Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 08/04/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Όταν ο Τράγκας καλεί την Χρυσή Αυγή και γίνεται... της Πόπης [video]

 Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Γιώργος Τράγκας κάλεσε εχθές στην εκπομπή του στο ΣΚΑΙ, τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής και η εκπομπή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Ακόμα και ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε στο Twitter «Τέσσερα στελέχη της Χρυσής Αυγής χωρίς πολιτικό αντίλογο, για να αποδειχθεί η απόλυτη απουσία απαντήσεων... θλίψη.» Ο Χρήστος Παππάς κατηγόρησε -μέσω ΣΚΑΙ- το Μega και αιτιολόγησε τη «συνειδητή απώλεια ούρων» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο κανάλι, ως πράξη «εξίσου καταδικαστέα» με το παίξιμο ξένων τηλεοπτικών σειρών τη μέρα εθνικής μας επετείου... Ο Ηλίας Παναγιώταρος εξήγησε πως τα 2,5 εκατομμύρια μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα θα απομακρυνθούν από μόνοι τους σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κατατροπώσει τους σημερινούς «Γερμανοραγιάδες κυβερνώντες». Ο Ηλίας Κασιδιάρης, από την πλευρά του, απέδωσε το κοπλιμέντο Τράγκα περί βελτίωσής του στον επικοινωνιακό τομέα στην ικανότητά του να αυτοβελτιώνεται. Από την πλευρά του, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι παιδιά δικαιούνται μόνο οι υγιείς ψυχικά Έλληνες λέγοντας ότι χαράδρες δεν έχει μόνο ο Ταΰγετος αλλά και πολλά βουνά της Μακεδονίας, από την οποία και κατάγεται! Την ώρα της εκπομπής έγινε χαμός στο Twitter, με τις οργισμένες αντιδράσεις να κυριαρχούν. «Ο Τράγκας όταν τελειώσει η εκπομπή θα κατουρήσει έξω από τον Σκάι», «Ο Τράγκας πήρε την εκπομπή του Σούλη. Μέχρι στιγμής έχει μόνο 4 τούβλα. Ας γκρεμίσει κάποιος αυτό το σπίτι ΤΩΡΑ», «Τώρα που ο Τράγκας ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα του τηλεκοντρόλ σου κατάλαβες γιατί αυτοί που τον έβλεπαν από πριν είναι φασίστες;», «Ο Τράγκας ξεπλένει την ΧΑ και συγκρίνει την κλίση της στις εκπομπές του με την αβάντα του, προεκλογικά, στον ΣυΡιζΑ.Θεωρία δύο άκρων...» είναι μερικά από τα οργισμένα tweets.


Γ. Παπαχρήστος Γιατί κάνει τουμπεκί το αριστερό αγόρι για την σύμβαση ΟΠΑΠ-INTRALOT;

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Αντιπαρέρχομαι, για ακόμη μία φορά, τον πειρασμό να ασχοληθώ με τα «πρωτότυπα» ελληνικά του αριστερού αγοριού Αλέξη, και κρατώ από το χθεσινό άρθρο του (στην «Εφημερίδα των Συντακτών») την ακόλουθη, υπερφίαλη όσο και αλαζονική, θα τη χαρακτήριζα, αναφορά του:

«...ο Πρωθυπουργός θα αναγκαστεί - έχοντας όμως κάνει ανεπίστρεπτες υποχωρήσεις προς την τρόικα - να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Δεν είχα αντιληφθεί ότι υπάρχει κλειδωμένο κάπου κάποιο φίδι, το οποίο αναμένει από τον πρόεδρο Τσίπρα να το ξεκλειδώσει.

Γνωρίζω όμως, επειδή το αναζήτησα και δεν το βρήκα, ότι το κόμμα της χαράς, τόσο ευαίσθητο σε θέματα διαπλοκής, σιώπησε αιδημόνως σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΠΑΠ για την προμήθεια νέου λειτουργικού συστήματος ύψους 108 εκατ. ευρώ.

Να υποθέσω ότι τους διέφυγε επειδή ελήφθη Σάββατο μεσημέρι;

Το επισημαίνω, πάντως, διότι αν συνεχιστεί αυτό στο τέλος το αριστερό αγόρι θα παραλάβει τα κλειδιά, αλλά από το σπίτι θα λείπουν όλα τα ασημικά...

ΤΑ ΝΕΑ
Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
http://www.lykavitos.gr/2013/04/blog-post_3301.html

Spiegel: Υποψίες για κούρεμα καταθέσεων και στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από........ energoipoliteskv.blogspot.com


Με δύο κατηγορηματικές τους πανομοιότυπες δηλώσεις τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου θέλησαν να δώσουν το μεγαλύτερο δυνατό βάρος, καθησυχάζοντας για τα σενάρια που άρχισαν να διατυπώνονται μετά τη ματαίωση της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank και μιλούν για κούρεμα καταθέσεων και στην Ελλάδα.
Ενα σενάριο που μάλιστα άρχισε ήδη να διακινείται από το γνωστό γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας σημείωνε: «Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στη διάσωση».
«Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν καμία ανησυχία.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπήρχε μάλιστα ησυχία σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα και στη Eurobank είναι ασφαλείς προχώρησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1: «Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank. Οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ηταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση» πρόσθεσε.
Το δημοσίευμα του Spiegel
Την ίδια ώρα όμως το γερμανικό περιοδικό Spiegel κατέθετε τη δική του άποψη: «Οι μεγάλες τράπεζες συνιστούν κίνδυνο, αυτό έδειξε με τρόπο δραματικό η επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου. Η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διαδικασία συγχώνευσης έπειτα, προφανώς, από βέτο της Τρόικα, η οποία μάλλον αντέδρασε έτσι μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα δημιουργούσε μια μεγάλη τράπεζα με καταθέσεις γύρω στα 170 δισ. ευρώ, όσο οι ετήσιες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας. Αυτό -μετά την κυπριακή εμπειρία- ενδέχεται να ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο για την ελληνική κυβέρνηση», σημειώνει ο αρθρογράφος.
«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση. Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες», προσθέτει το περιοδικό.
Κανένα σχόλιο από την Κομισιόν
Την ίδια ώρα, η Κομισιόν αρνείται οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τη ματαίωση της συγχώνευσης μεταξύ της ΕΤΕ και της Εurobank, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας από την Τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Eρωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες ανησυχίες των πελατών των δύο τραπεζών, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Από την κόλαση στον... παράδεισο το ΧΑ
Σήμερα, στην έναρξη της συνεδρίασής του το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα καθώς οι μετοχές τόσο της Εθνικής όσο και της Eurobank «καρφώθηκαν» στο -30% συμπαρασύροντας και τον γενικό δείκτη στα... τάρταρα. Με την πάροδο της ημέρας και ενώ γίνονταν γνωστές οι κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και των διοικήσεων των τραπεζών η εικόνα αντιστράφηκε. Ετσι, το κλείσιμο της εικόνας βρήκε το γενικό δείκτη σε θετικό πρόσημο στο +0,74%, τη μετοχή της Eurobank στο +20% και της Εθνικής στο -10,38%.
Ανοδική ήταν και η συνεδρίαση για την Alpha στο +4,34% και την Περαιώς, στο +2,5%.
Η Eurobank ψάχνει κεφάλαια
Σε αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών προκειμένου να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της, στρέφεται η Eurobank, προκειμένου να αποφύγει να ενταχθεί στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι χθες αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, να γίνει ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες Εθνική και Eurobank, που βρισκόντουσαν στο τελικό στάδιο της μεταξύ τους συγχώνευσης, έχοντας λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές.
Όπως τονίζουν πηγές της Eurobank, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ο χρόνος περιορισμένος ενώ ταυτόχρονα οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης δεν ευνοούν την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Παρά τα αρνητικά αυτά δεδομένα όμως θα δοθεί μάχη προκειμένου να παραμείνει στον ιδιωτικό τομέα η τράπεζα και να διαδραματίσει ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις .
Σύμφωνα με πληροφορίες στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι της τράπεζας και επιχειρηματίες που εμπιστεύονται τη διοίκησή της.
Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank διαμορφώνονται στα 5,8 δισ. ευρώ.
Η σύγκληση των γενικών συνελεύσεων
Τη σύγκληση των διοικητικών τους συμβουλίων για την Τρίτη, προκειμένου να αποφασίσουν χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών τους, μετά τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ανακοίνωσαν σήμερα η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, οι οποίες μέχρι χθες το απόγευμα βρίσκονταν στην τελική φάση μεταξύ τους συγχώνευσης. Μία διαδικασία η οποία ανεστάλη και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν, πλέον, από τον κοινό μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, όσο και της Eurobank, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις των τραπεζών, εάν δεν επιτευχθεί το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου.
Όπως, άλλωστε τόνισε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), σε χθεσινή της ανακοίνωση, η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις πλέον συστημικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Απριλίου. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει, ήδη, προκαταβάλει και στις τέσσερις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι, επομένως, πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού προγράμματος, τονίζει η ΤτΕ.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τα τέλη Απριλίου, ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αναδιαμόρφωση του εγχώριου τραπεζικού χάρτη και των δυνάμεων που τον συνθέτουν, χωρίς κανείς να μπορέσει με απόλυτη ακρίβεια να εκτιμήσει πώς τελικά θα διαμορφωθεί.
Σημειώνεται, πάντως, ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες έχουν, ήδη, οριστεί οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να αποφασίσουν τις αυξήσεις μετοχικών τους κεφαλαίων στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους.
Σύμφωνα με δηλώσεις διοικητικών στελεχών τους, εκφράζεται η απόλυτη αισιοδοξία ότι θα διατηρηθεί ο ιδιωτικός τους χαρακτήρας, καθώς θα καταστεί εφικτή η κάλυψη του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται, κυρίως, στην επιχειρηματική πορεία της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank και στο ρόλο που θα διαδραματίσουν μέσω του ΤΧΣ στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Η αντίδραση της ΟΤΟΕ
Σε αφελληνισμό και έλεγχο του τραπεζικού συστήματος της χώρας στοχεύουν οι παρεμβάσεις της τρόικα στην υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών Εθνικής και Eurobank που οδηγούν τις δύο Τράπεζες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αναφέρει η ΟΤΟΕ σε σημερινή της ανακοίνωση. Η απόφαση αυτή που επιβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα έχει και οικονομικούς και πολιτικούς στόχους, που αποβλέπουν στον έλεγχο όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και κάθε δυνατότητας εθνικής πολιτικής παρέμβασης στις εξελίξεις στο μέλλον, αναφέρει η ΟΤΟΕ.
Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δέσμια των μνημονιακών επιλογών που επέβαλε η τρόικα σε βάρος τής ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας.
Η ΟΤΟΕ, θεωρεί ότι, αυτή η εξέλιξη που υπονομεύει συνολικά το τραπεζικό σύστημα της χώρας, δεν πρέπει και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή.

Από ........  iefimerida

Πεπελάσης: «Δεν αποκλείω την επιστροφή στη δραχμή»

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Ανεπαρκείς χειρισμούς της κυβέρνησης και ιδιοτελή κίνητρα της Tρόικα «εντοπίζει» στο ζήτημα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος δήλωσε πως θεωρεί πιθανή την επιστροφή στη δραχμή.

Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5», ο οικονομολόγος υπογράμμισε πως η υπόθεση της συγχώνευσης δεν έγινε με επαρκές σχέδιο. «Αυτό που συνέβη με τις τράπεζες είναι αποτέλεσμα ασόβαρων πολιτικών. Θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι τα κίνητρα της Tρόικα δεν ήταν καθαρά», είπε ο κ. Πεπελάσης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και το ευρωπαϊκό περιβάλλον, δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν αποκλείω ακόμη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά και σοβαρά», είπε ο άνθρωπος που διετέλεσε Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας.

Από .........  iefimerida

Κηδεύεται αυτή την ώρα ο Νίκος Παππάς - Εκατοντάδες πολίτες αποχαιρετούν τον κυβερνήτη του θρυλικού Βέλους

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


- Ο Ν.Παππάς σημάδεψε με τους αγώνες του ενάντια στη Χούντα μια ολόκληρη εποχή
- Ασφυκτικά γεμάτο το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών
- Ο κυβερνήτης του Βέλους κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία Υπουργού
- Η σορός του θα μεταφερθεί και στο θρυλικό αντιτορπιλικό
- Η ταφή του θα γίνει στην Κύμη
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά σημερα μια απο τις σημαντικότερες προσωπικοτητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον στρατό.




Hταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό "Βέλος" και ενώ το κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχε και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία, καταφέροντας μεγάλο πλήγμα στη χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και δημιουργώντας αίσθηση στο εξωτερικό κάνοντας την ανταρσία του Βέλους, πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.



Στην κηδεία του στο Α΄ Νεκροταφειο Αθηνών οι πολίτες που πηγαν να πουν το ύστατο χαίρε είναι εκατοντάδες.



Ο κυβερνήτης Ν.Παππάς κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία Υπουργού. Αφού ψαλλεί η εξώδιος ακολουθία η νεκρώσιμη πομπή θα μεταφερθεί στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, ενώ η σορός του θα ταφεί στην Κύμη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣΗ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ο Κυβερνήτης Ν.Παππάς αποχαιρετά το ΒΕΛΟΣ του - Όλοι οι ναύαρχοι σε στάση προσοχής

Στο ΒΕΛΟΣ ο "αιώνιος κυβερνήτης" του - Ο Νίκος Παππάς για τελευταία φορά στο πλοίο - θρύλος

 Οι πολιτικοί αρχηγοί για το χαμό του Ν. Παππά: “Κράτησε ψηλά τη σημαία του Έθνους”

Η ιστορία του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ με αφορμή το θάνατο του Νίκου Παππά

"Αναχώρηση κυβερνήτου" - Απεβίωσε ο ναύαρχος Νίκος Παππάς 

Από .... newsit 

Ο βρετανικός Τύπος αποχαιρετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ (ΦΩΤΟ)

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Farewell Iron Lady... Μια ειδικές εκδόσεις, αφιερώματα και debate για το αν πρέπει η κηδεία της να γίνει δημοσία δαπάνη αποχαιρετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ ο βρετανικός Τύπος την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας, τη γυναίκα που αναμόρφωσε και δίχασε τη Βρετανία.

Μια μεγάλη μεταρρυθμίστρια τη χαρακτηρίζουν οι Financial Times, ενώ η Independent γράφει πως είναι στο θάνατό της το ίδιο διχαστική όσο ήταν και στη ζωή της.

Για τη Daily Mail η Θάτσερ ήταν η γυναίκα που έσωσε τη Βρετανία και για τη Daily Mirror η γυναίκα που δίχασε ένα έθνος.

Χωρίς λόγια και μόνο με μια φωτογραφία της Σιδηράς Κυρίας τα πρωτοσέλιδα της Daily Telegrapgh και των Times.











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε η Σιδηρά Κυρία, Μάργκαρετ Θάτσερ - Μεσίστιες οι σημαίες στη Βρετανία

Μάργκαρετ Θάτσερ: Η κόρη του μπακάλη που έγινε πρωθυπουργός της Αγγλίας
Μάργκαρετ Θάτσερ: Η γυναίκα που λάτρευαν να τη μισούν
Διάσημες ρήσεις της Θάτσερ
“Οι λόγοι που θα μείνει στην ιστορία...” - Οι πολιτικοί αρχηγοί για το χαμό της Θάτσερ
Όταν η Μέριλ Στριπ γινόταν Βαρόνη Θάτσερ! - VIDEO
Μάργκαρετ Θάτσερ: Ούτε συλλυπητήρια από την Αργεντινή!
Μισούσαν τη Θάτσερ και τώρα κάνουν πάρτυ!
ΒΙΝΤΕΟ: Η Θάτσερ των Φώκλαντς και ο καβγάς με τον Μιτεράν για τους Exocet

Από .....  newsit

Στουρνάρας για καταθέσεις

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com