Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Γιατί γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας - Τι έγινε στις 8 Μαρτίου 1857

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, αφού σήμερα 8 Μαρτίου είναι η διεθνής Ημέρα της Γυναίκας. Ωστόσο πέρα από τα λουλούδια και τα δώρα, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν τι πραγματικά γιορτάζουμε τη συγκεκριμένη μέρα.

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ηταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και το 1911 υιοθετήθηκε και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Στη Ρωσία μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Λένιν πείστηκε από τη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι και καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία στη χώρα, ωστόσο σύντομα το πολιτικό υπόβαθρο της γιορτής ξεθώριασε και πλέον η μέρα της γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο.

Από το 1975 η μέρα της γυναίκας διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Από ....... iefimerida

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 07/03/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 06/03/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Καταγγελία σοκ αναπληρωτή υπουργού Υγείας: Κερδοσκόποι με βαλιτσάκια πάνε από φαρμακείο σε φαρμακείο και τα αδειάζουν

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Αποκαλυπτικός για τα κυκλώματα στο χώρο των φαρμάκων ήταν ο Μάριος Σαλμάς, υφυπουργός Υγείας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί.

Τόνισε ότι «άνθρωποι με βαλιτσάκια κυκλοφορούν από φαρμακείο σε φαρμακείο και αγοράζουν φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες». Στη συνέχεια πουλάνε τα φάρμακα στο εξωτερικό εκμεταλλευόμενοι τη σημαντική διαφορά των τιμών και εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη. Αγαπημένη τους αγορά είναι αυτή της Γερμανίας.

Μιλώντας στον Βήμα 99.5 στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές, δήλωσε πως οι ελλείψεις που παρατηρούνται είναι τεχνητές, φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνους 500 φαρμακεία και πέντε φαρμακαποθήκες που ακολουθούν αυτή την πρακτική.

Ο υφυπουργός Υγείας απείλησε με διώξεις όσους ακολουθούν αυτή την τακτική τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί πρέπει να πουλούν μόνο σε πολίτες. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν αισθάνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δέχεται πιέσεις από αυτά τα κυκλώματα ο υπουργός απάντησε ότι κανείς δεν είναι τόσο ισχυρός όσο το κράτος.

Από .......  iefimerida

Γιατί η κυβέρνηση σέρνει τα πόδια της για επίορκους και αλλαγές στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Συνεδριάζει εντός της ημέρας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικό θέμα τις αλλαγές στο δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, είχαν εγκριθεί οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου. Στα νέα οργανογράμματα, το ποσοστό μείωσης των δομών των παραπάνω υπουργείων κυμαίνεται από 32% έως 50%.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και τα νέα μειωμένα οργανογράμματά τους αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές.

Τρενάρει ο Μανιτάκης για επίορκους
Σε 2.200 υπολογίζονται οι υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα και εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια, ενώ πάνω από 5.000 υπολογίζονται οι υποθέσεις των «κοπανατζήδων» και όσων έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα για την πρόσληψη ή την εξέλιξή τους στο Δημόσιο και απειλούνται με αργία.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η δεξαμενή των επίορκων θα καλύψει ένα σημαντικό τμήμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο μετά και από τις πιέσεις της Τρόικα.
Τώρα ετοιμάζει νομοσχέδιο ο Μανιτάκης
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επισπευσθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες που λιμνάζουν εδώ και μήνες στα αρμόδια όργανα. Ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις ετών, ενώ υπάρχουν υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα στα πειθαρχικά συμβούλια.
«Προφανώς δεν είναι όλα τέτοια που να επισύρουν ποινή απόλυσης. Πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις υποθέσεων σε εκκρεμότητα είναι ανεύθυνο να πεις τόσοι θα φύγουν» ανέφερε ο κ. Βολουδάκης.

Αρνείται τις αλλαγές η ΑΔΕΔΥ
Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της χαρακτηρίζει απολύτως απαράδεκτη την καταστρατήγηση κάθε έννοιας και κανόνα Δικαίου μέσω των νέων δρακόντειων διατάξεων που προωθούνται για την πειθαρχική διαδικασία.
«Οι νέες ρυθμίσεις του Ν.4093/2012 περί επίορκων είναι απαράδεκτες και μοναδικό στόχο έχουν να αποτελέσουν το άλλοθι για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, υπονομεύεται η Δικαιοσύνη και η ίδια η Δημοκρατία» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση
Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της διαθεσιμότητας θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόικα την Κυριακή, οπότε και αναμένεται να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που αφορά τη μείωση του Δημοσίου και συνδέεται άμεσα με την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου.
Ο πρωθυπουργός θα έχει στη διάθεσή του την Κυριακή τους νέους οργανισμούς των υπουργείων καθώς και τα στοιχεία για τις συνταξιοδοτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, όπως επίσης και τις περιπτώσεις των επίορκων στο Δημόσιο.

Από ......  iefimerida

Μαθήτρια για τα επεισόδια στην Ιερισσό

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com