Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!...

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Και ξαφνικά έσκασε το μεγάλο ΜΠΑΜ! Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντέλης απέστειλε στην Βουλή την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο 1 και μετά από τις καταγγελίες του τέως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη με το εξής περιεχόμενο: Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας ήταν από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει.
Η παραπάνω καταγγελία είχε γίνει από τον...
τέως εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη, κατά την διάρκεια συνέντευξης στους New York Times στην οποία μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Π. Ρουμελιώτης είχε αναφέρει ακόμα ότι «η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση».
Με αφορμή αυτή την συνέντευξη συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου (οι γνωστοί κηπουρό-Αθανασάκηδες) απέδωσαν τις θέσεις του κ. Π. Ρουμελιώτη στην νυν επαγγελματική του ιδιότητα σε μεγάλη τράπεζα του ιδιωτικού τομέα, με την οποία -πάντα κατά τους κηπουρό-Αθανασάκηδες- ο Γιώργος Παπανδρέου είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλη κόντρα.
Η παραπάνω θέση των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν την εκ νέου αντίδραση του κ. Π. Ρουμελιώτη ο οποίος δημοσίως διατύπωσε τα εξής ερωτήματα προς τον τέως Πρωθυπουργό:
- Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν;
- Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη;
- Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής;

Πιθανότατα όλα τα παραπάνω και ίσως ακόμα και άλλα στοιχεία που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνονται στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντέλη. Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε διαβιβαστεί στον αντιεισαγγελέα του  Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ.  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
Και τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα στο εσωτερικό μέτωπο για την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Μπροστά μας βρίσκεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για το σύνολο των Ελλήνων. Η ανθρωπιστική τραγωδία είναι προ των πυλών. Λιμός και εξαθλίωση απειλούν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.  Ποιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτό την κατάσταση; Για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δικαίως λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αφού υπομένει τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της πολιτικής, απαιτεί τουλάχιστον διερεύνηση των άγνωστων πτυχών της τραγωδίας. Η δικαιοσύνη έστω και αργά (αφού παρόμοιες καταγγελίες σαν αυτές του κ. Π. Ρουμελιώτη είχαν δει το φώς της δημοσιότητας πολύ έγκαιρα) έκανε το συνταγματικό της καθήκον. Απομένει στην πολιτική ηγεσία να κάνει το δικό της καθήκον και να στείλει τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξεταστική επιτροπή και από εκεί στο Ειδικό Δικαστήριο.
Θα το κάνει;
Η στήλη έχει απαντήσει εδώ και καιρό σε σειρά άρθρων με τελευταίο αυτό στις 16 Οκτωβρίου 2012 με τίτλο:
Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!

Από  press-gr

Τσίπρας: Κλωτσοσκούφι η Ελλάδα μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει...
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα.

«Την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κυρία Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του, που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καταλανική πρωτεύουσα.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, την ώρα που η Γερμανία δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος ενός κουρέματος».

Εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην εξουσία δηλώνοντας «δεν μπορούμε να αφήσουμε για πολύ μια κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας να οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα, να χάνει και την τελευταία αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι λαοί της Ευρώπης θα συνδράμουν τον ελληνικό λαό για μια μεγάλη ανατροπή».

Ο κυβερνητιός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απάντησε σε έντονο ύφος στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται που σε τόσο κρίσιμες στιγμές διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό».

Από ....... epikaira

Νέα δήλωση Σαμαρά

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Financial Times: Η τρόικα ταπεινώνει την κυβέρνηση Σαμαρά

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

'Οι πολιτικές συνέπειες από το αδιέξοδο είναι τοξικές καθώς η τρόικα ταπεινώνει την κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο Α.Σαμαράς, ο οποίος χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος από το εκλογικό του κεφάλαιο ώστε να περάσει το πρόγραμμα προσαρμογής που απαίτησαν οι δανειστές''.

Σε κεντρικό άρθρο του οι Financial Times εκτιμούν πως ''η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ δεν θα φέρει κανένα καλό και θα προκαλέσει πολλές πληγές στην ελληνική οικονομία, ενώ οι πολιτικές συνέπειες από το αδιέξοδο αυτής της εβδομάδας είναι εξίσου τοξικές''.

Κατά το δημοσίευμα η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά τήρησε το δικό της μέρος της συμφωνίας και πως ''εκτός εάν η εκταμίευση της δόσης εγκριθεί σύντομα η περιορισμένη πλειοψηφία που απολαμβάνει στο Κοινοβούλιο δεν θα διαβρωθεί''.

Σύμφωνα με τους Financial Times :''Ενώ οι τράπεζες παραμένουν σε μηχανική υποστήριξη, οι ελληνικές επιχειρήσεις στερούνται της δυνατότητας για επενδύσεις που θα οδηγήσουν την οικονομία σε έξοδο από την επιδεινούμενη ύφεση''.

Από.....  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com