιο;
Στουρνάρας: Θα καταθέσουμε σενάρια, νομίζω ότι αύριο υπάρχει διακομματική. Θα καταθέσουμε σενάρια.
Δημοσιογράφος: Πότε;
Στουρνάρας: Στη Βουλή, ο νόμος πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Δημοσιογράφος: Για τα αγροτεμάχια, θα φορολογηθούν;
Στουρνάρας: Όταν είμαστε έτοιμοι θα σας πούμε.

Από ..........  iefimerida

Προσοχή! 10 παγίδες στη φορολογική δήλωση

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

Έξι εκατομμύρια Έλληνες θα υποβάλλουν αντίστοιχες δηλώσεις στην εφορία εφέτος. Ο διάβολος όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες και έτσι καλό είναι να προσέχουμε... για να μην τρέχουμε

Πολλοί κωδικοί κρύβουν παγίδες που φέρνουν εξτρά φόρους. Εφέτος θα πρέπει να δηλωθούν όλα τα εισοδήματα. Από τόκους καταθέσεων και μετοχές, ως και επιδόματα και έτσι μαζί με τα τεκμήρια διαβίωσης μπορεί να προκύψει φόρος ακόμη και για άτομα με μηδενικό εισόδημα.

Οι κωδικοί που κρύβουν παγίδες:
Πίνακας 2 κωδικοί 327-328
Συμπληρώνεται από τους φορολογούμενους που υποβάλλουν εφέτος για πρώτη φορά δήλωση. Εδώ χρειάζεται προσοχή καθώς υπολογίζεται ως ελάχιστον εισόδημα το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ προστίθενται ως τεκμήρια και πιθανά περιουσιακά στοιχεία.
Αν όλα αυτά μαζί ξεπερνούν τα 9.000 ευρώ υπάρχει ΄φορος. Εάν είναι ως 9.000 ευρώ οι νέοι θα πρέπει να παρουσιάσουν το 25% του ποσού σε αποδείξεις ώστε να πετύχουν το αφορολόγητο που δικαιουνται. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να επιβαρυνθούν με φόρο ως και 900 ευρώ

Πίνακας 2 κωδικοί 019-020
Είναι οι κωδικοί που πρέπει να συμπληρωθούν απ' όσους αμείβονται μεν με μπλοκάκι, είναι όμως κατ' ουσία μισθωτοί. Έχουν έσοδα δηλαδή από έως και τρεις εργοδότες με τον έναν από αυτούς να καλύπτει τουλάχιστον το 75% του εισοδήματός τους. Οι άνθρωποι αυτοί θα πληρώσουν και φέτος το τέλος των 500 ευρώ.

Πίνακας 2 κωδικοί 027-028
Πρέπει να συμπληρωθεί από εμπόρους από 62 ετών και άνω που συνταξιοδοτούνται στα 65 έτη για να μην πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος

Πίνακας 3 κωδικοί 003-004
Πρέπει να συμπληρωθεί οπωσδήποτε από τους φορολογούμενους με παιδιά ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν το αφορολόγητο όριό τους.

Πίνακας 4 κωδικοί 301-302

Πρέπει να συμπληρωθεί το καθαρό ποσό του μισθού που έλαβαν οι εργαζόμενοι μέσα στο 2012.

Πίνακας 5 κωδικοί 204-205-206
Συμπληρώνεται υποχρεωτικά ο αριθμός παροχής ρεύματος όλων των κατοικιών είτε είναι ιδιοκατοικούμενες, είτε μισθωμένες, είτε έχουν παραχωρηθεί δωρεάν.

Πίνακας 5 κωδικοί 844-845
Συμπληρώνεται σε αντίθεση με πέρυσι το ΑΦΜ του κυρίου ή του κατόχου σκάφους αναψηχής

Πίνακας 6 κωδικοί 659-660
Εδώ δηλώνονται χωρίς εξαίρεση όλα τα εισοδήματα που είχαν τον 2012 οι φορολογούμενοι ακόμη και εάν αυτά απαλλάσσονται από φόρο. Από μετοχές και μερίσματα μέχρι επιδόματα και συντάξεις
Με τον τρόπο αυτό στην περίπτωση που τα ποσά υπερβαίνουν συνολικά τα 12.000 ευρώ οι φορολογούμενοι θα υπόκεινται σε έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Πίνακας 8 κωδικοί 333-334
Πρέπει να συμπληρωθούν από μισθωτούς και συνταξιούχους που το 2012 είχαν παρακράτηση από εισφορά αλληλεγγύης, θα πρέπει να αναγραφούν τα ποσά που παρακρατήθηκαν

Πίνακας 9 κωδικοί 846-849

Συμπληρώνονται από φορολογούμενους με προστατευόμενα τέκνα. Θα πρέπει να συμπληρωθεί στους κωδικούς και ο ΑΜΚΑ των τέκνων, ενώ εάν τα παιδιά είναι άνω των 18 ετών θα πρέπει να συμπληρωθεί και ο ΑΦΜ.

Διαβάστε επίσης:


Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Τι προβλέπει το νέο φορολογικό 

Από .......  newsit

Οι δηλώσεις Κουβέλη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com