Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/11/2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                               
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ- ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                
Ταχ. Δ/νση     : Αγ.Παντελεήμονα 8
Τ.Κ.                : 35008
Τηλέφωνο      : 2235350029
Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δ.Σ
Fax                : 2235022300
E-mail              : karamnik@kammena-vourla.gr



Αριθμ. Πρακτ.         : 19  
Αριθμ. Πρωτ.          : 18999/09.11.2012  
 Βαθμός προτερ/τας : Τακτικό


                                                                          ΠΡΟΣ:
 Αποδέκτες(όπως ο πίνακας αποδεκτών)                                                                 
                                                                         
                                                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
                                                                         Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου


Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις  14.11.2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.



                                            Καμένα Βούρλα 09.11.2012
                                                                                             

                                                                                            Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ


                                                                                                    Ν. Καραμαζιώτης

                                                                                           
                                                                                      
Συνημμένα

1.  Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης                                                           

                                                                     

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
                                   ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.

2. Απόφαση επί αιτήσεων δημοτών για διάφορα θέματα ύδρευσης. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

3. Απόφαση για διαγραφή τελών Τ.Α.Π. Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.

4. Αντικατάσταση μέλους του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Μώλου – Α.Κωνσταντίνου». Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.

5. Αντικατάσταση μέλους του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Μώλου – Α.Κωνσταντίνου». Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.

6. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης. Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.

7. Παράταση προθεσμίας του χρόνου εκτέλεσης της μελέτης «Ολοκλήρωση αποχέτευσης Καμένων Βούρλων». Εισηγητής ο κ. Φακίρης.

8. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων, αναμόρφωση και τροποποίηση προυπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2012. Εισηγητής ο κ. Φακίρης.

9. Ακύρωση του χρηματικού εντάλματος 50/2012. Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.

10. Απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων για τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου μέχρι τέλους τρέχοντος έτους. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

11. Απόφαση για τον τρόπο εκτέλεσης του διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών έτους 2013. Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Πέφτουν κορμιά στο μηντιακό βάλτο με τα λασπόνερα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


H είδηση ότι ο Γιώργης ο Κουρής μοιράζει πεντοχίλιαρα στους τεχνικούς του Alter για να ξαναβάλουν μπρος τις μηχανές κινητοποίησε το μηντιακό σύμπαν. Τράπεζες, διαφημιστικές εταιρείες, καναλάρχες και κυρίως δημοσιογράφοι που έχουν φάει φέσι από το κανάλι του Μπουρναζίου δικτυώθηκαν στο φτερό και αποφάσισαν να διεκδικήσουνν τα κεκτημένα. Το Εnimerosi 24 θα γράψει σχετικά:Υπόγειες επαφές – σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν εχθές αργά τη νύχτα στις εγκαταστάσεις του Alter στο Μπουρνάζι, μεταξύ του Γ. Κουρή και μερίδας εργαζομένων με στόχο να εκπέμψει ξανά το κανάλι στις αρχές Δεκεμβρίου. Λέγεται ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που έχουν συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη, είναι τεχνικοί οι οποίοι επιθυμούσαν την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 250 εργαζόμενους με τους οποίους ο Γ. Κουρής έχει ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις προκειμένου το κανάλι να ξαναβγεί στον «αέρα» την 1η Δεκεμβρίου.
Η δε Αλεξάνδρα Τσόλκα πρώην εργαζόμενη του καναλιού σημειώνει στο  Νewpost>
Τι θα απογίνουν αν είναι αλήθεια οι υπόλοιποι 400 εργαζόμενοι; Το πιο αισιόδοξο σενάριο αφορά στο ότι θα αποζημιωθούν αφού μπει το κανάλι στο άρθρο 99 και πάρει δάνεια η εργοδοσία. Η πληρωμή των 249 διαφοροποιείται ανά άτομο, με τη σύμφωνη γνώμη όσων από αυτούς δεχθούν το κούρεμα των οφειλών τους για να επιστρέψουν στη δουλειά.
Η πληρωμή θα γίνει με επιταγές, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν διάφορα έντυπα, όπως αναφέρεται από γνώστη της κατάστασης στο Άλτερ. Επικοινωνώντας με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του Αλτερ, κ. Βασίλη Τζήμτσο ενημερωθήκαμε πως: «Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με τον αγώνα και την επίσχεση που αποφράστηκε από  τα 3 σωματεία των εργαζομένων. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά ο κ. Γιώργος Κουρής τα «βρήκε» με το σωματείο τεχνικών επιχειρώντας να διασπάσει το σύνολο. Ο κ. Κουρής ζητάει να επαναλειτουργήσει το κανάλι με 249 άτομα από τα 600 που εργάζονταν και αυτό το καταφέρνει με τη συναίνεση των εκπρόσωπων των τεχνικών. Είχαμε φτιάξει εξαμελή επιτροπής αγώνα, στην οποία συμμετείχα εγώ και ο κ. Φιλιππάκης, από τους δημοσιογράφους, τρεις από τους τεχνικούς και ένας απ΄ τους διοικητικούς. Οι δημοσιογράφοι είχαμε άγνοια. Τα μάθαμε εχθές, όπως ανακοινωθήκαν στους εκλεκτούς. Οι 400 είναι σε τραγική μοίρα και δεν ενδιαφέρθηκαν για αυτούς. Από τους 200 καλούν με βάση τη λίστα οι τεχνικοί, μόλις 50 δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, κ. Τρίμης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και ζήτησε και αυτός οι 50 δημοσιογράφοι να μην υπογράψουν συμφωνητικά ακόμη, αλλά να περιμένουν τη συνέλευση των δημοσιογράφων. Δεν ξέρουμε επίσημα ούτε τι λέει η συμφωνία, ή τι η εργοδοσία για όλα αυτά. Οι εργαζόμενοι, όμως διασπώνται και χωρίς ευθύνη των δημοσιογράφων που επαναλαμβάνω είναι 200 και όχι 50». Στην έκπληξη μας πως οι εκπρόσωποι των τεχνικών ήταν και οι πιο σκληροπυρηνικοί στο να μην υπάρξουν υποχωρήσεις και συναινετικές λύσεις, ο κ. Τζήμτσος απέφυγε να σχολιάσει."


Στην αγορά άρχισαν να ψάχνονται για τον άνθρωπο που βάζει τα λεφτά μια και ελάχιστοι πιστεύουν πως είναι από τα περγαμόντα. Στο τραπέζι έπεσαν διάφορα ονόματα επιχειρηματιών ανάμεσα στα οποία και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Κουρτάκη είναι πλέον και εκδότης της πετυχημένης εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Η ιδέα ότι ο Βαγγέλης θα μπορούσε να είναι ο χρηματοδότης του Κουρή τρέλανε στην κυριολεξία τον Αλαφούζο, αλλά και τους υπόλοιπους καναλάρχες οι οποίοι με το κλείσιμο του Αlter  είδαν τα διαφημιστικά τους έσοδα να εκτινάσσονται σε καιρούς χαλεπούς.
Ο Αλαφούζος ο οποίος στο παρελθόν ήταν στενός φίλος του Μαρινάκη και αμφότεροι του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρου Τουρκολιά, ήταν που ήταν έξαλλος με τον Σαμαρά, τώρα πλέον ετοιμάζεται να δώσει πρωινό μαγκαζίνο στον Γιώργη τον Τράγκα-παλιό «φίλο» του Συμπιλίδη, ώστε να εξαπολύει σκουντ στο ετοιμόρροπο Μαξίμου.
Ο δε Αlpha του Κοντομηνά ο οποίος έσπευσε να εντάξει στο δυναμικό του στελέχη όπως η Αννίτα Πάνια, η Αγγελική Νικολούλη και άλλοι ζορίζεται στην ιδέα επαναλειτουργίας του καναλιού του Μπουρναζίου-ειδικά από το τέλος του χρόνου που οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Κάντζα και ο καναλάρχης θα πρέπει να βάζει φραγκουά.


Μπορεί ο Κοντομηνάς να ζοριστεί αλλά αυτή τη φορά δύσκολα θα επέστρεφαν στο Μπουρνάζι στελέχη όπως η Αγγελική Νικολούλη, η οποία εμφανίζεται να δηλώνει στο περιβάλλον της: Για μένα ο κύκλος του Alter έκλεισε-δεν υπάρχει επιστροφή.
Η επαναλειτουργία του Alter  όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει τους συσχετισμούς στα στρατόπεδα των μηντιαρχών με τον Σαμαρά προσωπικά να δέχεται τις πιο σφοδρές επιθέσεις κι ένα νέο υπέροχα χαοτικό τσουνάμι να ξεσπάει σε μια ευαίσθητη συγκυρία όπου νέες εφημερίδες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια φλερτάρωντας την Κουμουνδούρου.

Αίφνης ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε δικές του εφημερίδες, εκτός από την ταλαίπωρη ΑΥΓΗ, διαπιστώνει με ευχαρίστηση πως η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι «6 Μέρες του Δελατόλα», η «ΕΛΕΥΘΡΟΤΥΠΙΑ» που ετοιμάζεται να βγει στα περίπτερα και τουλάχιστο 2 υπό έκδοση εφημερίδες θα σκοτώνονται ποια να πρωτοπεράσει τις γραμμές του. Δεν είναι και λίγο αν το καλοσκεφθείς. Θυμίζει την εποχή του 1974 που «ΤΑ ΝΕΑ» και η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» είχαν ταχθεί στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και πήγαιναν χεράκι-χεράκι προς την εξουσία.

Μέσα σ΄αυτό το σκηνικό συγκροτήματα όπως αυτό του ΔΟΛ και του Μπόμπολα αντιμετωπίζουν χοντρά προβλήματα ρευστότητας. Είναι κάπως να βγαίνει προς τα έξω ότι ο Μπόμπολας πουλάει το μαγαζί επιπλωμένο αντί 70 δις ευρώ και να μην διαψεύδεται. Από την άλλη ο Ψυχάρης περιμένει πως και πως κάνα δανειάκι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να την βγάλει καθαρή. Είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά να αλλάξει ολοκληρωτικά το σκηνικό στα μήντια μια και η κρίση ευνοεί μικρότερα εκδοτικά σχήματα.

Ο έτερος ισχυρός παίκτης, ο Βαρδινογιάννης, εμφανίζεται κι αυτός ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία επιχειρεί να  ξαναζωντανεύσει την διαπλοκή της εποχής Σημίτη- είναι και επίκαιρος λόγω του βιβλίου του.
Σε επιχειρηματικούς κύκλους ο σημερινός πρωθυπουργός φέρνει το προσωνύμιο «Αρχιερέας της Διαπλοκής Νο2»-για τόσο προχωρημένα μίση και πάθη ομιλούμε.

Βέβαια από την άλλη θα μπορούσαμε να δεχθούμε ευχάριστα το γεγονός ότι με την κυκλοφορία τόσων εφημερίδων βρίσκουν νέοι και ικανοί δημοσιογράφοι δουλειά. Σε ελάχιστες περιπτώσεις συμβαίνει κάτι τέτοιο μια και σε όλες σχεδόν τις "νέες" εκδόσεις οι συντακτικές ομάδες στελεχώνονται από 60χρονους και 70χρονους δημοσιογράφους που γράφουν ξεπερασμένες απόψεις και στη συνέχεια τις κουβεντιάζουν μεταξύ τους για να αισθάνονται ότι είναι ακόμη ζωντανοί στη σκηνή. Για λύπηση.

Ακόμη και η μηντιακή έκρηξη έχει κάτι από την ναφθαλίνη του παρελθόντος στο οποίο επιστρέφει βίαια η Ελλάδα. Παρεούλες, νταβατζήδες, διαπλοκή και μια βλαχομπαρόκ εσωστρέφεια ανευ προηγουμένου. Περιμένουμε με εδιαφέρον πότε θα αρχίσουν να βαράνε τα νέα κουμπούρια της «Τρομοκρατίας» ώστε να αρχίσουμς να μετράμε ξανά το χρόνο από την αρχή με αφετηρία την πτώση της χούντας-βλέπε Μνημόνιο.

Από ......  .kourdistoportocal

Τσίπρας σε CNN: Το σχέδιο Μέρκελ αποσταθεροποιεί την Ευρώπη

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


"Διεκδικούμε μια λύση σαν αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953".

Εκτενή και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο CNN και τη δημοσιογράφο Νίνα Ντος Σάντος, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να συνεχιστεί το πρόγραμμα γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο όλη την Ευρώπη».

«Πιστεύουμε ότι το μνημόνιο είναι απολύτως αποτυχημένο, γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε τα δυόμισι αυτά χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους τους. Αντιθέτως έχει φέρει την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση». Και εξηγεί:

«Πριν από δυόμισι χρόνια είχαμε χρέος 120% του ΑΕΠ, σήμερα, με το μνημόνιο, το χρέος έχει αυξηθεί στο 170%, με προοπτική σε ένα-δυο χρόνια από τώρα να έχει φτάσει στο 190%. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Η ανεργία έχει ανέβει κοντά στο 30%, ενώ για τους νέους ανθρώπους είναι πάνω από 50%. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που διαλύει την κοινωνία, αλλά είναι απολύτως επικίνδυνο και αναποτελεσματικό. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί ακριβώς για το λόγο που έγραψαν στο κύριο άρθρο τους οι New York Times την Παρασκευή, γιατί δεν θέλουμε ο ελληνικός λαός να πιεί το κώνειο. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλουμε να συνεχιστεί γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο όλη την Ευρώπη».


«Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι»
«Κατ΄ αρχήν πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι. Λέω κάτι παρόμοιο μ΄ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα. Όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο ακραία απ΄ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα η Ελλάδα είχε τέσσερις μονάδες χαμηλότερα δημόσια έσοδα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο ακριβώς γιατί οι πλούσιοι δεν πλήρωναν φόρους Και την περίοδο της κρίσης πάλι μονομερώς τα φτωχά στρώματα πληρώνουν. Οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν και έχουν τα λεφτά τους στις τράπεζες του εξωτερικού, στην Ελβετία και οι λίστες με τους καταθέτες στην Ελβετία, όπως η λίστα Λαγκάρντ κρύβεται στα συρτάρια των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών. Άρα λοιπόν πρέπει και στην Ελλάδα να υπάρξει μια αλλαγή πολιτικής. Επιπλέον, σε σχέση με το χρέος, πρέπει να οδηγηθούμε τάχιστα σε μια ευρωπαϊκή συνολική λύση. Το χρέος δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι όλων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Γι αυτό εμείς ζητάμε μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος».


«Διεκδικούμε μια λύση σαν αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953»
«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας είναι μέρος ενός συνολικότερου ευρωπαϊκού προβλήματος, το οποίο αφορά όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Αυτό λοιπόν που διεκδικούμε είναι μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια ρύθμιση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλό».

«Διεκδικούμε μια λύση αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953, στη Διεθνή Διάσκεψη του Λονδίνου, όταν διαγράφηκε το 50% του χρέους της Γερμανίας, δόθηκε αναστολή στην πληρωμή των τόκων και υπήρξε ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με όρο, αν υπάρχει δηλαδή θετικός ρυθμός ανάπτυξης στη γερμανική οικονομία, να αποπληρώνεται το υπόλοιπο. Κάτι αντίστοιχο διεκδικούμε, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου που έχουν τεράστιο πρόβλημα χρέους».


«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη»

«Κι επιπλέον, η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου χρειάζονται ανάπτυξη. Με ανάπτυξη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κρίσης που έχει επιβληθεί σήμερα σε όλη την Ευρώπη. Και ανάπτυξη δίχως δημόσιες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει. Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. Αυτή είναι η λύση και όχι η λιτότητα».


«Αυτό που γίνεται είναι απολύτως καταστροφικό»
«Η αλήθεια είναι ότι μία λύση σαν αυτή που εμείς προτείνουμε θα είναι επωφελής τόσο γι’ αυτούς που χρωστάνε όσο όμως και για τους πιστωτές. Γιατί έτσι θα υπάρξει δυνατότητα να πάρουν τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους».

«Προσέξτε αν έχεις κάποιον χρεωκοπημένο, η λύση δεν είναι να του δώσεις περισσότερα δάνεια, που δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει. Η λύση είναι να τον βοηθήσεις να εργαστεί, να παράξει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να αποπληρώνει».

«Αυτό που γίνεται με την Ελλάδα είναι απολύτως καταστροφικό. Διότι φορτώνουμε νέα δάνεια σε μια χώρα η οποία είναι χρεωκοπημένη και της στερούμε τη δυνατότητα να παράξει προκειμένου να μπορέσει να τα αποπληρώσει. Εκεί είναι το πρόβλημα. Και γι’ αυτό το λόγο σήμερα δεν έχουμε λύση».


«Χρειάζεται γενναίο κούρεμα»

«Χθες στο Eurogroup δεν μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι ουσιαστικό. Διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Το πρόγραμμα έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του».

«Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο όμως πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές».


«Πρέπει να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές»

«Για να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα, τις οποίες φυσικά δεν τις αρνούμαστε. Όμως, η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μονάχα συνάρτηση στου εργασιακού κόστους».

«Δεν θα συμφωνήσω με την ιδέα ότι αν μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα σε επίπεδα Ινδίας ή Πακιστάν ή Μπαγκλαντές, τότε η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Διότι αν ήταν έτσι, αυτές οι χώρες που σας προανέφερα θα είχαν την πιο ανταγωνιστική οικονομία».

«Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να σταματήσει η διαφθορά, να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς. Θα πρέπει να υπάρξει ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές, να σταματήσει δηλαδή, αυτή η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ταυτόχρονα να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον και να βοηθηθεί η Ελλάδα με επενδύσεις ευρωπαϊκές από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δεν είναι αυτό το σχέδιο της κας Μέρκελ».


«Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να διαφυλαχτεί»

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Φανταστείτε τις γεωπολιτικές συνέπειες, όχι μόνο τις οικονομικές, από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο …. και στη διάλυση στην πραγματικότητα, δηλαδή, στην αρχή του τέλους της ευρωζώνης».

«Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να διαφυλαχτεί. Και η ενωμένη Ευρώπη, η Ε.Ε., χωρίς ένα σημαντικό της κομμάτι πολιτισμικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, θα ήταν μία ανάπηρη Ευρώπη».

«Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει μέλλον ευημερίας για τους ευρωπαϊκούς λαούς με αυτή την πολιτική. Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας. Γι’ αυτό απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και να οδηγηθούμε σε βιώσιμες λύσεις τόσο για το χρέος, όσο και για την ανάπτυξη».

Από ....  epikaira