Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Το νερό, πόσιμο ή ιαματικό είναι κοινωνικό αγαθό και επιβάλλεται να είναι δημόσιο. Αυτή θα έπρεπε να είναι η θέση όλων σήμερα.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη
Τα τραγικά που συμβαίνουν στην χώρα μας, στην Ευρώπη, και τελικά και στην περιφέρειά μας, δηλ. η ένδεια του λαού, το φαινόμενο άνθρωποι να τρέφονται από τα σκουπίδια, είναι αποτέλεσμα της διάλυσης του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε. Είναι αναγκαία η αντίσταση του κόσμου για να περισώσουμε ότι μπορούμε από αυτό. 

Ενέργειες όμως, όπως του Δήμου Λαμίας με την ιδιωτικοποίηση καθαριότητας, εντάσσουν τους Δήμους σε μία άλλη λογική και καθιστούν τους δημότες πελάτες των ιδιωτών. Αυτό έχει ως συνέπεια να απαλλάσσεται το κεντρικό κράτος από την απόδοση πόρων στους Δήμους για την καθαριότητα (ΚΑΠ) και το σύνολο των εξόδων για την καθαριότητα να πληρώνεται από τους δημότες. Ακόμη, οδηγεί σε μείωση θέσεων εργασίας στην περιοχή μας. το παράδειγμα της μερικής ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο Δήμο Καμένων Βούρλων μας έδειξε ότι η καθαριότητα δεν ήταν ούτε καλύτερη ούτε φθηνότερη. 

Σε ότι αφορά το Δήμο μας, συμφωνώ με τους συμβούλους του Αγ. Κωνσταντίνου να μην αυξηθεί το τέλος ύδρευσης, όμως δεν υπήρχε εκ μέρους τους εισήγηση να μειωθούν τα τέλη σε Καμένα Βούρλα και Μώλο. Από την άλλη, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν την αύξηση στον Αγ. Κωνσταντίνο, χωρίς να προτείνουν μείωση στον υπόλοιπο δήμο. Με τέτοιους συμβούλους αλήθεια, τι το θέλουμε το ΔΝΤ;

Όσον αφορά το θέμα των ιαματικών πηγών, δεν ακούστηκε κανείς σύμβουλος να θέλει να ενημερωθεί για την παρούσα ενοικίαση και για τα δικαιώματα που απορρέουν από την υπάρχουσα σύμβαση για το Δήμο μας. Μόνο κάποιοι προσπαθούν να είναι παρόντες στη διαπραγμάτευση που θα γίνει για την παραχώρηση σε ιδιώτη των πηγών, του κάμπινγκ και όλου του δημόσιου πλούτου της περιοχής μας.


   Ακόμη, μας παραμυθιάζουν για έργα από το ΕΣΠΑ, όταν γνωρίζουν ότι από την 1-4-2014, στην Περιφέρεια αλλάζει η  προτεραιότητα των έργων, ώστε να επιδοτούνται ιδιώτες επενδυτές, ενώ δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση για τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί.
Το νερό, πόσιμο ή ιαματικό είναι κοινωνικό αγαθό και επιβάλλεται να είναι δημόσιο. 
Αυτή θα έπρεπε να είναι η θέση όλων σήμερα. 

Αλλά, τι περιμένεις κανείς από αυτό το δημοτικό συμβούλιο που έδωσε άδεια καταστήματος σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας; 
Είναι ίδιας κοπής με όλους τους προηγούμενους που έφτιαξαν το οικοδομικό έκτρωμα των Καμένων Βούρλων.


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΝΤΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Γ. Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα