Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα της ΝΔ, ανεβαίνει το ΚΚΕ

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Μόλις 0,2% προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση, ενώ καταγράφει άνοδο του ΚΚΕ μετά την αλλαγή ηγεσία του.

Η έρευνα έγινε από το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την ευθύνη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πάνα, και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο κανάλι «Extra».

Στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 21,6% των ερωτηθέντων και ΣΥΡΙΖΑ το 21,4%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,4%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3%, το ΚΚΕ με 6,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%.

Στη δημοσκόπηση μετρήθηκαν, επίσης, το κόμμα Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη που συγκεντρώνει 2,3% και Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου με 1,1%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 5,5%, Λευκό το 3,7%, ενώ Αναποφάσιστοι δήλωσαν το 8,2% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 2,1%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (με αναγωγή και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 24,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,9%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%.
Στη συνέχεια βρίσκονται η Νέα Μέρα με 2,6% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1,2%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 6,1%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18 Απριλίου με 12 Μαΐου 2013. Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας το μέγεθος του δείγματος είναι 6.093 άτομα.



Από ......  newsit

ΕκΚεντρικό Δελτίο 13/5/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Συλλαλητήρια ενάντια στην αντιδημοκρατική επιστράτευση των εκπαιδευτικών (φωτογραφίες)

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Η κυβέρνηση μεθόδευσε τη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς με σκοπό να πυροδοτηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, με "όπλο" τις αγωνίες των νέων και των οικογενειών τους. Mε πλήθος κόσμου η συγκέντρωση-πορεία στο Σύνταγμα και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργία για την Τρίτη 14/5/2013, παρά την αντίθετη πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17/5, κάνοντας έτσι την ομοσπονδία των εκπαιδευτικών να μιλήσει για απεργία-κοροϊδία, στην οποία δεν θα μετάσχουν (διαβάστε και σχετική ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης).



Από τη συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών στην Αθήνα (φωτογραφία: alfavita)

 Την Τρίτη θα συνεδριάσουν και οι τοπικές ΕΛΜΕ για την επικύρωση ή μη της απεργιακής πρότασης της ΟΛΜΕ, ενώ πλήθος φορέων, οργανώσεων και συνδικάτων εκδίδουν ψηφίσματα και καλέσματα συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ για εκδοσή προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση για την επίταξη των εκπαιδευτικών.



Ομοίως από τη σημερινή συγκέντρωση-πορεία στην Αθήνα, με εκπαιδευτικούς ντυμένους στο χακί και το ομοίωμα τανκ, σε συμβολική διαμαρτυρία για το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης


 Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίζει: «Η κυβέρνηση απαγορεύει με το "έτσι θέλω" την απεργία των καθηγητών» και προσθέτει: «Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακαλέσει την επιστράτευση, να αποσύρει τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και  να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις.  Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ.

Παρακάτω, φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:


20:25 Και το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα



 



20:15 Σε εξέλιξη η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη



Πηγή: seleo



20:05 Οι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος










19:58 Και οι Νέοι/Νέες του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση.







19:55 Στο Σύνταγμα...










Φωτογραφίες από 


19:42 Η πορεία ξεκίνησε


 Φωτογραφία από 


 

Φωτογραφία από KYRIAKATIKO SXOLEIO METANASTWN






7:38 Τανκς στο Σύνταγμα...



19:30 Ο Π. Λαφαζάνης και πολλοί ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση.


Φωτογραφίες από 


19:22 Γέμισε η Ερμού. «Ελλάς Ελλήνων επιστρατευμένων», το κεντρικό σύνθημα.



Φωτογραφία από  


17:13 Και οι μοτοσυκλετιστές στη συγκέντρωση.






19:00 Προσυγκεντρώσεις φτάνουν στην ΟΛΜΕ.


Φωτογραφίες από 


18:57 Υπό βροχή η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ με βίντεο από τη διαδήλωση:
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση των ΕΛΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία από το ΠΑΜΕ που ενώθηκε μαζί τους

Παρά το ψιλόβροχο, πολύς κόσμος μετά από πολύ καιρό σε συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη! #skg #GRedu
Φωτογραφία από Antonis Gazakis


18:48 Τα πρώτα πανό στην Ερμού.




16:41 Ξεκινά η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου.


18:40 Ένα τεράστιο πανό της ΟΛΜΕ ενάντια στην επιστράτευση.



Φωτογραφίες από 




 Όπως ενημέρωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η ΟΛΜΕ θα καταθέσει σήμερα στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης - επίσης καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία.  Διαβάστε παρακάτω την ώρα και τον τόπο συγκέντρωσης ανά πόλη ενάντια στην αντιδημοκρατική επιστράτευση, καθώς και τα καλέσματα φορέων και οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίζει: «Η κυβέρνηση απαγορεύει με το "έτσι θέλω" την απεργία των καθηγητών» και προσθέτει: «Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακαλέσει την επιστράτευση, να αποσύρει τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και  να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις.  Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ.

OΛΜΕ: Να ανακληθεί άμεσα η επίταξη-επιστράτευση

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης η οποία δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, 11-5-13, στο ΦΕΚ με αριθμό 1139 και προβαίνει στην «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο χρόνος για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών μετρά αντίστροφα. Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, τα πρώτα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» θα ταχυδρομηθούν εντός της ημέρας στους εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία αποστολής των εγγράφων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της 15ης Μαΐου.

Η πολιτική επιστράτευση θα τεθεί σε ισχύ στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης -όπως ορίζει η απόφαση- και θα ισχύει και μετά τη λήξη των πανελλαδικών που ξεκινούν την Παρασκευή.


Το ΦΕΚ της επίταξης:





Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ


«Η επίταξη αυτή αφορά όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα «έως την έκδοση νεότερης απόφασης».

Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία. Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς «προληπτικά» και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν  αποφασίσει ο κλάδος την απεργία.  Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε!

Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13/5/13.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους γονείς και τους μαθητές, το σύνολο του λαού να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό μια απέραντη λιτότητα και στέρηση των κοινωνικών αγαθών.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την  Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2), αλλά και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.

Τέλος, καλούμε έστω αυτή την ώρα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτή την απόφαση".

_______________________________

Καλέσματα - ανακοινώσεις


Σε πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων σ’ όλες τις πόλεις της χώρας καλεί η  Αυτόνομη Παρέμβαση: Ακραίο αυταρχικό αντιδημοκρατικό μέτρο η προληπτκή επιστράτευση των εκπαιδευτικών // Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζ.Αρ.: «Στα όρια της πολιτικής εκτροπής η επιστράτευση 87.000 καθηγητών» κι ακόμα εδώ: Καλέσματα - ψηφίσματα υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών
_______________________________


Τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα



1. ΑΘΗΝΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου). Ώρα 7 το απόγευμα.


2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Οι τοπικές ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καλούν την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


3. ΠΑΤΡΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Η ΕΛΜΕ Αχαίας, καλεί πολίτες, φορείς και σωματεία την δευτέρα 13/5, στην Πλατεία Γεωργίου, στις 7:30 το απόγευμα.


4. ΠΥΡΓΟΣ, ΗΛΕΙΑΣ. To Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας απευθύνει κάλεσμα συμπαράταξης-αλληλεγγύης σε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους, τους φορείς της Ηλείας σε μια ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7:00μ.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ.


5. ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για αύριο Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση.


6. ΛΑΡΙΣΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ. Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας καλεί την Δευτέρα 13-5-2013 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου όλους τους καθηγητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία.


7. ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ. Τα εκπ/κά σωματεία της Κορινθίας σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη  Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην Κόρινθο, στον Πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.


8. ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας σας καλεί όλους τη Δευτέρα 13 Μαϊου 2013 και ώρα 19:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών.


9. ΞΑΝΘΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, καλεί σε συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.


10. ΚΑΒΑΛΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας , μετά τις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των καθηγητών ,σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα  13-5-2013 στις 19.00 στην πλατέια Καπνεργάτη.


11. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. «Να μην περάσει η τρομοκρατία. Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση», δηλώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης που οργανώνει συλλαλητήριο τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι).


12. ΚΟΖΑΝΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση  στις 7:00 μμ στην πλατεία Νίκης.


13. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Η Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Δευτέρα 13-05-2013,ώρα 19:30,στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου


14. ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ στις 8 μ.μ. στην Περιφέρεια (Νομαρχία Ζακύνθου).


15. ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας απέναντι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Πληροφορίες: ΑυγήReal.gr

Αλ. Τσίπρας στο «Κόκκινο 105,5»: «Η κυβέρνηση επιτίθεται στο σύνολο της κοινωνίας και θα λάβει απάντηση» (όλο το ηχητικό)

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να κινητοποιεί τους πολίτες και να στριμώχνει την κυβέρνηση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", για να αποτρέψει τη "νομοτέλεια" του Μνημονίου.

 "Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη" και "το Σύνταγμα και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φθάσει στο 50 και το 60%, αλλά να απαλλάξει τους πολίτες από το Μνημόνιο και να προωθήσει αλλαγές στην κοινωνία, εκτιμά ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει τις εκλογές για να φέρει το λαό στην εξουσία.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό ρεύμα, γιατί δεν υπάρχει γραμμική πορεία προς το θρίαμβο εάν δεν χτιστούν δεσμοί μέσα στην κοινωνία, συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας, τονίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μαζικού και ανοικτού κόμματος που να στέκεται δίπλα στις αγωνίες του πολίτη, όπως της ανεργίας, της περιθωριοποίησης και της επισφαλούς απασχόλησης. Η κοινωνία και το αυθόρμητό της θα μας καθοδηγεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ένα μπολσεβίκικο κόμμα της δεκαετίας του '20 που θα αποτελούσε την πρωτοπορία για να καθοδηγήσει τις μάζες, τόνισε ο Α. Τσίπρας. Η κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση στην περίοδο των εξετάσεων για να επιβάλλει τα αντιδημοκρατικά της σχέδια, με αίσθηση αλαζονείας και παντοδυναμίας νομίζοντας ότι μπορεί να επιβάλλει με την καταστολή το δίκαιο των ισχυρών, τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει επιτεθεί στο σύνολο της κοινωνίας και θα λάβει απάντηση, όπως θα λάβει απάντηση και από τους γονείς των 100.000 μαθητών που θα δώσουν εξετάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα αιτήματα των καθηγητών γιατί είναι αιτήματα για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει στους εκπαιδευτικούς τι να κάνουν, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο λαός βρίσκεται στο δρόμο διεκδικώντας την εξουσία, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας, για έναν κοινωνικό μετασχηματισμό, τόνισε ο Α. Τσίπρας, εκτιμώντας πως οι μγημονιακές δυνάμεις φοβήθηκαν το Μάιο και τον Ιούνιο όταν κατάλαβαν ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει τα δεδομένα. Ο λαϊκός παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο, γιατί απέδειξε ότι εάν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχε η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας, εκτιμώντας η χώρα δεν πρέπει να επιστρέψει στην προ του 2008 εποχή, γιατί υπήρχαν ήδη οι ρίζες της καταστροφής. Το ευρώ μετατράπηκε σε κυρίαρχο ζήτημα στην Ελλάδα από τη στιγμή που πήγαμε στο Μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια μη δογματική θεώρηση, εκτιμώντας πως η κρίση είναι ευρωπαϊκή, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Θα διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη με όλα τα ισχυρά όπλα που έχουμε, τόνισε ο Α. Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη, γιατί αυτοί που χάνουν από την κρίση είναι η Ελλάδα και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Αυτό που προέχει είναι να σώσουμε την χώρα και το λαό μας μέσα στο ευρώ, χωρίς την αυταπάτη ότι θα σώσουμε το ευρώ, αλλά ότι θα σώσουμε το λαό μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να μην κάνουμε καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το ραντεβού με την ιστορία και να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες για να δημιουργήσουμε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαμόρφωση τάσεων στο εσωτερικό του, γιατί δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, τόνισε ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν θα πρέπει να εκβιάζει κανένα και πως εάν ορισμένες συνιστώσες δεν θέλουν μπορεί να παραμείνουν ως παρατηρητές. Πρέπει να ανταποκριθούμε στην εντολή που μας έδωσε ο κόσμος και το ιδρυτικό μας συνέδριο θα καθορίσει την πολιτική μας για αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά θα πρέπει να πάρουμε τα θετικά της εμπειρίας μας και να αφήσουμε τα κακά και τους μηχανισμούς που πνίγουν το κόμμα, τόνισε ο Α. Τσίπρας, εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται διορθωτικές κινήσεις, με άξονα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε φτιάχνοντας παρατάξεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα προτείνω να σταματήσουμε να εκλέγουμε στα καθοδηγητικά όργανα με χωριστές λίστες και θα προτείνω ενιαίες λίστες για την εκλογή των εκπροσώπων μας και της ηγεσίας μας, γιατί δεν βοηθάει τη δημοκρατία η καταγραφή πολλών κομμάτων στη συσκευασία του ενός, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο "Κόκκινο".

 Πηγή: Beta.avgi.gr


Αυτό είναι το φύλλο πορείας με το οποίο επιστρατεύονται οι εκπαιδευτικοί - Πότε ξεκινάει η επιστράτευση

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Από το μεσημέρι άρχισαν να επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους 88.000 εκπαιδευτικούς
- Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της επιστράτευσης
- Ανάστατοι οι καθηγητές που παρέλαβαν τα φύλλα πορείας, αγωνία των μαθητών με την απεργία στις πανελλαδικές
- Πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Σύνταγμα
- Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την επιστράτευση

Το σύνολο των 88.000 φύλλων πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών είχαν τυπωθεί ήδη από χθες και είχαν αποσταλεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ώστε από κει να προωθηθούν προς όλες τις διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Το μεσημέρι τα φύλλα πορείας άρχισαν να επιδίδονται στους καθηγητές με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη οι Πανελλήνιες να μην καθυστερήσουν ούτε μια ώρα!




Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου.

Όπως αναφέρει:
α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν. Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.

 β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ 281/11.5.2013 (Β’ 1139) απόφασης Πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιστράτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι “αποκρουστικές οι απεργίες στις Πανελλαδικές”.

Η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε νωρίτερα πορεία προς τη Βουλή, μετά το συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η συμμετοχή ήταν τεράστια,  οι διαδηλωτές ήταν περίπου 4.000 - 5.000. Στο συλαλλητήριο είχε μεταβεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό, που επίσης είναι επιστρατευμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για νάκληση της επιστράτευσης.

Τώρα, το βλέμμα όλων και κυρίως των χιλιάδων μαθητών που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, στρέφεται στις ΕΛΜΕ, στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν αύριο για να εγκρίνουν ή όχι την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν οι πανελλαδικές.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ πρόκειται να πραγματοπιήσει συλλαλητήριο άυριο, ημέρα Τρίτη.


Από .. ... newsit

Σαμαράς για απολύσεις

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com