Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Πήρε» ΦΕΚ η διαθεσιμότητα [έγγραφο]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό Α 237 δημοσιεύτηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα, με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι διοικητικού κλάδου, ΔΕ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη νομοθετική πράξη, «η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο».

Επίσης, τονίζεται ότι «για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης».

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Από ......  iefimeriida

Ενας άλλος Τσίπρας: Τώρα θέλει μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικές επενδύσεις

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Εχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.
Για πρώτη φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω του τις απειλές που εκτόξευσε πρόσφατα εναντίον των ξένων επενδυτών («Αν έρθουν στην Ελλάδα θα χάσουν τα λεφτά τους» είχε πει) και τάχθηκε υπέρ των συμπράξεων μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών, ιδιωτικών και δημοσίων.
«Εμείς φέρνουμε την τεχνογνωσία της πλουραλιστικής οικονομίας όπου ο ιδιωτικός και ο κοινωνικός τομέας θα λειουργούν συμπληρωματικά» είπε χαρακτηριστικά, για πρώτη φορά, ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των επενδύσεων
Δίνοντας έμφαση στο θέμα των επενδύσεων και της Ανάπτυξης της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε ακόμη περισσότερο και επέρριψε την ευθύνη για την έλλειψη επενδυτών κυρίως στα καρτέλ και στη διαπλοκή:
«Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα αναλάβει το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό ρίσκο της παραγωγικής επένδυσης σε μια χώρα όπου την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν την εκτοπίζει το κράτος και η δημόσια παρέμβαση, αλλά το καρτέλ της διαπλοκής που νέμεται τα αναπτυξιακά κονδύλια και νοθεύει τους κανόνες της αγοράς» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας υπέρ μεταρρυθμίσεων
Για πρώτη φορά επίσης ο κ. Τσίπρας έκανε μακροσκελείς αναφορές στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ανάγκη «να γίνουν μεγάλες προοδευτικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν εκ βάθρων τη χώρα».
Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην πλήρη αναδιάρθρωση του κράτους, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη ενώ προκάλεσε αίσθηση δίνοντας, για πρώτη φορά, μεγάλο βάρος στο αναπτυξιακό κομμάτι και στο σχέδιο που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση.
«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους, προς νέα κοινωνικά και παραγωγικά πρότυπα» τόνισε με έμφαση.

Πέντε πυλώνες ανάπτυξης
Η αίσθηση που διαμορφώθηκε χθες σε όσους παρακολούθησαν την ομιλία του είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, μακριά από τις ακρότητες του παρελθόντος. Είναι ενδεικτικό ότι δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά σε καταγγελία του Μνημονίου αλλά παρουσίασε προσεκτικά τα βήματα για τον χειρισμό του Μνημονίου και την αναστολή πληρωμών έως ότου προκύψει Ανάπτυξη στη χώρα. Απευθυνόμενος μάλιστα πρους τους «κεντρώους» ψηφοφόρους θέλησε να τους καθησυχάσει για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας με έμφαση «εμείς εγγυόμαστε τη συντεταγμένη και ασφαλή έξοδο από την κρίση» αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν ασπάζεται πλέον απόψεις για ασύντακτη χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε και τους πέντε πυλώνες του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγή και Ανάπτυξη από τους οποίους θα προκύψει το «νέο παραγωγικό υπόδειγμα», όπως είπε.
Πρόκειται για το αγροτοδιατροφικό, τουριστικό, ενεργειακό, κατασκευαστικό και το σύμπλεγμα βιομηχανίας-περιβαλλοντικών τεχνολογιών και έρευνας.
Λιγότερη φορολογία
Αναφερόμενος στο υπό εκκόλαψη νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας έκανε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το σχέδιο νόμου είναι «παράλογο και προϊόν επιβολής της Τρόικα». Την κατηγόρησε ότι υπερφορολογεί τη μέση ελληνική οικογένεια και υποφορολογεί τα υψηλά εισοδήματα και το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο.
«Η υπερφορολόγηση είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τη φοροδιαφυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας επικροτεί και ο οικονομολόγος βουλευτής του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος με σημερινό του άρθρο στα Νέα περιγράφει ως εξής τις μεταρρυθμίσεις που οφείλει να κάνει η χώρα:
  • διεύρυνση φορολογικής βάσης για να πληρώσουν οι πλούσιοι
  • βιομηχανική πολιτική για να προωθηθεί η ανασυγκρότηση της οικονομίας
  • Δημιουργία δικτύων παραγωγικών μονάδων για να στηριχθεί η ποιότητα
  • δυναμικές πολιτικές στην αγορά εργασίας για την αναβάθμιση της κατάρτισης των εργαζομένων
  • Προώθηση ενός ιδιαίτερα προωθημένου εκπαιδευτικού συστήματος
  • Ενα παρεμβατικό κράτος αλλά και τη συμμετοχή της ίδιας της οικονομίας
«Η έξοδος από την κρίση θα έρθει με την ανάδειξη νέων κοινωνικών δυνάμεων, με νέες λύσεις και προπαντός με άλλο περιεχόμενο στην έννοια των μεταρρυθμίσεων» υπογραμμίζει ο βουλευτής.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Από .....  iefimerida

Και...ξαφνικά αλλαγή εκλογικού νόμου και στο βάθος πρόωρες εκλογές Και...ξαφνικά αλλαγή εκλογικού νόμου και στο βάθος πρόωρες εκλογές

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ζήτημα απλής αναλογικής έθεσε αιφνιδιαστικά χθες ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με το επιχείρημα ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής «αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή».
Ο κ. Κουβέλης αιτιολόγησε τον αιφνιδιασμό λέγοντας ότι η πρόταση αποτελεί προγραμματική δέσμευση της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε:
«Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή μας. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μια απαραίτητη και ώριμη επιλογή».
Μικρά κόμματα, πολιτικές συνεργασίες
Η Αγίου Κωνσταντίνου δείχνει έτσι διατεθειμένη να φέρει την απλή αναλογική όχι μόνο στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου αλλά και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Στο μικροσκόπιο της ΔΗΜΑΡ έχουν μπει οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικεί την πρώτη θέση. Αλλά και η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολιτικό φαινόμενο που απασχολεί τη ΔΗΜΑΡ ειδικά μετά την πρόσφατη διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου και τη δημιουργία της νέας πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ.
Στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι οι πολιτικές συνεργασίες έχουν καταστεί αναγκαίες στο σημερινό κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό και η επιλογή της απλής αναλογικής θα λειτουργήσει θετικά «για το σήμερα και το αύριο της χώρας» αλλά και για την «αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος». Το εκλογικό σύστημα, όπως είναι τώρα, δεν αποτυπώνει σωστά τη θέληση του λαού και ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, δεν εξυπηρετεί στο καλύτερο βαθμό τη λογική των συνεργασιών.
Και το ΠΑΣΟΚ θέλει αλλαγή εκλογικού νόμου
Ολα δείχνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης παρεμβαίνει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου επιδιώκοντας να μην εγκλωβιστεί η ΔΗΜΑΡ στις μυλόπετρες του νέου δικομματισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης πιθανόν φοβάται ότι οι ψηφοφόροι που απελευθερώνονται από το ΠΑΣΟΚ θα στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το υπάρχον εκλογικό σύστημα ενισχύει μόνο τα πρώτα κόμματα ενώ ο χώρος της Κεντροαριστεράς την οποία επιθυμεί να καταλάβει ο ίδιος θα λεηλατηθεί απο τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην ίδια γραμμή κινείται και το ΠΑΣΟΚ αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε προ ημερών πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η έναρξη συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Στο ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ότι το μόνους των 50 εδρών που ισχύει σήμερα για το πρώτο σε ψήφους κόμμα θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν να προσανατολίσει τους εναπομείναντες δικούς του ψηφοφόρους προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου έκανε πρόσφατα και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός μεικτού εκλογικού συστήματος, επί το αναλογικότερον, και με κατάργηση του σταυρού προτίμησης.
Και ο Σαμαράς ετοιμάζει κινήσεις
Σύμφωνα με την ανάλυση του Φώτη Κουβέλη, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνουν τον κόσμο να επιλέξει «στρατόπεδο» με επίκεντρο το «εκλογικό μπόνους» αφού το υπάρχον σύστημα του νέου δικομματισμού βολεύει και τους δύο.
«Η ΝΔ κάνει πως δεν βλέπει ότι είναι πιθανόν να έρθει δεύτερο κόμμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει κλέφτικα, επικαλείται την απλή αναλογική αλλά δεν την προτείνει...», σημειώνει στέλεχος της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, όπως αναφέρει το Βήμα.
Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του προετοιμάζει το έδαφος για μια «μεγάλη Κεντροδεξιά ευρωπαϊκού προσανατολισμού» η οποία θα συμπεριλαμβάνει στελέχη από όλους τους χώρους που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με σενάρια που έχουν δημοσιευθεί και δεν έχουν διαψευσθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι να ανασυγκροτήσει τον αστικό πόλο και να επαναθεμελιώσει τη Νέα Δημοκρατία σε νέα βάση με επίκεντρο τον ίδιο στον ρόλο του «εθνικού ηγέτη» που ξεπερνάει τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές.
ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ
Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθιέρωση απλής αναλογικής αλλά το ισχύον σύστημα που δίνει πριμ 50 έδρες δείχνει να τον εξυπηρετεί, τώρα που οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν πρώτο κόμμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε προ ημερών ότι αυτή την ώρα η αλλαγή εκλογικού συστήματος στοχεύει στο να ψαλιδίσει τη διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει τα μνημονιακά κόμματα. Ωστόσο, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο» πρόσθεσε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει την καθιέρωση της απλής, ανόθευτης, άδολης αναλογικής όπως έχουμε πει. Από την άλλη, διάφορες εκλογικές φόρμουλες και εκδοχές εκλογικού νόμου που απλά θα αποσκοπούν στο να μειώσουν το πρώτο κόμμα και να ενισχύσουν διάφορους συνδυασμούς που να οδηγήσουν σε μια νέα μνημονιακή εκδοχή, όχι βέβαια».
Ας σημειωθεί ότι πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η τρικομματική κυβέρνηση έχει όριο ζωής τον Φεβρουάριο του 2012 και ότι οι πρόωρες εκλογές είναι δεδομένες για την προσεχή Ανοιξη.

Από  .......   iefimerida

Οδηγούν την κοινωνία στα άκρα…

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η  συζήτηση, μέσω διαρροών, που διεξάγεται δημοσίως για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προκαλεί τις αντοχές της κοινωνίας, υποσκάπτει τις όποιες ελπίδες για σταθεροποίηση της χώρας, αποδυναμώνει την κυβέρνηση και τρέφει τα άκρα.
Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό. Αντιθέτως είναι βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό και απορώ πως οι …φωτεινοί εγκέφαλοι που εισηγούνται τα μέτρα δεν το βλέπουν.
Κατ’ αρχήν …επί της διαδικασίας, όπως λέγαμε στα αμφιθέατρα τα φοιτητικά μας χρόνια.
Αν έκαναν τις διαρροές για να μετρήσουν τις αντιδράσεις και να επαναφέρουν …ηπιότερα τα ίδια μέτρα (δηλαδή το 45% να το κάνουν 36% και τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά να τις αντικαταστήσουν με κάποια…επιδόματα), τότε δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κοινωνία χρειάζεται ένα φύσημα για ν’ ανάψει. Ας μη προκαλούν…..
Είναι δυνατόν, στο μέσον της χειρότερης  μεταπολεμικής κρίσης, κάποιοι να επιδίδονται σε ασκήσεις επικοινωνίας;
Αν πάλι αυτά τα οποία γράφτηκαν για το νέο φορολογικό απηχούν τις απόψεις κυβερνητικών στελεχών ή κάποιων καρεκλοκένταυρων, τότε…..έχουμε πρόβλημα! Οι άνθρωποι  απλώς είναι επικίνδυνοι γιατί η  αναλγησία τους δεν έχει όρια. Αδιαφορούν για τους ανθρώπους και αντιμετωπίζουν σύνθετα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα  ως υπάλληλοι λογιστικού γραφείου που βλέπουν μόνο αριθμούς.
Και δεν γίνεται κάθε φορά να παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός για να μαζέψει τα ….ασυμμάζευτα!

Πρώτον γιατί η ζημιά  γίνεται και μπορεί να μη ….μαζεύεται.

Δεύτερον  γιατί μ’ αυτόν τον  τρόπο αυτό φθείρεται η κυβέρνηση, μειώνεται η αξιοπιστία της  και εξαντλείται το πολιτικό της κεφάλαιο.

Τρίτον, γιατί προσφέρουν απλόχερα στην αντιπολίτευση, αλλά και στους άλλους κυβερνητικούς εταίρους ευκαιρίες για να ….φιλοτεχνούν το …φιλολαϊκό τους προφίλ.

Επί της ουσίας τώρα:
Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά αναμένεται να πλήξει βίαια, μειώνοντας δραματικά τα  εισοδήματά της, ελληνικής οικογένειας.  Με άλλα λόγια …τιμωρούνται τα  ζευγάρια που έχουν παιδιά και ….αποθαρρύνονται εκείνα που θέλουν να αποκτήσουν! Όπως γράψαμε και άλλες φορές με δεδομένα τα προβλήματα γήρανσης του πληθυσμού και υπογεννητικότητας, μια τέτοια πολιτική  υπονομεύει τη συνοχή του έθνους.
Μου λένε ότι θα δοθούν κάποια επιδόματα που θ’ …αντικαταστήσουν τις απώλειες από τις φοροαπαλλαγές. Καλά μας δουλεύουν; Αφού θα τα δώσουν ως …επίδομα, τότε γιατί καταργούν τις φοροαπαλλαγές; Εκτός και αν το κόστος των …επιδομάτων θα είναι μικρότερο εκείνου των …φοροαπαλλαγών! Επιπλέον επειδή τα επιδόματα είναι γενικώς στο στόχαστρο της τρόϊκας, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι, αν τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά στο μέτωπο των εσόδων, στην επόμενη έκθεση της τρόϊκας δεν θα ζητηθεί η …κατάργηση των επιδομάτων;  Ουδείς μπορεί να παράσχει τέτοια διαβεβαίωση, είναι η αλήθεια.
Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν, αλλά ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα πρέπει να επεκταθούν κιόλας. Γιατί τα εισοδήματα αυτά έχουν ήδη υποστεί πολλές και μεγάλες  απώλειες. Και πρέπει να παραμείνουν γιατί έχουν άμεση σχέση όχι μόνο με το παρόν, αλλά κυρίως με το μέλλον της χώρας μας. Ένα μέλλον με το οποίο ουδείς έχει το δικαίωμα να παίξει.
Ο συντελεστής του 45%, που μπορεί να γίνει….36% για τα εισοδήματα πάνω από 26 χιλιάδες ευρώ, ουσιαστικά οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη. Την εξαφανίζει. Και η μεσαία τάξη αποτελεί  τη ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας μας και την τελευταία τριετία έχει σηκώσει όλο το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και πάνω από 3 εκατομμύρια στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, έχουμε την πολυτέλεια να  συμπιέζουμε προς τα κάτω και άλλες κοινωνικές ομάδες; Η απάντηση είναι όχι!
Και κάτι ακόμα, ήσσονος σημασίας για τους σημερινούς καιρούς, αλλά η μεσαία τάξη αποτελεί και τον βασικό κορμό της κεντροδεξιάς. Οδηγώντας αυτούς τους ανθρώπους στην απόγνωση και την ανέχεια, είναι σαν να τους  εξωθείς στα άκρα. Ύστερα να μην απορούν για τις δημοσκοπήσεις. Στην πολιτική σχεδόν όλα τα πράγματα έχουν τις …αιτίες και τις εξηγήσεις τους.
Τελειώνοντας με μια ακόμα παρατήρηση: Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από το Πρωθυπουργό. Πόσο μάλλον, όταν έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία οι άλλοι εταίροι  έχουν και εσωκομματικά ζητήματα να φροντίσουν. Τέτοιοι χειρισμοί υπονομεύουν  την κυβερνητική συνοχή, συντηρούν την αβεβαιότητα και δημιουργούν μια αίσθηση απογοήτευσης στον κόσμο.
Να δουλεύουν περισσότερο και ας μιλούν λιγότερο….
Και οι ανεπαρκείς που προκαλούν την κοινωνία με τις …ιδέες τους να πάνε να …γράψουν ιστορία…

Κώστας Ροδινός

Από .......  antinews

Πίνακες με τα ποσά εφάπαξ που θα πάρουν 70.000 δικαιούχοι


Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η καταβολή του εφάπαξ. Η καταβολή του θα αρχίσει αμέσως μετά την καταβολή της δόσης στις 13 Δεκεμβρίου. Η οριστική απόφαση προβλέπει την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους.
Τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι

Για όσους αποχώρησαν από το Δημόσιο έως τις 31/12/2009 και δεν θα έχουν κάποια μείωση

Οι ΠΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 63.277,65 ευρώ
Οι ΤΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 60.584,36 ευρώ
Οι ΔΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 54.324,96 ευρώ
ΟΙ ΥΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 46.986,12 ευρώ
Οι ΠΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 39.897,24 ευρώ
Οι ΤΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 38.216,26 ευρώ
Οι ΔΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 34.284,24 ευρώ
Οι ΥΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 29.691,11 ευρώ

Για όσους αποχώρησαν από το Δημόσιο από 1/08/2010 έως 31/12/2010

Οι ΠΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 41.592,71 ευρώ
Οι ΤΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 39.822,41 ευρώ
Οι ΔΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 35.708,07 ευρώ
ΟΙ ΥΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 30.884,21 ευρώ
Οι ΠΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 26.224,68 ευρώ
Οι ΤΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 25.119,72 ευρώ
Οι ΔΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 22.535,20 ευρώ
Οι ΥΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 19.518,08 ευρώ

Για όσους αποχώρησαν από το Δημόσιο από 1/01/2011

Οι ΠΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 39.926,38 ευρώ
Οι ΤΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 38.214,00 ευρώ
Οι ΔΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 34.220,62 ευρώ
ΟΙ ΥΕ που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 29.603,42 ευρώ
Οι ΠΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 25.184,73 ευρώ
Οι ΤΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 24.118,93 ευρώ
Οι ΔΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 21.603,49 ευρώ
Οι ΥΕ που έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη το ποσό που θα λάβουν είναι 18.715,83 ευρώ

πηγη: ΕΘΝΟΣ

Στον αέρα το χαράτσι - Τι απαντά η ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


- Ο επόμενος λογαριασμός θα έχει χαράτσι;
- Τι να κάνουν όσοι τους έχει έρθει το μπουγιουρντί, να πληρώσουν ή όχι;
- Θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων;
- Τι απαντά στο Newsit υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ τινάζοντας στην ουσία στον αέρα τον τρόπο είσπραξης του χαρατσιού.  (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Από χθες πολλά γραφτηκαν και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μη ξέρουν τι να κάνουν, να πληρώσουν ή όχι;

Ανωτέρο στέλεχος της ΔΕΗ απαντά σε αυτό το ερώτημα λέγοντας πως "είναι προσωπική απόφαση του καταναλωτή εάν θα πληρώσει ή όχι και το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Οποιος δε θέλει να το πληρώσει πηγαίνει σε ένα υποκατάστημα μας και καταβάλει μόνο το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ δίχως να πληρώσει το λεγόμενο χαράτσι".

Στο ερώτημα εάν στον επόμενο λογαριασμό θα περιλαμβάνεται το χαράτσι ή όχι καθώς η δικαστική απόφαση απαγορεύει στη ΔΕΗ ακόμα και να αναγράφει το ποσό για το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς που εκδίδει το στέλεχος της ΔΕΗ πετάει το μπαλάκι στην πολιτεία και απαντά "αυτό είναι θέμα της πολιτείας να το αποφασίσει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία. Και η νομοθεσία εως τώρα μας επιβάλλει να αναγράφουμε το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς μας. Εάν αλλάξει η νομοθεσία εμείς θα τη σεβαστούμε απολύτως".

Οσο για τον εαν θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ ή όχι σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι η απάντηση από την πλευρά της εταιρίας ειναι ξεκάθαρη "εμείς ουδέποτε έχουμε κόψει το ρεύμα σε καταναλωτή που οφείλει μόνο το τέλος ακινήτων. Για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα θα πρέπει να υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές που έχουν να κάνουν με το αντίτιμο του ρεύματος και όχι με το λεγόμενο χαράτσι".

Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το χαράτσι καθως εάν κάποιος δεν το πληρώσει το τέλος ακινήτων αυτό βεβαιώνεται στην εφορία σαν ανεξόφλητη οφειλή.


Από .....  newsit

Μπατζελή: Να θέσει μόνος του στο συνέδριο θέμα ηγεσίας ο Βενιζέλος

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μιλώντας στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε:

Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη την οποία και θα εκφράσω έστω κι αν αυτή μπορεί να είναι σε αντίθεση με την πρόταση την οποία μέχρι τώρα είναι διαμορφωμένη. Πιστεύω ότι σε ένα συνέδριο το οποίο θέλει να συζητήσει ουσιαστικά τα ζητήματα της κεντροαριστεράς, θα πρέπει να...

...τεθεί και θέμα ηγεσίας αλλά θα πρέπει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, να το θέσει από μόνος του αυτό το ζήτημα. Διότι καταστατικά δεν μπορεί να γίνει, με βάση το καταστατικό το υπάρχον του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει, όμως θεωρώ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει αν θέλει να τιμήσει και να ισχυροποιήσει τη θέση του, να θέσει θέμα δικής του αρχηγίας. Όμως αυτό είναι πολιτική επιλογή κι έχουμε μπροστά μας μία ολόκληρη διαδικασία την οποία όλες οι ομάδες θα τη θέσουν.

Από .......  parapolitiki

Tι έκανε 5 μέρες στο Μόναχο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παραπολιτική εντοπίζει ένα «περίεργο» ταξίδι του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Γερμανία καθώς φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αγαπά να ταξιδεύει στο εξωτερικό με τα λεφτά των φορολογούμενων.

Πριν από αρκετό καιρό, η Παραπολιτική είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Στυλιανίδης ταξίδεψε μέχρι το Βερολίνο την επομένη του Δεκαπενταύγουστου (εδώ), χωρίς...

...ποτέ να γίνουν γνωστοί οι λόγοι του ταξιδιού. Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο του έγινε συνήθεια...

Σύμφωνα με νέο έγγραφο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Διαύγειας, το ελληνικό Δημόσιο κάλυψε τα έξοδα ενός ταξιδιού 5(!) ημερών του υπουργού Εσωτερικών στο Μόναχο της Γερμανίας, ώστε εκείνος να παρευρεθεί σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις.


Στο www.aftodioikisi.gr διαβάζω:

Επίσκεψη στο κρατίδιο της Βαυαρίας πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Στο Μόναχο, ο Έλληνας Υπουργός είχε σειρά συναντήσεων και επαφών ενώ συμμετείχε σε επιχειρηματικό forum αλλά και εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη, 28/11, φιλοξενήθηκε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση ελληνογερμανικού forum της Ένωσης Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας και εισηγήθηκε με θέμα «Στρατηγικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη- Η περίπτωση της Ελλάδας».

Σε συνέχεια της ομιλίας του είχε συνάντηση στη βαυαρική Βουλή, με την πρόεδρο του βαυαρικού Kοινοβουλίου, κα. Barbara Stamm και συζήτηση με τη Βαυαρή Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Πρόνοιας, Εργασίας και Γυναικών, κα. Christine Haderthauer. Επίσης, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann.

Την Πέμπτη, 29/11, παρευρέθηκε σε Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα υπέρ της εκκλησίας της Ελλάδος, με κεντρικό θέμα «Βοήθεια για τα παιδιά της Ελλάδος», με την Ελληνίδα, διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα, κα. Βίκυ Λέανδρος.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, στις 29 Νοεμβρίου ο κ. Στυλιανίδης είχε ήδη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Μόναχο, όπως αυτές καταγράφονται στο έγγραφο της Διαύγειας.

Γιατί αποχώρησε από την πόλη, τρεις μέρες αργότερα, στις 2 Δεκεμβρίου; Ρίχνοντας μια ματιά στο ημερολόγιο, ο υπουργός Εσωτερικών παρέμεινε με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου στο Μόναχο και το διάστημα 30/11-2/12 που εντελώς τυχαία ήταν ένα πλήρες «ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο».





Κατά συνέπεια, τα δυο ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:

1. Τι έκανε ο κ. Στυλιανίδης τις υπόλοιπες μέρες στο Μόναχο;
2. Πόσο κόστισε η μακρά παραμονή του στη γερμανική πόλη;


Από ......  parapolitiki