Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 18/04/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Άνοδος σε ρυθμούς Coca-Cola 3E για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com

Του Δημήτρη Ζάντζα

Στους... ρυθμούς της μετοχής της Coca-Cola 3E κινείται και σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο οποίος ενισχύεται σε ποσοστό έως και 2,70% την Παρασκευή «σκαρφαλώνοντας» πάνω από τις 940 μονάδες για πρώτη φορά σε διάστημα ενός μήνα.


















Στη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου η πλειονότητα των τίτλων διαπραγματεύεται με κέρδη, ξεχωρίζει εκτός της ΕΕΕΚ (+8,00% στα 18,36 ευρώ) και η άνοδος άνω του 4% για τις μετοχές των Alpha Bank, Εurobank και Τρ. Πειραιώς.

Με μικρότερα κέρδη ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι ΟΠΑΠ (+2,14%), ΕΤΕ (+1,76%), Μυτιληναίος (+1,06).

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η MIG υποχωρώντας άνω του 3%, ενώ πτωτικά σε ποσοστό άνω του 1% ακολουθούν οι μετοχές των Σωληνουργεία Κορίνθου, Τιτάν, Jumbo και Ιntralot.


















Θετικό σημάδι για τη συνέχιση της ανοδικής μεσοπρόθεσμης τάσης χαρακτηρίζει στο πρωινό της report η Beta Securities τη χθεσινή ενίσχυση του τζίρου. Για σήμερα, η χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στον ΟΠΑΠ, εν αναμονή του αποτελέσματος του διεθνούς διαγωνισμού που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για το 33% του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τη Beta, και η μετοχή του ΟΤΕ προσελκύει το ενδιαφέρον, ενόψει της ένταξής της από την 1η Μαΐου στη σύνθεση του δείκτη MSCI Global Standard.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 936,29 μονάδες με κέρδη 1,90%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 2,70% στις 943,66 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,36% (έως το +4,75% νωρίτερα) στις 118,91 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 11,9 εκατ. τεμαχίων, αξίας 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 58 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, 35 υποχωρούν και 32 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Από ......  capital

Ένα... ΦΕΚ φουντώνει πάλι τον ανασχηματισμό

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com

Της Μαρίνας Μάνη

«Ένα νομικό κενό καλύψαμε, μη πάει το μυαλό σας σε ανασχηματισμό», απαντούν από το Μαξίμο στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε, αίφνης, τη δημιουργία έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών σε ισάριθμα υπουργεία.

Πρόκειται για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης, ενώ η απόφαση εστάλη άμεσα στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Παρά τις... συστάσεις, βεβαίως, φούντωσαν οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού, καθώς η εξήγηση περί «νομικού κενού» δεν ακούστηκε καθόλου πειστική.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν πως δεν πρόκειται να γίνει καμία κυβερνητική αλλαγή «πριν υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την τρόικα την προηγούμενη εβδομάδα» εν όψει της αξιολόγησης του Ιουνίου.

Σημειώνουν δηλαδή ότι ο περίφημος ανασχηματισμός θα γίνει («αν γίνει») εκείνο το διάστημα, ώστε το νέο σχήμα να «τρέξει» τη δουλειά του με μία σχετική άνεση χρόνου, δεδομένου ότι οι τροϊκανοί θα μας ξανάλθουν τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει σχηματίσει εικόνα για το ποιοι υπουργοί-αναπληρωτές-υφυπουργοί πρέπει να αντικατασταθούν, ωστόσο ποντάρει στην κινητοποίηση αρκετών εκ των «αδρανών» εξαιτίας (και) της φημολογίας περί ανασχηματισμού. «Αυτή τη στιγμή όλοι είναι στην πρίζα κι αυτό μετράει», λένε συνεργάτες του.

Με την κάλυψη «του νομικού κενού» πάντως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου… πλησιάζουν αισίως στα 50 έναντι των 41 που είναι σήμερα, καθώς προβλέπεται και μία επιπλέον θέση υφυπουργού στο Παιδείας.

Η ύπαρξη αναπληρωτών σε όλα σχεδόν τα υπουργεία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει... κενό εκπροσώπησης των κυβερνητικών εταίρων σε αυτά.

Η λεπτομέρεια είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, ενώ ο υφυπουργός στον υπουργό του.

Κυβερνητική ανταρσία στο Ναυτιλίας

Χθες πάντως δοκιμάστηκαν και πάλι οι σχέσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας για θεσμοθέτηση ατομικών συμβάσεων εργασίας στα κατώτερα πληρώματα ποντοπόρων πλοίων και σκαφών αναψυχής.

Ο υπουργός Κώστας Μουσουρούλης επέμεινε να εντάξει το εν λόγω άρθρο στο νομοσχέδιο του παρότι οι εκπρόσωποι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων τού είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν το δέχονται, όπως βέβαια και το σύνολο της αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν 151 αρνητικές ψήφοι και το άρθρο να καναμπει στο "συρτάρι".

Από ...... capital


Πηγή:www.capital.gr

«Κραχ» στα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης - Χάθηκαν 220 εκ. ευρώ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Και με τη... βούλα του υπουργείου Οικονομικών πιστοποιείται η πρωτοφανής αποτυχία του πλέον αμφιλεγόμενου φορολογικού μέτρου στην τριετή διάρκεια του Μνημονίου.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών είδε τα έσοδά του από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνονται από τα περίπου 142 εκατ. ευρώ πέρσι, στα περίπου 244 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 100 εκ. ευρώ ενώ περίμενε αύξηση κατά περίπου 400 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης κατά 70%, τα έσοδα του ΦΠΑ από τα 441 εκ. ευρώ πέρσι, υποχώρησαν στα περίπου 177 εκ. ευρώ. Εάν συνυπολογιστεί, δε, η δαπάνη των 59 εκ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, τα κρατικά ταμεία έως το τέλος Μαρτίου αντί να κερδίσουν, έχασαν πάνω από 220 εκ. ευρώ.
Το περίεργο είναι ότι αντί το υπουργείο Οικονομικών να «πατήσει» σε αυτά τα στοιχεία για να διεκδικήσει από τώρα την αλλαγή ή κατάργηση του μέτρου, επικαλείται την αύξηση των εσόδων μόνο από τον ΕΦΚ και πανηγυρίζει για την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου κίνησης σημειώνοντας ότι στο πρώτο δίμηνο του 2013 υπήρξε αύξηση 7% στις ποσότητες που εκτελωνίστηκαν.
Οπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, αυτή η αύξηση κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης (367.000 κυβικά μέτρα το 2012, 403.000 κυβικά μέτρα το 2013) δεν οδήγησε και σε αύξηση εσόδων, καθώς ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης έχει μειωθεί στα 0,33 ευρώ ανά λίτρο από 0,41 ευρώ πέρσι. Έτσι, ενώ στο περσινό πρώτο 2μηνο του 2012 είχαν εισπραχθεί από ΕΦΚ και ΦΠΑ 245,9 εκ. ευρώ, φέτος παρά την αύξηση της κατανάλωσης μπήκαν στα ταμεία 228,9 εκ. ευρώ!

Από ........ iefimerida

Φουρτούνα στη Βουλή – Στουρνάρας και Τσίπρας σε πολιτικό ξεμάλλιασμα

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Αγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με τους δύο ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ολα ξεκίνησαν όταν στην ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας απάντησε ο κ. Στουρνάρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε «ο κ. Σαμαράς δεν έρχεται στη Βουλή γιατί έτσι του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του, αφού με κάθε εμφάνιση του χάνει και από 5 μονάδες». Στη συνέχεια επιτέθηκε προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας «ο πρωθυπουργός επιλέγει να στέλνει τον κ.Στουρνάρα να απαντά στις ερωτήσεις, ο οποίος αν δεν ήταν υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της Τρόικα».
Η φράση αυτή εξόργισε τον κ.Στουρνάρα, ο οποίος απάντησε αμέσως στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο γι αυτό και χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς «όπως είστε εκπρόσωπος της Τρόικα». Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας «βρισκόμαστε σε διαφορετικούς κόσμους. Εγω λέω την αλήθεια στους πολίτες, ενώ εσείς απευθύνεστε στα κατώτερα ένστικτα με λαϊκισμούς και ψεύδη».
Η τελευταία φράση του υπουργού Οικονομικών ανέβασε ακόμα περισσότερο την ένταση με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά με ακόμα πιο υψηλούς τόνους κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα για θράσος λέγοντας «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Να έχετε λιγότερο θράσος όταν απευθύνεστε σε εμένα και μιλάτε για κατώτερα ένστικτα». Αμέσως μετά κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας πως με την πολιτική που ακολουθεί θα αφήσει την Ελλάδα να πεινάει. «Σε λίγο με τις ιδιωτικοποιήσεις που θέλετε να κάνετε δεν θα έχουμε ούτε ρεύμα ούτε νερό και εσείς έρχεστε εδώ και μιλάτε για κατώτερα ένστικτα ντροπή σας».
Και η κόντρα δεν σταμάτησε εκεί αφού ο Γιάννης Στουρνάρας ξανασήκωσε το γάντι και απάντησε στον κ. Τσίπρα «περιμένατε να μην σας απαντήσω όταν με είπατε εκπρόσωπο της Τρόικα. Οι φωνές σας και η ένταση δείχνουν ότι χάσατε την ψυχραιμία σας επειδή δεν σας βγήκε ο σχεδιασμός σας αφού όλα πήγαν καλά με την Τρόικα γι αυτό και τα λάθη που κάνετε περί ακύρωσης, αναστολής, επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου».
Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών στην αναφορά του κ. Τσίπρα για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε «ξεπουλήματα η Ελλάδα δεν έχει κάνει. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αποκρατικοποίηση οπότε σταματήστε να μιλάτε για ξεπουλήματα».
Προειδοποιήσεις Τσίπρα για ΤΑΙΠΕΔ
Στην κόντρα των δύο οι τόνοι δεν έπεφταν και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση προκαλώντας μάλιστα αίσθηση στα όσα είπε για το ΤΑΙΠΕΔ και τις αποκρατικοποιήσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε τον κ.Στουρνάρα «Στην περίπτωση των αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχετε ασυλία ούτε εσείς ούτε η κυβέρνηση σας, ούτε και όσοι είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. Τότε δεν θα μιλάμε για αναστολή της ασυλίας αλλά για ακύρωση της»

Από ........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com