Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σταυρογιάννης: Με τις διαγραφές δεν λύνεις το πρόβλημα αξιοπιστίας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με διέγραψαν γιατί δεν μπορώ να τους ακολουθήσω στις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους δηλώνει ο Νίκος Σταυρογιάννης

Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα αξιοπιστίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο διαγραφής βουλευτής από τη Ν.Δ. κ. Νίκος Σταυρογιάννης.

Ο κ. Σταυρογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν στην διαγραφή του, σημειώνοντας πως απλά στη συνέντευξή του υπενθύμισε τα όσα υποστήριζε το κόμμα του από την εποχή του πρώτου Μνημονίου.

Η δήλωση του κ. Σταυρογιάννη έχει ως εξής:

Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα αξιοπιστίας και συνέπειας και κυρίως δεν αντιμετωπίζεις το σύνθετο και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας

Αυτά προσδιόρισα και επεσήμανα στη συνέντευξή μου, υπενθυμίζοντας όσα υποστηρίζαμε από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Ότι τα μέτρα αυτά είναι άδικα, σκληρά και συγχρόνως αναποτελεσματικά και αποτυχημένα. Κάποιοι μέσα σε λίγους μήνες, το ξέχασαν και διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των δανειστών μας περικοπές και μέτρα που ξέρουν πως θα χειροτερέψουν την κατάσταση και ότι δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Δεσμευτήκαμε για επαναδιαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, αποδεχόμενοι τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, αλλά με άλλο μείγμα πολιτικής. Και είχαμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα (Ζάππειο 1,2). Όλα αυτά τα ξέχασαν και αποφάσισαν τη συνέχιση της ίδιας κοινωνικά άδικης και οικονομικά αποτυχημένης πολιτικής.
Με διέγραψαν γιατί δεν μπορώ να τους ακολουθήσω στις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους. Ας είναι, όλοι κρινόμαστε και οι πολίτες απαιτούν συνέπεια λόγων και έργων από όλους μας, και όχι ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά και άλλη πολιτική μετεκλογικά. Ειλικρινά εύχομαι να κάνω λάθος πολιτική εκτίμηση, αλλά η κοινωνία βράζει. Η αίσθηση της κοινωνικής αδικίας σε βάρος των ασθενέστερων, που επιτείνεται από τις αποκαλύψεις για τις ποικιλώνυμες λίστες και τη συνέχιση της προστασίας όλου του «συστήματος παρακμής», που ευθύνεται γιατί φτάσαμε ως εδώ, θα πυροδοτήσει την κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και την κοινωνία.
Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και να το προλάβουν, αλλάζοντας πολιτική, δίνοντας ελπίδα και προοπτική, λέγοντας όλη την αλήθεια στους πολίτες, επιμερίζοντας δίκαια τα βάρη αφού πρώτα πληρώσουν οι κλέφτες και οι επίορκοι.
Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις απόψεις και τις θέσεις μου υπηρετώντας με συνέπεια αρχές και αξίες που πιστεύω. Γι’ αυτό και καμιά απόφαση πειθαρχικού οργάνου δεν μπορεί να με διαγράψει πραγματικά και μάλιστα με άνωθεν εντολή από όσα υπηρέτησα αδιάλειπτα και με συνέπεια τόσα χρόνια

Από  .......  parapolitika

Ο Αντώνης...Κρόνος και ο Νικ.Σταυρογιάννης!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι αναρτήσεις του lamiafm1.grμε θέμα την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Σταυρογιάννη κάνουν το γύρω των ενημερωτικών ιστοσελίδων και αναδημοσιεύονται συνεχώς.
Η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά είχε έναν  και μοναδικό  γηγενή νεοδημοκράτη βουλευτή στην περιοχή  τον κ. Νίκο Σταυρογιάννη  και ο (ΠΟΛΑΝ) Αντώνης Σαμαράς τον διέγραψε και  αυτόν για να επιβεβαιώσει τα προαναγγελθέντα περί δημιουργίας νέου κόμματος από τον σημερινό τρισυπόστατο πρωθυπουργό!
Ουσιαστικά ο κ.Σαμαράς όμηρος επιρροών υποτακτικών του  στενού του περιβάλλοντος, εφάρμοσε την φασίζουσα αντίληψη της δίκης και  καταδίκης προθέσεων , πρακτική που αποδεικνύει ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ που λέγεται ότι ουδέποτε  έγινε αποδεκτός από το αυθεντικό σώμα των μελών της γαλάζιας παράταξης , βιώνει ημέρες ανασφάλειας και πανικού.
Άλλωστε οι ολόφρεσκες δηλώσεις στήριξης του από τον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τον Θεόδωρο Πάγκαλο είναι ενδεικτικές των διαφαινόμενων πολιτικών συμφωνιών του με πρόσωπα από άλλους χώρους , στην κατεύθυνση διάλυσης των υφιστάμενων πολιτικών σχηματισμών.
Η κυβέρνηση υψηλού ρίσκου της οποίας ηγείται , με την στήριξη που του παρέχουν το  ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πολύ κοντά στο πέρας του βίου της και ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή στο κόμμα που δεν δίστασε πριν 21 χρονιά να  πυροβολήσει και να ρίξει από την κυβέρνηση.
Η διαγραφή του βουλευτή Σταυρογιάννη θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια πολιτική πράξη αυτοκανιβαλισμού σε βάρος μιας παράταξης που γνώρισε ενίοτε εφιάλτες , γούσηδες και χατζηκατβίες….
Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι του… προέδρου συνδιαμόρφωσαν το κλίμα και τις προϋποθέσεις εξόδου του κ. Σταυρογιάννη.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές , εδώ και αρκετό  καιρό , δηλαδή ουσιαστικά από την ημέρα σχηματισμού της νέας κυβέρνησης,  είχαν κλείσει οι δρόμοι επικοινωνίας του νεοδημοκράτη βουλευτή με το  πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Επανειλημμένα αναφέρουν οι ίδιες πηγές,  ο  φθιώτης βουλευτής είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει το άβατο του κ. Σαμαρά και  έβρισκε κλειστές πόρτες.
Ο λόγος που επιδίωκε μια συνάντηση με τον  πρωθυπουργό αναφέρουν, ήταν να του μεταφέρει την άποψη  και τους προβληματισμούς του για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους πολίτες εξ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης που είναι  πέρα και έξω από τις προεκλογικές θέσεις και δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως το περιβάλλον είχε υψώσει  τείχη απροσπέλαστα και έμμεσα εξωθούσε τον βουλευτή σε δημόσια διαφοροποίηση όπως και έγινε.
Στενός πολιτικός του φίλος ανέφερε ότι  «αφού δεν  μπορούσε να  πλησιάσει το  προεδρικό γραφείο άρχισε να στέλνει  μηνύματα από το κινητό του και  ποτέ δεν πήρε έστω μια αρνητική απάντηση, τέτοιας μορφής αποκλεισμός του είχε επιβληθεί».
Η αποψινοβραδυνή απόφαση ασφαλώς αιφνιδίασε και τα αθηναϊκά μέσα που δεν  πρόλαβαν να ασχοληθούν  ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ενδεχομένως θα ανέμεναν  ο πρόεδρος , ο αντιπρόεδρος ή ο Γενικός Δντης του κόμματος , θα καλούσαν τον κ. Σταυρογιάννη να δώσει κάποιες εξηγήσεις και αν  οι δηλώσεις του  που φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα RealNews , ήταν αυθεντικές η παραλλαγμένες.
Δεν συνέβη τίποτα από  όλα αυτά , λειτούργησε ο προεδρικός αυτοματισμός.
Διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα και παραπομπή στο  πειθαρχικό του κόμματος δηλαδή στον αναρρωνύοντα κ. Τραγάκη για διαγραφή και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

To Spiegel καυτηριάζει τους διορισμούς φίλων του Σαμαρά σε επικερδείς θέσεις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά το θόρυβο από την καρατόμηση των εφόρων, το "Der Spiegel" επικρίνει τον πρωθυπουργό για "προσωπικούς" διορισμούς... 

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» καυτηριάζει την πολιτική διορισμών του Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας πως εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας  -ακόμα και αν δε φαίνεται να είναι πολύ κατάλληλοι γι’ αυτές.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το περιοδικό,  πρόσφατα ο κ. Σαμαράς έδωσε τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη ΝΔ.

Επίσης, στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ από το περιβάλλον Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ.

Ασυνήθιστες χαρακτηρίζει ακόμη τις ανακατατάξεις στην ΕΡΤ το «Der Spiegel», όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές.


Πηγή: protothema.gr

Ο Σαμαράς πήρε το τσεκούρι για να περάσει τα μέτρα

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σκληρά θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός προκειμένου να αναγκάσει τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα και να πάρει η Ελλάδα τη νέα δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως πρώτο έγραψε από χθες το iefimerida.gr, διέγραψε τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη προς παραδειγματισμό, επειδή δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα γιατί είναι άδικα και αναποτελεσματικά και άφησε αιχμές εναντίον του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Καλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να σκληρύνουν τη στάση τους
Οπως επισημαίνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Σαμαράς τις επόμενες δύο εβδομάδες θα τα παίξει όλα για όλα αφού οποιδήποτε καθυστέρηση ή εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης θα οδηγήσει τη χώρα και τον ίδιο σε αδιέξοδο.

Ο Πρωθυπουργός μετατρέπει ουσιαστικά την ψήφιση των μέτρων σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και καλεί ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να πιέσουν τους δικούς τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο ΙΙΙ. Τα επώδυνα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση με νομοσχέδια εξπρές από το Μαξίμου και θα ενσωματωθούν στον νέο προϋπολογισμό. Παράλληλα με το σχέδιο του προυπολογισμού και τα δημοσιονομικά μέτρα θα εισαχθεί στη Βουλή και το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών, σε ένα άρθρο, το οποίο επίσης θα κληθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν.
Πιθανότατα αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ώστε να σφραγιστεί η συμφωνία για το πακέτο μέτρων και να συζητηθεί ένα κοινό σχέδιο για τη μάχη της Βουλής. Οι πολιτικοί αρχηγοί φοβούνται ότι υπό την πίεση της κοινής γνώμης θα υπάρξουν αρκετοί αντάρτες βουλευτές και θέλουν να περιορίσουν τις απώλειες όσο είναι δυνατόν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να συσφίξει τις σχέσεις του με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ευχαριστώντας τους δημόσια από τις Βρυξέλλες προκειμένου το κυβερνητικό μέτωπο να εμφανιστεί αρραγές στη Βουλή και να ψηφιστούν τα μέτρα.
Η διαδικασία στη Βουλή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 12 Νοεμβρίου οπότε θα συενδριάσει και το Eurogroup για να ανάψει το πράσινο φως για τη δόση.

Πιθανό έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή
Με δεδομένο ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, του προέδρου του Eurogroup και Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα.
Νωρίτερα, θα γίνει η προετοιμασία της συνόδου, καθώς θα συναντηθεί η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης, στην οποία συμμετέχει εκ μέρους της Ελλάδας, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
Ο κ. Γιουνκέρ, θα επιχειρήσει σε αυτή στην έκτακτη σύνοδο να υπάρξει συνολική λύση για την Ελλάδα και με βάσει το σχεδιασμό του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα τεθεί το θέμα της χορήγησης της επόμενης δόσης, η επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής, η χρηματοδότηση της παράτασης, ενώ πιθανόν να συζητηθεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει πληροφορίες ότι βαίνουμε, εκτός απρόοπτου, προς συμβιβαστική λύση ΔΝΤ-Βερολίνου για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει το πρωθυπουργικό γραφείο συζητείται (και πιθανότατα θα υπάρξει αποτέλεσμα) να μετατεθεί για τρία χρόνια, αντί για το 2020 στο 2023, ο στόχος να φθάσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ.

Ο βουλευτής που διεγράφη
Όπως ανακοίνωσε το βράδυ το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς παραπέμπει τον βουλευτή στην Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σταυρογιάννης είχε δηλώσει νωρίτερα στην Real News: «Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας» .

Ο κ. Σταυρογιάννης έγινε το 1994 μέλος της ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Φθιώτιδας της ΝΔ και μέχρι το 1996, διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας της. Το διάστημα 1996-1998 ήταν υπεύθυνος Τύπου και από το 1998 μέχρι το 1999 πρόεδρός της.
Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 17ης Ιουνίου 2012.

Η συμφωνία με την Τρόικα
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα στα ανοιχτά θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας και υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων. Ειδικά για το θέμα της αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης αναζητείται η χρυσή τομή.
«Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά» δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τα εργασιακά. Η εκτίμηση του κ. Βρούτση είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις παρότι η Τρόικα απορρίπτει τις προτάσεις για το ύψος των αποζημιώσεων.

Από ........  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' σέντρα ''


Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com