Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο ομογενής τηλεοπτικός παραγωγός Δημήτρης Καστανάς από το Ρεγγίνι Φθιώτιδας.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σε ηλικία 70 ετών πέθανε χθες το βράδυ, από ανακοπή καρδιάς, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και δημοσιογράφος της Ομογένειας, Δημήτρης Καστανάς.
Ο αποθανών, μετά από 16 χρόνια, υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο του Μανχάταν, ενώ για αρκετό καιρό ταλαιπωρήθηκε με προβλήματα υγείας.

Τον περασμένο Αύγουστο, είχε πουλήσει το Εθνικό Ελληνικό Κανάλι Αμερικής (NGTV), το οποίο διεύθυνε για 37 χρόνια.


Το πρώτο του ξεκίνημα στην τηλεόραση έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 1975, όταν σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό εγκαινίασε εβδομαδιαία ελληνική εκπομπή, ανοίγοντας καινούριους ορίζοντες για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Κάθε Κυριακή, από το κανάλι 47 της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης και από κανάλια συνολικά 14 πολιτειών, προβαλλόταν, αρχικά ένα ωριαίο και στη συνέχεια δίωρο πρόγραμμα, γεμάτο Ελλάδα.

Το 1987, προχώρησε σ' ένα ακόμη σημαντικό βήμα, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη μεγάλη καλωδιακή εταιρία "Time Warner". Το NGTV, έγινε ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός σταθμός σ' όλο τον κόσμο. Την ίδια περίοδο, εξέδωσε το δίγλωσσο περιοδικό ποικίλης ύλης "ΕΣΕΙΣ", που κυκλοφόρησε ανελλιπώς για 23 χρόνια.


Με την ευκαιρία την ανάδειξής του από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης σε τελετάρχη της παρέλασης του Ελληνισμού στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν το 2011, ο Δημήτρης Καστανάς μίλησε τότε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δική του οδύσσεια στην Αμερική.

«Στην αρχή, δεν είχα την πολυτέλεια να έχω συνεργάτες για όλους τους κλάδους. Επομένως, έκανα το σκηνοθέτη, τον παραγωγό και τον παρουσιαστή. Ήταν πολύ κουραστικό, αλλά απέκτησα μια μοναδική εμπειρία, που με βοήθησε στη μετέπειτα προσπάθειά μου, όταν δημιούργησα το δικό μου τηλεοπτικό σταθμό. Το 1987, έκανα το μεγάλο άλμα, λειτουργώντας τηλεοπτικό σταθμό. Ήμουν ο πρώτος, εκτός των συνόρων της Ελλάδας, που αποπειράθηκα να λειτουργήσω ελληνική τηλεόραση επί 24ωρου βάσεως. Επιπλέον, η προσπάθεια γινόταν στην Αμερική, όπου το τηλεοπτικό κοινό γνώριζε από τηλεόραση και θα μπορούσε να κάνει συγκρίσεις με τα προγράμματα στα αμερικανικά κανάλια. Και μην ξεχνάτε, επίσης, ότι, τότε, στην Ελλάδα υπήρχε μόνο η κρατική ΕΡΤ, κανένας άλλος σταθμός», επισήμανε χαρακτηριστικά ο "Μister Greek TV" των ΗΠΑ, όπως έχουν αποκαλέσει το Δημήτρη Καστανά.


Μιλώντας για το NGTV και τις προσπάθειές του να κρατηθεί στη ζωή, ο ομογενής παραγωγός ανέφερε ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, όχι μόνο η ίδρυση και η λειτουργία ενός ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η διατήρησή του, συνεχίζοντας ν' αποτελεί το μοναδικό ελληνόφωνο, 24ωρο τηλεοπτικό σταθμό, εκτός των ελληνικών συνόρων. Επίσης, το NGTV έκανε αγώνες για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού. Διοργάνωσε πολλούς τηλεμαραθώνιους για εθνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς και ήταν πάντα κοντά στα προβλήματα και τους ανθρώπους της Ομογένειας».


Ο Δημήτρης Καστανάς  γεννήθηκε το  1942  στο  Ρεγγίνι  Φθιώτιδος   σε  δύσκολους καιρούς. Πατέρας  του  ήτανε  ο  γιατρός  Γιώργος  Καστανάς   που  ήτανε  και  Πρόεδρος  του  χωριού  και  Μητέρα  του  η  Δασκάλα  Ματώ.  Έχασε  τον  πατέρα  του  σε   μικρή  ηλικία  τον  οποίο  σκότωσαν οι  αντάρτες  στις  28  Φεβρουαρίου 1943.
Γεννημένος στο χωριό  Ρεγγίνι   της Φθιώτιδας, ο Δημήτρης Καστανάς επέλεξε, στην ηλικία των 25 ετών, το δρόμο της ξενιτιάς, έχοντας σπουδάσει νομικά, ενώ εργαζόταν στην Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα. Ήταν Φεβρουάριος του 1968. «Είχα όνειρα πολλά ως νέος άνθρωπος. Η Ελλάδα, όμως, ειδικά τότε, δεν πρόσφερε ευκαιρίες», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας: «Στην Αμερική, λίγο-πολύ, πέρασα από διάφορα στάδια, όπως εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Στη Νέα Υόρκη έκανα διάφορες δουλειές, τον πρώτο καιρό, από εργάτης σε βενζινάδικο μέχρι υπάλληλος σε ανθοπωλείο. Είμαι περήφανος γι αυτό το κομμάτι της ζωής μου, γιατί ήταν για μένα ένα ολόκληρο πανεπιστήμιο».


Στη συνέχεια, μέσα σε μια εξαετία, με σκληρή εργασία, όπως επισήμανε, κατάφερε να αποκτήσει μερικά εστιατόρια. Από μικρός, όμως, είχε πάθος με τη δημοσιογραφία, την πολιτική και το θέατρο. Όταν, λοιπόν, "στάθηκε στα πόδια του" οικονομικά και κατάφερε να έχει κάποια χρήματα, σκέφτηκε ότι μέσω της τηλεόρασης θα μπορούσε, κατά κάποιο τρόπο, να ασχοληθεί και με τις τρεις του αγάπες, όπως είπε.

Ήταν δύσκολος ο αγώνας για να μπορέσει από τη μια να μεταφέρει την Ελλάδα στα σπίτια των χιλιάδων ομογενών και από την άλλη το τηλεοπτικό πρόγραμμα να είναι σοβαρό και ενδιαφέρον, ώστε να κερδίσει τους Ελληνοαμερικανούς τηλεθεατές. «Αυτό το κοινό, λοιπόν, το κέρδισα, προσπαθώντας παράλληλα να μην μεταφέρω την εικόνα της "ψωροκώσταινας", αλλά την εικόνα μιας Ελλάδας, που μας έκανε όλους περήφανους με την ιστορία και τον πολιτισμό της», είχε δηλώσει ο κ. Καστανάς.


Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με τη Νομική Παπαμιχαήλ-Καστανά, είχε δυο παιδιά τη Ματίνα και τον Γιώργο και μια εγγονή τη Μαρία.

Μεγάλη... επιτυχία της κυβέρνησης: Έπνιξαν την Ελλάδα στην αιθαλομίχλη για 36.000.000 ευρώ!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες από το μέτρο εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες εφαρμογής του...
Δεν επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες για αύξηση των δημοσίων εσόδων τα στοιχεία από τους δύο πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, απέχουν πάρα πολύ από τον ετήσιο στόχο που ήταν 1 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το υπουργείο Οικονομικών το τελευταίο δίμηνο του έτους έχει βάλει στα ταμεία του αυξημένα έσοδα, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011, κατά 36 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά είχε απώλειες 60 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης.
Τα στοιχεία θέτουν υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα του στόχου για αύξηση των δημοσίων εσόδων που καλείται να εκπληρώσει το μέτρο της εξίσωσης των ΕΦΚ στους δύο τύπους πετρελαίου (κίνησης και θέρμανσης), ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία της αγοράς για τη ζήτηση καυσίμων, δείχνουν ότι αναποτελεσματικός παραμένει και ο στόχος της πάταξης του λαθρεμπορίου.
Από .... epikaira

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με συγχωνεύσεις κλινικών και απαξίωση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας & πρόνοιας
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αρνητικές εξελίξεις και στον τομέα της υγείας-πρόνοιας, με ελλείψεις σε προσωπικό, αναλώσιμα, κλίνες και κλινικές, τόσο στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά ,που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο
κάτω από το πλαίσιο των προσχεδιασμένων καταργήσεων-συγχωνεύσεων κλινικών, νοσοκομειακών κρεβατιών, μειώσεις και μετακινήσεις ανά την περιφέρεια ιατρών νοσηλευτικού κ διοικητικού προσωπικού με άμεσα αρνητικά αποτελέσματα για την ζωή και την υγεία των πολιτών αλλά και των ίδιων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων .
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η απόλυτη εκτέλεση και εφαρμογή του καταστρεπτικού συμφώνου- μνημονίου “αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης” της χώρας , όπως εφαρμόζεται εδώ και τρία πλέον χρόνια από τις κυβερνήσεις-μαριονέτες.
Αναδεικνύεται η πλήρης αδυναμία και αναποτελεσματικότητα των σχεδίων αναδιάρθρωσης και πολιτικών εξυγίανσης και βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας από το μνημόνιο με τους όρους και τις απαιτήσεις-προδιαγραφές που οι ‘’ελληνικές ‘’ κυβερνήσεις μέχρι τώρα δεχτήκανε και υπογράψανε να εφαρμόσουν πιστά .
Για μια ακόμη φορά στο προτεινόμενο ‘δήθεν’ μοντέλο βιωσιμότητας και ανάπτυξης της οικονομίας μας , ΔΕΝ ήτανε η εξασφάλιση-διατήρηση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας ,της ισότητας στην προσβασιμότητα σε αυτές τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα , ο εξορθολογισμός των δαπανών υγείας , ο σχεδιασμός βιώσιμης αγοράς φαρμάκου και διάθεσης του, η προαγωγή και αναβάθμιση της αγωγής υγείας , εμπλουτισμό των δομών πρωτοβάθμιας υγείας , και φυσικά η διατήρηση και η βιώσιμη αναδιοργάνωση των δομών αλληλεγγύης –πρόνοιας .

ΔΕΝ εξασφαλίζεται το δικαίωμα των πολιτών-φορολογουμένων για δωρεάν παροχή των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και της αποτελεσματικής προσβασιμότητας σε αυτές , όχι γιατί δεν υπάρχουν τα μέσα, οι πόροι και οι δυνατότητες, αλλά γιατί οι δεσμεύσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων επιθυμούν την πλήρη διάλυση και το ξεπούλημα των δομών υγείας ,οδηγούμενοι σε πολίτες-φορολογούμενους 2 ταχυτήτων , αυτοί που τα έσοδα τους θα επιτρέπουν την πρόσβαση και λήψη των καλύτερα δυνατών παροχών υπηρεσιών υγείας στην αγορά και σε αυτούς που τα έσοδά τους θα επιτρέπουν ΜΟΝΟ και αποκλειστικά την πρόσβαση και λήψη των δομών του απαξιωμένου νέου ΕΣΥ .
Παράλληλα η ψαλίδα διαφοροποίησης των πολιτών σε σχέση με την προσβασιμότητά τους στις υπηρεσίες υγείας αμβλύνεται ακόμη περισσότερο αφού βιώνουμε όλοι το σάρωμα των μισθών και εισοδημάτων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των ταμείων ασφάλισης και των καλύψεων αυτών στην υγεία, και την δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την αύξηση της εμπορευματοποίησης του τομέα της υγείας .
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για το καυτό θέμα των εξελίξεων στην υγεία που μας αφορά όλους , καλούμε τους πολίτες της Λάρισας και τις επαρχίας του νομού μας , συλλογικούς φορείς και όλες τις κοινωνικές ομάδες την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 11.30 π.μ, στην μεγάλη προ-συγκέντρωση στην πλατεία Λαού δίπλα από το Ωδείο, και με την πορεία μας να συστρατευθουμε με άλλους κοινωνικούς και επιστημονικούς συλλόγους για την μεγάλη συγκέντρωση –διαμαρτυρία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας .
Δημήτριος Π. Μπουρντένας
Συντονιστής Υγείας & Επιστημονικών Συλλόγων/Φορέων

Από ...... exomatiakaivlepo

Παν.Στασινός για ΕΛΚΕ,ελαιοτριβεία και δημαιρεσίες (βίντεο)

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας,Παναγιώτης Στασινός,σε συνέντευξη στον κανάλι Ένα TV.


Συζητήθηκαν τα θέματα:
-Η περιβαλλοντική ρύπανση του εργοστασίου της ΕΛΚΕ στην Δαμάστα Λαμίας
-Η πρόταση για σύσταση Εταιρείας Διαχείρισης των Αποβλήτων των Ελαιοτριβείων
-Η αποτίμηση του έργου της Επιτροπής Ποιότητας του Δήμου Λαμιέων εν όψη και της ανάληψης των καθηκόντων των νέων μελών
-Η σημερινή λειτουργία και το μέλλον του Δήμου μέσα στην οικονομική κρίση


Παπούλιας: Να φύγουν οι τεμπέληδες από το Δημόσιο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στο Δημόσιο. Ο Πρόεδρος Παπούλιας, συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει και πρέπει να τελειώσει».

Ο Α. Μανιτάκης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα οργανογράμματα του υπουργείου του, καθώς και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως είναι σήμερα και πώς μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

 Πρόκειται, όπως είπε, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους. «Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει», ανέφερε ο Α. Μανιτάκης και προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».

 Τέλος, επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Από ......  aftodioikisi

Στριμωγμένη η κυβέρνηση από βία και τρομοκρατία

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Το κύμα βίας με το οποίο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η κυβέρνηση έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό για την αναβίωση της τρομοκρατίας, αφού τα συνεχή χτυπήματα των τελευταίων ημερών -ειδικά η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ- έχουν προκαλέσει αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου. και ήταν και ένα από τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, αφού υπάρχει έντονος προβληματισμός και φόβοι -από την ΕΛ.ΑΣ- για ένα νέο πιο εντυπωσιακό χτύπημα.
Η επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τα γκαζάκια κατά δημοσιογράφων,οι επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων και στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, έδειξαν μία αδυναμία στην αντιμετώπιση των συνεχών κρουσμάτων βίας, ενώ το ξαφνικό σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων προκάλεσε τριγμούς και έντονες αντιδράσεις.
Όλο αυτό το κλίμα βίας οδήγησαν χθες στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να χαράξουν συγκεκριμένη γραμμή αντιμετώπισης τη έξαρσης των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και του κύματος βίας.
Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε πως το βασικό θέμα είναι η αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα βίας, κάθε μορφής βίας. Η τρομοκρατική βία είναι η πρώτη αλλά και η ρατσιστική είναι σημαντική. Πρόσθεσε μάλιστα πως «πέρα από την απόλυτη ταύτιση των τριών κυβερνητικών εταίρων, απευθύνουμε, για το θέμα αυτό, πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».
Και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όμως Φώτης Κουβέλης τόνισε πως πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που θέλουν να υπονομεύουν την ομαλότητα και επιτίθενται στην κοινωνία
Στο κενό οι έρευνα για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν και ξαναεξετάζουν όλα τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες μετά το χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, αφού έως τώρα δεν έχουν τίποτα στα χέρια τους και οι φόβοι για ένα πιο εντυπωσιακό και σκληρό χτύπημα αυξάνονται.
Τα όπλα των δραστών «δεν μίλησαν», αφού δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάποιο χτύπημα και πλέον οι άνδρες του Εγκληματολογικού «χτενίζουν» τόσο την περιοχή για ένα δείγμα DNA, το οποίο θα οδηγήσει στην ταυτότητα των ενόπλων. Εξετάζεται βέβαια και το ενδεχόμενο το ένα από τα όπλα να είναι και η σφραγίδα της οργάνωσης.
Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ κοιτάζουν, παρατηρούν και αναλύουν καρέ – καρέ τα βίντεο από τις συνολικά 150 κάμερες, οι οποίες έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τρομοκρατών από τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο, αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα και γάζωσαν το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ μέχρι τη στιγμή που εγκατέλειψαν και έκαψαν το όχημα σε γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου.
Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής είναι όλο το υλικό από κάμερες της Τροχαίας, κάμερες ασφαλείας σε τράπεζες και καταστήματα και οι ειδικοί στην ανάλυση των βίντεο προσπαθούν να εντοπίσουν και το παραμικρό στοιχείο από τα λίγα δευτερόλεπτα καταγραφής των τρομοκρατών.
Μάλιστα αυτό που αναζητούν οι αστυνομικοί είναι να εντοπίσουν ένα λάθος των δραστών κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, από το οποίο να άφησαν έστω και ένα μικρό δείγμα DNA. Εως τώρα πάντως οι έρευνες δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα και αυτό προκαλεί ανησυχία, αφού εκφράζονται φόβοι ότι οι αδίστακτοι τρομοκράτες θα πραγματοποιήσουν και νέο χτύπημα.
Ο ρόλος της γυναίκας στην τρομοκρατική οργάνωση
Η τελευταία πληροφορία για την ενεργή παρουσία μίας γυναίκας στην ένοπλη επίθεση των τρομοκρατών ανέτρεψε τα δεδομένα και πλέον στην ΕΛ.ΑΣ αναζητούν νέες μαρτυρίες προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για τις κινήσεις και το ρόλο της γυναίκας στην οργάνωση.
Υπενθυμίζεται πως μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι στη θέση του οδηγού του κλεμμένου ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες ήταν μία γυναίκα, η οποία περίμενε να «γαζώσουν» οι συνεργάτες της τα γραφεία της ΝΔ και αμέσως μετά το χτύπημα τους εξασφάλισε την άμεση και ασφαλή διαφυγή, μέχρι το σημείο που παρέδωσαν το όχημα στις φλόγες.
Ηδη πάντως από την αστυνομία εξετάζονται οι πιθανότητες η ταυτότητα της γυναίκας να είναι γνωστή. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι η Πόλα Ρούπα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ καταζητείται αφού έχει παραβιάσει τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισης της.
Μάλιστα από τις αρχές εκφράζεται και η άποψη πως η γυναίκα που βρέθηκε στο χτύπημα των γραφείων της ΝΔ δεν είναι απλώς εκτελεστικό όργανο, αλλά ενδεχομένως να βρίσκεται και ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.
Το περίστροφο είναι η σφραγίδα της οργάνωσης;
Αμέσως μετά το χτύπημα και μόλις εντοπίστηκαν οι κάλυκες και οι βολίδες που άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες, στάλθηκαν στο Εγκληματολογικό εργαστήριο, ωστόσο από την εξέταση τους προέκυψε πως και το καλάσνικοφ, αλλά και το περίστροφο ήταν «καθαρά». Ωστόσο στην ΕΛ.ΑΣ στάθηκαν στο ρόλο που μπορεί να έχει το περίστροφο και μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για το όπλο -σφραγίδα της οργάνωσης.
Οι ομοιότητες με χτυπήματα του παρελθόντος
Ηδη έχουν βγει από τα συρτάρια και τις αποθήκες όλα τα αρχεία με τα τρομοκρατικά χτυπήματα της τελευταίας δεκαετίας και οι αστυνομικοί τα κάνουν φύλλο και φτερό προκειμένου να βρουν ομοιότητες και στοιχεία που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις έρευνες. Μάλιστα μέχρι να «στείλουν» οι τρομοκράτες προκήρυξη στην ΕΛ.ΑΣ επανεξετάζουν όλα τα τελευταία χτυπήματα από επιθέσεις με γκαζάκια σε τράπεζες και ΑΤΜ, μέχρι αυτοκίνητα και σπίτια.
Όπως αναφέρει και tovima.gr οι εμπρηστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων, γραφείων κομμάτων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με εκείνες του φθινοπώρου του 2003, όταν ήταν σε εξέλιξη η δίκη της 17Ν.
Εκείνο το κύμα των επιθέσεων συνοδεύθηκε με τη δημιουργία μίας νέας ένοπλης ομάδας: του «Επαναστατικού Αγώνα», με αρχηγό τον καταζητούμενο Νίκου Μαζιώτη.
Τα γκαζάκια στο σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου και η ανάληψη ευθύνης
Τα μέτωπα πάντως που έχει ανοιχτά η ΕΛ.ΑΣ είναι πολλά, καθώς εκτός από το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ, καλείται να αντιμετωπίσει και το «ελαφρύ» αντάρτικο πόλης με επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών και δημοσιογράφων. Ηδη το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, με το οποίο οι συντάκτες αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου εξετάζεται από τις Αρχές.
«Αντικειμενικός μας στόχος (και αφού σπάσαμε την γυάλινη είσοδο της πολυκατοικίας) ήταν το γραφείο, το οποίο χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο Σίμος Κεδίκογλου και το οποίο βρίσκεται δεξιά, όπως μπαίνεις στην είσοδο στο ισόγειο του κτιρίου. Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε απ' το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα, η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους. Από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες του κειμένου τονίζοντας πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις καταλήψεις στη Βίλα Αμαλία και Βίλα Μαρία Κάλλας.
ΕΛ.ΑΣ – Αναρχικοί παίζουν τη γάτα με το ποντίκι στις καταλήψεις κτιρίων
Η νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο ξεκινήσει από τη στιγμή που το υπουργείο προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Βίλα Αμαλία από τους καταληψίες. Από τις 20 Δεκεμβρίου λοιπόν ξεκίνησε ένα παιχνίδι ανάμεσα στις πλευρές με εκκενώσεις και ανακαταλήψεις κτιρίων. Τα επεισόδια σε Βίλα Αμαλία, Βίλα Μαρία Κάλλας και το πιο πρόσφατο στην κατάληψη του κτιρίου στη Λέλα Καραγιάνη στην κατάληψη έχει ανεβάσει την ένταση στο κόκκινο. Χαρακτηριστικό είναι πως αμέσως μετά την αναχώρηση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ από το κτίριο και αφού είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση και η προσαγωγή των καταληψιών, το κτίριο ανακαταλήφθηκε.
Ωστόσο αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι τα απειλητικά μηνύματα που στέλνουν οι καταληψίες μέσω σκληρών προκηρύξεων και εκδηλώσεων. Στο ειδικό σάιτ που έχουν δημιουργήσει squathost.com/lelas_k/ οι καταληψίες υπερασπίζονται την δράση τους με πολύ σκληρούς όρους και προτάσσουν το τρίπτυχο της Αυτοοργάνωσης, της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης που συνεισέφερε και εξακολουθεί να συνεισφέρει αδιάλειπτα εδώ και 24 χρόνια σε ένα πλήθος από αντιεξουσιαστικούς κι αντικαπιταλιστικούς αγώνες.

Από ......  iefimerida

Ωρα κρίσης για 180.000 εκπαιδευτικούς - Ποιά είναι τα κριτήρια αξιολόγησης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Παιδείας θα μπουν 180.000 εκπαιδευτικοί, αφού η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα δώσει μέσα στις επόμενες μέρες το τελικό σχέδιο για διαβούλευση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης δασκάλων και εκπαιδευτικών.
Όπως αναφέρει το ένθετο Παιδεία της εφημερίδας Έθνος, το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, δομών εκπαίδευσης, βιβλίων και εκπαιδευτικών πρακτικών, ενώ ανάλογα με την «βαθμολογία» που θα λαμβάνει ο κάθε εκπαιδευτικός, θα προάγεται ή θα υποχρεώνεται να παρακολουθήσει σχετικά επιμορφωτικά προγράμματα.
Ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επισήμανε ότι η αξιολόγηση αυτή έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα και στοχεύει στη βελτίωση τυχόν ελλείψεων ορισμένων εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση.
Όσον αφορά την διαδικασία αξιολόγησης, κάθε εκπαιδευτικός θα έχει τον δικό του ατομικό φάκελο (portofolio) με τις δραστηριότητές του, ενώ η έκθεση αυτοαξιολόγησης και ο φάκελος του θα αποτελούν τα βασικά τεκμήρια που θα λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού από τον διευθυντή του σχολείου.
Οι «εξετάσεις» των εκπαιδευτικών θα αφορούν πέντε πεδία: το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τον σχεδιασμό, προγραμματισμό και προετοιμασία της διδασκαλίας, τη διεξαγωγή της διδασκαλία, την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια, τα τυπικά προσόντα και τη επαγγελματική του ανάπτυξη. Οι επιδόσεις τους θα παρουσιάζονται από μία περιγραφική κλίμακα (ελλιπώς, επαρκώς, πολύ καλά, εξαιρετικά), ωστόσο μόνο όσοι επιτύχουν το «πολύ καλά» ή το «εξαιρετικά» ως βαθμολογία θα προαχθούν.
Όσο για τους «μετεξεταστέους», θα πρέπει να παρακολουθήσουν ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα, ανάλογα των ελλείψεών τους. Η αρχική πρόταση αναφέρει τρεις τομείς: Τομέας Διαπροσωπικών Σχέσεων και Προσδοκιών όταν υπάρχει απουσία σχέσεων μεταξύ καθηγητή και μαθητών, τομέας παιδαγωγικού κλίματος σχολικής τάξης όταν το κλίμα μεταξύ καθηγητή και μαθητών είναι ουδέτερο εώς και ψυχρό ή τεταμένο και Τομέας οργάνωσης σχολικής τάξης όταν παρατηρείται παραμέληση της σχολικής τάξης και ελλιπής παιδαγωγική λειτουργικότητα.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κάθε ένα με δύο χρόνια από τον διευθυντή του σχολείου. Το Υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι η αξιολόγηση αυτή δεν θα έχει σε καμία περίπτωση χαρακτήρα τιμωρίας, ωστόσο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έμμεση χειραγώγηση τους και θα αποτελέσει το μέσο για την έξοδό τους από τις αίθουσες.

Από ..... iefimerida

Διώτης και κάλπη μετατρέπουν σε αρένα τη Βουλή! "Θα γίνει μάχη" προειδοποιεί η αντιπολίτευση

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Το έλα να δεις αναμένεται να γίνει αύριο στην Βουλή στην ψηφοφορία για την Προανακριτική, αφού το τοπίο παραμένει θολό για το πόσες κάλπες θα στηθούν, κάθε Συνταγματολόγος λέει την δική του άποψη και για το μόνο που είναι ξεκάθαρο το άρθρο 55, είναι ότι η ψηφοφορία πρέπει να είναι μυστική.

Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις και τις "αποκαλύψεις" Διώτη ελαφρά τη καρδία ότι τελικά πήρε στα χέρια του το στικάκι, έκανε αντίγραφο και κατέστρεψε το πρωτότυπο, πολλοί βουλευτές, ακόμα και της συγκυβέρνησης είναι στα κάγκελα.

Κάποιοι θεωρούν ότι παίζεται παιχνίδι στις πλάτες τους με κάποιους είτε να θολώνουν εσκεμμένα τα νερά, είτε να λένε την αλήθεια σε... δόσεις.

Γιατί, όπως λένε, δεν μπορεί να έπαθε ξαφνικά κρίση ειλικρίνειας ο κ. Διώτης και να θυμήθηκε χθες ότι πήρε στα χέρια του το usb stick το αντέγραψε και στην συνέχεια κατέστρεψε το πρωτότυπο!

Σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί το πόσες κάλπες τελικά θα στηθούν. Αυτό θα προκαλέσει και την αντιπαράθεση. Σήμερα υποτίθεται ότι θα αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Αν δεν γίνει αυτό, το θέμα θα τεθεί στην Ολομέλεια, δηλαδή και γι' αυτό θα αποφασίσουν οι βουλευτές.

Η ΔΗΜΑΡ "κατέβασε" πρόταση να στηθεί μια κάλπη με 4 ψηφοδέλτια, αλλά αυτό θεωρείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πραξικοπηματική κίνηση. Το λένε ευθέως. Είναι αιτία πολέμου.

Ήδη σήμερα με ανάρτηση στο twitter ο Πάνος Καμμένος προειδοποιεί: "Είναι απίστευτη η προσπάθεια Σαμαρά να προστατέψει απο την παραπομπή ΓΑΠ, Βενιζέλο, Παπαδήμο με παραβίαση του κανονισμού της Βουλής. ΜΑΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ"

Όπως λένε, οποιαδήποτε άλλη κίνηση εκτός από το να στηθούν 4 κάλπες (δηλαδή μια για κάθε κατηγορούμενο) θα είναι εκτός των ορίων. Άλλωστε, όπως θυμίζουν στο παρελθόν γινόταν ακριβώς αυτό.

Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν στην γωνία και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα μιλήσει στην Ολομέλεια. Και έχει να απαντήσει σε πολλά.

Ειδικά μετά το υπόμνημα Διώτη δεν θα πρέπει να απαντήσει μόνο για παράδειγμα, γιατί έχασε το CD, αλλά και γιατί δεν είπε όλη την αλήθεια στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ...

Στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, όπως κι αν αυτή γίνει, δικαίωμα ψήφουν ΔΕΝ εχουν οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.


Από ..... newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com