Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 18/02/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο επίτιμος παίρνει την ρεβάνς για το βρώμικο 93! Τι είπε στον Πάνο Παναγιωτόπουλο για τον Σαμαρά!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com









 "Εάν δεν με ανέτρεπαν η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική...", υποστηρίζει ο Κώστας Μητσοτάκης στο βιβλίο του "Μπροστά από την εποχή της". Προφανώς ο πληθυντικός "ανέτρεπαν" είναι ευγενείας μια και ο Μητσοτάκης-όπως και ο Στέφανος Μάνος-θεωρεί ότι τον ανέτρεψε ο Σαμαράς!





Είκοσι χρόνια μετά ο επίτιμος δεν μπορεί να κρύψει τα αισθήματα αποτροπιασμού που του προκαλεί ο Σαμαράς-η φωτογραφία τραβήχτηκε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013. Αν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο τα 20 χρόνια που έχουν περάσει από το 1993 είναι ο σωστός χρόνος για να ειπωθεί από τον επίτιμο και η δική του αλήθεια σε ένα βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση. Αρκεί αυτό το βιβλίο για να πάρει το αίμα του πίσω ο επίτιμος; Για να προκαλέσει δηλαδή την πτώση της κυβέρνησης. Μάλλον όχι. Θα μπορούσε όμως να είναι μια μικρή σπίθα που θα υπονόμευε μια κυβέρνηση που δείχνει τόσο άβουλη για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις και τόσο διαπλεκόμενη. Τι όμως είχε συμβεί το 1993; (Σχετικά video) 9 Σεπτεμβρίου 1993. Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης ανεξαρτητοποιείται και ρίχνει τη κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια ακατάληπτη δήλωση η οποία ήταν όλα τα λεφτά: «Το θέμα της Μακεδονίας μας δρομολογήθηκε (...) προς την κατεύθυνση της εθνικής τραγωδίας. (...) Το θέμα του ΟΤΕ, μετά μάλιστα από τις γνωστές περιπέτειες της ΑΓΕΤ, εγείρει τεράστια ερωτηματικά (...) Κύριε πρόεδρε, όλα τα παραπάνω με φέρνουν στην επώδυνη θέση να κάνω χρήση του συνταγματικού μου δικαιώματος και να προχωρήσω στην άρση της εμπιστοσύνης μου από την κυβέρνηση». O Mητσοτάκης κατηγορεί τον Σαμαρά για τη πτώση της κυβέρνησής του και αφήνει να εννοηθεί ότι τον ρίξανε συμφέροντα φωτογραφίζοντας τον
 επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.



                                  


Ενάμισι χρόνο μετά ο Συμπιλίδης με τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπό του μιλάει στο «Star» και στον Γιώργο Τράγκα για τη νύχτα πριν τη πτώση του Μητσοτάκη> -Την πέρασα στο σπίτι των κουμπάρων μου με ψωμί και τυρί. Είχε προηγηθεί μια συνάντηση στο σπίτι του Στεφανόπουλου όπου ο Σαμαράς μας εξήγησε πως έχει η υπόθεση της Μακεδονίας… O Σαμαράς επιχειρεί να επαναφέρει τον Συμπιλίδη στην ενεργό δράση-τον χρήζει για λίγες μέρες μόνο υποψήφιο βουλευτή. Γίνεται ο κακός χαμός στη Συγγρού. Η Βόζεμπεργκ θα γράψει χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Ο Συμπιλίδης υπέγραψε δήλωση μετανοίας ή το αδίκημα παραγράφηκε λόγω εικοσαετίας».

 Από ...... kourdistoportocali

Παράνομα τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα συνεχή και συνήθως πολύ ενοχλητικά και αγενή τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες προς δανειολήπτες είναι παράνομα αν οι καταναλωτές δεν έχουν ενημερωθεί πρώτα από την τράπεζα που τους έχει δώσει το δάνειο, ενώ είναι απαραίτητη και η έγγραφη συγκατάθεσή τους.
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα Εθνος, από τα μέσα του 2012 η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει θεσπίσει το πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες ή εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών όπως μετονομάστηκαν.
Σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να σας ενοχλούν
Οι εισπρακτικές εταιρείες μπορούν να τηλεφωνούν μόνο στο σπίτι των δανειοληπτών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9 το πρωί με 8 το βράδυ), ενώ τηλεφωνήματα στο χώρο εργασίας απαγορεύονται - εκτός και είναι ο μοναδικός αριθμός επικοινωνίας.

Από ........ iefimerida

Απεργιακό μπλακ άουτ αύριο στη χώρα - 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο όλη η Ελλάδα αφού δημόσιος και ιδιωτικός τομέα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν και στη μετακίνηση των πολιτών αφού τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Επίσης, ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
Από την άλλη, κανονικά θα γίνονται τα δρομολόγια σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω επίταξης που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατεβάζουν ρολά και κατεβαίνουν στους δρόμους συμμετέχοντας στην απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Στις 11 το πρωί από το Πεδίον του Αρεως θα ξεκινήσει η πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Από .....  iefimerida

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Eurovision: Το ελληνικό τραγούδι

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com