Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Θα κάνουν την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει μονόδρομος!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Κανένας δεν είπε ποτέ ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι εύκολη υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον, σε περιόδους κρίσεων. Και η επικοινωνιακή διαχείριση είναι ακόμα δυσκολότερο έργο. Όταν μάλιστα τα «μέσα» αφθονούν και αρκετοί πολιτικοί αναζητούν να επικαλύψουν την ανεπάρκεια του ….έργου τους, με επικοινωνιακές πομφόλυγες.

Όμως, όταν ένας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, έμπειρος καθώς λέγεται, δεν μπορεί να εκτιμήσει τις συνέπειες των λεγομένων του και ουσιαστικά ακυρώνει όλη τη στρατηγική της κυβέρνησης, τότε αναρωτιέσαι τι μπορεί να πετύχει αυτή η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση Σαμαρά, δεδομένου ότι προέκυψε ως αποτέλεσμα συμβιβασμού, υποχρεούται να τηρεί κάποιες ισορροπίες. Διαφορετικά μπορεί πολύ εύκολα, από έναν Μέργο, να βρεθεί σε πολιτικό κενό. Και η χώρα, ομοίως.

Λογικώς, επομένως, τίθεται το ερώτημα: Πρόκειται, απλώς και μόνο, περί κακής αισθήσεως του πολιτικού timing; Απουσία πολιτικού κριτηρίου ή ο κ. Μέργος, ανέλαβε να προλειάνει το έδαφος για τα επερχόμενα;

Ό,τι εκ των ανωτέρω αν συμβαίνει οι άνθρωποι του Υπουργείου Οικονομικών είναι επικίνδυνοι ερασιτέχνες!

Οι δηλώσεις Μέργου υπονομεύουν ουσιαστικά ό,τι προσπάθειες έχουν καταβληθεί τους τελευταίους μήνες για να αλλάξει το κλίμα.

Προσφέρουν επιχειρήματα στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κλιμακώσει την κριτική του.

Προκαλούν περαιτέρω αμφιβολία στην κοινωνία για το αύριο και ενισχύουν το φόβο.
Δίνουν την ευκαιρία στους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους (αφού ο κ. Μέργος χρεώνεται στη ΝΔ) να φιλοτεχνούν λαϊκό πρόσωπο, έστω προσωπείο.

Τι απομένει; Μια «ανάλγητη» ΝΔ που θέλει να ροκανίσει τον βασικό μισθό! Και αποτελεί τραγική ειρωνεία αυτή την διαπίστωση να την κάνει ένας κατά τεκμήριο υψηλόμισθος που και αν ακόμα αποπεμφθεί από τη θέση του Γραμματέα, τον περιμένει η …θαλπωρή και η ασφάλεια της καθηγητικής έδρας;

Είναι, λοιπόν, εύκολο να νομοθετείς και να προτείνεις μέτρα όταν αυτά δεν σε αφορούν!

 Γιατί δε δοκιμάζει ο κ. Μέργος να ζήσει ένα χρόνο με το βασικό μισθό ή με καθόλου μισθό, όπως το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων.

Ξέρω, κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι μπορεί και να έχουμε συμφωνήσει για την επανεξέταση του κατώτατου μισθού. Να το δεχτώ ότι είναι έτσι, αλλά αυτό θα συμβεί, αν αποτύχουν τα μέτρα και το πρόγραμμα που εφαρμόζεται.
Μα δεν είναι δουλειά του κ. Μέργου να προσπαθεί να αποτρέψει το χειρότερο σενάριο; Αν κατατεθεί στο τραπέζι πρόταση για νέα μείωση του βασικού μισθού, αυτό θα σημάνει ότι ο κ. Μέργος και οι συν αυτώ, απέτυχαν!

Όμως, αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Δηλώσεις σαν αυτές του κ. Μέργου, πολύ φοβούμαι ότι θα κάνουν την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει μονόδρομος!

Γιατί, ο απελπισμένος και ο άνεργος τι άλλο χειρότερο μπορεί να περιμένει από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης;

ΚΡ

Από ....... factorx

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 1,5% έναντι της Ν.Δ

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com



Προβάδισμα 1,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς παραμένεςι καταλληλότερος πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «6 Μέρες», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 21,5% έναντι 20% της Ν.Δ.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Χρυσή Αυγή (12%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5%), ΔΗΜΑΡ(4%), ΠΑΣΟΚ(7%) -καταγράφει αύξηση 0.5%- και το ΚΚΕ(6%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας το 23%.


Από ........  iefimerida



Αντιπαράθεση Τσίπρα - Στουρνάρα στη βουλή

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com