Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει κατά €30 εκατ. την πρότασή της η Emma Delta

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Στα 652 εκατ. ευρώ ανήλθε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα προσφορά της Emma Delta Ltd για το 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε. To fund επανήλθε ανεβάζοντας κατά 30 εκατ. ευρώ την αρχική του προσφορά, η οποία είχε τοποθετήσει τον πήχη στα 622 εκατ. ευρώ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αξιολογήσει την πρόταση του επενδυτικού σχήματος.

Νωρίτερα δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως το ελληνο – τσεχικό επενδυτικό fund  Emma Delta προχώρησε στην αύξηση της πρότασής του για τον ΟΠΑΠ στα 650 εκατ. ευρώ. Όπως σχολίαζε το Reuters, η Emma Delta είχε διορία έως σήμερα, 1η Μαΐου, για να αυξήσει την προσφορά της στα τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ ώστε η διαδικασία πώλησης να μην καταλήξει σε αποτυχία.

Οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου Εθνική Τράπεζα και Deutsche Bank έχουν εκτιμήσει την αξία του 33% του ΟΠΑΠ στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ ένας τρίτος σύμβουλος τουλάχιστον στα 650 εκατ. ευρώ, ανέφερε το ξένο πρακτορείο.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr ανέφεραν νωρίτερα πως έπειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν με εκπροσώπους της Emma Delta έγινε αποδεκτή η αντιπρόταση του ΤΑΙΠΕΔ και το fund ανέβασε την προσφορά του στα 650 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες καθώς το fund επέμενε ότι η αρχική του πρόταση εμπεριείχε ήδη premium, φαίνεται ωστόσο πως η νέα πρόταση συναντά το ύψος (650 εκατ. ευρώ) της αποτίμησης που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής του Ταμείου.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δ.σ. του Ταμείου για να αξιολογήσει την νέα πρόταση ξεκίνησε στις 14.00.

Από .......  capital


Πηγή:www.capital.gr

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 30/04/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πώς διαμορφώνεται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις μειώσεις του 38,13% [πίνακας]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoloiteskv.blogspot.com


Στην ουρά βρίσκονται πάνω από 38.000 δημόσιοι υπάλληλοι για το εφάπαξ και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έως τώρα έχουν ικανοποιηθεί 6.624 αιτήσεις για πληρωμές εφάπαξ, με κονδύλια που έφτασαν στα 254,6 εκατ. ευρώ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και άλλα 1.100 σε ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ- Κλάδος Πρόνοιας (ΚΑΠ- ΔΕΗ) όπου δόθηκαν 99 εκατ. ευρώ.
Οπως αναφέρει και το capital το 2012 δόθηκαν 11.227 εφάπαξ κόστους 466.317.652 ευρώ με μέσο όρο εφάπαξ 41.535 ευρώ. Από αυτά, 10.231 εφάπαξ κόστους 426.317.652 ευρώ από εισφορές και 996 εφάπαξ κόστους 40.000.000 ευρώ από επιχορήγηση. Από 1/1/2013 έως 31/3/2013 έχουν δοθεί 8.866 εφάπαξ κόστους 326.171.222 ευρώ με μέσο όρο εφάπαξ 40.259 ευρώ, εκ των οποίων 3.125 εφάπαξ κόστους 110.716.110 από εισφορές και 5.741 εφάπαξ κόστους 215.455.112 από την επιχορήγηση.
Δείτε πώς διαμορφώνεται το εφάπαξ μετά τις μειώσεις του 38,13%.

ΠΗΓΗ: capital

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα - Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Με τι καιρό θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων
- Τι προβλέπεται για το βράδυ της περιφοράς του Επιταφίου και της Ανάστασης
- Σε ποιες περιοχές ο οβελίας πρέπει να κατέβει νωρίς το μεσημέρι απο τις σούβλες
- Τι προβλέπει για το Νewsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Με καλό καιρό, σχεδόν καλοκαιρινό θα γίνει ο εορτασμός του Πάσχα σε όλη τη χώρα. Η λιακάδα, οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα βασικά χαρατκηριστικά του καιρού. Πιο αναλυτικά:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει λίγο, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Ιόνιο μέχρι 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσου τοπικά τα 6, ακόμη και τα 7 μποφόρ κυρίως στο Κάβο - Ντόρο, το Ικάριο και το Καρπάθιο πέλαγος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 εως 32 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 31εναν βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 εως 30 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 28 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Αιθριος θα είναι ο ουρανός ενώ θα φυσά ένα ασθενές βοριαδάκι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 29 με 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 32 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Την ημέρα της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων περιμένουμε λιακάδα αρχικά σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οποτε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές μπόρες κυρίως στην Ηπειρο και στη δυτική Μακεδονία από υψόμετρο 800 με 900 μέτρα και πάνω. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ειναι ιδανικός για κάθε είδους δραστηριότητα και κυρίως για ταξίδι αφού οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 εως 32 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 31εναν βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 ως 30 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 27 βαθμούς κελσίου. Η περιφορά λοιπόν του επιτάφιου θα γίνει σε όλη τη χώρα απρόσκοπτα εκτος από τις περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας οπου εκεί δεν αποκλείεται η περιφορά να συνοδευτει και από λίγες σταγόνες βροχής.




ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις και ανέμους από δυτικές διευθύνσεις εως 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 εως 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, μεταβλητοί ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 εως 32 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα το πρωί, αλλά το μεσημέρι και το απογευμα θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά και υπάρχει το ενδεχόμενο στις ορεινές περιοχές της Πίνδου και της Μακεδονίας να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο το πολύ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 10 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 32 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 εως 30 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 28 βαθμούς κελσίου. Το βράδυ της Ανάστασης ο ουρανός θα είναι καθαρός σε όλη τη χώρα άρα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά το "δεύτε λάβατε φως".



ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος θα ειναι ο καιρός και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει για λίγο κυρίως στα ορεινά της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Περιμένουμε ιδανικό καιρό για το σούβλισμα του πατροπαράδοτου οβελία σε όλη σχεδόν τη χώρα καθώς το πρωί θα έχει λιακάδα αλλά από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα συννεφιάσει, οποτε δεν αποκλείεται από τις 12 το μεσημέρι και μετά να εκδηλωθούν τοπικά πρόσκαιρες μπόρες.

Οι μπόρες αυτές θα διαρκέσουν από 10 εως 30 λεπτά και άρα ο οβελίας θα πρέπει να βγει πιο γρήγορα. Οι περιοχές αυτές που είναι πιο επίφοβες είναι τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Καβάλας ενώ οι νοτιοτερες περιοχές όπως η Χαλκιδική και οι παραθαλάσσιες δε θα έχουν πρόβλημα.

Οι άνεμοι θα πνέουν θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 31εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 32 βαθμούς, στα ανατολικά κεντρικά από 10 εως 31εναν και στα νησιά από 14 εως 28 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό με αραιώς νεφώσεις και νοτιάδες ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό το πρωί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



- ΠΑΤΜΟΣ: Περιμένουμε ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ένα βορειοδυτικο αεράκι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 εως 28 βαθμούς κελσίου.
- ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Περιμένουμε λιακάδα το πρωί αλλά το απόγευμα και κυρίως προς το βράδυ θα συννεφιάσει, ανέμους μεταβλητούς ασθενείς και θερμοκρασία απο 18 εως 30 βαθμούς κελσίου.
- ΠΗΛΙΟ: Περιμένουμε λιακάδα όλη την ημέρα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα, ανέμους μεταβλητούς ασθενείς και θερμοκρασία από 14 εως 23 βαθμούς κελσίου.
- ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αρχικά περιμένουμε λιακάδα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες βροχές αλλά το βράδυ ο καιρός πάλι θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 27 βαθμούς κελσίου.
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Περιμένουμε λιακάδα το πρωί, λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα, ανέμους μεταβλητους ασθενεις και θερμοκρασία από 15 εως 26 βαθμούς κελσίου.
- ΣΥΡΟΣ: Περιμένουμε αιθριο ουρανό όλη την ημέρα, ένα βοριαδάκι 2 με 3 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά του νησιού εως 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 18 εως 24 βαθμούς κελσίου.
- ΚΕΡΚΥΡΑ: Περιμένουμε αίθριο ουρανο το πρωί, λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το αργότερα το απόγευμα θα βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 27 βαθμούς κελσιου.
- ΧΑΝΙΑ: Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 32 βαθμους κελσίου.
- ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Περιμένουμε λιακάδα το πρωί, λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα και αυτά μόνο στα ορεινά του Ταϋγετου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 18 εως 28 βαθμους κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Αιθριος θα είναι ο ουρανός το πρωί αλλά από το μεσημέρι περιμένουμε να συννεφιάσει κυρίως στις ορεινότερες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βροχές και τοπικές μπόρες. Δεν αποκλείεται να βρέξει και στα πεδινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο απο ανατολικές διευθυνσεις 2 με 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 8 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, ανέμους μεταβλητούς ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εως 29 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αιθριος θα είναι αρχικά ο ουρανός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 15 εως 30 βαθμούς κελσίου.

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Την ημέρα επιστροφής των εκδρομέων ο καιρος θα είναι ασταθής σε όλη τη χώρα. Το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια αλλά γρήγορα θα εμφανιστούν σύννεφα τα οποία θα πυκνώνουν κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθουν στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις παραλιακές περιοχές της χώρας ο καιρός θα ειναι καλύτερος με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα ειναι μεταβλητοί 4 εως 5 μποφόρ αλλά απο το απόγευμα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν από 5 εως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμορκασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 25 με 26 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 26 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 10 εως 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 26 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, ανέμους νοτιάδες 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 εως 27 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές κυρίως στις ορεινότερες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 29 βαθμούς κελσίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com