Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχόμενοι διορισμοί στο Δημόσιο για την κόρη του Βέργου και τη σύζυγο του Βρούτση.

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com



Aποκαλύψεις-βόμβες από την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και την δημοσιογράφο Βάσω Παλαιού για τους non stop διορισμούς στο Δημόσιο της συζύγου του Βρούτση και της κόρης του περίφημου Μέργου, Βαρβάρας Μέργου.
Ο Μέργος θεωρεί ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός.
Δείτε λοιπόν πως βολεύουν τα μέλη της οικογένειάς τους οι μακελάρηδες του ελληνικού λαού>

Βασικά μέλη της παρούσας κυβέρνησης, οι οποίοι μόλις πριν από λίγα 24ωρα «πέρασαν» μία ακόμα δέσμη δυσβάσταχτων μέτρων για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύουν ότι για τα του οίκου τους έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι σύζυγος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος πήρε μαζί με την τρόικα σκληρές αποφάσεις,διορίστηκε σε ανώνυμη εταιρία ως έμμισθη δικηγόρος όταν ο άνδρας της ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επίμαχης εταιρίας! Ο λόγος για κυρία Θεοδώρα Βαγενά, τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία κατέχει τη θέση της έμμισθης δικηγόρου στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης από το 2004. Το θέμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος κάλεσε σε εξηγήσεις τη σύζυγο του υπουργού.Και αυτή μπορεί να είναι η πιο κραυγαλέα, αλλά δεν είναι η μόνη περίπτωση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους του δικηγορικού σώματος της πρωτεύουσας και την παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ.

Ετσι, και οι αλλεπάλληλοι διορισμοί της κυρίας Βαρβάρας Μέργου, κόρης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γεώργου Μέργου, αλλά και ο ασυμβίβαστος διορισμός της δικηγόρου Μάρθας Καββαθά, συμβούλου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσαν επίσης την παρέμβαση του κ. Αδαμόπουλου.

Τα εξώδικα

Οι τρεις κυρίες, μέλη της δικηγορικής κοινότητας της πρωτεύουσας,κλήθηκαν από τον κ. Αδαμόπουλο σε εξηγήσεις μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο,μόνο η κυρία Καββαθά προσήλθε, έδωσε εξηγήσεις για μία ώρα και έλαβε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα. Οι άλλες δύο κυρίες «απάντησαν» με εξώδικα στην κλήση του προέδρου του μεγαλύτερου επαγγελματικού συλλόγου της χώρας. Κύκλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνουν ότι,σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, εάν οι δύο αρνηθούν να δώσουν εξηγήσεις, τότε ο κ. Αδαμόπουλος μπορεί να τις παραπέμψει για απείθεια στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί στις αρχές της εβδομάδας -και συγκεκριμένα αύριο-, με τον πρόεδρο του ΔΣΑ να δίνει μία ακόμα ευκαιρία στις δικηγόρους να δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο εξώδικο που απέστειλε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας αποδίδει το γεγονός της μη εμφάνισής της στο μικρό χρονικό περιθώριο που της δόθηκε, επικαλείται ανυπέρβλητο κώλυμα και ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους που καλείται από τον κ.Αδαμόπουλο για εξηγήσεις. Παράλληλα, απέστειλε στον πρόεδρο του ΔΣΑ και την έμμισθη σύμβασή της με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Το γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους συναδέλφους της ήταν ότι η σύζυγος του κ. Βρούτση διορίστηκε στην ανώνυμη αυτή εταιρία,που έχει το χαρακτήρα νομικού προσώπου, όταν ο άνδρας της ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επίμαχης εταιρίας.

Ο υψηλός μισθός της Θεοδώρας Βαγενά (επί οκτώ χρόνια) και οι εισφορές που δεν είχαν κατατεθεί

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ιδρύθηκε το1985 και λειτουργεί με τη μορφή της ανώνυμης εταιρίας. Ανήκει στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, διοικείται από ενδεκαμελές αιρετό διοικητικό συμβούλιο και έχει μετόχους φορείς της Αυτοδιοίκησης, το Ελληνικό Δημόσιο και φορείς του κοινωνικού τομέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ΕΕΤΑΑ έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του κοινωνικού τομέα. Επιπλέον, για την επίτευξη του σκοπού της συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό δικτύων και συνεργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση διορίστηκε ως έμμισθη δικηγόρος στην εταιρία στις 3 Μαΐου 2004 με μια αρκετά υψηλή μηνιαία αμοιβή, που ακόμη και σήμερα (οκτώ χρόνια μετά!) κάποιοι τη θεωρούν προκλητική - πολύ περισσότερο καθώς σφαγιάζονται διαρκώς οι μισθοί και οι αποδοχές εκατομμυρίων εργαζομένων. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων της, ο νυν υπουργός Εργασίας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου (!) και πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ από το 2004 μέχρι και το 2007. Η κυρία Βαγενά εξακολουθεί από το 2004 μέχρι και σήμερα να βρίσκεται στην εταιρία με την ιδιότητα της έμμισθης δικηγόρου. Ωστόσο,σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη σύμβαση την προσκόμισε στον ΔΣΑ μόνο μετά την κλήση της για εξηγήσεις, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχε καταβάλει το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών που της αναλογούσε στον ασφαλιστικό φορέα των δικηγόρων.

Το ασυμβίβαστο των δύο θέσεων

Το κατώφλι του Δικηγορικού Συλλόγου για να δώσει εξηγήσεις για τις δύο ασυμβίβαστες μεταξύ τους θέσεις που κατέχει πέρασε προ ημερών η δικηγόρος Μάρθα Καββαθά. Η νομικός έλαβε προθεσμία προκειμένου να καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον κ. Αδαμόπουλο. Το γεγονός ότι η η κυρία Καββαθά κατέχει δύο ασυμβίβαστες μεταξύ τους έμμισθες θέσεις προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του ΔΣΑ, οι οποίες οδήγησαν και στην κλήση της για εξηγήσεις. Ο λόγος που κλήθηκε η κυρία Καββαθά ήταν ότι ενώ είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική αρχή) και επομένως υπάρχει κώλυμα να κατέχει και άλλη δεύτερη έμμισθη θέση, εκείνη διορίστηκε σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ειδικότερα η δικηγόρος προσελήφθη από τις 30 Ιουλίου2012 στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Οικονομικών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Οι διαδοχικές τοποθετήσεις

Η κυρία Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και πανεπιστημιακού Γεώργιου Μέργου, κλήθηκε επίσης από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο για εξηγήσεις. Ο λόγος είναι ότι από το 2006 και μετά κατάφερε να διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια να εγκαταλείπει τις θέσεις για να πάει σε άλλες, καλύτερες! Η παρέμβαση του κ. Αδαμόπουλου ήρθε έπειτα από καταγγελίες μελών της δικηγορικής κοινότητας της πρωτεύουσας, οι οποίοι γνωστοποίησαν στον πρόεδρο του ΔΣΑ τη συμπεριφορά της δικηγόρου.Ενδεικτικά, το 2006 διορίστηκε στον Οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΟΛΠ, ενώ την τελευταία στιγμή «απετράπη» ο διορισμός της στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πλέον έχει πάρει τον δρόμο διορισμού σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα. Η ίδια, πάντως, φέρεται να αρνείται όσα της καταλογίζονται και μένει πλέον η απόφαση του προέδρου του ΔΣΑ σχετικά με τη συμπεριφορά της δικηγόρου.

Βάσω Παλαιού

Από .......  kourdistoportocali

Δεν είναι πια… ανεξάρτητος ο Νίκος Σταυρογιάννης!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Το είπε και το έκανε ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης και από σήμερα αποτελεί μέλος του νέου πολιτικού σχηματισμού με τον τίτλο «Ελλήνων Πρωτοβουλία» στον οποίο μετέχουν αρκετοί γνωστοί πανεπιστημιακοί,επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικοί από την Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο κ. Σταυρογιάννης με την ένταξη του στον νέο πολιτικό φορέα έκανε την ακόλουθη δήλωση..
Η κοινωνία μας βιώνει τα μεγάλα προβλήματα και τα τρομακτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η πολιτική των μνημονίων. Άλλωστε ήμουν από εκείνους που το εξέφρασα μεγαλοφώνως και αυτή ήταν η αιτία της διαγραφής μου.
Σήμερα ένα χρόνο μετά την ψήφιση του 2ου μνημονίου, όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκαν το «θανατηφόρο λάθος φάρμακο», όπως έλεγε ο κ. Σαμαράς και που παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι οι δανειστές μας, αλλά συνεχίζουν να αυξάνουν τη δοσολογία με αιματηρές περικοπές και αβάσταχτους φόρους.
Η απάντηση του κ. Στουρνάρα στη λάθος συνταγή του ΔΝΤ είναι «όχι ακαδημαϊκές αναλύσεις για το λάθος».
Ακαδημαϊκή ανάλυση του λάθους είναι οι αυτοκτονίες 4.000 απελπισμένων Ελλήνων;
το 1,5 εκατομμύριο ανέργων;
οι κατασχέσεις των σπιτιών;
οι αγρότες που δεν έχουν πετρέλαιο να καλλιεργήσουν και οι πολίτες για να ζεσταθούν;
Ένα χρόνο μετά, η χώρα όχι μόνο δεν στέκεται όρθια αλλά γονατίζει καθημερινά μπροστά στην αυξανόμενη ανεργία και στην απόγνωση της αβεβαιότητας.
Και τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει, εμείς πάλι μπροστά πρέπει να βλέπουμε. Οι Έλληνες προσβλέπουν σε μια άλλη πολιτική οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα εξασφαλίζει αυτάρκεια στο εσωτερικό και εξωστρέφεια για παραγόμενο προϊόν.
Οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την Πρωτοβουλία για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο ανασυγκρότησης που θα δώσει ελπίδα και προοπτική.
Στα κελεύσματα της ιστορικής αυτής αναγκαιότητας για ένα Εθνικό Σχέδιο, κανείς δεν δικαιούται να είναι απών. Γι αυτό ενώνω τις δυνάμεις μου με την πατριωτική κίνηση ελπίδας, την «Ελλήνων Πρωτοβουλία».
Από ...... lamiafm1

ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 12/02/2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Κατασχέσεις μισθών, "κινητών" και ακίνητων για χρέος από 300 ευρώ!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρώτα στη λίστα προς είσπραξη μπαίνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2013...
Μεγάλη πίεση σε 2.500.000 οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, ασκεί το Δημόσιο, απειλώντας τους, εμμέσως πλην σαφώς ότι, εάν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα κινήσει διαδικασίες κατασχέσεων.

Χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας, Χάρης Θεοχάρης, συναντήθηκε με τους διευθυντές των μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής και τους ζήτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013.


Οι εφοριακοί υποχρεούνται να ενημερώσουν, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω επιστολών, τους οφειλέτες. Αν δεν βρουν τους ίδιους, τότε να προσπαθήσουν να ειδοποιήσουν οικεία τους πρόσωπα, ώστε να γνωστοποιήσουν την οφειλή και την επίσκεψή τους στην εφορία. Η ενημέρωση θα τους δίνει περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση του ποσού.

Διαφορετικά, θα γίνει εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανείσπρακτων οφειλών, που σημαίνει ότι θα κινηθεί η διαδικασία περί κατασχέσεων και οι οφειλέτες θα δουν σύντομα τους δικαστικούς κλητήρες να χτυπούν την πόρτα τους.


Οι κατασχέσεις θα ξεκινούν για χρέος από 300 ευρώ! Τα αναγκαστικά μέτρα θα αφορούν:

- Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, απαγορεύονται οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

- Πλειστηριασμούς σπιτιών και οικοπέδων ιδιοκτησίας του οφειλέτη.

- Απαιτήσεις εις χείρας τρίτων (ενοίκια, αμοιβές κ.λπ.).

- Μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, εφόσον όμως το ποσό αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα.



Αν ο μισθός ή η σύνταξη υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση μέχρι του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.


Πρώτα στη λίστα προς είσπραξη μπαίνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2013, ύψους 13,2 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όσα από τα ληξιπρόθεσμα προηγούμενων ετών θεωρούνται ότι έχουν πραγματικές πιθανότητες είσπραξης.


Οι Εφορίες θα πρέπει πρώτα να προχωρούν στη δέσμευση χρηματικών ποσών που εισπράττουν οι οφειλέτες (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια) και εν συνεχεία, αν κριθεί αναγκαίο, να κατάσχουν υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Στις περιπτώσεις που τα χρέη ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ δίνεται η δυνατότητα ακόμα και άσκησης ποινικής δίωξης έπειτα από δικαστική απόφαση.




Επαφές Θεοχάρη και στην περιφέρεια


Στο πλαίσιο της επίσπευσης των διαδικασιών είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών, ο γ.γ. Εσόδων θα συνεχίσει τις επαφές του με τους διευθυντές των μεγαλύτερων ΔΟΥ της Αττικής, που συνολικά αποφέρουν άνω του 50% των εσόδων της χώρας, και με διευθυντές μεγάλων ΔΟΥ της περιφέρειας, σε Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο.

Ο ίδιος παράλληλα επισπεύδει τη στελέχωση των δικαστικών τμημάτων που εμφανίζουν σημαντικά κενά, ώστε να μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν ανταποκριθούν στο «κάλεσμά» του.

Από .....  epikaira

Guardian: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με ένα άρθρο-καταπέλτη για τη "διάσωση" της Ελλάδας η Άλεξ Πολιτάκη και ο Γκάρντιαν αναφέρονται στην ανθρωπιστική κρίση και τη στάση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης 
Η ιστοσελίδα της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας στον πρόλογό της αναφέρει ότι τα στοιχεί της ΕΕ δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι σε κρίση, αλλά τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η μέθοδος διάσωσης είναι λανθασμένη.

«Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες συνήθως υποθέτουν ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις λαμβάνουν χώρα μόνο στον απόηχο φυσικών καταστροφών, επιδημιών, πολέμων ή εμφυλίων συρράξεων. Το γεγονός ότι μια τέτοια κρίση θα μπορούσε να συμβεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά σε μια που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται εκτός πραγματικότητας για πολλούς από εμάς.

Μια σειρά, ωστόσο, από ειδικούς υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι σήμερα στο κέντρο μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Ο επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, της μεγαλύτερης και πιο σημαντικής ΜΚΟ στην Ελλάδα, ήταν από τους πρώτους που το δηλώνουν ανοιχτά. Η περιοχή του λιμανιού του Περάματος, κοντά στην Αθήνα, συγκεκριμένα, βρίσκεται εν μέσω μιας ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας του είδους του, έχει στείλει ακόμη και επίσημη επιστολή στον ΟΗΕ ζητώντας παρέμβαση.

Εάν αυτή η ανθρωπιστική κρίση έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί λίγο, είναι επειδή υπάρχουν πολιτικοί λόγοι γι' αυτό. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ θα έπρεπε επίσης να αναγνωρίσει ότι τη σημερινή κατάσταση έχει επιφέρει η λεγόμενη οικονομική "διάσωση" της Ελλάδας. Έτσι, οι αρχές έχουν επιλέξει να σιωπήσουν.

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει καθολική συμφωνία για το τι αποτελεί ανθρωπιστική κρίση. Όμως ο ορισμός που χρησιμοποιείται από τους έχοντες εμπειρία στον τομέα είναι πρακτικός και ευθύς. Μια ανθρωπιστική κρίση συνήθως σημειώνεται από την αύξηση της φτώχειας, της ανισότητας στην εκπαίδευση και την κοινωνική προστασία και την έλλειψη πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα σημαντικές ενδείξεις είναι επίσης η έλλειψη πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας, σε ιατρικές εξετάσεις, σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Με άλλα λόγια: αν δεις μια κρίση, δεν είναι δυνατόν να μην περάσεις για κάτι άλλο.


Η Ελλάδα ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση. Σύμφωνα με τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το 2008 η Ελλάδα κατετάγη 18η στον κόσμο. Κανείς στη χώρα δεν πίστευε πραγματικά ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τόσο δραματικά.
Ήταν η ψεύτικη ασφάλεια που προσφέρονταν από τα θεσμικά όργανα και τους μηχανισμούς της ΕΕ. Τα κράτη μέλη έπρεπε να πληρώσουν γι' αυτή τη φανταστική ασφάλεια, εκπληρώνοντας απαιτητικά οικονομικά και πολιτικά κριτήρια. Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και η ΕΕ, η υποτιθέμενη εγγυήτρια της ασφάλειας και της ευημερίας των κρατών μελών, έχει σαφώς καθορισμένους τρόπους μέτρησης της φτώχειας, τόσο απόλυτα όσο και σχετικά, που δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση.


Με βάση τα κριτήρια και τα δεδομένα της ΕΕ, η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κατάσταση σοβαρής φτώχειας. Το 2011, το 31,4% του πληθυσμού, ή 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν με εισόδημα κάτω από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος. Την ίδια στιγμή, το 27,3% του πληθυσμού, ή 1,3 εκατομμύρια άτομα, ήταν στα όρια της φτώχειας. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το 2012, αν και τα πράγματα έχουν σίγουρα επιδεινωθεί.

Χρησιμοποιώντας περαιτέρω δείκτες της ΕΕ, ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών ζουν σήμερα σε συνθήκες «υλικής στέρησης». Λίγο περισσότερο από το 11% στην πραγματικότητα ζει σε «ακραία υλική στέρηση», το οποίο σημαίνει ότι βρίσκεται χωρίς αρκετή θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιεί είτε ένα αυτοκίνητο ή τηλέφωνο. Σημαίνει, επίσης, ότι έχει κακή διατροφή, στερείται το κρέας ή το ψάρι σε εβδομαδιαία βάση, ενώ έχει και ολική ή μερική αδυναμία να καλύψει τα έξοδα έκτακτης ανάγκης ή τις πληρωμές για ενοίκιο και λογαριασμούς.

Η αναποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και η έλλειψη εθνικών προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας έχουν ωθήσει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο κάτω στις διαβαθμίσεις της φτώχειας. Το ενήλικο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 26,8% τον Οκτώβριο του 2012. Το επίπεδο αυτό, αν και τεράστιο σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη δεν δίνει την πλήρη εικόνα.

Δεν δείχνει, για παράδειγμα, την ανεργία που προκύπτει από το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων. Στους ανέργους θα πρέπει να προστεθούν και οι φτωχοί εργαζόμενοι, δηλαδή, οι εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Με το 13% του εργατικού δυναμικού, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων στην Ευρωζώνη.

Υπάρχουν τρεις ακόμη ενδείξεις της ανθρωπιστικής κρίσης. Πρώτον, ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα για μια ευρωπαϊκή χώρα: ανεπίσημες εκτιμήσεις τους τοποθετούν σε 40.000. Δεύτερον, το ποσοστό των Ελλήνων που έκανε χρήση ιατρικές υπηρεσίες των ΜΚΟ σε ορισμένα αστικά κέντρα, καταγράφηκε στο 60% του συνόλου το 2012. Αυτό θα ήταν αδιανόητο ακόμη και πριν από τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται συνήθως σε μετανάστες και όχι σε Έλληνες.

Τρίτον, υπήρξε εκρηκτική ανάπτυξη σε συσσίτια και γενική διανομή τροφίμων. Τα επίπεδα δεν έχουν καταγραφεί επίσημα, αλλά η Εκκλησία στην Ελλάδα διανέμει περίπου 250.000 μερίδες καθημερινά, ενώ υπάρχει άγνωστος αριθμός μερίδων που διανέμεται από τις δημοτικές αρχές και τις ΜΚΟ. Με την πρόσφατη εντολή της κυβέρνησης, οι δημοτικές μερίδες θα επεκταθούν περαιτέρω λόγω της αυξανόμενης συχνότητας λιποθυμιών των παιδιών στο σχολείο, λόγω χαμηλής πρόσληψης θερμίδων. Θα υπάρξουν επίσης ελαφριά γεύματα που θα παρέχονται στους νέους φοιτητές.

Η απόδειξη της φτώχειας, της ανισότητας και η αδυναμία στην πρόσβαση υπηρεσιών υπηρεσιών επιβεβαιώνει τις όλο και πιο απελπιστικές καταστάσεις των ανθρώπων στην πρώτη γραμμή. Η χώρα έχει γίνει ένα πεδίο ανθρωπιστικής δράσης και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ να κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτό. Η διεθνής ανθρωπιστική κοινότητα πρέπει να απαντήσει επειγόντως».

Πηγή: ethnos.gr, The Guardian

Εδώ γελάνε...Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά και συνιστώσα του Σαμαρά...»

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά και συνιστώσα του Σαμαρά, αλλά πρέπει να γίνει γάτα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε γεύμα που παρέθεσε στην ΚΟΕΣ της Νεολαίας του κόμματος, παρουσία του προέδρου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Πανταζή. 
Με αυτή την φράση ο κ. Βενιζέλος θέλησε να υπογραμμίσει την επαγρύπνηση που θα πρέπει να επιδείξει το ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές αποφάσεις.
Επέκρινε, δε, τις δηλώσεις του γγ του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, ο οποίος δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός στην κυβέρνηση και ότι οι κυβερνητικές αρρυθμίες δεν θα προσπερνούνταν απλά και μόνο με την παραίτηση του κ. Μέργου. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας και κράτησε έως τις μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε, επίσης, το σκεπτικό της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα και υπογράμμισε πως σε περίπτωση επιτυχίας της κυβέρνησης Σαμαρά, την επιτυχή έκβαση θα την καρπωνόταν μόνο η Νέα Δημοκρατία αν δεν συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχη δύναμη, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ εκτός νυμφώνος δεν δύναται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο χώρο της Κεντροαριστεράς στις συγκεκριμένες συνθήκες. 

Σε σχέση με τα δείπνα που οργανώνονται το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν όψει του Συνεδρίου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι ανοιχτός στα ρεύματα, αλλά απορρίπτει τις φράξιες και τις παρέες.

Για τις ευθύνες που αποδίδονται στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα κουβαλάει τα βάρη απίθανων καταστάσεων και συνωμοσιολογίας και έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όταν κατά τη διάρκεια του γεύματος η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το επικείμενο συνέδριο, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί το κόμμα να γίνει αντίγραφο του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει διακύβευμα στο συνέδριο να συζητηθεί η εθνική στρατηγική και ποιοι θα υπηρετήσουν το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος σχετικά με το συνέδριο της Νεολαίας επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι πολιτικοποιημένο και γι’ αυτό οι νεολαίοι θα πρέπει να ξαναγίνουν νέοι. 
protothema.gr

Ο κ. Σταϊκούρας μας δουλεύει!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


 Θάνος Οικονομόπουλος

«Ο ελπίζων χαίροντας, αποθνήσκει...χέζ@ντας!» συνήθιζε να λέει η γιαγιά μου η Ελένη. Θυμήθηκα την θυμοσοφία της, ακούγοντας τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να διατυμπανίζει χαζοχαρούμενα την ικανοποίησή του επειδή «η Ελλάδα, πέτυχε να έχει για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης πρωτογενές πλεόνασμα...». Δηλαδή, τα έσοδά της να είναι περισσότερα από τις δαπάνες της-χωρίς να υπολογίζονται οι πληρωμές τοκοχρεολυσίων. Τι μας λέει δηλαδή ο... πανευτυχής κ. Σταϊκούρας; Πως η χώρα, με την επιτυχή και σώφρονα διαχείριση της κυβέρνησης, «νοικοκυρεύτηκε», μπαίνει στον ενάρετο δημοσιονομικό δρόμο, ικανοποιεί το βασικό μνημονιακό ζητούμενο. Και τώρα... πάμε γι' άλλα!

Ο κ. Σταϊκούρας, είναι καθηγητής οικονομικών. Εγώ, δεν είμαι. Και χωρίς να θέλω να μειώσω ουδέ κατ' ελάχιστο την θεωρητική επάρκεια αλλά και «διαχειριστική ικανότητα» του κ. καθηγητή και των επιτελών του υπουργείου του (φυσικά, ούτε του προϊσταμένου του κ. Στουρνάρα...), μπορώ να τον διαβεβαιώσω πως κι' εγώ, όπως και ο καθένας από τα 11 εκατομμύρια συμπατριώτες μας, θα μπορούσαμε κάλλιστα να πετύχουμε όσα πέτυχαν όλοι αυτοί οι «ειδικοί», χωρίς μάλιστα να πολυκαυχιόμαστε γι' αυτό. Θα προσέθετα, δε, ότι αν μας το επιτρέψει, μπορούμε από αύριο κι' όλας να καταφέρουμε να καταστήσουμε πλεονασματικούς τους βαρύτατα ελλειμματικούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς μας, με τις μεθόδους που εφαρμόζει κι' αυτός στα δημοσιονομικά. Και να πάψουμε να γκρινιάζουμε και να μας πιάνει απελπισία και κατάθλιψη και να' μαστε όλοι ήρεμοι και ευτυχισμένοι!

Το πολυδιαφημισμένο δημοσιονομικό πλεόνασμα που κάνει τόσο περήφανο τον κ. Σταϊκούρα και το επιτελείο του, το πέτυχε επειδή το δημόσιο... σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις του! Δεν εξοφλεί τους προμηθευτές του (μ' αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις υγιείς να βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ακόμη περισσότερες να έχουν ήδη κλείσει...), δεν προχωράει στις επιστροφές φόρου που δικαιούνται χιλιάδες χιλιάδων φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις (αλλά το κράτος... απειλεί με κατάσχεση καταθέσεων, μισθών και συντάξεων όσων καθυστερούν να πληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις προς το δημόσιο!), στερεί την σύνταξη και το εφ' άπαξ σε μια... ατέλειωτη ουρά απόμαχων που συνταξιοδοτήθηκαν (στα χαρτιά!). Τι κάνει, δηλαδή; Μόνο... εισπράττει, και δεν πληρώνει!
Σιγά το δύσκολο, και σιγά την θεωρητική παιδεία και την πολιτική ικανότητα και επάρκεια, κ.κ. Στουρνάρα και Σταϊκούρα μας! Κι' εμείς μπορούμε να εισπράττουμε κάθε μήνα μισθούς και συντάξεις και να ΜΗΝ πληρώνουμε νοίκι, φως, νερό, τηλέφωνο, φόρους και λοιπές υποχρεώσεις, οπότε όχι μόνο θα τα βγάζουμε πέρα μια χαρά, αλλά... θα κάνουμε και αποταμίευση, περιχαρείς και περήφανοι για το «κατόρθωμά» μας να μετατρέψουμε τους ελλειμματικούς και εκρηκτικά ανεπαρκείς οικογενειακούς προϋπολογισμούς μας σε... πλεονασματικούς! Το θέλουν; Μας αφήνουν -αν και πολλοί από μας ήδη εφαρμόζουμε την «πολιτική» του στα καθ' ημάς, όχι από... ιδεολογία, αλλά εξ ανάγκης. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...

Στα «ψιλά» των εφημερίδων, το ότι έκλεισε (για λόγους οικονομίας, για να περιορισθούν οι κρατικές δαπάνες...) το παιδοκαρδιοχειρουργικό του «Αγία Σοφία». Το ίδιο και το ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει παιδίατρους σε...17 νομούς της χώρας και οφθαλμίατρους σε 27(!). Τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία (πολλά εκ των οποίων τελούν ήδη σε καθεστώς συγχώνευσης ή και... κατάργησης!) δεν διαθέτουν το απολύτως απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό υλικό που χρειάζονται και καλούνται συγγενείς των ασθενών να το... προσφέρουν». Τα χειρουργικά νήματα, αντιδραστήρια, ακόμη και τα... σωληνάκια για τους ορούς είναι χειρίστης ποιότητας (πολλά εισάγονται από την Κίνα...) και αποδεικνύονται ελαττωματικά και ακατάλληλα προς χρήση, οι (ήδη ανεπαρκείς σε αριθμό...) ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) κλείνουν η μια μετά την άλλη λόγω κόστους (που δεν αντέχουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων) και μεγάλης ελλείψεως εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να τις στελεχώσουν και λειτουργήσουν- για να μείνουμε μόνο στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας. Γιατί , βεβαίως, υπάρχουν και χίλιοι δυο άλλοι: της παιδείας, όπου η χώρα μας έχει το χαμηλότερο ποσοστό χρηματοδότησης της έρευνας σ' ολόκληρη την ΕΕ των 27, των δημόσιων μέσων μεταφοράς όπου «μέσα» μένουν ακινητοποιημένα λόγω ελλείψεως σέρβις και ανταλλακτικών, της δημόσιας ασφάλειας όπου περιπολικά και μοτοσυκλέτες κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά και... βενζίνη με το «δελτίο», της εθνικής άμυνας όπου άρματα και εξοπλιστικά συστήματα στερούνται... πυρομαχικών. 'Όρεξη να έχουμε να ψάχνουμε και να βρίσκουμε..

Σε μεγάλο βαθμό, να ομολογήσουμε, έχουν καταγραφεί τα τελευταία (πολλά...) χρόνια προκλητικές περιπτώσεις διαφθοράς και «πελατειακής σπατάλης» στους περισσότερους τομείς δημόσιας δράσης. Η λύση, είναι ο εξορθολογισμός και η αποτελεσματικότερη και διαφανέστερη διαχείριση και διοίκηση, για να υπάρξει περιορισμός της σπατάλης. Όχι... κατάργηση του κοινωνικού κράτους, συρρίκνωση (αλόγιστα και απρογραμμάτιστα για να περικοπούν απολύτως απαραίτητες δαπάνες...) του κοινωνικού κράτους, στραγγαλισμός μέσω χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες της υγιούς επιχειρηματικότητας. Κι' αυτό, είναι αποστολή κι' ευθύνη της (διακομματικής) πολιτικής τάξης. Ας κάνει, λοιπόν, σοβαρά και υπεύθυνα την δουλειά της, για να εξασφαλισθούν οι δημοσιονομικές εξοικονομήσεις μέσω της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού, κι' όχι από αντιλειτουργικές οριζόντιες περικοπές, για να... «επαίρεται» κι' όλας για τα ψευδεπίγραφα «πλεονάσματα» που εξασφαλίζει...

Και να θυμούνται: ο γάιδαρος του Χότζα, ψόφησε πάνω πού... έμαθε να μην τρώει!

Από .......  iefimerida

Ποιός είναι ο γενικός γραμματέας Ανδρεουλάκος που η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η οικογένεια ενός ακόμη πολιτικού προσώπου, του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο δικαστικός κ. Ανδεουλάκος κατηγορήθηκε για τις σχέσεις του με τη χούντα.
Η ιστοσελίδα leaks.gr εντόπισε το όνομα της συζύγου του κ. Ανδρεουλάκου Ιωάννας στη λίστα.
Όπως προέκυψε από την εξέταση των στοιχείων η οικογένεια Ανδρεουλάκου εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε λογαριασμό στην HSBC με δικαιούχο την Ιωάννα Ανδρεουλάκου, η οποία είναι οδοντίατρος και δηλώνει διεύθυνση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 44 στο Χαλάνδρι. Συνδικαιούχοχι είναι δύο ακόμη άτομα ο Γεώργιος Ανδρεουλάκος και η Ευανθία Ανδρεουλάκου που από ότι φαίνεται είναι τα παιδιά της οικογένειας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάκης και πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπηρέτησε την εποχή της χούντας, όπως αναφέρι το Κουτί της Πανδώρας. Μέχρι και τον Ιούνιο του 2005 ήταν εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια διετέλεσε γενικός γραμματέας των υπουργείων Εσωτερικών το 2007 και Δικαιοσύνης το 2009.
Η μακρά διαδρομή του στο Δικαστικό σώμα περιέχει πολλές σκιές.
Μία από τις κορυφαίες υποθέσεις που χειρίστηκε επί δικτατορίας ήταν και αυτή της Δημοκρατικής Άμυνας. Μιας αντιχουντικής οργάνωσης προσωπικοτήτων της Ένωσης Κέντρου που μέλη της ήταν οι Βασίλης Φίλιας, Σάκης Καράγιωργας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Στέλιος Νέστορας και άλλοι.
Στη δίκη της Θεσσαλονίκης ο κ. Ανδρεουλάκος δίκασε μεταξύ άλλων τον αντιστασιακό Παύλο Ζάννα, αδελφό της μητέρας του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Ανδρεουλάκος διέψευσε χθες με ανακοίνωσή του τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι το όνομα της συζύγου του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ με ονόματα μεγαλοκαταθετών στην HSBC.
Στην ανακοίνωση ο κ. Ανδρεουλάκος κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του. Διευκρινίζει ότι υπήρξε λογαριασμός της συζύγου του απο το 1993 στην ελβετική τράπεζα, ο οποίος έκλεισε οριστικά το 1996 και σκοπός αυτού ήταν η κάλυψη εκπαιδευτικών εξόδων της κόρη του στο εξωτερικό.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και της οικογένειάς μου σχετικά με δήθεν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα είναι κακοήθης και τα αναγραφόμενα στην ανάρτηση είναι παντελώς ψευδή.
Λογαριασμός ανοίχτηκε στην ελβετική τράπεζα HSBC στις 13-12-1993 από τη σύζυγό μου με σκοπό να καλύψει εκπαιδευτικά έξοδα της κόρης μου στο εξωτερικό σε περίπτωση σπουδών της. Επειδή δεν κατέστη αναγκαία η χρήση του λογαριασμού αυτού, κλείστηκε οριστικά στις 24-01-1996.
Ζητώ την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας από τις εν λόγω ιστοσελίδες και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου».

Από ......  iefimerida

Ποιός είναι ο προκλητικός Γιώργος Μέργος που ζητάει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός ενώ η κόρη του μαζεύει θέσεις στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Υπό επιτήρηση έχει τεθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος ο οποίος προκάλεσε σάλο με τη δήλωσή του ότι ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός και έθεσε δημοσίως θέμα νέας μείωσής του.
Στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση προκάλεσε νευρικό κλονισμό αλλά και αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό. Με εντολή Πρωθυπουργού τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Εργασίας κινήθηκαν άμεσα για να εκτονώσουν το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε με αυτές τις δηλώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράστηκε η άποψη στο πρωθυπουργικό γραφείο να απομακρυνθεί άμεσα ο κ. Μέργος αλλά εκτιμήθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα έδειχνε πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο Γιάννης Στουρνάρας κινήθηκε πυροσβεστικά λέγοντας ότι «δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού» ενώ και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «άδειασε» τον κ. Μέργο λέγοντας ότι «ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας είναι ήδη χαμηλός και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».
Ο Γιώργος Μέργος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004-2007 επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη.
Το 2004 είχε κεντρικό ρόλο στο «φούσκωμα» του ελλείμματος που οδήγησε τη χώρα στην τριετή επιτήρηση. Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρείτο άνθρωπος ειδικών αποστολών και το 2007 τον επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, μετά τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιώργος Μέργος είχε δεχθεί εσωκομματικά πυρά για την ασυνήθιστη διαδρομή της κόρης του στα νομικά τμήματα δημοσίων οργανισμών. Η Βαρβάρα Μέργου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μεταπήδησε από την κεντρική Λαχαναγορά στον ΟΛΠ και από εκεί διεκδίκησε νέα πρόσληψη στην προνομιούχο θέση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του «γαλάζιου» προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε καλέσει τη Βαρβάρα Μέργου σε απολογία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.


Από ......  iefimerida

Φιάσκο με τη διαθεσιμότητα, φέρνει απολύσεις στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

- Ελάχιστοι υπάλληλοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα, με αποφάσεις δικαστηρίων επέστρεψαν στις δουλειές τους
- Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου
- Η αποτυχία του μέτρου θα φέρει απευθείας απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου

Από φιάσκο σε φιάσκο πάει η υπόθεση μείωσης των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο. Από την εφεδρεία περάσαμε στη διαθεσιμότητα αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα.

Ουσιαστικά από τους 2.000 υπαλλήλους του δημοσίου που βγήκαν σε εφεδρεία οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει κανονικά στις εργασίες του καθώς δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από του 500 εργαζόμενους στους Δήμους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι περισσότεροι, οι 300 για την ακρίβεια, έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους μετά από προσωρινές διαταγές των αρμόδιων δικαστηρίων, είτε με ασφαλιστικά μέτρα

Υπηρετούν κανονικά και δεν αμείβονται με το 75% του μισθού τους. Από τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν μετακινηθεί σε νέα θέση και έτσι έρχεται όλο και πιο κοντά η στιγμή που και αυτό το μέτρο θα περάσει στην ιστορία.

Με την τρόικα όμως να πιέζει φαίνεται ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο μέτρο... κοροϊδίας των δανειστών που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν απολύσεις.

Όσο από την ελληνική πλευρά τίθενται στόχοι που δεν πιάνονται (αποχώρηση μέσω διαθεσιμότητας 25.000 υπαλλήλων) τόσο η τρόικα θα πιέζει για απολύσεις.

Με βάση το γεγονός ότι η χώρα έχει υπογράψει στο μνημόνιο ότι στο τέλος του χρόνου θα υπηρετούν 25.000 λιγότεροι υπάλληλοι πέραν όσων βγαίνουν σε σύνταξη όλα δείχνουν ότι η επιλογή δεν θα είναι άλλη από την απόλυση υπαλλήλων.

Από .....  newsit

Μέργος-Βρούτσης για κατώτατο μισθό

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com