Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το βροντερό όχι του Αρείου Πάγου για το χαράτσι δημιουργεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα για τον Στουρνάρα - Η ΔΕΗ θα δέχεται την πληρωμή του τέλους

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Η ΔΕΗ έχει ήδη εκδώσει 3 εκατομμύρια λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το χαράτσι
- Τις επόμενες περίπου 10 ημέρες θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για τον τρόπο πληρωμής του τέλους ακινήτων
- Ήδη η Ένωση Εισαγγελέων προειδοποιεί τη ΔΕΗ με ποινικές ευθύνες εάν δεχθεί τις πληρωμές
- ΓΓ υπουργείου Οικονομικών στο ΣΚΑΙ: "Εάν δεν πληρωθεί το χαράτσι θα πρέπει να βρούμε νέα μέτρα"

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί για τους πολίτες για το εάν θα πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων στη ΔΕΗ ή πού τελικά θα το πληρώσουν, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα "παγώνει" την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ωστόσο, η ΔΕΗ ως κρατική εταιρεία εάν αύριο ένας πολίτης επισκεφτεί τα ταμεία της να πληρώσει το χαράτσι, θα δεχθεί την πληρωμή και περιμένει την εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να να γνωρίζουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.

Αυτό που προκύπτει πάντως, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Οικονομικών, είναι εντελώς έκθετος, καθώς δεν σεβάστηκε μια δικαστική απόφαση, ενώ το χειρότερο ακόμα είναι πως προέτρεψε μία δημόσια επιχείρηση να προχωρήσει σε απείθεια των δικαστικών αποφάσεων. Αυτό δημιουργεί στην κυβέρνηση ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα τόσο για τον κ. Στουρνάρα όσο και για το πώς τελικά θα εισπραχθεί το χαράτσι.

Το πλέον σίγουρο είναι πως το χαράτσι θα πληρωθεί και ουδείς πρόκειται να το γλιτώσει, αλλά οι πολίτες είναι στα κάγκελα για τον τρόπο πληρωμής.

Στην ουσία η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει χρόνο μέχρι τον Μάιο, όπου τότε καταργείται το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα ενσωματωθεί σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων. Όπως δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ στις 20:00, εάν δεν πληρωθεί το χαράτσι τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει νέα μέτρα, ενώ όπως έγινε σαφές η κυβέρνηση προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει plan B για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ





Η εντολή αυτή του Στουρνάρα για το τί μέλλει γενέσθαι, όπως όλα δείχνουν θα φτάσει την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, ενώ ήδη τα προβλήματα είναι τεράστια, καθώς όπως επισημαίνεται από τη δημόσια επιχείρηση έχουν ήδη τυπωθεί τρία εκατομμύρια λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων.

Ήδη η Ένωση Εισαγγελέων έχουν προειδοποιήσει τη ΔΕΗ πως εάν δέχεται την πληρωμή του τέλους, θα έχει ποινικές ευθύνες, ενώ έχουν καταφερθεί εναντίον του κ. Στουρνάρα, λέγοντας πως είναι "απαράδεκτο το γεγονός μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Τέλος, η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Από ........  newsit

Ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων στα payroll του Λαυρεντιάδη

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οδηγήθηκε, σήμερα, μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα και αφού εξήντλησε μεγάλο μέρος των νομικών μέσων που έχουν οι κατηγορούμενοι στο δικαιικό μας σύστημα,στις φυλακές του Κορυδαλλού, στην αποκαλούμενη VIP πτέρυγα όπου κρατούνται υπόδικοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι... διάσημοι προφυλακισμένοι.
Οι κατηγορίες οι οποίες του καταλογίζονται -για τα δάνεια μαϊμού της Proton Bank, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ- είναι βαρύτατες καθώς είναι όλες σε βαθμό κακουργήματος και μία ενδεχόμενη καταδίκη του επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Κι όμως, δεν τελειώνει εδώ το σίριαλ Λαυρεντιάδη σε σχέση με τη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμη παράμετροι που θα διατηρήσουν -επί μακρόν- αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πρόσωπο του άλλοτε πανίσχυρου επιχειρηματία.
Οι προσπάθειες που θα καταβάλλει επικαλούμενος κυρίως προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.
Η έρευνα για την υπόθεση της Νεοχημικής όπου και γι' αυτήν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται να του απαγγελθούν και νέες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μετά και τις μηνυτήριες αναφορές 7 τραπεζών.
Οι λίστες με ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων που, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, βρέθηκαν ανάμεσα στα δεκάδες έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν στο σπίτι του στα σύνορα Βάρης – Βουλιαγμένης.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από την πρώτη στιγμή που η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Ζερβάκη διέταξε τη σύλληψή του, πριν καν απολογηθεί, με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό όπου ακόμη σε διάφορους λογαριασμούς ανά τον κόσμο διατηρεί καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, άρχισε να επικαλείται προβλήματα υγείας. Αρχικά, το γνωστό χρόνιο πρόβλημα της νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Στη συνέχεια προβλήματα καρδιαγγειακά και ψυχολογικά.
Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι μόνον μέσα από την συνεχή επίκληση τέτοιων ισχυρισμών θα μπορούσε τελικά να έχει μια μικρή ελπίδα ο κ. Λαυρεντιάδης να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους που στην περίπτωσή του φυσικά θα είναι εξαιρετικά αυστηροί.
Η αρχική πώληση της οικογενειακής επιχείρησης Νεοχημική στο πανίσχυρο πολυεθνικό Carlyle Group έναντι του μυθώδους ποσού των 700 εκατομμυρίων ευρώ και η σχεδόν υποχρεωτική επαναγορά της επιχείρησης από τον ίδιο, έχει δημιουργήσει ένα μπλεγμένο κουβάρι που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.
Αρχικά, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι το iefimerida.gr, είχε κατατεθεί κοινή μηνυτήρια αναφορά από 7 τραπεζικούς ομίλους τόσο κατά του κ. Λαυρεντιάδη και πέντε ακόμη στελεχών της Νεοχημικής. Τους κατηγορούν για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, χειραγώγηση των μετοχών της Νεοχημικής που από τα 4 ευρώ έφτασαν στα 19 ευρώ, εσωτερική πληροφόρηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Οπως είναι γνωστό οι τράπεζες αυτές είχαν δώσει δάνειο 500 εκατομμυρίων ευρώ στο Carlyle Group, χρηματοδοτώντας την εξαγορά της Νεοχημικής. Μετά την υποχρεωτική επαναγορά της από τον όμιλο Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας ανέλαβε και τη εξόφληση του δανείου η οποία όμως ουδέποτε έγινε.
Οι δικαστικές αρχές ερευνώντας την υπόθεση καταλήγουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι και σε αυτή την περίπτωση δημιουργήθηκε ένα πλέγμα εταιρειών και συμφερόντων προκειμένου να χαθούν τα ίχνη της πραγματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν καταλήξει σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, από την Ελβετία και τη Μεγάλη Βρετανία έως τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ, μέσω off shore εταιρειών με έδρα τις Παρθένους Νήσους.
Ο κ. Λαυρεντιάδης ο οποίος προφανώς δεν περίμενε ότι θα συλληφθεί, τουλάχιστον έτσι διαβεβαιώνουν άτομα του στενού του περιβάλλοντος, είχε στο σπίτι του τα αποδεικτικά στοιχεία από καταθέσεις σε εκατοντάδες τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό -είτε σε έντυπη μορφή, είτε μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που επίσης κατασχέθηκαν. Αυτά προφανώς θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο καθώς αναμένεται να αποκαλύψουν που βρίσκονται πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ή έστω που κατέληξαν.
Παράλληλα όμως, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρονται τα ονόματα πολλών πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων στα οποία έχουν καταλήξει τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καμία εμφανή σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Λαυρεντιάδη.
Οπως επίσης αναφέρεται σε άλλο σημείο του σχετικού δημοσιεύματος: «Από το φρούριο της Βάρης εξακολουθούσαν να περνάνε μεγαλοσχήμονες, όπως πρώην υπουργοί και των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και της ευρύτερης αριστεράς, παράγοντες κομματικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεσαίοι εκδότες κ.λπ. Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν κάνουν επίσης λόγο για μακρύ κατάλογο pay roll, δήθεν αποκαλυπτικών και τιμητών σ τηλεοπτικά στούντιο και αλλού. Σε έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν έχουν αφεθεί «ίχνη» διαπλοκής λένε όσοι γνωρίζουν».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ........ iefimerida

Βόμβα Μανώλη στο parapolitika.gr: Οι αντιμνημονιακοί της Ν.Δ. είναι μαζί μας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



«Βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., αλλά και από όλους τους χώρους συζητούν μαζί μας για την ανασύσταση της αντιμνημονιακής κεντροδεξιάς» αποκάλυψε το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ
 


Η κρίση στην δεξιά πολυκατοικία φέρνει …έντονη κινητικότητα για την ανασύσταση της αντιμνημονιακής κεντροδεξιάς κάτι που επιβεβαιώνουν σήμερα με δηλώσεις τους τόσο ο κ. Μαρκόπουλος, όσο και ο Γιάννης Μανώλης.
Ο κ. Μανώλης προχωράει ένα βήμα παραπέρα και «βλέπει» διάσπαση και στο κόμμα της Ν.Δ. καθώς βουλευτές και στελέχη της, είναι ήδη σε επαφή με τους διαγραφέντες και αποχωρήσαντες των Ανεξάρτητων Ελλήνων…
Μιλώντας στο parapolitika.gr ο κ. Μανώλης αποκάλυψε πως στην προσπάθεια της ανασύστασης της κεντροδεξιάς με έντονο το αντιμνημονιακό στοιχείο, συμμετέχουν ήδη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στελέχη του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, τα οποία διαφωνούν με την τακτική του Μνημονίου.
«Όπως εξαπατηθήκαμε εμείς και προδοθήκαμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, έτσι υπάρχουν και στελέχη, αλλά και βουλευτές της Ν.Δ. που επιμένουν να μην συμφωνούν με την τακτική του Μνημονίου, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Στις επαφές και στις συζητήσεις μας για τη δημιουργία της αντιμνημονιακής κεντροδεξιάς, δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν. Τώρα εάν θα καταλήξουμε σε κόμμα, δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Σαφώς θα αναμένουμε εξελίξεις στην Κεντροδεξιά, γιατί είναι γεγονός ότι περνάει κρίση.
Εμείς άλλωστε δεν φύγαμε από ένα κόμμα για να πάμε στο σπίτι μας. Ούτε στη Ν.Δ. φυσικά θα πάμε γιατί παραμένουμε πιστοί στην αντιμνημονιακοί» υπογραμμίζει ο κ. Μανώλης.

Στέλλα Νοβάκη

Από .......  parapolitika

Στον Αρειο Πάγο η αίτηση του Δημοσίου κατά της δικαστικής απόφασης για το χαράτσι

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας καταγγέλλει τον Στουρνάρα...
 Στον Άρειο Πάγο συζητείται σήμερα το πρωί η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητά να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το χαράτσι της ΔΕΗ.

Το ελληνικό Δημόσιο επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος, για τους οποίους η ΔΕΗ θα πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών όριζε ότι η απόφασή του είναι άμεσα εκτελεστή, κάτι που επιχειρεί να ανατρέψει η κυβέρνηση με την προσφυγή στον Αρειο Πάγο.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για την εντολή που έδωσε στη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών, αντίθετα με ό,τι προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι μέλος της κυβέρνησης παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις και προειδοποιούν ότι «είναι αυτονόητη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων που ενδεχομένως το πράττουν».

Αναστάτωση στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου απέκλεισαν το πρωί της Δευτέρας πολίτες που αντιτίθενται στο χαράτσι μετά από τις πληροφορίες που είχαν ότι η εταιρεία θα προχωρούσε σε διακοπές ρεύματος σε λογαριασμούς, στους οποίους δεν έχει πληρωθεί η έκτακτη εισφορά.



Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή της ΔΕΗ από τον οποίο ζήτησαν να μην γίνει καμιά διακοπή ρεύματος στους πολίτες που έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους.
Ταυτόχρονα, ανέφεραν ότι καταθέτουν εξώδικο, «πληροφορώντας τους αρμόδιους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της Επιχείρησης».
Παράλληλα, μίλησαν για αντισυνταγματικότητα του μέτρου της είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μάλιστα υπό την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι «Πολίτες κατά του χρέους» ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Τρίτης και πάλι έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.

Μειώσεις 25% στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ- «Ταβάνι» τα 2.200 ευρώ μεικτά

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου όλοι οι υπάλληλοι....
Την πλήρη εξομοίωση από 1ης Ιανουαρίου των αποδοχών περίπου 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία εισάγεται και το νέο βαθμολόγιο στις ΔΕΚΟ.

Βάσει της εγκυκλίου, οι περικοπές των αμοιβών κυμαίνονται στο 25%, ενώ η οροφή βρίσκεται στα 2.200 ευρώ μεικτά για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35 χρόνια υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Έθνος, κατ' εφαρμογήν του ν. 4093/2012 η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατάταξη στο βαθμολόγιο, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει σε περικοπές των αποδοχών τους 25% κατά μέσον όρο, καθώς τα χρόνια προϋπηρεσίας καθορίζουν το ύψος του βασικού μισθού στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που ισχύει στο στενό δημόσιο τομέα.

Εκτός από τις μισθολογικές περικοπές, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καταργούνται όλες οι έκτακτες αποδοχές, τα ειδικά επιδόματα και τα μπόνους που λάμβαναν στελέχη και εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ.
Η εγκύκλιος έχει εφαρμογή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σε δημοτικές επιχειρήσεις, σε Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, στις Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου, καθώς και σε επιχειρήσεις που χορηγούνται τακτικά κατά 50% τουλάχιστον από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Από ......  epikaira

Οι ανώτατες στρατιωτικές σχολές εκτός Πανελληνίων Εξετάσεων;

Αναρτήθηκε  από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Την περίπτωση εξαίρεσης των ανώτατων στρατιωτικών σχολών από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις φαίνεται ότι προκρίνει το ΥΕΘΑ σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η σχετική συζήτηση είχε ξεκινήσει για τις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Αστυνομίας λόγω και των περικοπών που ζητά η τρόικα, αλλά φαίνεται ότι έχει προχωρήσεις και στις στρατιωτικές σχολές.. Αν τελικά αποφασισθεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, χωρίς όμως να μπορούμε να προβλέψουμε αν τα αποτελέσματα θα είναι θετικά ή αρνητικά για το αξιόμαχο του στρατεύματος στο μέλλον.


 Το δημοσίευμα του onalert αναφέρει:

"Αλλάζουν όλα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και πρώτα απ' όλα ο τρόπος εισαγωγής, ακόμη και με εξαίρεση των σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι αλλάζει ριζικά το καθεστώς διοίκησης των σχολών με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις “υπερεξουσίες” που τους εκχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η κυβέρνηση θα αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές με στόχο να εισάγονται σ΄ αυτές όσοι έχουν ως προτεραιότητα την στρατιωτική καριέρα και όχι όσοι επέλεγαν τις σχολές αυτές ως δεύτερες και τρίτες επιλογές σε περίπτωση αποτυχίας τους σε άλλους στόχους που είχαν θέσει.
 
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη σχετικό νομοσχέδιο για να δημιουργηθεί το νέο καθεστώς εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές και όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι εκτός Πανελληνίων εξετάσεων. Η πρόταση έχει γίνει κατά καιρούς από πολλούς στρατιωτικούς παράγοντες αλλά πάντα “σκόνταφτε” στο επιχείρημα της αδιάβλητου που παρέχουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις . Ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται ότι πιστεύει πως το σχέδιο που θα παρουσιάσει θα εξασφαλίζει την απόλυτη αξιοκρατία εισαγωγής στις σχολές. Επιπλέον θεωρεί σημαντικότερη την εισαγωγή νέων που επιθυμούν να γίνουν στρατιωτικοί.
 
Οι καθηγητές χάνουν τον έλεγχο
 
Αλλαγές και μάλιστα μεγάλες αναμένονται και στον τρόπο λειτουργίας των σχολών. Οι καθηγητές που σήμερα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ουσιαστικά στη διοίκηση των σχολών ,περνάνε σε δεύτερο πλάνο ,ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με την επιλογή του διδακτικού προσωπικού για το οποίο σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν παράπονα που έχουν κριθεί δικαιολογημένα και αιτιολογημένα.
 
Ο έλεγχος των σχολών θα περάσει και πάλι στους στρατιωτικούς, με τους καθηγητές να περιορίζονται σε συμβουλευτικό ρόλο.
 
Στόχος είναι η αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών,ο οποίος δεν επιτεύχθηκε με τα όσα έκανε ο Βενιζέλος ως ΥΕΘΑ. Το βασικό του λάθος ήταν ότι οι ρυθμίσεις που έκανε αντιμετώπιζαν τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές σαν ένα οποιοδήποτε ΑΕΙ.
 
Όλες οι αλλαγές θα δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να τεθούν σε ισχύ από την επόμενη σχολική χρονιά αν είναι δυνατόν."

Πηγή: Onalert.gr

Τι είπε ο Σαμαράς με τα μεγάλα αφεντικά των πολυεθνικών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Νότης Μηταράκης.
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται από όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Ξεκαθάρισε μάλιστα πως μετά από ένα εξάμηνο κυβερνητικού μαραθωνείου και με δεδομένο ότι το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει τελειώσει οριστικά και πως η κυβέρνηση τώρα θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, οι οποίες προχωρούν, πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς.
Επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας.
Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε «Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και θέσεις εργασίας». Πρόσθεσε πως στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα βελτιώνεται, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως τροχοπέδη για της επιχειρήσεις είναι κυρίως θέματα γραφειοκρατίας, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. «Στις αρχές του 2013, ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.
Οι δύο πλευρές πάντως αναμένεται να συναντηθούν ξανά σε ένα μήνα.
Ο Πρωθυπουργός είχε σχεδιάσει ένα γύρο συνομιλιών με όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Η αρχή έγινε σήμερα με συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις μεγαλύτερες σε όγκο και τζίρο πολυεθνικές εταιρείες.
Οι εταιρείες που έχουν κληθεί στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό είναι οι εξής:
Cosco
Πρόκειται για την κινεζικών συμφερόντων εταιρεία που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά με επιτυχία. Ο κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και αναμένεται να διεκδικήσει και την προβλήτα 1 του ΣΕΜΠΟ του λιμανιού, η οποία ανήκει στον ΟΛΠ. Η κινεζική εταιρεία θα εκπροσωπηθεί από τον Κάπταιν Κιού.
Nestle Ελλάς
Ο κολοσσός Nestle διαθέτει στην Ελλάδα 4 εργοστάσια, ένα εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα, δύο νερού στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και στη Δωδώνη Ιωαννίνων, ένα παγωτού στον Ταύρο Αττικής. Ο καφές Παπαγάλος και το νερό Κορπή που παράγει εξάγονται σε πολλές ξένες αγορές ενώ ο κολοσσός απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζομένους μόνιμο προσωπικό.
ΑΒ Βασιλόπουλος
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανήκει πλέον σε βελγικό όμιλο και απασχολεί πάνω από 24.000 άτομα προσωπικό.
Ελαϊς Unilever Hellas
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο προμηθευτή σούπερ μάρκετ και διαθέτει στην Ελλάδα 3 εργοστάσια ενώ απασχολεί πάνω από 770 εργαζομένους.
Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στην Ελλάδα και αποτελεί μέλος του ολλανδικού ομίλου Heineken. Εχει 4 εργοστάσια μπύρας και νερού Ιόλη.
Tasty Foods- Pepsico
Δραστηριοποιείται στον κλάδο των αναψυκτικών και απασχολεί πάνω από 600 εργαζομένους με δύο μονάδες παραγωγής.
Procter & Gamble Hellas
Θυγατρική της ομώνυμης αμερικανικής εταιρείας με καταναλωτικά προϊόντα και απασχολεί πάνω από 280 εργαζομένους.
Lafarge-AΓΕΤ Ηρακλής
Πρόκειται για έναν από τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς τσιμέντου στη χώρα μας και διαθέτει 3 εργοστάσια.
Παπαστράτος
Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 800 εργαζομένους και είναι θυγατρική της Philip Morris.
Νοvartis
Πρόκειται για θυγατρική της ομώνυμης γερμανικής εταιρείας που παράγει φάρμακα.
Specifar
Είναι εταιρεία παραγωγής χρωμάτων και εξελίχθηκε σε φαρμακοβιομηχανία γερμανικών συμφερόντων με 700 εργαζομένους.
Vodafone
Η γνωστή εταιρεία κινητής επικοινωνίας είναι μέλος του ομίλου Vodafone.
Bic Βιολέξ
Πρόκεται για την θυγατρική του γαλλικού ομίλου Bic. Παράγει τα γνωστά ξυριστικά με μεγάλο κύκλο εργασιών στα εργοστάσια που διαθέτει στην Ανοιξη Αττικής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από .......  iefimerida




















Ο Καβγάς Γεωργιάδη -Χαϊκάλη


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com





Tα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com