Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ; ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ;

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΕΤΑΡΤΗ 20\2\2013.

Στο Δ.Σ.σήμερα,διεφάνει μία αλλαγή του Δημάρχου και της παράταξης του,στο καυτό θέμα της
μεταφοράς των λυμάτων του Αγίου Κων\νου,στην Λουτρόπολη.


Το MEA CULPA δηλώθηκε απο τον ΔΉΜΑΡΧΟ μέσα απο μία σπαραξικάρδια αυτοκριτική διανθισμένη απο μία έντονη φωνή,που απευθείνοταν μάλλον σε στράτευμα και όχι σε ελεύθερους πολίτες, και για το οποίο στο τέλος ζήτησε συγνώμην.


Αφού κάκισε τους Τρίγκα Γ.-Μακρυνίτσα Δ. γία το ατόπημα τους να μοιράσουν "στα σπίτια"
την καταγγελία τους για το επίμαχο θέμα,μετά την παρέλευση 20 μηνών,κατέληξε ότι δέν
προτίθεται να παραιτηθεί,αλλά δέν θα προχωρήσει στην έγκριση απο το Δ.Σ. της Μελέτης πουθα οδηγούσε στην μεταφορά των λυμάτων στα Καμένα βούρλα.


Η δική μου άποψη ειναι η εξής.
Προφανώς μετά την "πίεση" της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτών να μην αποδεχθούν με τίποτε ένα τέτοιο projekt και με κίνδυνο εμπλοκής με τον εισαγγελέα,"ανέκρουσαν πρίμα".
με σκοπό να πέσουν οι τόνοι.


Στό πλαίσιο αυτό εντάσεται και η δήλωση του Δημάρχου,ότι μέχρι στίς 4 Μαρτίου θα έχει
συζητηθεί και το όνομα του Δήμου[προμαντεύω κοινής αποδοχής].


Η περίπτωση να έχει γίνει κατανοητό το ύψος της ζημιάς που θα προκαλούσε σε βάθος χρόνου
στην Λουτρόπολη,η εμμονή για τα λύματα του Αγίου Κων\νου, μάλλον δεν είναι ισχυρή.


Τελικά τέλος καλό όλα καλά,και απο τώρα και εμπρός να θυμάται ο Δήμαρχος μας ότι η
έγκαιρη ενημέρωση-συνενόηση θα απέτρεπε το "πολεμικό κλίμα",που οπως είπε και ο ίδιος,
δεν το θέλει ως άνθρωπος με κανέναν.

ΚΡΙΤΩΝ

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 20/02/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Σχέδιο διεμβολισμού της κεντροδεξιάς από τον Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Μια ενδιαφέρουσα είδηση βάζει «φωτιά στα τόπια» που λένε και οι καλά γνωρίζοντες το πολιτικό ρεπορτάζ. Η είδηση λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε πρόταση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και στις 6 Μαρτίου θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής για τον ιστορικό ηγέτη της κεντροδεξιάς.

Η εκδήλωση με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και τώρα» – Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτισμός και Ευρώπη» γίνεται για τα 15 χρόνια από το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Κ. Παπούλιας και θα μιλήσουν, εκτός από τον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Ι. Μάνος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσνταντίνος Καραμανλής και ο πρώην υπουργός και «αλεπού» της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Π. Μολυβιάτης

Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο ακαδημαϊκός και γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Κ. Σβολόπουλος και θα μιλήσουν, ο τέως Πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣτΕ, ο δημοσιογράφος και τέως ευρωβουλευτής κ. Ι. Μαρίνος, ο πανεπιστημιακός κ. Αντ. Μακρυδημήτρης, ο καθηγητής και διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο κ. Αγγ. Δεληβοριάς και ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Λ. Τσούκαλης. Τη συζήτηση θα κλείσει ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, ο πρώην υπουργός κ. Αχ. Καραμανλής.

Αφού μιλάνε όλοι, θα πει κανείς, γιατί να μιλήσει και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη κι αν αυτός είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του 15μελούς;
Αν δεν ξέραμε το σκοπό του ΣΥΡΙΖΑ θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια απλή κοινωνική εκδήλωση που όλοι μιλάν, λένε κάτι καλό για τον τεθνεώτα, θυμούνται τα καλά του, πίνουν ένα ποτήρι σαμπάνια στο σουαρέ και μετά πάνε σπίτι τους για να συνεχίσουν την πολιτική τους.

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με συνέχιση της τακτικής διεμβολισμού του μεσαίου – δεξιού χώρου. Οι «στρατηγοί» της Κουμουνδούρου, Πασόκοι κατά κύριο λόγο που είναι μανούλες στον πολιτικό σχεδιασμό πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση μόνο αν χτυπήσει στη δεξαμενή του Καραμανλισμού. Γνωρίζουν τις ισορροπίες στη ΝΔ και πιστεύουν ότι αν προσεταιριστούν ένα μέρος των Καραμανλικών, όπως έκαναν και με τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ, θα γίνουν κυβέρνηση.
Γι’ αυτό θα πάει να μιλήσει ο Τσίπρας και να κάνει άνοιγμα σε ένα χώρο που ουδεμιά σχέση έχει και μάλλον ιεροσυλία είναι ακόμη και να αναφέρεται σ’ αυτόν.

Ωστόσο, βλέπει ότι προκοπή με τους Διαμαντόπουλους, τους κουκουλοφόρους και τους λοιπούς ακραίους, δε θα δει και στρέφεται στη γνωστή θεωρία του μεσαιοχωριτισμού. Ακόμη κι αν κάποιοι δεν την αποδέχονται ως θεωρία, κάθε φορά που κάποιο κόμμα κέρδισε το μεσαίο χώρο, έγινε και κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίες, λοιπόν, οι επιθέσεις του Τσίπρα στον Σαμαρά και το επιτελείο του, ότι είναι ακροδεξιοί. Θέλει να τους αποκόψει από την παράδοση της ΝΔ, τον Καραμανλισμό και να κερδίσει αυτός από το χώρο που έχει ακόμη πολλούς φαν.
Σε μια περιοδεία του στις Σέρρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Πριν από τις εκλογές ήμουν στις Σέρρες, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και με εξέπληξε η αναφορά ενός 50άρη που κινδυνεύει να βρεθεί άνεργος. Ξέρετε τι μου είπε; “Εγώ, Τσίπρα, ήμουν 40 χρόνια καραμανλικός, τώρα θα έρθω σε σένα. Ξέρεις γιατί; Η ανάγκη με κάνει”» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αυτούς λοιπόν θέλει να κερδίσει ο Τσίπρας και γι’ αυτό η «αλεπού πάει στο παζάρι».
Έχουν γνώση, όμως, οι φύλακες. Με μια ομιλία για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δε μπορούν να ξεχαστούν ούτε οι συνιστώσες, ούτε οι ακραίοι, ούτε οι Ρόζες και οι λοιπές δυνάμεις που καμιά σχέση δεν έχουν με το ριζοσπαστισμό και την ανανέωση της χώρας που έφερε ο Καραμανλής.

Από .....  Antinews

«Για τον φουκαριάρη τον πατέρα μου….»

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Χρόνης Μίσσιος ήταν μορφή. Το βιβλίο του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» ήταν μια αυτοβιογραφική μαρτυρία εκ των ένδον, για τα κακώς κείμενα και τις αγκυλώσεις της Αριστεράς αλλά και της όλης εμφυλιακής και μετεμφυλιακής Ελλάδας, με λαϊκό χιούμορ που «σκότωνε». Εκεί, λοιπόν, περιέγραφε έναν ποινικό κατάδικο, που σε μια δίκη, ενώ περίμενε κι ο Μίσσιος να δικαστεί, ως πολιτικός κρατούμενος, τον άκουσε σε μια συγκλονιστική απολογία. Ο παλιός μαγκίτης, με δάκρυα ζητούσε από τους δικαστές να σκεφτούν τον έρμο τον Νικολάκη του, που ο Νικολάκης του θα ‘μενε στους πέντε δρόμους κι η θαλπωρή που θα λείπει στον Νικολάκη του κι άλλα σπαραξικάρδια, που συγκίνησαν τους δικαστές και κονόμησε τελικά επιεική απόφαση. Συγκινημένος κι ο Μίσσιος από το δράμα του πατέρα, έσκυψε και τον ρώτησε, «πόσο χρονών είναι ο Νικολάκης;». «Ποιος Νικολάκης;», απόρησε ο βετεράνος ποινικός. «Ο γιος σου, ρε», επέμεινε ο Μίσσιος. Η παλιά καραβάνα της «στενής» και των εδωλίων έσκυψε στο αυτί του και του είπε «ποιος γιος μου, ρε μαλάκα, δεν έχω γιο, για τον π….. μου τους έλεγα». Κάγκελο ο Μίσσιος!
Μια τρελή ιστορία των ημερών αποδεικνύει ότι υπάρχουν σήμερα κι άλλοι «Νικολάκηδες», πχ τάχα μελλοθάνατοι «πατεράδες» διαδικτυακών τρολλ.
Προχθές έκανα στο twitter σχόλια για τα κατάπτυστα εγκληματικά γεγονότα στις Σκουριές κι όχι μόνο και την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία απέναντι στην βία.
Μου απάντησε το εξής απίθανο, ένας τύπος με το ψευδώνυμο «Ρασκόλνικοφ», από τον ομώνυμο ήρωα του Ντοστογιέφσκυ στο «Έγκλημα και Τιμωρία», τον πτωχό φοιτητή που αγαπούσε τη Σόνια και σκότωσε με σφυρί μια γριά τοκογλύφο: «βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!».
Ένας «μάγκας» με ψευδώνυμο λοιπόν γράφει σε έναν ξένο, άγνωστο του και κάνει, όχι απλά μαύρο «χιούμορ» με τον μελλοντικό θάνατο του υποτιθέμενου «πατέρα» του, αλλά υποσχόταν πως θα στείλει σε μένα το πτώμα του «πατρός»!!
Ένας λοιπόν ψευδώνυμος «γιος», αφού συμψηφίζει την βία των εγκληματιών που περιέλουσαν εργαζόμενους με βενζίνη στις Σκουριές με το ξεχαρβάλωμα του…ΕΟΠΥΥ, κάνει μαύρο χιούμορ με τον θάνατο του … «πατέρα» του, του οποίου το πτώμα δήλωσε πως θα μου το στείλει! Ωραίος και καλός «γιος», μα την αλήθεια…Διότι ένας αληθινός γιος ενός αληθινού άρρωστου πατέρα, θα ζητούσε βοήθεια ή θα ‘λεγε, στην αγανάκτηση του, πως καθιστά υπεύθυνη την πολιτική τάξη, αν λόγω του ξεχαρβαλώματος της υγείας πάθαινε κάτι ο πατέρας του. Δεν θα ‘κανε χαβαλέ «πεθαίνοντας» τον και στέλνοντας το πτώμα του πεσκέσι.
Η χυδαιότητα αυτή είναι αδιανόητη για οποιονδήποτε Έλληνα, γιατί ποιος Έλληνας ή Ελληνίδα θα έκανε χιούμορ με τον θάνατο του ίδιου του πατέρα του; Οι Άγγλοι, που έχουν περίεργο χιούμορ, ίσως, αλλά Έλληνας ποτέ.
Ορθώς λοιπόν τον θεώρησα ψευδόμενο τρολλ και του απάντησα με το ίδιο «μαύρο χιούμορ» αποδεχόμενος την …προσφορά: «Ευχαρίστως αλλά που να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει».
Ελάχιστοι παρατήρησαν πως ο ίδιος ο… «Ρασκόλνικοφ» χαβαλέδιαζε με τον μελλοντικό δήθεν «θάνατο» του ίδιου του του «πατέρα», που τον προόριζε για δέμα και πως γι’ αυτό πήρε πληρωμένη απάντηση. Ορυμαγδός από διάφορους λοιπόν, για την τάχα ασέβεια μου να μην αποδεχθώ με ευσέβεια την προσφορά του μελλοντικού …πτώματος.
Λοιπόν, αδέρφια, φαίνεται πως η πολιτική ορθότητα και η ανοησία έχουν κάνει ανεπανόρθωτες βλάβες σε μερικούς, που απαιτούν να δείχνουμε «σεβασμό» στον κάθε κρυπτόμενο ανόητο, που πεθαίνει τον «πατέρα» του και προσφέρει το πτώμα του προς αποστολή.
Υπόσχομαι την επόμενη φορά να του υποδείξω ως πρόθυμους και σεμνούς παραλήπτες, διάφορους από τους ευπρεπείς αγανακτισμένους που πήραν στα σοβαρά τον «Νικολάκη» του.
Εμένα όμως, επιτρέψτε μου, να εξακολουθώ να παίρνω στα σοβαρά μόνο τους αληθινούς ανθρώπους, με ονοματεπώνυμο, πρόσωπο και αληθινά προβλήματα. Αυτούς που ζω μαζί τους, εργαζόμενους όπως κι εγώ και που θα τους ήταν αδιανόητη η χυδαιότητα του «γιου» – κούριερ μελλοντικών πτωμάτων, χάριν τάχα πολιτικού, αντιπολιτευτικού «επιχειρήματος». Σεβασμό σε χυδαιότητες σκιών, δεν έχω κι ούτε θα αποκτήσω.

Από  ....  Antinews

Δήλωση του κ. Τσαμαδιά Κωνσταντίνου για τον κ. Σταυρογιάννη Νίκο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




Δήλωση

O κ. Νίκος Σταυρογιάννης, επί δύο περίπου δεκαετίες Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ στο Ν. Φθιώτιδας, Πολιτευτής και Βουλευτής, πρόσφατα αντελήφθη ότι το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας «σβήνει».

Αφού αυτοχρίσθηκε «ανεύθυνος άρχων» επιτίθεται επαναληπτικά για την δυσμενή  εξέλιξη, αποδίδοντας ευθύνες αποκλειστικά σε πρώην και νυν Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς καταγόμενους από το Ν. Φθιώτιδας.

Κατά την προσφιλή τακτική του ομιλεί υπαινισσόμενος τα πρόσωπα χωρίς να τα κατονομάζει.
Επειδή διετέλεσα για πέντε χρόνια Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας επί κυβερνήσεων της Ν.Δ υπό τον κ. Καραμανλή, προφανώς με συμπεριλαμβάνει στους στόχους του.

Στην παρούσα φάση της διαβούλευσης επί του σχεδίου  «Αθηνά» δεν θα ανοίξω δημόσια συζήτηση για την κατανομή ευθυνών.
Τώρα είναι η ώρα της τελικής προσπάθειας για να πετύχουμε το καλλίτερο για τη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα.
Και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Την κατανομή των ευθυνών θα την κάνουμε μετά.

Άλλωστε έχω γράψει, πρόσφατα, ότι θα καταθέσω γραπτώς την προσωπική μου αξιολόγηση  για πεπραγμένα, λάθη και παραλείψεις των εμπλακέντων στην εξέλιξη του θέματος καθώς και την μαρτυρία μου για συγκεκριμένες φάσεις της.
Ελπίζω ότι θα πράξει το ίδιο.

Προς το παρόν του συνιστώ να ακολουθήσει τη ρήση του Πυθαγόρα: 
«Χρη σιγάν η κρείσσονα σιγής λέγειν».

Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς


Κάμερον: Ούτε το διαμάντι θα πάει στην Ινδία, ούτε τα Ελγίνεια στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Ντέιβιντ Κάμερον με αφορμή ένα γιγάντιο διαμάντι που η Βρετανία άρπαξε από την Ινδία την εποχή της αποικιοκρατίας, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί και μάλιστα παρομοίασε το συγκεκριμένο θέμα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, ο Βρετανός πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επιστραφεί το διαμάντι Κοχ-ι-Νουρ των 105 καρατίων που εκτίθεται σήμερα στον Πύργο του Λονδίνου. Μάλιστα υποστήριξε ότι «δεν πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. 

Είναι το ίδιο ζήτημα με τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Η σωστή απάντηση είναι το Βρετανικό Μουσείο και οι άλλοι πολιτιστικοί θεσμοί να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν, δηλαδή να διασυνδέονται με άλλους θεσμούς σ' όλο τον κόσμο ώστε να εξασφαλίζουν ότι τα πράγματα που έχουμε και που φροντίζουμε τόσο καλά, να τα μοιραζόμαστε όπως αρμόζει με ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο. Σίγουρα δεν πιστεύω στον 'επιστροφισμό'. Δεν πιστεύω πως είναι κάτι λογικό».

Από  ....  iefimerida

Ο Γ. Φελώνης στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Κρανιδιώτης για Twitter

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η πορεία στο Σύνταγμα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com