Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Θα επανέλθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αλλαγής του ονόματος του Δήμου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου, μετά από την έγγραφη απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Διοίκησης του Νομού Φθιώτιδας, που αναφέρετε στη μη Νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Έγκαιρα  το   Blog   οι  Ενεργοί   Πολίτες Καμένων Βούρλων  είχαν  επισημάνει  ότι  δεν  λήφθηκε  καμιά   απόφαση    του  Δημοτικού  Συμβουλίου, ( λόγω  της  ανεπάρκειας  και  της  ανικανότητας  του  Δημάρχου  κ.  Τετριμίδα  και  του  Προέδρου  του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμαζιώτη),  κατά  την  συζήτηση  για την  αλλαγή  της  ονομασίας  του  Δήμου  Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου  και  δεν  εφαρμόστηκε  ο  Κανονισμός  Λειτουργίας   του Δημοτικού  Συμβουλίου.

Αυτό επιβεβαιώνεται  με  το  παρακάτω  έγγραφο  της  Γενικής   Διεύθυνσης  Εσωτερικής  Λειτουργίας  της   Διοίκησης  του  Νομού  Φθιώτιδας,  σε  απάντηση    εγγράφου  του  Συλλόγου  των  Ενεργών  Δημοτών  των Καμένων  Βούρλων,   για  την  νομιμότητα  της  απόφασης  του  Δημοτικού  Συμβουλίου.



Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από τους ΠΡΟΒΟμάστορες

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Προς: Τα Μέλη. του Συλλόγου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΠΡΟΒΟμάστορες, καλεί τα μέλη του Συλλόγου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 3 Μαΐου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ., στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο του Καινούργιου, με τα εξής θέματα:


1. Εκλογή προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Διοικητικός Απολογισμός 2012
3. Απολογισμός Δράσεων 2012
4. Οικονομικός Απολογισμός 2012
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
6. Συζήτηση επί των πεπραγμένων και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
7. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2013
8. Διάφορες ανακοινώσεις και προτάσεις

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει και πάλι στις 10 Μαΐου 2013, ημέρα Παρασκευή, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα, ανεξαρτήτως αριθμού μελών.

Ο Πρόεδρος
                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Αναστασίου
                                         Κώστας Ανεστόπουλος

Στο ΤΑΙΠΕΔ το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα Ξενία και όλα τα αναξιοποίητα «φιλέτα» του Δημοσίου [λίστα]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα είναι υπεύθυνο πλέον για την παραχώρηση ακινήτων όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), αρκετά Μοτέλ Ξενία, κάμπινγκ, αστικά ακίνητα, παραθαλάσσιες εκτάσεις, γεωτεμάχια και άλλα assets του κράτους ανά την Ελλάδα.

Μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ΤΑΙΠΕΔ απέκτησε το δικαίωμα παραχώρησης του ΣΕΦ σε τρίτους, «μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών», όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Τι μεταφέρθηκε στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ
  • Ο Τουριστικός λιμένας Φαλήρου
  • Το αεροδρόμιο Σέδες στη Θέρμη Θεσσαλονίκη (1,3 εκατ. τ.μ.)
  • Το Ξενία Βιτύνας, που βρίσκεται στη θέση «Καμπέα» ή «Καμίνια» της πρώην κοινότητας Κάτω Μαγουλιάνας του Δήμου Βυτίνας
  • Το Ξενία Δελφών, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στους Δελφούς του Δήμου Δελφών
  • Το Ξενία Αράχοβας, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στη θέση «Κουμουλά» του οικισμού της Αράχοβας, του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας
  • Το Μοτέλ Ξενία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης
  • Το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα Λητώ στο Καμινάκι της Μυκόνου
  • Το Κτήμα Μονοδένδρι Αζάπικο, εκτάσεως 291.619 τ.μ., στον Δήμο Σιθωνίας της Χαλκιδικής
  • Το Κάμπινγκ της Επανωμής, εκτάσεως 3.210.155 τ.μ., που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Θερμαϊκού, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
  • Το Κάμπινγκ Θερμαϊκού στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης
  • Το Κάμπινγκ Ασπροβάλτας στην Ασπροβάλτα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται επί της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας
  • Το Κάμπινγκ στο Ποσείδι της Καλάνδρας Χαλκιδικής, εκτάσεως 293.870 τ.μ.
  • Το Κάμπινγκ στην Κρυοπηγή της Κασσάνδρας, εκτάσεως 117.009 τ.μ. της Χαλκιδικής
  • Το κτήμα Καλλιθέας Ρόδου, εκτάσεως 321.390 τ.μ.
  • Η Λουτρόπολη Υπάτης
  • Οι ιαματικές πηγές Αιδηψού Ευβοίας
  • Ο πρώην εργοταξιακός χώρος στη ζεύξη Ρίου - Αντίρριου (συνολικού εμβαδού 213.583 τ.μ.)
  • Ακίνητο της ΕΡΤ (εμβαδού 760.807 τ.μ.) στην Περαία Θεσσαλονίκης
  • Εκταση 47.000 τ.μ., που βρίσκονται σε συνολική έκταση 185.535 τ.μ., στην τοποθεσία «Κουκούμια» περιφέρειας Λάρδου - Ρόδου
  • Ακίνητο του ΕΟΤ συνολικής έκτασης 1.180.720 τ.μ. στην τοποθεσία «Τσαμπίκα», του Δήμου Αρχαγγέλου της Ρόδου
  • Ακίνητο 410.000 τ.μ. στην περιοχή Αρχαγγέλου της Ρόδου, στη θέση «Σφουγγάρια - Κατσούνα», που αποτελεί τμήμα ακινήτου μεγαλύτερης έκτασης 1,3 εκατ. τ.μ., που βρίσκεται στη θέση Σιαμακί - Πετρώνας - Τέμπρο - Στεγνά
  • Γεωτεμάχια στη θέση «Σαμπάριζα» ή «Πηγάδια» της Κοινότητας Θερμησίας, του Δήμου Ερμιονίδος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
  • Ακίνητο συνολικού εμβαδού 827.930 τ.μ. στα Καμμένα Βούρλα
  • Ακίνητο συνολικού εμβαδού 488.089 τ.μ. στα Καμμένα Βούρλα
  • Αγροτεμάχιο έκτασης 83.844 τ.μ. στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα» του Δήμου Κερκύρας (βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας)
  • Το ακίνητο «Κτήμα Νέας Ηρακλείτσας», εκτάσεως 105.140 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, στον οικισμό Νέα Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου
  • Το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ στην οδό Μητροπόλεως 9, στο κέντρο της Αθήνας
  • Το ακίνητο και τα κτίρια του ΕΟΜΜΕΧ στη συμβολή των οδών Κορυζή και Θράκης στον Ταύρο της Αττικής
  • Ακίνητο εκτάσεως 68.450 τ.μ. στη θέση Τραπεζάκι της περιοχής Μουσάτα του Δήμου Κεφαλλονιάς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Το ακίνητο «Κτήμα Ζαχάρως» εκτάσεως 123.678 τ.μ. στον Δήμο Ζαχάρως της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
  • Ακίνητο εκτάσεως 153.611 τ.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στη θέση «Καλά Νερά - Κάτω Γατζέα» του Δήμου Νοτίου Πηλίου
  • Το ακίνητο Κτήμα Ρίου Πατρών, εκτάσεως 16.737 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση Ρίο του Δήμου Πατρέων
  • Το ακίνητο Ακτή Καλού Χωριού Αγίου Νικολάου, εκτάσεως 46.942 τ.μ. στο Λασίθι της Κρήτης
  • Το «Κτήμα Καραθώνα», εκτάσεως 1.911.893 τ.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, στη θέση Καραθώνας του Δήμου Ναυπλίου
  • Ακίνητο εκτάσεως 28.000 τ.μ. στη θέση Γουβιά του Δήμου Κέρκυρας
  • Ο 5ος και 6ος όροφος πολυώροφου κτιρίου συνολικής δομημένης επιφάνειας 1.463 τ.μ., που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Σταδίου στον Δήμο Αθηναίων.
Παράλληλα, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ 228 μικρότερα ακίνητα και γεωτεμάχια σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Επίσης, μεταβιβάστηκε το δικαίωμα της επιφανείας στην έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας) του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά Αττικής, καθώς και του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας (Μαρίνα) Αγ. Κοσμά Αττικής, αλλά και του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Μάλιστα μεταβιβάστηκε ποσοστό 30% εξ αδιαιρέτου των εν λόγω ακινήτων.

Από .......  iefimerida

Δημόσιο:το ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να συμπληρώσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Σε υπαλλήλους υπουργείων ένστολους και εκπαιδευτικούς θα σταλεί σε πρώτη φάση ηλεκτρονικά
- Με το ερωτηματολόγιο ενεργοποιείται το σχέδιο διαθεσιμότητα του Δημοσίου
- Ως και 50% θα μειωθούν οι θέσεις των υπαλλήλων μετά την κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων

Ηλεκτρονικά θα σταλεί το ερωτηματολόγιο στους 206.000 δημόσιους υπαλλήλους μέσα στο επόμενο διάστημα, ανοίγοντας έτσι τις διαδικασίες για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

Με τη διαδικασία αυτή θα καλυφθεί η απαίτηση της τρόικας για κινητικότητα και διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων ως το τέλος του έτους εκ των οποίων οι 12.500 θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ως τον Ιούνιο.

Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα δώσει στοιχεία για τις θέσεις και τις μονάδες του δημοσίου ενώ θα ξεκινήσει τη διαδικασία για τον καθορισμό των θέσεων εργασίας που απαιτούνται, ώστε να προκύψουν και τα νέα οργανογράμματα.

Οι υπάλληλοι θα κληθούν να απαντήσουν για το ποιος πιστεύουν ότι είναι ο σκοπός που υπηρετεί η θέση εργασίας τους, αλλά και εάν η εργασία που εκτελούν έχει εποπτικό ή ελεγκτικό ρόλο.
Υπάρχουν ερωτήσεις όπως με ποιον τρόπο επιλύουν κάποιο πρόβλημα και καλούνται να απαντήσουν με βάση προκαθορισμένες απαντήσεις, αλλά και ερωτήσεις για το εάν η εργασία απαιτεί νέες μεθόδους διαδικασίες και εγχειρίδια.

Οι υπάλλη9οι θα κληθούν να απαντήσουν επίσης σε ερωτήσεις όπως για το ποιες πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι οι συνέπειες για όσους κάνουν λάθη, αλλά και ποιο είναι το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο γνώσεων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.


Από .....  newsit

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com