Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Απολύσεις και μόνιμων στη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Την απόλυση και μόνιμων υπαλλήλων των οποίων η οργανική θέση καταργείται προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας. Σύμφωνα με την επίμαχη παράγραφο του κειμένου που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Εργαζόμενοι που θ περιληφθούν στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα θα προέλθουν από αυτούς που απασχολούνται στη γενική κυβέρνηση (εξαιρούνται 16 κρατικές επιχειρήσεις) με μόνιμη σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους δεν έχουν δυνατότητα να θεμελιώσουν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Υποχρεωτική αποχώρηση σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εγκαταλείπει το δημόσιο σε μη εθελοντική βάση».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 103 του Συντάγματος «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον οι θέσεις αυτές υπάρχουν», ενώ σε συνέντευξή του το προηγούμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων των οποίων η οργανική θέση καταργείται.

Από .........  aftodioikisi

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Για πρώτη φορά παρουσία αντιπεριφερειαρχών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19-04-2013 η πρώτη για το 2013 συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού του δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου ,που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα.

Οι αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας Φανή Παπαθωμά και Ηλίας Σανίδας καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κάτσικας, άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής για την προβολή και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που διαθέτει η όμορφη λουτρόπολη- την τουριστική προβολή δεδομένου της διάθεσης του 1.300.000ευρώ από την περιφέρεια για τον εναλλακτικό τουρισμό σε ολόκληρη της Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα στο τραπέζι της συνεδρίασης τέθηκαν και προτάσεις για την συμμετοχή του δήμου στην 47η πανελλήνια έκθεση Λαμίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παρόν έδωσε εκτός από τους επαγγελματίες και ξενοδόχους των Καμένων Βούρλων και ο πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας ο οποίος και τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της συμμετοχής του Δήμου στην έκθεση.

Συμπερασματικά, είναι επιτακτική η ανάγκη ένταξης προγράμματος που θα προβλέπει μια λουτρόπολη υγείας και ευεξίας μετά και το άνοιγμα της αγοράς υγείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τις ιαματικές πηγές της χώρας μας και κυρίως του τόπου μας, δεδομένου ότι τα Καμένα Βούρλα διαθέτουν πληθώρα ιαματικών πηγών με τις περισσότερες θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες σε συνδυασμό με βουνό –θάλασσα και πολλών άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ολοκληρώνοντας τα θέματα της συζήτησης ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού και αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων Δημήτρης Παπαναγιώτου ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την συνεδρίαση δίνοντας το μήνυμα της δυναμικής του τόπου μας, στα τουριστικά δρώμενα και στο άνοιγμα πλέον της στενής συνεργασίας του δήμου μας με την περιφέρεια –την συμμετοχή του δήμου στην έκθεση Λαμίας και την εκλογή επιτροπής για τον σκοπό αυτό.

Τέλος συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη πλέον πρόταση της επιχειρηματικής ιστοσελίδας με ηλεκτρονική διεύθυνση kammenavourla.gr ,με τις ευχές όλων για καλή επιτυχία.

Δημήτρης Παπαναγιώτου
Αντιδήμαρχος Δήμου Μώλου – Αγ. Κων/νου
Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Καμένων Βούρλων
 6972872295

Καμπανάκι Βιρβιδάκη στους δήμους για το ΕΣΠΑ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Δεν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από το ρυθμό απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  «Θα μπορούσε η αυτοδιοίκηση να τα πάει καλύτερα στον τομέα αυτό» επισημάνουν κυβερνητικά στελέχη που πάντως παραδέχονται ότι το γραφειοκρατικό κράτος και οι διαδικασίες του αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθεια των τοπικών αρχόντων.
Ενδεικτική της μη ικανοποίησης της κυβέρνησης για την απορρόφηση των  πόρων του ΕΣΠΑ είναι η τοποθέτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Κυριάκου Βιρβιδάκη στη αναπτυξιακή ημερίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
« Οι εντάξεις έργων με τελικούς δικαιούχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχονται σε 5,2 δις ευρώ. Τα συμβασιοποιημένα έργα έχουν ύψος 1,5 δις ευρώ και οι απορροφήσεις υπολογίζονται σε 730.000 εκ ευρώ. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η επίδοση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων μέχρι στιγμής. Θα ήθελα να ήταν άλλη» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βιρβιδάκης.
Ο κ. Βιρβιδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων τονίζοντας ότι οι δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς η Ευρωπαική Επιτροπή είναι έτοιμη να ταχυδρομήσει πρόστιμα και μάλιστα ιδιαίτερα τσουχτερά.

Από ....... aftodioikisi

Τον μπερντέ του καραγκιόζη θυμίζουν τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com
  

Εστάλη  στο  Blog  από αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη


Την Τρίτη 9/4/13 ψηφίστηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η επιτροπεία στους Δήμους. Τον επόμενο καιρό οι Επίτροποι θα επιτίθενται εναντίον των πολιτών, των περιουσιών τους και θα έχουμε αθρόες προσαγωγές σε δίκη όσων δεν πληρώνουν, έχουν δεν έχουν. Και αυτά ερήμην των δημοτικών συμβουλίων.

   Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Φθιώτιδας φαίνεται να κινούνται με στόχους ψηφοθηρικούς. Αυτό εξυπηρετεί το μοίρασμα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε εκατοντάδες μικρά έργα που θα τελειώσουν σε μερικά χρόνια ή και ποτέ. Το νέο ΕΣΠΑ που μας κατατάσσει στις περιφέρειες ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και δεν δίνει άλλη επιλογή σε Δήμους όπως ο δικός μας, παρά να διεκδικήσουν τα όποια έργα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Στο πνεύμα του παραμυθίασματος των πολιτών είναι και οι δηλώσεις του δήμαρχου στην Λαμία ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό» και η τοποθέτηση του ΔΣ της Στυλίδας ότι ο Καλλικράτης καταργεί το κοινωνικό κράτος, πράγμα που είναι αλήθεια βέβαια. Το νερό στην Λαμία μαζί με το πάγιο και την αποχέτευση στοιχίζουν όσο ένα καλό Γαλλικό κρασί το λίτρο, ενώ η καθαριότητα που επίσης είναι κοινωνικό αγαθό, την παραχώρησαν σε ιδιώτες. Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων στη Στυλίδα και τη Λαμία στήριξαν τον Καλλικράτη μαζί με τα κόμματα που στήριξαν την ΕΕ, τις αλλαγές στην τοπική διοίκηση και τα μνημόνια. Είναι αυτοί οι ίδιοι που υπέγραψαν τη μεταφορά των λυμάτων της Στυλίδας στην Λαμία και αύριο θα κάνουν το ίδιο και για το νερό για να έρθουν γρηγορότερα οι ιδιώτες, όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη και γίνεται στην Αθήνα.

Στο Δήμο μας υπάρχουν σοβαρά θέματα και ευτράπελα:

1)      Εξαιρέθηκε από τον προγραμματισμό των έργων της περιφέρειας ο δρόμος Ρεγγινίου-Μοδίου βάζοντας σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξη της περιοχής,  χωρίς καμία αντίδραση από το Δημοτικό Συμβούλιο

2)      Η ένταξη της παλιάς Εθνικής Οδού στον περιφερειακό σχεδιασμό, όπως κ’ ο νέος παραλιακός δρόμος από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τη Χερσόνησο με 4 καθέτους από την ΠΑΘΕ, δημιουργούν στο Δήμο μας νέα μεγαλύτερη κατ’ εξαίρεση δόμηση στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε τη δημόσια ιδιοκτησία σε μία εποχή που οι αγοροπωλησίες στη συγκεκριμένη περιοχή αυξάνονται διαρκώς. 

    Τέλος, τα τραγελαφικά που συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θυμίζουν τον μπερντέ του καραγκιόζη και είναι όλα στημένα από τους εκλογομάγειρες. Ξέρουν ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (δήμος Αγιάς Λάρισας) που καθιστά τον Καλλικράτη αναγκαστικό νόμο και καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο κατάργηση του Καλλικράτη. Μέχρι τότε ο Δήμος μας θα ονομάζεται Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον κ. Τετρίμιδα τους αντιδημάρχους και λοιπούς συγγενείς. Αναφέρομαι σε αυτή την απόφαση γιατί υπήρξε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Φθιώτιδας όπου ο δήμος είναι συνδρομητής.

   Τα γεγονότα στην Μανωλάδα πρέπει να στρέψουν τους νέους ανθρώπους ενάντια στον εξανδραποδισμό των ανθρώπων και στον εκφασισμό. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.



                                                                                                      Γιάννης Φραγκούλης

                                                                                                           Καμένα Βούρλα

Επιστολή προς τους μαθητές με αφορμή την 21η Απρίλη 1967, ημέρα εγκαθίδρυσης της χούντας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Επιστολή προς τους μαθητές για την 21η Απρίλη
 

Επιστολή προς τους μαθητές με αφορμή την 21η Απρίλη 1967, ημέρα εγκαθίδρυσης της χούντας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Το πρωί της 21ης Απρίλη του 1967, το ραδιόφωνο έπαιζε στρατιωτικά εμβατήρια και πληροφορούσε το λαό ότι "λόγω της εκρύθμου καταστάσεως από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας". Τανκς είχαν βγει στους δρόμους της Αθήνας, απαγορεύτηκε να μαζεύονται πάνω από τρεις άνθρωποι σε δημόσιους χώρους!
Εκείνη τη μέρα έγιναν χιλιάδες συλλήψεις. Εκείνη τη μέρα σκοτώθηκε ο μαθητής Βασίλης Πεσλής (15 ετών) και η Μαρία Καλαβρού (24 ετών). Ο δολοφόνος αυτής της κοπέλας είπε τα εξής: "Βγάζω το πιστόλι και "μπαμ" πυροβολώ την παλιο... γιατί με μούντζωσε. Καλά της έκανα"...
Τι ήταν η χούντα;
Το βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου δε λέει τίποτα για το ποιοι ήταν πίσω από τη χούντα. Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος π.χ. σε ομιλία τους προς τους εφοπλιστές (19 Μάρτη 1968) είπε: "Θα σας παράσχω το παν", τους είπε επίσης "Ελθέτε προς ημάς και πέστε μας τι θέλετε. Εκ προοιμίου σας βεβαιώ, ότι η κυβέρνησις θα σας το δώση".
Η χούντα λοιπόν δεν ήταν έργο μόνο ορισμένων "ακραίων". Αποδεικνύεται ότι ήταν ανάγκη του συστήματος για να προστατέψει τα συμφέροντα αυτών που είχαν τον πλούτο.
Σήμερα το ίδιο λέει και η Χρυσή Αυγή που καλεί το κράτος να στηρίξει παραπάνω τους καημένους τους εφοπλιστές με χρήμα και παραπάνω φοροαπαλλαγές. Η Χρυσή Αυγή αθωώνει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ.
Η δικτατορία ήταν ένα καθεστώς τρόμου - με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, εκτελέσεις - που υπεράσπιζε την εξουσία των εκμεταλλευτών. Τα μονοπώλια βγήκαν ενισχυμένα από τη χουντική διακυβέρνηση. Τα κέρδη τους εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, το εργατικό κίνημα βίωσε το βούρδουλα της καταστολής.
Κάποιοι λένε ότι "τουλάχιστον τότε δεν υπήρχε διαφθορά. Δεν τα έτρωγε κανείς". Λένε ψέματα! Να μερικά από αυτά που έκαναν:
  • Ο μισθός του πρωθυπουργού υπερδιπλασιάστηκε, των υπουργών και υφυπουργών αυξήθηκε κατά 75%.
  • Απαγόρεψαν τη διάθεση ντόπιων κρεάτων για να πουληθούν τα προβληματικά κρέατα Αργεντινής που "μαύριζαν" και "δεν τα 'θελε ο κόσμος".
  • Χάρισαν κυριολεκτικά δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις. Χρήματα του ελληνικού λαού.
  • Μάζεψαν περίπου 450 εκατ. δραχμές για να φτιάξουν ένα ναό. Μετά τη χούντα στο ταμείο βρέθηκαν μόλις 47 εκατομμύρια. Πάνω από 400 εκατομμύρια είχαν κάνει "φτερά".
Η δικτατορία κράτησε επτά χρόνια. Τα πρώτα χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας, κυριαρχούσε ακόμα ο φόβος και η ηττοπάθεια. Πολλοί ήταν αυτοί που λέγανε "η δικτατορία δεν πέφτει, είναι ανίκητη". Ομως ο λαός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι εργάτες, οι αγρότες, η νεολαία βγήκαν στους δρόμους. Εγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Ο φασίστας Ντερτιλής που θεωρούν "ήρωα" οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής σκότωνε τις μέρες του Πολυτεχνείου τους νέους που έτρεχαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Να τι λέει ο οδηγός του για εκείνες τις μέρες:
"Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"...
Δεν τα λένε όλα αυτά τα σχολικά βιβλία. Το σύστημα δε θέλει να σκέφτεσαι τι είναι πίσω από τις ωραίες λέξεις "δημοκρατία" και "ελευθερία". Δεν θέλει να ρωτάς: δημοκρατία για ποιον; Για ποια δημοκρατία μιλάνε τάχα σήμερα υποκριτικά όλα τα άλλα κόμματα; Οποιος απεργεί απολύεται, όποτε ξεσηκώνεται ο λαός, του επιτίθενται. Μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα, και οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για δημοκρατία!
Σου λένε επίσης: "τι τους θες τους αγώνες, δεν έφεραν αποτέλεσμα, η γενιά που αγωνίστηκε ενάντια στη χούντα κατέστρεψε τη χώρα".
Δεν πήγαν όλοι με την αστική εξουσία για να βολευτούν. Αρκετοί το έκαναν. Οι πραγματικοί αγωνιστές συνέχισαν και συνεχίζουν γιατί στην εξουσία βρίσκονται ακόμα οι εκμεταλλευτές.
Ο λαός ακόμα κι αν είναι "μικρός", όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει για τι παλεύει και "πολεμά" είναι ανίκητος!
Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί! Σήμερα είναι η δική σου σειρά
Η πάλη για τις ανάγκες σου θα είναι σκληρή αλλά είναι δίκαιη. Ετσι ήταν πάντα!
Οργάνωσε τον αγώνα σου για τα δικαιώματά σου.
Διάβασε και μάθε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου σου.
Απαίτησε να τη συζητήσεις μέσα στην τάξη, να τη λένε τα σχολικά βιβλία, να στην πουν οι καθηγητές σου!

"Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του
πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
θα μοιραστεί την ήττα.
Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει:
γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού
όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί"

Μπ. Μπρεχτ».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Γ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Τέλος εποχής για την ΑΕΚ – Υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της [εικόνες]

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com

Την ήττα, που ισοδυναμεί με υποβιβασμό από τη Σούπερ Λίγκα, γνώρισε η ΑΕΚ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι όπου η «Ενωση» ήθελε μόνο τη νίκη για να εξακολουθήσει να έχει ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.
Στο Περιστέρι, λοιπόν, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την ΑΕΚ, που ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια της ιστορίας της. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και το γκολ πέτυχε ο Γιαννούλης στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ατρόμητος κατέκτησε την 4η θέση στην κανονική περίοδο και θα συνεχίσει στα πλέι οφ.
Εβαλαν τα κλάματα
Με δάκρυα στα μάτια αντιμετώπισαν την ήττα-υποβιβασμό οι παίκτες, οι οπαδοί και οι παράγοντες της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα συναισθήματά τους, μετά το τέλος του αγώνα. Είχαν προηγηθεί, όλη την περασμένη εβδομάδα, δηλώσεις επί δηλώσεων, για το πώς έφτασε η ομάδα να απειλείται με υποβιβασμό, ενώ είχε τονιστεί στους παίκτες πως η νίκη είναι μονόδρομος για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για «σωτηρία».
Το «τρελό» σενάριο σωτηρίας
Πλέον, μοναδική περίπτωση για να σωθεί η ΑΕΚ, είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ (στην οποία έχει προσφύγει η «Ενωση», σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό που διεκόπη) να δικαιώσει την ΑΕΚ και να διατάξει να συνεχιστεί η αναμέτρηση από το σημείο που είχε σταματήσει. Σε μία τέτοια περίπτωση, η ΑΕΚ θα έχει περίπου 5 με 15 λεπτά για να σημειώσει δύο γκολ, να κερδίσει τον αγώνα και να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Ωστόσο μία τέτοια απόφαση φαίνεται ως πολύ δύσκολο να ληφθεί, δεδομένου του γεγονότος πως η Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε ανακοινώσει τα ξημερώματα της Παρασκευής, ότι η «Ενωση» χάνει με 3-0 σκορ το ματς στα χαρτιά με τον Πανθρακικό και τιμωρείται (για τη διακοπή του αγώνα) με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο.
«Θερμό κλίμα» από τον δρόμο
Από το... οδόστρωμα ξεκίνησε η κρίσιμη αναμέτρηση του Περιστερίου, μεταξύ του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι οπαδοί της ομάδας αποφάσισαν να δημιουργήσουν «θερμό κλίμα» πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, αποκλείοντας τη λεωφόρο Δεκελείας.
89 χρόνια λαμπρής ιστορίας
Στα χρόνια που η ΑΕΚ βρέθηκε στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, άφησε το δικό της χαρακτηριστικό στίγμα και είναι στην τρίτη θέση των κορυφαίων ομάδων της χώρας, σε τίτλους (28 συνολικά, σε εθνικό επίπεδο).
Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924, δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, από μια παρέα Κωνσταντινουπολιτών που αποφάσισε να ιδρύσει ένα σωματείο με την ονομασία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ». Υπήρξε η πρώτη ελληνική ομάδα που έφτασε στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η μοναδική που έχει βρεθεί στα προημιτελικά τόσο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όσο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά και του πάλαι ποτέ Κυπελλούχων. Κορυφαία στιγμή αποτελεί η παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την σεζόν 1976-77.
Ωστόσο, έπειτα από την κατεδάφιση του γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια έμεινε «άστεγη», ενώ τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει η ομάδα:
Πρωταθλήματα (11): 1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994
Κύπελλα (14): 1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002, 2011
Σούπερ Καπ (2): 1989, 1996
Λιγκ Καπ (1): 1990
Εικόνες: Οι παίκτες της ΑΕΚ ξεσπούν σε κλάματα










(φωτογραφίες από eurokinissi)

Από ........  iefimerida

Ο Άκης στο εφετείο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com