Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Βαρουφάκης: Σκόπιμο το λάθος του ΔΝΤ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η ΝΔ έπαυσε από τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων τον Σταύρο Παπασταύρου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ποιο είναι το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του;


Η ΝΔ ανακοίνωσε προ διημέρου όλα τα ονόματα των νέων γραμματέων που αναλαμβάνουν καθήκοντα, ανάμεσα στα οποία ήταν και αυτό της Ελίζας Βόζενμπεργκ που έκανε την έκπληξη αναλαμβάνοντας τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.
Ωστόσο στη θέση του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την οποία κατείχε ο Σταύρος Παπασταύρου βρίσκεται πλέον ο Ιωάννης Σμπιρλής.

Μπορεί επίσημα να μην υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον στενό συνεργάτης του για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις Σταύρου Παπασταύρου, μετά τις καταγγελίες για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο αποκαθηλώθηκε από επικεφαλής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπασταύρου εξέδωσε χθες νέα ανακοίνωση για να απαντήσει στα δημοσιεύματα που τον φέρουν συνδιαχειριστή του λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Παπασταύρου επαναλαμβάνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του, ενώ δηλώνει ότι η οικογένειά του διατηρούσε έναν λογαριασμό στην τράπεζα HSBC, ο οποίος έκλεισε πριν από οκτώ χρόνια.
Ο κ. Παπασταύρου προαναγγέλλει, μάλιστα, μηνύσει, προκειμένου να υπερασπιστεί την υπόληψή του.


Από .....  parapolitika

Το μυστικό όπλο της Ελλάδας...

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


1) Το μυστικό όπλο της Ελλάδας...
Στην Ελλάδα, όπως έχουμε ξαναπεί, το σύστημα της ελεύθερης αγοράς εκτός από συκοφαντημένο είναι και κάτι το παντελώς άγνωστο. Το μεταπολεμικό μοντέλο του κρατικού καπιταλισμού διαδέχθηκε το μεταπολιτευτικό του παρασιτικού Παπανδρεϊκού σοσιαλισμού.

Η άγνοια των στοιχείων κανόνων της οικονομίας και των κριτηρίων που προάγουν την κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη δημιουργεί παρεξηγήσεις και σύγχυση.

Οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων εμφανίζονται ως μια λύση στο πρόβλημα της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας. Η πλευρά Τσίπρα εξωτερικού έχει διατυπώσει μια θολή άποψη για συνεργασία των κρατικών μονοπωλίων με ιδιώτες. Αν και ασαφής βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος, πως θα μπορούσε άλλωστε η αριστερά να βρεθεί έστω και μια φορά με την πλευρά των μεταρρυθμιστών και της κοινωνίας;

Οι ιδιωτικοποιήσεις λοιπόν δεν αποτελούν πανάκεια ούτε φάρμακο δια πάσα νόσο. Αν π.χ. μετατρέψουμε ένα κρατικό μονοπώλιο σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, ελάχιστη θα είναι η συνεισφορά στην κοινωνία και την οικονομία.

Για την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη μεγαλύτερη σημασία δεν έχει το αν ένα μονοπώλιο θα είναι κρατικό ή ιδιωτικό, αλλά η ύπαρξη ή μη του ιδίου του μονοπωλίου.

Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα κρατικό μονοπώλιο ο καταναλωτής μη έχοντας άλλη επιλογή είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τις τιμές που ορίζει το μονοπώλιο. Αυτοί που επωφελούνται της κατάστασης είναι όσοι έχουν προνομιακή πρόσβαση στα έσοδα του μονοπωλίου, δηλαδή οι ημέτεροι που διορίζει εκεί σαν στελέχη και εργαζόμενους η πολιτική και συνδικαλιστική νομενκλατούρα. Δουλεύουν λίγο και εισπράττουν πολλά.

Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, για τον πελάτη ισχύουν τα ίδια, ενώ αυτός που επωφελείται είναι κατά βάση ο ιδιοκτήτης του μονοπωλίου ο οποίος κερδίζει περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια.

Είθισται αν ο πελάτης δεν έχει άλλη επιλογή, οι υπηρεσίες του μονοπωλίου να είναι άθλιες και οι τιμές υψηλές.

Ο ανταγωνισμός και η παραγωγικότητα είναι το κλειδί για χαμηλότερες τιμές, καλύτερες υπηρεσίες ή προϊόντα και τεχνολογική πρόοδο, όχι αν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι το κράτος ή κάποιος ιδιώτης.

Τα μονοπώλια αποκλείουν εξ ορισμού των ανταγωνισμό.

Αν η κυβέρνηση π.χ. συνενώσει όλα τα ελληνικά λιμάνια κάτω από μια εταιρεία και πουλήσει αυτή την εταιρεία σε κάποιον ιδιώτη, θα έχει πετύχει πολύ λιγότερα για το κοινωνικό σύνολο και την οικονομική ευημερία από το αν είχε πουλήσει τα λιμάνια σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους να αποσπάσουν περισσότερους πελάτες προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές.

Το ζητούμενο δεν είναι τις υπερβολικές αμοιβές μερικών εκατοντάδων ημετέρων συνδικαλιστών να τις λάβουν κάποιοι μέτοχοι ή στελέχη, αλλά πως θα δημιουργήσεις τα κίνητρα σε ιδιώτες να κερδίσουν προσφέροντας καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Αν π.χ. τα αεροδρόμια των Κυκλάδων ανήκουν σε μια εταιρεία των Δωδεκανήσων και σε μια άλλη των Επτανήσων σε άλλη, οι εταιρείες αυτές θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν περισσότερες πτήσεις, αυξάνοντας συνολικά τις επισκέψεις σε όλες τις περιοχές. Επιπλέον θα προσπαθήσουν μέσω των τιμών να επεκτείνουν τη σαιζόν για να κερδίσουν περισσότερα. Έτσι όμως θα κερδίσουν περισσότερα και οι υπόλοιπες τοπικές οικονομικές δραστηριότητες.

Τώρα περιμένουμε αλλαγή του τουριστικού μοντέλου από κάποιον ανεπάγγελτο ως επί το πλείστον πολιτικό που αναλαμβάνει τον ΕΟΤ κάθε τρία - τέσσερα χρόνια. Ή περιμένουμε αύξηση από κάποια καμπάνια του ΕΟΤ όπου συνήθως στοιχίζει πολλαπλάσια με μια αντίστοιχη που θα έκανε ένας ιδιώτης.

Πιο πολλές πιθανότητες έχουν να δικαιωθούν αν περιμένουν τον Μωυσή να ανοίξει διαδρόμους στο Αιγαίο.

Ο ανταγωνισμός
Όλοι μας προσπαθούμε να αποφύγουμε τον ανταγωνισμό. Επιχειρήσεις, εργατικά σωματεία, ιδιοκτήτες ακινήτων, αγρότες, ψαράδες, πελάτες των σούπερ μάρκετ κλπ αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός θα μπορούσαν με λιγότερη προσπάθεια να κερδίζουν περισσότερα χωρίς ανταγωνισμό.

Όλοι μας ωφελούμαστε όταν συναλλασσόμαστε με ανθρώπους που ανταγωνίζονται για θέσεις εργασίας, εφημερίδες, ή διακοπές σε ηλιόλουστα μέρη...

Ένας ορθός τρόπος να διατηρήσει κάποιος τα προνόμια του περιορισμένου ανταγωνισμού είναι η καινοτομία και η συνεχής βελτίωση ποιότητας και τιμών. Η επινόηση νέων προϊόντων ή δεξιοτήτων που θα έχουν ή θα δημιουργήσουν ζήτηση δίνει το προβάδισμα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Τίμ Χαρντοφορντ γράφει: "Οι έμποροι ναρκωτικών προτιμούν να μην υπάρχουν ανταγωνιστές που προκαλούν μείωση των τιμών των ναρκωτικών. Έτσι, πυροβολώντας ή δέρνοντας αρκετούς ανθρώπους, μια εγκληματική συμμορία μπορεί να αποθαρρύνει ανταγωνιστικές συμμορίες από το να μπουν στην αγορά, οπότε απολαμβάνουν μεγάλα κέρδη..."

Το κλειδί της ευημερίας είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων για πελάτες και όχι μεταξύ των πελατών για πρόσβαση στο μονοπώλιο. Το δεύτερο μόνο διαφθορά και επιλεκτικό πλουτισμό για λίγους μπορεί να πετύχει.
2) Πληρώνουν αυτοί που κάνουν λάθος και οι τελευταίοι...
Πολλοί νομίζουν πως το χρηματιστήριο είναι ένα παιγνίδι προβλέψεων ή μυστικών πληροφοριών εκ των έσω. Ο ίδιος διαφωνώ με αυτές τις αντιλήψεις. Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις συμφωνώ με την άποψη πως υπάρχουν αυτοί που ξέρουν πως δεν γίνεται να γνωρίζουν και αυτοί που νομίζουν πως γνωρίζουν.

Οι πληροφορίες εκ των έσω είναι ο καλύτερος τρόπος να καταστραφεί κάποιος.

Κατά την άποψή μου το χρηματιστήριο προσφέρεται σαν παιγνίδι αξιοποίησης των λανθασμένων προβλέψεων των άλλων. Μοιάζει με το μπάσκετ, στο τέλος κερδίζει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη...

Υπό αυτή την έννοια η άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου μοιάζει να μην έχει ξεκινήσει ακόμη...

Το χρηματιστήριο μοιάζει με λοιμώδες νόσημα. Για να εξαπλωθεί θα πρέπει μια κρίσιμη μάζα να κερδίσει και αυτό να γίνει αντιληπτό από τους πιθανούς μιμητές και ακολουθιστές. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε αυτή τη φάση.

Στην αρχή του χρηματιστηριακού κύκλου κανείς δεν πιστεύει στην άνοδο. Στο τέλος κανείς δεν πιστεύει ότι η πτώση είναι πιθανή.

Οι τελευταίοι πληρώνουν τα κέρδη των πρώτων.

ΣΩΛΚ: Η είδηση του Reuters πως ενδέχεται να κατασκευαστούν και οι δύο αγωγοί αναζωπύρωσε τις συναλλαγές χθες, χωρίς όμως να διαταράξει τη διορθωτική φάση.

ΟΠΑΠ: Νέο υψηλό πολλών τελευταίων μηνών καθώς η αγορά προεξοφλεί εξελίξεις που ευνοούν τη μετοχή σε σχέση με την επικείμενη αποκρατικοποίηση.

ΜΕΤΚ: Νέο υψηλό καθώς η μετοχή έχει όλα τα ατού που την καθιστούν ελκυστική σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.
3) Παρέμβαση υπέρ μικροομολογιούχων...
Καλημέρα σας

Σας παρακαλώ για ένα άρθρο παρέμβαση να μας βοηθήσετε ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης μας στο ΣτΕ.

Είμαστε τα θύματα κατά πολλαπλούς τρόπους. Έχουμε τις επιπτώσεις που έχει όλος ο λαός και ταυτόχρονα τα λίγα χρήματα μας που αποταμιεύσαμε με την εγγύηση του Κράτους καταληστευτήκαμε. Είμαστε σε απόγνωση. Σας παρακαλώ για βοήθεια. Με την δυνατότητα του δημόσιου λόγου σας.
Σας παρακαλω θερμά.
Γ.Σ
Απάντηση: Οι καταθέτες αποδείχτηκαν οι δικαιωμένοι αυτής της κρίσης. Ενώ μελλοντικά ίσως αποδειχτούν και πολλοί μέτοχοι.

4) Η Ανάδυση του παγόβουνου...

Εκδήλωση για τα προβλήματα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση των κρατών μελών της Ε.Ε.

Βλέπε: Η ανάδυση του παγόβουνου...

Από ......  capital

Έφαγε ξύλο ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας-video.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Ο τραυματισμένος αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας by LAMIASTARGR

O διευθυντής Φθιώτιδας Γρηγόρης Τσιμιτσέλης ήταν ένα από τα τέσσερα «θύματα» της άγριας συμπλοκής ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους αγρότες που σημειώθηκε στην Ανθήλη, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό.Οπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί οι συγκεντρωμένοι αγρότες γιούχαραν τον κ. Τσιμιτσέλη και του φώναζαν ότι «έτσι πονάνε οι πολίτες» όταν τους χτυπούν αστυνομικοί. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ανθήλη εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές κατά τη διάρκεια συμπλοκής των αγροτών με τα ΜΑΤ, με τους πρώτους να εκτοξεύουν προς τους δεύτερους πέτρες, ξύλα και καφέδες.Η απάντηση που εισέπραξαν ήταν χημικά και πολύ... ξύλο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και συνελήφθησαν 11.

http://newsmessinia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_511.html 

Αύριο θα είναι αργά…

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κυψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μέκλεισαν από τον κόσμον έξω.1 

Υπάρχει πάντα ένας μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουν όλοι οι άνθρωποι αλλά κυρίως αφορά τους Ηγέτες.

 Ο κίνδυνος αυτός λέγεται «το σύνδρομο του γυάλινου πύργου». Είναι εκείνη η διαδικασία («προτσές» κατά την πολιτική ορολογία), κατά την οποία ο Ηγέτης σιγά – σιγά απομονώνεται από την κοινωνία και αρχίζει να ζει μέσα σε έναν περιορισμένο και στενό κύκλο συνεργατών, συμβούλων και «φίλων».

 Το κοινωνικό γίγνεσθαι τότε, περνά μέσα σε αυτόν τον μικρόκοσμο, φιλτραρισμένο και ωραιοποιημένο από αυλοκόλακες, γλείφτες και θεσιθήρες παρατρεχάμενους, τους οποίους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους βόλεψη και μακροημέρευση στην αυλή του Ηγεμόνος.

Δεν γνωρίζω αν ο Πρωθυπουργός έχει αρχίσει να πέφτει σε αυτή την ύπουλη παγίδα αλλά είναι σίγουρο ότι πολλοί Υπουργοί και Γραμματείς αυτής της κυβέρνησης, βρίσκονται ήδη αποκομμένοι από τον απλό κόσμο και ζουν μια παράλληλη ζωή μέσα στον προστατευμένο τους μικρόκοσμο.

Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Όλα αυτά που διαρρέονται από υπουργικούς «κύκλους», όλα όσα ακούγονται από χείλη γραμματέων και φαρισαίων της κυβέρνησης, καθώς και η μακάρια ακινησία και αδράνεια των περισσοτέρων Υπουργών και Υφυπουργών, μαρτυρούν πως κάθε δεσμός τους με την κοινωνία έχει αποκοπεί προ πολλού.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να συνεχιστεί, κάποιος πρέπει να το σταματήσει και να δώσει το σύνθημα για αλλαγή πλεύσης. Αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει από χθες, αλλά και σήμερα δεν είναι πολύ αργά.

Αύριο, δυστυχώς θα είναι!
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.2


Είναι πια η ώρα του Πρωθυπουργού. Αυτός είναι που θα πρέπει να πει σήμερα κιόλας το «φτάνει, μέχρις εδώ».

 Αυτός είναι που θα πρέπει να σπάσει πια τα αυγά στην αυγουλιέρα, αλλιώς δεν θα κάνει ποτέ του ομελέτα.

Είναι φανερό ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης, αυτές οι πολιτικές και αυτά τα νομοθετήματα (όσα ψηφίστηκαν και όσα αναμένονται προς ψήφιση) δεν δίνουν την πολυπόθητη λύση.

Αν συνεχίσουμε έτσι, κινδυνεύουμε να χάσουμε πολύ γρήγορα, όλα τα πλεονεκτήματα που κερδίσαμε από την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και την πολιτική αποφασιστικότητα που επεδείχθη προς το εξωτερικό.

 Δυστυχώς, στο εσωτερικό της χώρας, η πορεία δεν είναι οριοθετημένη, τα πολιτικά βήματα της κυβέρνησης είναι ασυντόνιστα (ένα εμπρός και δύο πίσω) και οι περισσότεροι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όχι μονάχα δεν ακολουθούν τον βηματισμό του αλλά ηθελημένα ή αθέλητα αποτελούν τροχοπέδες στην πορεία ανόρθωσης της χώρας.

 Σε αυτό βοηθούν και η έλλειψη θεσμικών μεταρρυθμίσεων, η κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση (και μάλιστα η παρατεινόμενη αποτελμάτωση λόγω παραμονής των παλαιών «πράσινων» στελεχών) και η αναξιοκρατία στα κόμματα.

 Δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος για τον Πρωθυπουργό αν θέλει να δώσει το σύνθημα για να αλλάξει η χώρα πορεία. 

Λίγο ακόμη και θα αφομοιωθεί με αυτόν το πολιτικό χυλό που αργά και σταθερά τον πνίγει.

 Είναι η ώρα να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» και να προχωρήσει αταλάντευτος προς το δικό του πεπρωμένο που τυχαίνει ακόμη να ταυτίζεται με το πεπρωμένο ολόκληρης της χώρας.

 Για πόσο ακόμη όμως;

 Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, καθώς ουδείς δύναται να ηγεμονεύει δια παντός σε μια κοινωνία που κοχλάζει την ώρα που οι διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι σε Υπουργεία και σε Γραμματείες παίζουν «εν ου παικτοίς» χωρίς να λογαριάζουν τον πόνο και την ανάγκη του απλού πολίτη.

Σάν ἕτοιμος ἀπό καιρό, σά θαρραλέος,
ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού φεύγει.

Σάν ἕτοιμος ἀπό καιρό, σά θαρραλέος,
σάν που ταιριάζει σε πού ἀξιώθηκες μιά τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά πρός τό παράθυρο,
κι ἄκουσε μέ συγκίνησιν, ἀλλ’ ὄχι
με τῶν δειλῶν τά παρακάλια και παράπονα,
ὡς τελευταία ἀπόλαυσι τούς ἤχους,
τά ἐξαίσια ὄργανα τοῦ μυστικοῦ θιάσου,
κι ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού χάνεις.3

Το τόλμημα που πρέπει να αναλάβει ο Πρωθυπουργός δεν είναι εύκολο, ούτε η πιθανότητα αποτυχίας του αμελητέα. Αλλά, στο χωριό μου λένε πως «όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται».
 Ο Αντώνης Σαμαράς μονάχα δειλός δεν είναι. Αυτό το έχει αποδείξει. Ούτε και θεσιθήρας ή εξουσιολάγνος, η πορεία του μέχρι τώρα αυτό μαρτυρεί. Είμαι βέβαιος πως αυτό που τον κρατάει ακόμη σχετικά διστακτικό, είναι το κολοσσιαίο διακύβευμα που περιλαμβάνει τις τύχες ολόκληρου λαού. Ε, καιρός να του πούμε ότι αυτός ο Λαός έχει φτάσει στα όριά του και είναι έτοιμος για όλα.

Για το μόνο που δεν έχει άλλη υπομονή, είναι αδράνεια, στεγνή διαχείριση, νέα μέτρα χωρίς αντίκρισμα. Το μόνο που πλέον δεν θα ανεχθεί είναι διακυβέρνηση χωρίς όραμα, θυσίες χωρίς ανταπόδοση, κυβερνήτες αδιάφορους, μαλθακούς, καλοπερασάκηδες, «παρτάκηδες», υποχωρητικούς και ανάλγητους. Εκείνο που θα τον οδηγήσει στα άκρα, είναι η συνεχιζόμενη αδικία που επιτρέπει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας να δυστυχεί και να πένεται την ίδια ώρα που οι πολιτικοί ταγοί του, η οικονομική ολιγαρχία του, και οι παλαιοί «αμαρτωλοί και κλέφτες» του πλούτου του, βρίσκονται στο απυρόβλητο και απολαμβάνουν μια ιδιότυπη και μοναδική στον πολιτισμένο κόσμο ασυλία.

 Ο Λαός ζητά, διακυβέρνηση δια του παραδείγματος, τιμωρία των ενόχων και απαλλοτρίωση των κλεμμένων υπέρ των αδυνάτων, καθώς και να μπει ένα φρένο άμεσα στις οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και  στους άδικους και απάνθρωπους φόρους που κοντεύουν να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους και να καταστήσουν έναν στους δύο έλληνες οφειλέτη του δημοσίου και εν δυνάμει απατεώνα χωρίς την θέλησή του.

 Σίγουρα δεν είναι εύκολα όλα τούτα στην κατάσταση που ζούμε.

Σίγουρα όποιος αναλάβει ένα τέτοιο τιτάνιο έργο θα συγκρουστεί με όλο σχεδόν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

Αλλά, ακόμη και αν χάσει, θα έχει την ικανοποίηση πως έπεσε όρθιος και μαχόμενος ανοικτά υπέρ της κοινωνίας και όχι κρυπτόμενος, φοβισμένος και άτολμος υποχωρώντας στα κρυφά κατά της κοινωνίας. Δυστυχώς για τον Πρωθυπουργό,  μέση οδός δεν υπάρχει.

 Το παιχνίδι όπως είχαμε ξαναγράψει είναι «όλα η τίποτε». Στο χέρι του είναι να διαλέξει αν θα το παίξει. Χρόνο πάντως να το σκεφτεί περισσότερο δεν έχει. Ο κόμπος της ανοχής και της αντοχής του κόσμου έφτασε στο χτένι της κοινωνικής έκρηξης.

Akenaton
1 «Τείχη», Κ. Καβάφης
2  «Che fece ….. Il gran rifiuto», Κ. Καβάφης
3 «Απολείπειν ο Θεός Αντωνιον», Κ. Καβάφης

Από ....... news

Η Ελλάδα βουλιάζει, αλλά οι πολιτικοί στην… κοσμάρα τους!

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε μια χώρα που ο κάθε Μέργος λέει τις προσωπικές του απόψεις και ο κάθε Λοβέρδος ταυτίζεται με το γνήσιο λαϊκό κίνημα της Χρυσής Αυγής.

 Σε μια χώρα που οι Ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ κάνουν καταλήψεις για να κερδίσουν μια θέση στα τηλεπαράθυρα.

Σε μια χώρα που η κυβέρνηση κάνει πολλά λάθη.

Σε μια Ελλάδα που συνεχίζει να βουλιάζει στην οικονομική κρίση, έρχονται τα στοιχεία για την ανεργία, τα οποία είναι συγκλονιστικά.

Τον Νοέμβριο η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27% από 20,8% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2011 και από 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εκτός αγοράς εργασίας βρίσκονται πλέον πάνω από 6 στους 10 νέους. Το μέλλον αυτής της χώρας δεν έχει… μέλλον στην Ελλάδα. Είναι συγκλονιστικό.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον περασμένο Νοέμβριο ανήλθε σε 27,0%, έναντι 20,8 το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,8%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).

Οι νέοι ως 24 ετών είναι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας, όπως δείχνει το 61,7% της ανεργίας στην πρώτη ηλικιακή ομάδα. Τεράστιες δυσκολίες στην εύρεση εργασίας αντιμετωπίζουν και οι πολίτες της επόμενης ηλικιακής ομάδας, 25-34 ετών, στους οποίους ο δείκτης φτάνει το 36,2%. Η γυναικεία ανεργία έφτασε το 31,1%, έναντι 24% για τους άνδρες.

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται σε Αττική με 29%, Ηπειρο-Δυτική Μακεδονία με 28,2% και Μακεδονία-Θράκη με 27,2%.

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία ενώ σύμφωνα με το ΚΕΠΕ  φέτος η ανεργία θα κλείσει πάνω από 30%. Μιλάμε για μια τραγωδία που δεν είχε ζήσει η Ελλάδα ούτε μετά τον εμφύλιο.

 Κι εμείς ασχολούμαστε με τα καθημερινά, τα ταπεινά. Ενώ ο κάθε Μέργος και ο κάθε Ολι Ρεν ζητάνε μειώσεις μισθών γιατί έτσι θα… χτυπηθεί η ανεργία.

Ξυπνήστε, κύριοι της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, των κομμάτων. Ξυπνήστε κύριοι υπουργοί της Οικονομίας, της Ανάπτυξης και κύριοι όλων των παραγωγικών φορέων.

 Εδώ συντελείται έγκλημα.

 Από ........   inews

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 14/02/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ηρθε η ώρα των κατασχέσεων για πάνω από 12.000 οφειλέτες του Δημοσίου

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν μέσα στο 2012 σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις κατοικιών, οικοπέδων, εργοστασίων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής των οποίων το συνολικό ύψους φτάνει τα 1,5 δισ. Το σαφάρι των ελεγκτικών αρχών έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη οφειλετών.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τους φορολογούμενους που είδαν τις περιουσίες τους να δεσμεύονται οι 4.307 ήταν οφειλέτες ποσών που έφταναν ή ακόμα και ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ.
Ωστόσο όπως αναφέρει και η «ημερησία» το συνολικό ποσό που κατασχέθηκε κρίνεται πολύ μικρό, καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτοξευτεί στα 56,6 δισ. ευρώ, ενώ ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι πως από αυτά τα 13,2 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν πέρυσι.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας «οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται. Η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή στη χώρα μας πρέπει να σταματήσει. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους».

Βέβαια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν τιμωρεί όσους αντιμετωπίζουν πραγματική οικονομική αδυναμία να πληρώσουν εγκαίρως τα χρέη τους και έχει ήδη δοθεί εντολή να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ευελιξία. Μάλιστα δεν αποκλείεται να θεσπιστεί, ειδικά γι' αυτούς τους οφειλέτες, νέο ευνοϊκότερο καθεστώς ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα εντός του 2012 ζητήθηκαν από τις τράπεζες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ποσών συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ, για 742 φορολογουμένους (φυσικά πρόσωπα και εταιρείες), που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές αντίστοιχου συνολικού ύψους. Από αυτούς, οι 62 είναι μεγαλοοφειλέτες και από τους οποίους δεσμεύτηκαν ποσά από 100.000 ευρώ και άνω. Το σύνολο αυτών των ποσό έφτασε συνολικά στα 320 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα για 12.136 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που χρωστούσαν στο Δημόσιο, δεσμεύτηκε -με προσημείωση- κινητή και ακίνητη περιουσία (κατοικίες, οικόπεδα, εργοστάσια, αυτοκίνητα αεροσκάφη, πλοία κ.λπ.) συνολικού ύψους 1,05 δισ. ευρώ. Από αυτούς, οι έχοντες χρέη από 100.000 ευρώ και άνω είναι 4.245 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες.

Από ...... iefimerida

Τριήμερο δράσεων και ομιλιών του Ε.ΠΑ.Μ. στη Φθιώτιδα!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πληροφορίες Επικοινωνίας
Ε.ΠΑ.Μ. Φθιώτιδας:
Δ/νση: Όθωνος 43, Λαμία, 351 00
Τηλ.:  6983 617170,   Email:  info@epam-fthiotidas.net 
Ε.ΠΑ.Μ. Κεντρική Γραμματεία:
Δ/νση:  Σφακτηρίας 23, Μεταξουργείο, 104 35
Τηλ.:  210 3466224,   Email:  info@epamhellas.gr  
 

Τριήμερο δράσεων και ομιλιών του Ε.ΠΑ.Μ. στη Φθιώτιδα!


Στις μέρες που ζούμε, μας οδηγούν με ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση. Ζούμε γύρω μας εικόνες και πράξεις διάλυσης στην υγεία, την παιδεία και σε όλους τους πρωτογενείς τομείς παράγωγης. Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και οι μειώσεις σε μισθούς & συντάξεις έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κοντά στα όρια της φτώχειας.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) Φθιώτιδας πραγματοποιεί το τριήμερο 15-16-17/2/2013 ομιλίες με θέμα την κρίση και την λύση με κεντρικό ομιλητή τον Δ. Καζάκη και το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα αποτελέσματα αυτής της πράξης στον αγροτικό τομέα με κεντρικό ομιλητή τον Γ. Πολυράκη.

Επίσης οι γιατροί του Ενιαίου Μετώπου Ιατρικής Αλληλεγγύης (Ε.Μ.Ι.ΑΛ.) θα εξετάσουν δωρεάν άτομα ευπαθών ομάδων ενώ θα λάβει χώρα και εθελοντική αιμοδοσία για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ  
 15/2/2013 ΔΟΜΟΚΟΣ
·         19:00 – Ανοιχτή Ομιλία/Συζήτηση με θέμα «Η Κρίση & Η Λύση» Δ. Καζάκης – Γ. Πολυράκης
Στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού


 16/2/2013 ΣΤΥΛΙΔΑ
·         10:00-15:00 – Δωρεάν εξέταση ευπαθών ομάδων από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων της Ομάδας Ιατρικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ. «Ε.Μ.Ι.ΑΛ.»
Ειδικότητες: Πνευμονολόγος, Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Ψυχολόγος, Φυσίατρος (για ανθρώπους με αναπηρίες), Αιματολόγος, Παιδίατρος, Παιδοδοντίατρος, Λογοθεραπευτής
·         10:00-13:00 – Εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Στο κτήριο του Ο.Σ.Κ. στο πάρκο του Λαού


 16/2/2013 ΛΑΜΙΑ
·         17:00 – Υποστηρικτικές ομιλίες της «Ε.Μ.Ι.ΑΛ.» με θέματα:
o    «Ψυχικές διαταραχές, συμπτώματα και αντιμετώπιση»
o    «Συνεχιζόμενη φροντίδα ατόμων με αναπηρία»
·         19:30 – Ανοιχτή Ομιλία/Συζήτηση με θέμα «Η Κρίση & Η Λύση» Δ. Καζάκης – Γ. Πολυράκης
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 6, 2ος όροφος (πάνω από το Δημοτικό parking)


17/2/2013 ΑΤΑΛΑΝΤΗ
·         10:00-15:00 – Δωρεάν εξέταση ευπαθών ομάδων από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων της Ομάδας Ιατρικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ. «Ε.Μ.Ι.ΑΛ.»
Ειδικότητες: Πνευμονολόγος, Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Ψυχολόγος, Φυσίατρος (για ανθρώπους με αναπηρίες), Αιματολόγος, Παιδίατρος, Παιδοδοντίατρος, Λογοθεραπευτής
·         10:00-13:00 – Εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Στον 1ο όροφο του Δημαρχείου και τα υπόλοιπα Ιατρεία στο ΚΑΠΗ, στο ΚΕΠ και την Κοινωνική Πρόνοια Αταλάντης
·         11:00 – Ανοιχτή Ομιλία/Συζήτηση με θέμα «Η Κρίση & Η Λύση» Δ. Καζάκης – Γ. Πολυράκης
Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Λοκρών (Δημαρχείο)
 Ε.ΠΑ.Μ. Φθιώτιδα Φεβ. 2013





















Ε.Μ.Ι.ΑΛ. Φθιώτιδα Φεβ. 2013

Παναγιώτης Στασινός : Προβληματίζει η ανάπλαση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Καλησπέρα σας.

Τα θέμα της ανάπλασης του Δημοτικού Θεάτρου απασχολεί τελευταία έντονα την κοινωνία της Λαμίας.
Μετά την ανάρτηση(δείτε εδώ) ήρθαν σε επαφή μαζί μου πολλοί  δημότες και εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις για την νέα μορφή που παίρνει πλέον ο χώρος.

Ετσι χθες (13/2/2013) επισκέφθηκα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μίλησα με τον Κο Γκέτσιο, υπεύθυνο μηχανικό του έργου(δείτε συνημμένα το σχέδιο)

Μερικές διαπιστώσεις:
·         Τα δένδρα στην Υψηλάντου κόπηκαν χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(είχαν προσβληθεί από ασθένεια) και αντικαθίστανται από θαμνώδη χαμηλή βλάστηση για να αναδεικνύεται η πρόσοψη του Θεάτρου
·         Αυτά τα τσιμεντένια τοιχία που υπάρχουν αριστερά και δεξιά της εισόδου είναι μπάρες ΑΜΕΑ. Κλείνουν την είσοδο του θεάτρου και δημιουργούν αντιαισθητική συνολική εικόνα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ώστε να καλλωπιστούν
·         Το πεζοδρόμιο στην Υψηλάντου διαπλατύνθηκε ώστε να μην παρκάρουν αυτοκίνητα και κλείνουν την πρόσοψη του κτηρίου
·         Μεγάλη αμφισβήτηση και αντιδράσεις  υπάρχουν για την περίφραξη των δύο παιδικών χαρών βόρεια και νότια του κτηρίου. Συγκεκριμένα η πρώτη πιστοποιείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε αλλά κλείνεται με υψηλό αντιαισθητικό φράκτη που ενοχλεί τους περιοίκους ενώ δημιουργεί, κατά την γνώμη μου, κλειστό χώρο με μια μόνο έξοδο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου.
Η δεύτερη κλείνεται στην μία πλευρά με ανάλογο υψηλό φράκτη και με πράσινο στη υπόλοιπη. Εκεί υπάρχει και η σκέψη για δημιουργία χώρου για σκειμπορτ.
·         Μακέτα που να δείχνει το τελικό αποτέλεσμα(όπως αναφέρεται στο κείμενο της ανάρτησης) δεν έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει ο δήμος

Μερικές παρατηρήσεις:
·         Ο Κίμωνας Λάσκαρης ήταν ένας αρχιτέκτονας που χρησιμοποιούσε ελάχιστο τσιμέντο στις κατασκευές του ενώ αρχή του ήταν οι ανοιχτοί ορίζοντες που αναδεικνύουν τις κατασκευές. Απο αυτή την άποψη υπάρχει μεγάλη παρέμβαση στο αρχικό έργο αφού αλλοιώνεται έντονα ο αρχικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός
·         Οι παιδικές χαρές που υπήρχαν είναι μεταγενέστερες της κατασκευής. Η βόρεια συγκεντρώνει πολλά παιδιά καθημερινά, ενώ υπήρχαν μεγάλες καταστροφές(ιδιαίτερα σε αυτή της νότιας πλευράς). Είναι νομίζω συζητήσιμο αν εξυπηρετούν ανάγκες και οι δύο , ‘’μπουκώνουν’’ τον χώρο ή αλλάζουν εντελώς τον χαρακτήρα της Πλατείας του Θεάτρου, από καθαρά χώρο πολιτιστικό σε πολυχώρο με άλλη χρήση. Θα μπορούσε πχ η νότια πλευρά να διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενεί υπαίθριες εκθέσεις ή να αποτελεί χώρο περιπάτου για τους επισκέπτες,  περιοίκους και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους.
·         Ενημερώθηκα πως οι κάτοικοι ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές για να σταματήσει να κατασκευάζεται με αυτή την μορφή το έργο

Στα εν λόγω πλαίσια υπήρξε συνάντηση με τον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο(14/2/2013) με ενημέρωσή του για τις παραπάνω επισημάνσεις.


Περιμένω και τις δικές σας τοποθετήσεις και απόψεις ώστε να υπάρξει μια συνολικότερη και εκτενέστερη ενασχόληση με το θέμα, πριν ολοκληρωθεί η ανάπλαση και δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος αντίδρασης.
3 συνημμένα — Λήψη όλων των συνημμένων αρχείων (σε συμπιεσμένη μορφή για )   Προβολή όλων των εικόνων  
sxedio Theatrou Lamias.jpgsxedio Theatrou Lamias.jpg
3833 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
theatro Lamias.jpgtheatro Lamias.jpg
436 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
Προβληματίζει η ανάπλαση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.docxΠροβληματίζει η ανάπλαση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.docx
34 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Πρωτοδικείο Ξάνθης: Δεύτερο, οριστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Όλο και πιο δύσκολο φαίνεται πως είναι το έργο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να θέσει σε διαθεσιμότητα τους δημόσιους υπαλλήλους, προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου 3, καθώς η Δικαιοσύνη άλλα βούλεται.

Μετά το Πρωτοδικείο Χίου, και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης και αφορούσε στη διαθεσιμότητα 14 εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Ξάνθης. Το δικαστήριο υποχρεώνει το Δήμο Ξάνθης να διατηρήσει τους υπαλλήλους στις θέσεις που κατείχαν με τον μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλει μόνο το 75% του μισθού τους.

«Η απόφαση είναι πολλή σημαντική. Διότι με τα ασφαλιστικά μέτρα οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, με τους ίδιους όρους. Και πέραν αυτού, τα ασφαλιστικά μέτρα δεν υπόκεινται σε έφεση, παρά μόνο σε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση, διάδικος δεν είναι το Δημόσιο», δήλωσε στην aftodioikisi.gr η συνήγορος των εργαζομένων Λευκή Κιοσσέ – Παυλίδου, η οποία είναι και αυτή που κέρδισε την υπόθεση για τους ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Χίου.

Από ........  aftodioikisi

Έφυγε ο Νίκος Αργυρόπουλος!


Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ηλικία 78 χρόνων πέθανε σήμερα ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις αλλά και της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προεδρίας επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Νίκος Αργυρόπουλος.
 
Είχε εκλέγει βουλευτής Φθιώτιδας το 1974 με το κόμμα της Ένωσης Κέντρου Νέες Δυνάμεις υπό την ηγεσία του Γεωργίου Μαύρου.
 
Ακλούθησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και εντάθηκε στο κόμμα της ΝΔ.
Επανεκλέχτηκε βουλευτής την περίοδο 1985-1989 καθώς στην βραχύβια βουλή την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου του 1989.
 
Όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές τον Απρίλιο του 1990 ο τότε πρωθυπουργός κάλεσε τον Νίκο Αργυρόπουλο και του εμπιστεύτηκε τη θέση του γενικού γραμματέα στο κεντρικό τότε Υπουργείο Προεδριας της Κυβερνήσεως .
 
Μετά την πτώση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξ αιτίας της αποχώρησης του Αντώνη Σαμαρά και μικρής ομάδας βουλευτών προσκειμένων στο κ. Σαμαρά ο Νίκος Αργυρόπουλος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση.
 
Στο επάγγελμα ήταν δικηγόρος και η ενασχόληση του με την πολιτική άρχισε από την προδικτατορική περίοδο με συμμέτοχη του σε πολλούς αγώνες και κινητοποιήσεις της εποχής εκείνης.
Η κηδεία του εκλιπόντος πολιτικού θα γίνει αύριο Πέμπτη το μεσημέρι από τον μητροπολιτικό ναό Λαμίας.
 
Από  ........  lamiafm1

Δήλωση Κώστα Τσαμαδιά για τον χαμό του Νίκου Αργυρόπουλου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



                                                                  Δήλωση
                                                                                                            14-02-2013

Έφυγε από η ζωή ο Νίκος Αργυρόπουλος.

Άνθρωπος καλός.
Έλληνας, Πατριώτης, εκλεκτός.
Πολίτης υψηλού ήθους.
Πολιτικός, υπόδειγμα εντιμότητας και αξιοπρεπούς δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Όσοι τον εκτιμήσαμε ως Άνθρωπο και Έλληνα και τον πιστέψαμε ως Πολιτικό αισθανόμαστε μεγάλη την απώλεια.

Νίκο, αιωνία η μνήμη σου.

 Κώστας Τσαμαδιάς

Έφυγε ο Νίκος Αργυρόπουλος. Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδος ΟΝΝΕΔ

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com




                                                                 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



Έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Αργυρόπουλος.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια.

Υπόδειγμα ήθους και ηθικής στην πολιτική και στην επαγγελματική του καριέρα, αποτελεί οδηγό για όλους εμάς τους νεότερους.

Αιωνία του η μνήμη.

 ΟΝΝΕΔ