Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Για κατάλυση του Συντάγματος μιλά ο ΔΣΑ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


 «Στη Δημοκρατία, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ και εφράζεται η πλήρης αντίθεση στην «κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 του Συντάγματος που απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας».

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχει περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκη για την άμυνα της χώρας ή κατεπείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Επισημαίνει ότι σε μία δημοκρατική κοινωνία, η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ως ακραία επέμβαση της πολιτικής εξουσίας στην προσωπική ελευθερία και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη φειδώ και μόνο ως ''ultimum refugium'', όταν δηλαδή προκύπτει ότι κανένα λιγότερο επαχθές μέσο δεν είναι πρόσφορο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κατά τα ανωτέρω περιοριστικά αναφερόμενων καταστάσεων.
Οι δικηγόροι της Αθήνας υπογραμμίζουν ότι "όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να ευνοούν ή ακόμα και να μεθοδεύουν την επιστροφή στο παρελθόν, όσο κι αν η Δικαιοσύνη επιμένει να ανέχεται την πρωτοφανή δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται σήμερα, πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε άλλες εποχές αργά ή γρήγορα θα βρουν απέναντί τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό".

Από .....  spirospero

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 14/05/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ναι στην απεργία από την ΕΛΜΕ Φθιώτιδας!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο εργατικό  κέντρο  Λαμίας.
Αν και οι συνδικαλιστές δεν είναι ικανοποιημένοι από την συμμέτοχη των συναδέλφων τους, «ήταν  αρκετοί ίσως περισσότεροι από άλλες συνελεύσεις αλλά, θα περιμέναμε να μην απουσιάζει κανένας συνάδελφος ειδικά από όσους  διαμένουν στην Λαμία» ανέφερε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
Μετά από [πολύωρη συζήτηση και μάλιστα με στιγμές έντασης οι καθηγητές αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην απεργία που προτείνει η ΟΛΜΕ ενώ ιδιαίτερη ένταση στις τοποθετήσεις σημειώθηκε κατά την συζήτηση του θέματος της επιστράτευσης. Καθηγητές από όλες τις παρατάξεις  καταδίκασαν με  σκληρό και κάθετο τρόπο  την επιλογή της κυβέρνησης να τους επιστρατεύσει.
Είναι χαρακτηριστική και η δήλωση στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 του πρώην προέδρου της ΕΛΜΕ Τάσου Αρμυριώτη ότι  «η σημερινή δικομματική κυβέρνηση μας γύρισε πολλά χρόνια  πίσω για να μας θυμίσει ότι  η χούντα δεν τελείωσε το  1973 και  κατάλυσε σύνταγμα και ανθρώπινα δικαιώματα εν έτει  2013…»
Υπήρξαν και απόψεις όπως «ανεξάρτητα από τα φύλλα επιστράτευσης  όλοι οι καθηγητές να μετέχουμε στην απεργία και ας τολμήσει η κυβέρνηση να απολύσει 85.000 καθηγητές».

Από ........ lamiafm1

Πάνω και από τις 1.100 μονάδες το Χ.Α. με "αέρα" αναβάθμισης

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Ζάντζα

Ώθηση σε επίπεδα τιμών άνω των 1.100 μονάδων δίνει στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τη Fitch.


Ανοδικά κινείται το σύνολο σχεδόν των τίτλων τόσο της υψηλής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στον FTSE25, που ενισχύεται έως και 3,30% στις 380,12 μονάδες, ξεχωρίζουν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των Eurobank (+13,77%) και Τρ. Πειραιώς (+10,87%), και ακολουθούν οι MIG (+8,75%), ΕΤΕ (+7,76 στα 1,25 ευρώ) και ΔΕΗ (+4,97% στα 8,24 ευρώ).

Πάνω από 4% ενισχύονται επίσης οι μετοχές των ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος, ενώ κέρδη άνω του 3% καταγράφουν οι τίτλοι των Alpha Bank, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ και Intralot. Αρνητικό πρόσημο εμφανίζει μόνο η Coca-Cola HBC υποχωρώντας οριακά κατά 0,10% στα 20,54 ευρώ.

Έως 2,99% τα κέρδη του FTSE Mid Cap, όπου ξεχωρίζει η άνοδος 11,30% της Attica Bank στα 0,335 ευρώ και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, τίτλοι όπως των ΕΒΖ (+6,67%), Intracom (+6,29%), Ελληνικά Καλώδια και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πτωτικά κινούνται μόνο οι τίτλοι των ΠΛΑΙΣΙΟ (-2,68%) και MLS (-0,37%).

Η αναβάθμιση από την Fitch μπορεί να εκληφθεί ως ισχυρή ένδειξη για περαιτέρω βελτίωση στην εικόνα των ελληνικών ομολόγων, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities, και αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο της Ελλάδας από την κατηγορία junk.

Ωστόσο, αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα συσσωρευμένα κέρδη στον τραπεζικό κλάδο εντός του Μαΐου (+82%) είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσουν σε κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών. Η Beta αναμένει μεταβλητότητα ως κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, με τα αποτελέσματα των Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος και Jumbo να δίνουν αφορμές για επιλεκτικές κινήσεις.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.104,76 μονάδες ενισχυμένος 2,91%.Νωρίτερα βρέθηκε ως το 3,00% και τις 1.105,70 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 7,55% (έως 8,60% νωρίτερα) στις 272,94 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 41,8 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 42,33 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 90 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι 17 που υποχωρούν και 5 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Από .......  capital




Με κάμερα υπέκλεπταν στοιχεία καταθετών από ΑΤΜ στα Κ. Βούρλα.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες κατά την ανάληψη χρημάτων από Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τράπεζας στα Καμένα Βούρλα
Κατασχέθηκε αυτοσχέδιος ηλεκτρονικός μηχανισμός υποκλοπής προσωπικών ψηφιακών δεδομένων και αριθμών PINαπό κάρτες ανάληψης χρημάτων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει μηχανισμό υποκλοπής προσωπικών ψηφιακών δεδομένων, σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τράπεζας στα Καμένα Βούρλα.

Ειδικότερα την 11-05-2013 το απόγευμα, μετά από καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς ένας αυτοσχέδιος ηλεκτρονικός μηχανισμός, αποτελούμενος από δύο μέρη, τον οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο ανωτέρω Α.Τ.Μ., με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και την υποκλοπή προσωπικών ψηφιακών τους δεδομένων.
Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία απομίμηση εισόδου στο σημείο υποδοχής των καρτών με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα και μία ψηφιακή μικροκάμερα, τοποθετημένη πάνω από το πληκτρολόγιο, για την καταγραφή των αριθμών PIN.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απευθύνει μερικές χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την ασφάλειά τους κατά την χρησιμοποίηση Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανημάτων (Α.Τ.Μ.):
  • Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
  • Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
  • Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
  • Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
  • Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
  • Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
  • Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.
  • Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.
  • Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.
  • Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.
  • Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας, ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

        Από .....  lamiafm1

Φόρος 10-13 ευρώ ανά στρέμμα στα αγροτεμάχια

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Σε φορολόγηση των αγροτεμαχίων με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα φαίνεται να προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ.
Τα αγροτεμάχια δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με την καλλιέργεια και την τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα.

Ειδικά όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές, αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3 με 3,1 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από την κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Από ........  iefimerida

Ρίξη ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com