Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Φωτιές στα Καμ. Βούρλα. Αποκριές στον Δήμο Μώλου- Αγ. Κων/νου.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Με την συνεργασία φορέων και πολιτιστικών συλλόγων θα διεξαχθούν στον Δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα στην λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και στις Δημοτικές Ενότητες Μώλου και Αγ. Κωνσταντίνου παραδοσιακές και πρωτότυπες καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως κάτωθι:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στο χώρο του τουριστικού περιπτέρου
Θα διεξαχθεί λαμπαδηδρομία επί της παραλιακής οδού με την συμμετοχή πεζών και έφιππων λαμπαδηδρόμων καθώς και πλήθος καρναβαλιστών.
Θα γίνει άναμμα φωτιών μπροστά από τα καταστήματα.
Θα ακολουθήσει προγραμματισμένο ΜΑΣΚΕ PARTYμε ρυθμούς ξέφρενης διασκέδασης και με συμμετοχή των καταστημάτων.
Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ. -2 μ.μ.
Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ» θα πραγματοποιήσει το 8ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και στη συνέχεια οι ομάδες θα πάρουν μέρος σε διασκεδαστικές δοκιμασίες για την ανάδειξη του άρχοντα του θησαυρού.
Θα ακολουθήσουν από τον ιππικό όμιλο Καμένων Βούρλων επιδείξεις με την συμμετοχή τοξοβόλων ιππέων δίνοντας μια πρωτότυπη διάσταση στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Από τις 3 μ.μ. και μέχρι το βράδυ της Κυριακής
Θα ακολουθήσει χορός με μουσική και με συμμετοχή πλούσιας ομάδας διασκεδαστών όπως ξυλοπόδαρων, κλόουν κλπ με επίκεντρο την διασκέδαση των παιδιών αλλά και όλων των δημοτών και επισκεπτών. Επιπλέον η λειτουργία παγοδρομίου, λούνα παρκ θα προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.
Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ.
Ο σύλλογος γυναικών Καμένων Βούρλων θα προσφέρει την παραδοσιακή φασολάδα και άλλα πλούσια εδέσματα.
Ο λαογραφικός σύλλογος Καμένων Βούρλων θα διοργανώσει το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική και χορό και το πέταγμα του πατροπαράδοτου αετού στην παραλία που θα σημάνει και την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν επίσης ο σύλλογος επαγγελματιών και ξενοδόχων καθώς και ενοικ. δωματίων Καμένων Βούρλων. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο τουριστικό περίπτερο - Παραλία Καμένων Βούρλων.
Δημοτική Κοινότητα Ρεγκινίου
Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ.
Θα οργανωθεί γλέντι με μουσική και χορό που θα συνοδεύεται με την πατροπαράδοτη φασολάδα.
Δημοτική Κοινότητα Καινούργιου
Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ.
Θα γίνει άναμμα φωτιάς και θα αναβιώσει το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική και χορό με συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων που θα συνοδεύεται με παραδοσιακά εδέσματα.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ.
Θα γίνει άναμμα φωτιάς στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική, χορό και κρασί.
Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. -1 μ.μ.
Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με συμμετοχή διασκεδαστών όπως ξυλοπόδαρων, κλόουν κλπ με επίκεντρο την διασκέδαση των παιδιών αλλά και όλων των δημοτών και επισκεπτών και με την συνδρομή των τοπικών συλλόγων και φορέων.
Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Οργάνωση γλεντιού με μουσική και χορό και κούλουμα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα.
Δημοτική Κοινότητα Ν. Άγναντης
Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ.
Άναμμα φωτιάς στην πλατεία Ν. Άγναντης και διασκέδαση με χορό και μουσική.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΩΛΟΥ
Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ.
Θα διοργανωθεί στην πλατεία του Μώλου το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με συμμετοχή διασκεδαστών όπως ξυλοπόδαρων, κλόουν κλπ με επίκεντρο την διασκέδαση των παιδιών αλλά και όλων των δημοτών.
Θα οργανωθεί γλέντι με μουσική και χορό που θα συνοδεύεται με την πατροπαράδοτη φασολάδα και με τη συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων.
Δημοτική Κοινότητα Καλλιδρόμου
Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ.
Παραδοσιακά κούλουμα που θα συνοδεύονται από την πατροπαράδοτη φασολάδα από τον πολιτιστικό σύλλογο.
Δημοτική Κοινότητα Σκάρφειας
Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ.
Θα οργανωθεί γλέντι με μουσική και χορό που θα συνοδεύεται με την πατροπαράδοτη φασολάδα και με τη συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων.
Δημοτική Κοινότητα Κόμνινας
Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ.
Θα οργανωθεί παραδοσιακό γλέντι που θα συνοδεύεται με την πατροπαράδοτη φασολάδα.
Από ....... lamiafm1

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 14/03/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Public Issue: Πρώτος με 29,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, πιο δημοφιλής ο Κουβέλης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά καταγράφει για ακόμη έναν μήνα το βαρόμετρο της Public Issue, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται φανερά ενισχυμένος και τη Χρυσή Αυγή να σημειώνει πτώση 1,5 μονάδων.
Στο βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα πρωτεία με 29,5% έναντι 28,5 της Νέας Δημοκρατίας, με τη Χρυσή αυγή να παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 10%, σημειώνοντας απώλεια 1,5 μονάδων.
Τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται σε μονοψήφιο ποσοστό, με τους Ανεξάρτητους Ελληνες να έχουν 8%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, τη ΔΗΜΑΡ 6% και το ΚΚΕ 5,5%.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς, παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44% έναντι 27% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει σημαντική άνοδο στη δημοτικότητά του, καθώς παρουσιάζει άνοδο επτά μονάδων και προηγείται με ποσοστό 44% έναντι του κ. Σαμαρά ο οποίος καταλαμβάνει 43%. Πιο δημοφιλής, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 46%, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα έχει 30%, ο Πάνος Καμμένος 34% και αρκετά πιο πίσω ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 18%.
Η ΔΗΜΑΡ καταλαμβάνει την πρώτη θέση και στη λαοφιλία των κομμάτων την οποία, ωστόσο, έπιασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να καταγράφουν 41% θετική γνώμη. Τρίτη παραμένει η ΝΔ με 40% και ακολουθούν ΑΝΕΛ με 33%, ΚΚΕ με 25%, ΠΑΣΟΚ με 21% και Χρυσή Αυγή με 11%.
Καλύτερη κυβέρνηση, ωστόσο, με ποσοστό 39% των ερωτηθέντων παραμένει η τρικομματική, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 31% δηλώνει «καμία».




Από .......  iefimerida













"Η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή" αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται επίσημα η σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων της περιοχής μας..
Η πρώτη επίσημη απόφαση «εξευρωπαϊσμού» των κοιτασμάτων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ψηφίστηκε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η έκθεση «Ευρωπαϊκός Οδικός Ενεργειακός Χάρτης μέχρι το 2050» είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό δημόσιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων της περιοχής μας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Στο κείμενο, το οποίο υποστήριξε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα και υπερψηφίστηκε, τονίζεται ότι η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτες χώρες, και ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ στο θέμα αυτό και να επιδιώκει να αποτρέπει διεθνείς τριβές.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιείται ως κινητήρια δύναμη για ειρήνη, περιβαλλοντική ακεραιότητα, συνεργασία και σταθερότητα.

Είναι επίσης η πρώτη απόφαση της Ε.Ε. που ζητά να δοθεί έμφαση στην οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των σχετικών τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη Σύμβαση UNCLOS, την οποία έχουν προσυπογράψει όλα τα κράτη μέλη και η ΕΕ καθαυτή.

Για τη σπουδαιότητα των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο ψήφισαν 505 υπέρ και 91 κατά. Η συνολική ψηφοφορία επί της έκθεσης ήταν 377 υπέρ και 195 κατά.

Από  ........ epikaira

Τσίπρας στο LSE: «Δημοκρατική έξοδος» από την κρίση με βάση τη Συμφωνία του Λονδίνου

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Την πρόταση του για γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους όπως έγινε με τη συμφωνία για το χρέος του Λονδίνου το 1953 επανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο London School of Economics. Χωρίς αυτή δε θα υπήρχε γερμανικό θαύμα, είπε.

Χωρίς κούρεμα του χρέους, δεν υπάρχει βιώσιμη λύση και έξοδος από την κρίση, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκδήλωση του LSE με θέμα «Η Έξοδος της Ελλάδας από την κρίση».

«Οι πολιτικές της λιτότητας οι οποίες επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, δε μοιάζει να προσφέρουν μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Δε μοιάζει να αποτελούν καν προϋποθέσεις για μια τέτοια έξοδο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Αντιθέτως, εξαρτώνται από την κρίση κάνοντας τη δυνατότητα μιας μελλοντικής εξόδου από αυτήν ακόμα πιο δύσκολη. Αυτό φαίνεται πως είναι το συμπέρασμα όχι μόνο της Αριστεράς αλλά και ανεξάρτητων αναλυτών όμως ο Martin Wolf και ο Wolfgang Munchau των Financial Times».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε πως θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση και επανέφερε τη πρόταση για λύση στην Ελλάδα στα πρότυπα της Συμφωνίας για το Χρέος του Λονδίνου το 1953. Μια Συμφωνία «η οποία έδωσε το έναυσμα της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι η στρατηγική αυτή δημιούργησε το «οικονομικό θαύμα» της μεταπολεμικής εποχής.

«Επιτρέψτε μου να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτό το σημείο: χωρίς την συμφωνία του Λονδίνου δε θα υπήρχε τέτοιο θαύμα. Ένα κούρεμα του χρέους, μια τεράστια επένδυση δια του σχεδίου Μάρσαλ, όροι χρηματοδότησης που συνδέονται με την παραγωγή και τους ρυθμούς ανάπτυξης ήταν κεντρικοί πυλώνες μιας τέτοιας συμφωνίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε ακόμη μία φορά τις πιθανότητες ενός Grexit, λέγοντας ότι τέτοια απειλή χρησίμευσε κυρίως «για εκλογική στροφή υπέρ των κομμάτων της λιτότητας» στην Ελλάδα, ενώ «μετά τις εκλογές, όλα τα κόμματα ξαφνικά άρχισαν να μοιράζονται μια οξεία συνειδητοποίηση των συστημικών κινδύνων που αντιμετωπίζουν».

«Δεν είμαστε ένα κόμμα αντιευρωπαϊκό. Είμαστε ένα κόμμα που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα. Γιατί στο πυρήνα της ευρωπαϊκής ιδέας είναι η αλληλεγγύη. Αυτός που έχει σήμερα πιο αντιευρωπαϊκή πολιτική στην Ευρώπη είναι η κα Μέρκελ», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας .

«Πότε άλλοτε συζητήσαμε στην Ευρώπη αν πρέπει να διατηρηθεί ή να διαλυθεί το ευρώ;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε μια κατάμεστη από καθηγητές και φοιτητές αίθουσα στο LSE. Για να δώσει την απάντηση: «Όταν βάθυναν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όταν βάθυναν τα προγράμματα λιτότητας στον ευρωπαϊκό νότο.

Συνεπώς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλες πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον λιτότητα σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο δεν το κάνουμε γιατί θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη αλλά γιατί θέλουμε να διατηρηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».


Από .... newsit

Μένει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Ηλεκτροσόκ με έξι φόρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα
- 160% αυξημένους φόρους θα πληρώσουν και φέτος εκατομμύρια πολίτες
- ΦΑΠ – Παλιές και νέες δόσεις από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ πνίγουν τους πολίτες
- Τριγμοί στην κυβέρνηση από την απόφαση να διατηρηθεί το χαράτσι

Οι υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας ακινήτων μέσω διεύρυνσης της βάσης πήγαν περίπατο. Όλη η χώρα πάγωσε χθες από την είδηση ότι το χαράτσι μέσω ΔΕΗ θα μείνει και για το 2013 εκτινάσσοντας ξανά στα ύψη τη φορολόγηση για όσους έχουν την ατυχία να έχουν ακίνητη περιουσία.
Ξανά θα έρθουν αντιμέτωποι με τη φορολόγηση των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών που σε ποσοστό είναι ως και 160% μεγαλύτερη από τα όσα διαρρέεται ότι προβλέπει ο ενιαίος φόρος ακινήτων.
Κάπως έτσι οι πολίτες αντί ενός φόρους που ναι μεν θα φορολογεί ακόμη και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα αλλά και τα αγροτεμάχια αλλά θα προσφέρει μεγάλη μείωση, θα κληθούν να πληρώσουν το μπαραζ των φόρων που προβλέπεται μέχρι σήμερα.
Έτσι πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που θα κληθούν εκτός από τις δόσεις για το χαράτσι του περασμένου χρόνου, τον ΦΑΠ για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013, αλλά και το νέο χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Έξι φόρους δηλαδή, σχεδόν κάθε μήνα θα πρέπει να βρίσκουν απ' τον οικογενειακό προϋπολογισμό εκατοντάδες ευρώ μόνο για το σπίτι!
Είναι χαρακτηριστικό του πόσο παραπάνω πληρώνει κάποιος με το χαράτσι το παρακάτω παράδειγμα με ένα μέσο σπίτι:
Για ένα σπίτι πενταετίας αξίας 90.000 ευρώ ένας πολίτης για χαράτσι θα πληρώσει 480 ευρώ. Ο ίδιος πολίτης εάν έχει και ένα οικόπεδο αξίας 40.000 ευρώ και ένα αγροτεμάχιο αξίας 25.000 ευρώ δεν θα επιβαρυνθεί με φόρο.
Εάν ίσχυε ο νέος νόμος ο ίδιος πολίτης θα επιβαρυνόταν για όλα του τα ακίνητα αλλά με συντελεστή μόλις 0,2%, δηλαδή δεν θα πλήρωνε παραπάνω από 185 ευρώ φόρο.
Ουσιαστικά αυτός ο πολίτης χάνει με την απόφαση να διατηρηθεί το χαράτσι και το 2013 σχεδόν 300 ευρώ.

Η αντίδραση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ήταν άμεση. Η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται να συνεχίσει να εισπράττεται το χαράτσι καθώς επιβαρύνει κατά πολύ τους πολίτες. Ωστόσο ο κ. Κουβέλης είχε δηλώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση... πριν όμως την εξέλιξη αυτή.
Η νέα, πλήρης, αποτυχία της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση αλλάζει τα δεδομένα.
Οι τριγμοί επανέρχονται και για ακόμη μια φορά ο Γ. Στουρνάρας μπαίνει στο στόχαστρο.
Πολλοί βλέπουν ακόμη πιο κοντά τον ανασχηματισμό, ωστόσο είναι αβέβαιο ότι ο ανασχηματισμός σαν κίνηση ελιγμού θα είναι αρκετός, καθώς η τρόικα θα επανέλθει και δεν θα μειώσει ούτε στο ελάχιστο τις απαιτήσεις της, ειδικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση δείχνει ανέτοιμη να παρουσιάσει έστω ένα νομοσχέδιο όπως αυτό για τη φορολόγηση των ακινήτων που ... μέσω διαρροών είναι έτοιμο εδώ και μήνες!


Από ..... newsit

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com