Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό - "Έπνιξαν" ένα χωριό στα χημικά! - Συγκλονιστικό βίντεο!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Δε φαινόταν το χωριό από τα χημικά που έπεσαν το απόγευμα! ΒΙΝΤΕΟ
 - Δεν έχουν γίνει προσαγωγές σύμφωνα με την Αστυνομία
 - Έχουν πιάσει 7 άτομα επιμένουν οι κάτοικοι
 - Σύσκεψη με τον Εισαγγελέα αύριο για να ηρεμίσουν τα πνεύματα
 - Τι κατήγγειλαν οι κάτοικοι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου "ΣΚΑΪ στις 7"

 "Τα παιδιά μας πήγαν στο νοσοκομείο" είπε μία κάτοικος της περιοχής στο ΣΚΑΪ και στον Νίκο Ευαγγελάτο, περιγράφοντας τα όσα έγιναν στην περιοχή και τη "βροχή" των χημικών που έπεσαν όπως λένε, από τους Αστυνομικούς. Αιτία για όλα; Οι έρευνες των Αστυνομικών σε σπίτια της περιοχής, σε αναζήτηση δραστών για την εμπρηστική επίθεση που έγινε πριν από λίγες ημέρες στις 
 Σκουριές.

           

Το απόγευμα, δημιουργήθηκε νέα ένταση, όταν αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την επίθεση στις Σκουριές, μπήκαν σε ένα σπίτι της περιοχής. Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό και... τα "αίματα" άναψαν. Όπως διαβάζουμε στο seleo.gr κάτοικοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, διαμαρτύρονταν στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών...

Δείτε    βίντεο από το seleo.gr

                       


Τελικά, Αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και δυνάμεων των ΜΑΤ, ολοκλήρωσαν αργά το απόγευμα τις έρευνες στα σπίτια των επτά κατοίκων, οι οποίοι έχουν προσαχθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να δώσουν καταθέσεις, για την επίθεση που έγινε από τους άγνωστους κουκουλοφόρους, στο εργοτάξιο των Σκουριών Χαλκιδικής τον περασμένο μήνα.





 Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, καλεί αύριο σε σύσκεψη τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρους τους, για να συζητήσουν μετά τα σημερινά επεισόδια, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης. Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 το πρωί, στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.



Διαψεύδει η Αστυνομία ότι έπεσαν χημικά σε σχολείο και σε σπίτια Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνεται ότι "καταγγελίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής διαψεύδονται κατηγορηματικά". Δείτε νέο βίντεο από τα πρωινά επεισόδια, από το ierissiotes.blogspot.gr



Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυγύρου, Θεόδουλος Ταπανίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου "όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια αρκετοί γονείς κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο - Λύκειο Ιερισσού. Την ώρα που βρίσκονταν εκεί και φώναζαν συνθήματα, έπεσαν δύο - τρία δακρυγόνα, εντός της αυλής του σχολείου σε απόσταση δύο μέτρων από την εξωτερική καγκελόπορτα και τριάντα περίπου μέτρων από το κτίριο". "Μου ανέφεραν ότι επειδή φυσούσε αέρας κάποια παιδιά παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο υπήρχε γιατρός που τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες" πρόσθεσε.



 Αστυνομία: Οι κάτοικοι εμπόδιζαν τους αστυνομικούς να κάνουν έρευνες! Τους πετούσαν πέτρες! 

 Γενικά για το σημερινό συμβάν, η ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνει ότι "το πρωί τετρακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου - Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013". Παράλληλα αναφέρεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή ενώ δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Τελικά, σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων, οι συγκεντρωθέντες απωθήθηκαν και πήγαν στην πλατεία της Ιερισσού...

 Από ...... newsit

ΠΑΣΟΚ: Δημοψήφισμα για τα μεταλλεία

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Οι κάτοικοι της Ιερισσού δεν είναι ούτε κακοποιά στοιχεία ούτε τρομοκράτες. Εδώ και πάνω από 10 μέρες η αστυνομία έκανε προσαγωγές. Καλά τις έκανε αλλά και εκεί έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο διότι δεν εξηγούσε στις οικογένειες τι και..
πώς έμπαινε μέσα στα σπίτια», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας που υπογράμμισε πως εδώ που έφθασαν τα πράγματα με ευθύνη και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, "τη λύση θα δώσει ένα τοπικό δημοψήφισμα".

«Να δούμε αν το Ελ Ντοράντο έρχεται μέσα από το χρυσό», είπε ο κ. Δριβελέγκας και προσέθεσε ότι «ο χρυσός είναι ασφαλώς της χώρας αλλά πρωτίστως είναι της περιοχής και της κοινωνίας της Χαλκιδικής και καλά θα κάνουν κάποιοι να μας επιτρέψουν και εμάς να έχουμε άποψη για τον τόπο».

«Κανείς δεν αρνείται ότι η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Αλλά όχι να φθάνουμε και στο σημείο να κάνουμε έρευνα στα σπίτια και να παίρνουμε μαθητές και μαθήτριες 15χρονες. Δεν είναι αυτό έρευνα. Χωριστήκαμε σε πράσινους και βένετους», είπε ο κ. Δριβελέγκας και εξέφρασε φόβους ότι θα θρηνήσουμε και θύματα.
Από ...... taxalia

Θα παίρνουν το 50% του βασικού μισθού έναντι έως ότου εγκριθεί η σύνταξη

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                           Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνεται το εξής:

Κατατέθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το σχέδιο νόμου με τίτλο Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών”, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.
Στόχος του σχεδίου νόμου είναι η αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που υφίστανται σε πεδία του κράτους, καθώς και στις σχέσεις τους με τους πολίτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο κατατεθέν σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων:

Κεφάλαιο Α
·           Καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο, ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα, και το οποίο αφορά το χρονικό διάστημα από τη λύση της υπαλληλικής σχέσης μέχρι την έναρξη καταβολής της κανονιζόμενης σύνταξης.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω ποσοστό προκαταβολής ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού που έφερε ο υπάλληλος κατά το χρόνο της αποχώρησής του από την Υπηρεσία, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 60% σε περιπτώσεις υπαλλήλου που είναι γονέας τριών τέκνων και άνω ή γονέας τέκνου με αναπηρία ή προστάτης μέλους της οικογενείας με αναπηρία.
Έτσι, αφενός θα περιοριστούν σημαντικά οι εύλογες διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων και οι διαγκωνισμοί για προώθηση των υποθέσεών τους και αφετέρου θα δοθεί το χρονικό περιθώριο στην Υπηρεσία Συντάξεων να εξορθολογίσει τον προγραμματισμό των συχνά σύνθετων συνταξιοδοτικών θεμάτων.
·           Καθορίζεται, σε αυστηρό πλαίσιο, το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση της σύνταξης του Δημοσίου, ώστε να απαλειφθούν φαινόμενα καθυστέρησης και κωλυσιεργίας που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ επιβάλλεται η απόλυτη τήρηση της διαδικασίας προώθησης των υποθέσεων.
·           Περιορίζονται γραφειοκρατικά θέματα της Υπηρεσίας Συντάξεων, με στόχο τη σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για την καταβολή της κανονιζόμενης σύνταξης, μέσω της κατάργησης των μόνιμων συλλογικών οργάνων, τα οποία μεσολαβούν μέχρι την οριστική λύση των συνταξιοδοτικών διαφορών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και μέσω της συγχώνευσης Διευθύνσεων και αναβάθμισης σχετιζόμενων υπηρεσιών.
·           Θεσμοθετείται η ολική απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου, η οποία, σε συνδυασμό με τη θέσπιση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των μεταβολών της προσωπικής κατάστασης του συνταξιούχου, θα εκμηδενίσει τη δυνατότητα είσπραξης για μακρό χρονικό διάστημα από τρίτους ποσών που πιστώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, λόγω της δόλιας μη γνωστοποίησης του θανάτου αυτού στις αρμόδιες υπηρεσίες.
·           Προσαρμόζονται με τις τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες και αυστηροποιούνται οι όροι και προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση των λογοτεχνών και καλλιτεχνών.
Πρόκειται για μια εναρμόνιση που κρίνεται επιβεβλημένη, αλλά και δίκαιη, καθώς αναφέρεται στη μόνη κατηγορία συνταξιούχων του Δημοσίου που δεν υπέστη καμία μείωση στη σύνταξη και μάλιστα παρά την ξένη προς το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου φύση των καταβαλλομένων σχετικών συντάξεων.
·           Διευθετούνται συνταξιοδοτικά ζητήματα με όρους διασφάλισης κοινωνικής δικαιοσύνης σε πεδία που αφορούν αφενός τα επιδόματα νόσου και ανικανότητας που θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται με βάση το μισθό του λοχαγού, όπως αυτός ίσχυε πριν τις προσαρμογές των ειδικών μισθολογικών καθεστώτων, και αφετέρου τους ανάπηρους πολέμου αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας, οι οποίοι εξαιρούνται των πρόσφατων μειώσεων.
·           Εναρμονίζεται το Δημόσιο με τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς ως προς την περικοπή της σύνταξης για όσους συνταξιούχους του αυτοαπασχολούνται.
Έτσι στην περίπτωση που συνταξιούχος του Δημοσίου αυτοαπασχολείται και έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και προκειμένου για στρατιωτικούς το 47ο, θα αναστέλλεται το ποσό της σύνταξής του που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
Επίσης εξαιρούνται τόσο οι μισθωτοί όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι από την αναστολή της σύνταξής τους, οι οποίοι απολύθηκαν ή αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα χωρίς υπαιτιότητά τους.
·           Διευθετούνται συνταξιοδοτικά ζητήματα του προσωπικού του μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος “Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ” προς τη διευκόλυνση των εργαζομένων στο πλαίσιο τόσο της περαιτέρω λειτουργίας του εν λόγω ιδρύματος όσο και του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης.

Κεφάλαιο Β
·           Επικαιροποιείται, ουσιαστικά καταρτίζεται για πρώτη φορά, το παρωχημένο νομοθετικό πλαίσιο για τους αδρανείς καταθετικούς λογαριασμούς, επιτρέποντας τη χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις για την κάλυψη αναγκών του Δημοσίου με απώτερο σκοπό την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Η δυνατότητα αξιοποίησης των εν λόγω πόρων προκύπτει μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη ή των νομίμων κληρονόμων του κατόπιν παρέλευσης εικοσαετίας.
Επιπρόσθετα, καταργείται η παρωχημένη διάταξη που προέβλεπε παραγραφή των δικαιωμάτων του Δημοσίου κατόπιν παρέλευσης δεκαετίας, από τη συμπλήρωση της ως άνω αναφερόμενης εικοσαετίας, εξαλείφοντας έτσι ουσιαστικά τυχόν κίνητρο κάποιων πιστωτικών ιδρυμάτων να επιδιώξουν την καταστρατήγηση του Ν.Δ. 1195/1942.

Κεφάλαιο Γ
·           Δημιουργούνται το Μητρώο Ελεγκτών για τους  Δημοσιονομικούς Ελέγχους και Ελέγχους ΕΔΕΛ, το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για Δημοσιονομικούς Ελέγχους και Ελέγχους ΕΔΕΛ και η Διεύθυνση Έκτακτων Δημοσιονομικών Ελέγχων, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια εδραίωσης της δημοσιονομικής εξυγίανσης και πειθαρχίας, καθώς οι απαιτήσεις για δημοσιονομικούς ελέγχους έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο σημαντικά.
Παράλληλα, ορίζεται πλαίσιο θητείας για τους υπαλλήλους που ασκούν δημοσιονομικούς ελέγχους αφενός λόγω της ανάγκης ενίσχυσης της διαφάνειας και αφετέρου προκειμένου κατά τη διενέργεια των δημοσιονομικών ελέγχων να μην εναλλάσσονται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, για την ενίσχυση της θωράκισης του ελεγκτικού έργου.

Οι πρωτοβουλίες, συνεπώς, της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης για τον εκσυγχρονισμό πτυχών του θεσμικού πλαισίου της δημοσιονομικής πολιτικής και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την κοινωνία συνεχίζονται με εντεινόμενους ρυθμούς.

Βίντεο ΣΟΚ από το βρετανικό CHANNEL 4 για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάλο έχει προκαλέσει ντοκιμαντέρ Έλληνα κινηματογραφιστή που ακολουθούσε πέρυσι το καλοκαίρι επί ένα μήνα μέλη της Χρυσής Αυγής και προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο της Τρίτης στο βρετανικό κανάλι Channel 4.

Στις εικόνες εμφανίζεται ο... υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να βρίζει αλλοδαπούς και να λέει ότι για την οικονομική κρίση «ευθύνονται οι λαθρομετανάστες», ενώ μιλά για «3 εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν».

Συνεχίζοντας δε, τους χαρακτηρίζει «πρωτόγονους, υπανθρώπους και μιάσματα».
Σε συζήτηση με φίλους του ακούγεται η φράση «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους», με τον κ. Πλωμαρίτη στη συνέχεια, γελώντας με την παρέα του, να λέει ότι μπορούν να γίνουν «σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους παρά μόνο για αμάξια ή πεζοδρόμια, επειδή αυτοί είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα».

Αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων στον ίδιο τόνο ότι το δέρμα των παράνομων μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαμπατέρ και τα μαλλιά τους για μπεγλέρια.

Σε άλλο σημείο το μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι «αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε πρώτα και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλωτσιές».
Ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο δελτίο του βρετανικού καναλιού ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συνάντησε και του επέτρεψαν να τους κινηματογραφήσει ήταν πολύ περήφανοι για τη δημόσια έκθεση της δράσης τους. Χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή διαφορετικό από άλλα ακροδεξιά ή φασιστικά κόμματα, καθώς είναι ξεκάθαρα νεοναζιστικό ή ναζιστικό κόμμα, αφού ασπάζεται τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες του Χίτλερ.

Προσθέτει ότι πολλοί από τους υποστηρικτές αγνοούν τι εστί εθνικοσοσιαλισμός και εντυπωσιάζονται από την επίδειξη δύναμης και το θέαμα που προσφέρει η Χρυσή Αυγή.

Δείτε το βίντεο   ΕΔΩ

Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Αυστηρό μήνυμα,  εν είδη τελεσίγραφου , για τις απολύσεις στο Δημόσιο απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η τρόικα τόσο στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα όσο και σε αυτή με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη την περασμένη Δευτέρα, συνδέοντας ευθέως την εξέλιξη στο θέμα αυτό με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενόψει και της συνάντησης με τον πρωθυπουργό πιθανότατα την Κυριακή και αφού έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων με τους «μνημονιακούς» υπουργούς, ζήτησαν:

1)       Την άμεση απόλυση 7.000  επίορκων υπαλλήλων, γεγονός που θεωρείται δύσκολο καθώς τόσε υπολογίζεται ότι είναι συνολικά οι υποθέσεις που βρίσκονται ή πρόκειται να πάνε στα πειθαρχικά αλλά είναι αμφίβολο πόσες και πότε τελικώς θα κριθούν αρνητικά για τους υπαλλήλους.
2)       Αναλυτικά στοιχεία και αυστηρά χρονοδιαγράμματα  για τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013. Δηλαδή, πέραν των υπουργείων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή και αφορά περίπου 2000 υπαλλήλους, από ποιους φορείς και πότε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπόλοιποι.
3)       Το προφίλ όσων πρόκειται να απολυθούν το 2014 οπότε και ολοκληρώνεται το έτος της διαθεσιμότητας. Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν έχουν πειστεί σε καμία περίπτωση ότι «διαθεσιμότητα ΔΕΝ σημαίνει απολύσεις», όπως υποστηρίζει σθεναρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πιο χλιαρά είναι αλήθεια, η κυβέρνηση.
«Η αξιολόγηση της τρόικας “περνά” από τον Μανιτάκη»
Επικοινωνιακό παιχνίδι ή όχι, γεγονός είναι πως η τρόικα επιμένει στην αποχώρηση δημόσιων υπαλλήλων, άμεσα, ακόμα και μέσα στον Απρίλιο (σ.σ.: οι επίορκοι είναι σε αυτή τη λίστα). Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνάντηση της τρόικας με το Γιάννη Στουρνάρα έλεγαν χαρακτηριστικά πως «η αξιολόγηση της τρόικας “περνά” από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα θα «κλείσουν» στη συμφωνία Μανιτάκη – δανειστών για την «υποχρεωτική αποχώρηση» δημόσιων υπαλλήλων.
Αυτό το μήνυμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετέφερε λίγο αργότερα στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αν και επισήμως βρέθηκε εκεί για το τελευταίο «χτένισμα» των οργανογραμμάτων των τελευταίων πέντε υπουργείων, τα οποία θα παρουσιαστούν στον Πρωθυπουργό, την Παρασκευή, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα συνεδρίασει υπό την προεδρία του. Πρόκειται για τα οργανογράμματα των υπουργείων Οικονομικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης.
Σε… βήμα ταχύ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Πάντως, στη Βασιλίσσης Σοφίας, το επιτελείο έχει πάρει «φωτιά», καθώς ο Αντώνης Μανιτάκης θέλει να δείξει πως παράγει έργο μέσα από το οποίο θα εξοικονομηθούν πόροι για τα κρατικά ταμεία, με τη μείωση των δομών, όπως και θα αποτραπούν οι απολύσεις, με το πρόγραμμα της κινητικότητας διαθεσιμότητας.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκαν τα νέα οργανογράμματα πέντε υπουργείων (Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Υγείας) και μιας γενικής γραμματείας (της Ενημέρωσης), μόλις σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα. Από αυτά, προκύπτει πως… περισσεύουν 760 έως 850  υπάλληλοι, που βρίσκονται πλέον στον «προθάλαμο» της διαθεσιμότητας, μαζί με τους άλλους 300 με 550- των πρώτων οργανογραμμάτων υπουργείων που ανακοινώθηκαν (Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΠΕΚΑ, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Μακεδονίας – Θράκης).
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τις τρεις «κίτρινες κάρτες» που του έδειξε η τρόικα στην πρόσφατη συνάντησή τους (σ.σ.: οι πληροφορίες λένε πως ο Αντώνης Μανιτάκης ανέλυε επί μιάμιση ώρα τα σχέδια του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα, οι δανειστές του απάντησαν με μια φράση: «Δεν έχετε κάνει τίποτε σε αυτούς τους τρεις μήνες») επιταχύνει τις διαδικασίες και εστιάζει σε στοιχεία που αφορούν επιόρκους δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς προσώρας να δημοσιοποιεί τον αριθμό τους, αν και τον αναζητεί. Γνωρίζει πως οι δανειστές θέλουν απτά πράγματα, λίστα με ονόματα, χρονοδιαγράμματα, όχι γενικόλογες αναφορές. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του 2012 μόλις 884 επίορκοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
Στουρνάρας: «Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή»
Πάντως, ανοιχτά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας το μεσημέρι από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και τον ενημέρωσε για τις επαφές του με τους τροϊκανούς αλλά και τα αποτελέσματα από το Γιούρογκρουπ, δεν έδειξε προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις δηλώσεις του, παραδέχθηκε πως το βασικό θέμα με τις συζητήσεις που είχε με την τρόικα ήταν η κινητικότητα, αλλά δεν συμμερίστηκε την άποψη ότι υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.
Δηλαδή, παραδέχθηκε ότι ότι κεντρικό προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση είναι η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, λέγοντας ερωτηθείς σχετικά ότι «Ναι, βέβαια. Εκεί είναι, ναι», δεν παραδέχθηκε όμως κάποια εμπλοκή: «Υπάρχει εμπλοκή με το θέμα των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου. «Όχι, δεν υπάρχει εμπλοκή», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.
Διαβάστε επίσης:
Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!
«Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις
Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για την κινητικότητα στο δημόσιο
Τρόικα: Τρεις «κίτρινες κάρτες» για διαθεσιμότητα

Η «μαύρη λίστα» των 12.700 «διαθέσιμων»
Ρεν: Στα χέρια της Ελλάδας οι απολύσεις στο Δημόσιο
ΣΥΡΙΖΑ: «Να φύγουν οι αναξιόπιστοι, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι»
Απολύσεις: Η «καυτή πατάτα» στη συνάντηση Μανιτάκη – τρόικας

Άμεσα σε διαθεσιμότητα 8.800 δημόσιοι υπάλληλοι

Μανιτάκης: Θα απολυθούν όσοι δε δεχθούν μετάταξη
Στυλιανίδης: Κινητικότητα αντί απολύσεων
Στουρνάρας – Μανιτάκης: Δεν συζητήσαμε θέμα απολύσεων
Απολύσεις στο Δημόσιο: Ψάχνουν «σωσίβιο» στην… Ιταλία
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ κοροϊδεύει για τις απολύσεις
Βορίδης: Όχι «ταμπού» οι απολύσεις στο Δημόσιο

Κουβέλης: Δε θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο
Αρχίζει το «ξεσκόνισμα» του Δημοσίου από τρόικα
Μανιτάκης: Προσπάθεια να… ξεχάσει η τρόικα τις απολύσεις
Στουρνάρας: Δε θέλουμε απολύσεις, αλλά η τρόικα…
ΔΝΤ: Επιταγή του μνημονίου οι 25.000 απολύσεις φέτος
Κομισιόν: Απολύσεις στο Δημόσιο αλλά όχι άμεσα
Μητσοτάκης: Μικρότερο κράτος ίσον απολύσεις
Κατάργηση φορέα ίσον απόλυση
Μανιτάκης: Θα βρεθούν θέσεις για τους 25.000 του 2013, εάν συνεργήσουν όλοι
Δημόσιο: Μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων έως τον Ιούνιο
Α. Μανιτάκης στη Le Monde: Πολύ φιλόδοξο το μείον 21% στο Δημόσιο
ΔΝΤ: Επιταγή του μνημονίου οι 25.000 απολύσεις φέτος
Κομισιόν: Απολύσεις στο Δημόσιο αλλά όχι άμεσα
Δημόσιο: 660.100 οι υπάλληλοι στο τέλος του 2012

Μείωση δομών – Οργανογράμματα:
Νέα οργανογράμματα: «Περισσεύουν» 800 υπάλληλοι έξι υπουργείων
Διαθεσιμότητα: Από 300 υπαλλήλους 6 υπουργείων ξεκινά η β΄ φάση
Μείωση δομών: Έως 31 εκατ. € η εξοικονόμηση σε έξι υπουργεία
Μείωση άνω του 50% σε δομές δύο υπουργείων
Μείωση δομών έως και 50% σε έξι υπουργεία
Μειωμένα έως και 66% τα νέα οργανογράμματα έξι υπουργείων
Μείωση δομών σε τέσσερα υπουργεία από 26 έως 58%

Διοικ. Μεταρρύθμισης: Μείωση κατά 2/3 στις δομές τού υπουργείου

Διαθεσιμότητα – Εγκύκλιοι:
ΑΣΕΠ: Κινητικότητα υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα
Μέχρι 13/3 η συμπλήρωση του «μηχανογραφικού» – Τι λέει η εγκύκλιος
Διαθεσιμότητα: Δεν πας στη νέα θέση; Να η… πόρτα εξόδου!
Διαθεσιμότητα: Το ΦΕΚ, οι θέσεις και τα κριτήρια για τους 1.891 ΙΔΑΧ ΔΕ
Διαθεσιμότητα: Ξεκινάει η προθεσμία των 20 ημερών

Δημόσιο: 2.423 θέσεις για 1891 «διαθέσιμους» – Το 90% σε 4 υπουργεία
«Μηχανογραφικό» και για όλους όσοι δικαιώθηκαν δικαστικά
Διοικ. Μεταρρύθμισης: Οι δικαστικές αποφάσεις δε θίγουν τη διαθεσιμότητα
Διαθεσιμότητα: Ό,τι δηλώσεις θα σε σώσει
Δημόσιο: Έξι κριτήρια για τη μετακίνηση των υπαλλήλων

Εκτός διαθεσιμότητας ΑμεΑ, πολύτεκνοι και ευπαθείς ομάδες
Μανιτάκης: Πληρότητα στο φάκελο των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων
Μανιτάκης: Προσόντα και εργασιακό προφίλ καθορίζουν την αξιολόγηση
Διαθεσιμότητα: «Κρυφτούλι» υπουργείου με τους εκτός ΑΣΕΠ

Διαθεσιμότητα μόνο για τους εκτός ΑΣΕΠ, κινητικότητα για όλους
Περί επίορκων, Πειθαρχικών….
Δημόσιο: Σε αργία ακόμη και για αυστηρή βαθμολογία!
Πειθαρχικά: «Μπλόκο» υπουργών, δικαστικών στη διαθεσιμότητα
Δημόσιο: Απολύσεις για τέσσερις κατηγορίες υπαλλήλων
Ρακιντζής: Το προφίλ του διεφθαρμένου δημόσιου υπαλλήλου
Δημόσιο: «Ιδιώνυμο» για τους υπαλλήλους τα πλαστά επιδόματα
Τρόικα: Απόψε θέλει… διευθύνσεις και ονόματα των διαθεσίμων
Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
Δημόσιο: Σε αργία και για σοβαρά πλημμελήματα οι επίορκοι
Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος
ΥΠΕΣ: Συγκρότηση 12 Πειθαρχικών για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ
Πειθαρχικά – Δικαιοσύνη: «Σκορ» 2 – 1 υπέρ της αργίας υπαλλήλων
Δημόσιο-Έκθεση Ρακιντζή: «Στα μαλακά» υπάλληλοι για υποθέσεις διαφθοράς
Διαθεσιμότητα – πειθαρχικά: «Όχι» στην αποστολή λίστας και από τη ΔΟΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Συνδικαλιστικές «προ-διώξεις» από Μανιτάκη μέσω διαθεσιμότητας
Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης: Τρεις εγκύκλιοι για τη συγκρότηση Πειθαρχικών
ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχουν Πειθαρχικά, παραμένουν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι
Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπάλληλους
Ρέθυμνο: Στο Πειθαρχικό για απόλυση ο επίορκος πρώην ταμίας
Δημόσιο: Να προχωρήσει άμεσα η σύσταση πειθαρχικών συμβουλίων ζητεί ο Στεφάνου
Εν ισχύι το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων


Από ........  aftodioikisi

Ημερίδα: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το φορολογικό (βίντεο)

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com 

 Οι εισηγήσεις στην Ημερίδα Υπάρχει η ανάγκη για ένα φορολογικό σύστημα απλό, λειτουργικό, σταθερό, πιο αποτελεσματικό και προπαντός πιο δίκαιο. Αυτοί ήταν οι κεντρικοί άξονες στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φορολογική πολιτική. Οι βασικοί πυλώνες μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης στο φορολογικό, όπως τόνισε ο Aλ. Τσίπρας, είναι η δημιουργία περιουσιολογίου, η οργάνωση ενός δικαίου φορολογικού συστήματος και η επανασύσταση συστήματος ελέγχου και διοίκησης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

 Διαβάστε εδώ: 

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ημερίδα για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το φορολογικό 
 

Διαβάστε εδώ: Εισήγηση του Γιάννη Μηλιού στην ημερίδα του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Διαβάστε εδώ: Ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη στην Ημερίδα για τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 Το βίντεο της ομιλίας του Άγγελου Κούρου

Το βίντεο της ομιλίας του Τρύφωνα Αλεξιάδη 
Από ..... left

Έφιππη Λαμπαδηδρομία και Τοξοβολία από τον Ιππικό Όμιλο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ στα Καμένα Βούρλα



Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πλήρης κατάρρευση που οδηγεί στο χάος

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα τελευταία νέα από το μέτωπο της οικονομίας και της κοινωνίας μόνο ευοίωνα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν...

Η Ελλάδα διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της, κλυδωνιζόμενη μαζί με το ευρωπαϊκό καράβι προς τη μεγάλη δίνη που οδηγεί στην άβυσσο και το κοινωνικό χάος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα η χώρα μας δεν μπορεί να ξεφύγει από τη δαμόκλειο σπάθη της βαθιάς ύφεσης και βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι
Τις τελευταίες ημέρες, με τους ελεγκτές της τρόικας να εκβιάζουν, βρίσκεται περισσότερο από όλα στην επικαιρότητα το θέμα μεγάλου αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων. Ένα θέμα που επανέρχεται κάθε φορά που υπάρχει στέρηση εσόδων και αποδεικνύονται αναποτελεσματικά τα μέτρα λιτότητας και περικοπών. Η σκέψη είναι να αποχωρήσουν 25.500 μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει να ανθίσταται σε μια ολοκληρωτική άποψη περί απολύσεων, χαμένος όμως μέσα στις αντιφάσεις της συγκυβέρνησης και της δικής του προσωπικής πορείας, που εν μέρει αναιρείται από τον τρόπο που καλείται να πάρει αποφάσεις στην κυβέρνηση που συμμετέχει.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την επικοινωνιακή δύναμη που απέκτησε μετά το επιτυχημένο, στα επιχειρηματικά και μόνο, ταξίδι στην Τουρκία δήλωσε πως θα δώσει αγώνα για να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Μια θέση που όμως δυστυχώς μπορεί να αποδειχθεί «πουκάμισο αδειανό», αφού άσχετα με τις καλές προθέσεις υπάρχουν και οι υπογραφές. Το ερώτημα που προκύπτει από όλη τη συζήτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο είναι ένα: γιατί οι κυβερνώντες δεν απολύουν τους επίορκους και αυτούς που διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά και ταυτόχρονα να αναδιαρθρώσουν τη δημόσια διοίκηση με το υπάρχον προσωπικό προς όφελος των πολιτών; Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, εξάλλου το λένε και οι ίδιοι, απλά αρκεί να την οργανώσουμε.
Έχουν συνυπολογίσει οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που θα επιφέρει μια τέτοια αλλαγή; Αυτοί οι άνθρωποι έχτισαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά τους, όπως όλοι μας άλλωστε, και θα κληθούν να αναζητήσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που πλήττεται και αυτός βάναυσα από την ύφεση και την ανεργία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι που κρατούν ένα κομμάτι της αγοράς ζωντανό αφού μπορούν ακόμα να προϋπολογίζουν τα έξοδά τους και να κάνουν τις αγορές τους, παρά τις περικοπές; Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα δουλεύουν σωστά στο δημόσιο ούτε υπερασπιζόμαστε πολιτικές και πρακτικές που διαιωνίζουν το πελατειακό σύστημα. Απλά σκεφτόμαστε ότι πρέπει να υπάρξει μια πραγματική κάθαρση, να εξορθολογιστούν η λειτουργία και οι δαπάνες και να περιοριστούν οι προσλήψεις στις πραγματικές ανάγκες του κράτους και της χώρας. Τα πράγματα στο Δημόσιο μπορούν να αλλάξουν χωρίς εργασιακούς «Καιάδες».

Οι επιχειρήσεις
Ο άλλος τομέας που πλήττεται και στο όνομα του οποίου γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, είναι η αγορά και οι επιχειρήσεις. Τι δεν έχουμε ακούσει για τον υγιή ανταγωνισμό, για καινοτόμο επιχειρηματικότητα, για εξάλειψη των παθολογικών φαινομένων του παρελθόντος;
Το πρόβλημα όμως που παραμένει και δεν βλέπουμε φως είναι η ρευστότητα. Οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης. Μικρές επιχειρήσεις κλείνουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το νοίκι. Οι αλλαγές στην καταβολή του ΦΠΑ έχουν φέρει σε απόγνωση τους επιχειρηματίες. Εργοδότες αναγκάζονται να απολύσουν τους επί χρόνια έμπιστους και εργατικούς υπαλλήλους τους, με τους τελευταίους να μην μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά. Οι δημόσιες δαπάνες για έργα που θα δραστηριοποιηθούν εταιρείες μειωμένες, έως ανύπαρκτες. Δεν φτάνουν πια οι εξαγγελίες για την επιχειρηματικότητα και τα φιλόδοξα σχέδια επιστροφής στον πρωτογενή τομέα, που όντως χρειάζεται και πρέπει να δρομολογηθεί, για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί το ζοφερό παρόν και άμεσο μέλλον.

Η πολιτική και οι πολιτικοί
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχουν περιθώρια για την πολιτική και τους πολιτικούς εκτός του Μνημονίου. Μόλις χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, απόντος του Γιάννη Στουρνάρα, «τα άκουσε» από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι κκ. Σταϊκούρας και Μαυραγάνης είχαν επίγνωση ότι θα αντιμετωπίσουν μια δικαιολογημένη επίθεση από τους βουλευτές, οι οποίοι μεταφέρουν τις αγωνίες των πολιτών αλλά και τις δικές τους αφού τις περισσότερες φορές ψηφίζουν πράγματα που διαφωνούν. Στη ΔΗΜΑΡ, το άλλο συγκυβερνών κόμμα, η κοινοβουλευτική ομάδα, εκτός «φαεινών» εξαιρέσεων βράζει ενώ ακόμη και στο αποδεκατισμένο ΠΑΣΟΚ, αφουγκράζονται την κραυγή της κοινωνίας,

Η αντιπολίτευση, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, μιλούν πιο συγκροτημένα για μια διαφορετική πολιτική εκτός Μνημονίων, παραπατώντας όμως πάνω στη δική τους πολιτική κινούμενη άμμο αλλά και στον κλοιό που έχει επιβληθεί από τους δανειστές. Το σίγουρο πάντως είναι ότι χωρίς εναλλακτική πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη της όχι μόνο τη διεθνή αλλά και την εγχώρια κατάσταση, για να το πούμε λαϊκά, το πράγμα δεν προχωράει…


Από ....  epikaira