Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Φόρος σε όλα τα ακίνητα!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράττει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων περίπου 3 δισ. ευρώ το χρόνο...
Σε αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ, αλλά και του ΦΑΠ, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στη θέσπιση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στόχος είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας, το ενιαίο τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και οι άλλοι φόροι και τα τέλη που επιβάλλονται σήμερα στα ακίνητα να αντικατασταθούν από έναν ενιαίο φόρο στην ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση απαλλαγή από έξοδα για τους πολίτες...

Η επεξεργασία του έχει ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών και για το σκοπό αυτό χθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπου εξετάστηκαν τα σενάρια για την εφαρμογή του φόρου.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος να εφαρμοστεί από το 2013 και να αφορά σε όλα τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος, αφού θεσπιστεί αφορολόγητο όριο, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, από το 2013 θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, χωραφιών και οικοπέδων εντός κι εκτός σχεδίου πόλης.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράττει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων περίπου 3 δισ. ευρώ το χρόνο.

Το αφορολόγητο αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 100.000 ευρώ για το σύνολο της ατομικής περιουσία του φορολογούμενου (από 200.000 ευρώ σήμερα που είναι για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας). Ωστόσο, υπάρχουν εισηγήσεις να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.).

Από .......  epikaira

Αποκάλυψη: 510 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου αποκαλύπτουν το συνολικό ποσό που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο (1942-2012)… 
• Όλα τα αδιάσειστα στοιχεία είναι στη διάθεση της κυβέρνησης.

• Αδιανόητο να κρατούν το θέμα στο συρτάρι, ενώ η Ελλάδα συνθλίβεται από το υπέρογκο χρέος και το αδιέξοδο πρόγραμμα του Μνημονίου. 

• Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας από το κατοχικό δάνειο είναι νομικά απαράγραπτες. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει άμεσα το ζήτημα στη γερμανική πλευρά.

 Από ......  epikaira

Σαχινίδης: Αν η Νέα Δημοκρατία ντρέπεται που τη στηρίζει το ΠΑΣΟΚ να βγει να το πει ανοιχτά

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μια νέα διάσταση στα προβλήματα και στις τριβές της συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος μιλώντας στη Βουλή σε συνεδρίαση Επιτροπής κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να αφήσει τα μισόλογα και τις διαρροές και να βγει να πει αν ανοιχτά αν την ενοχλεί που το ΠΑΣΟΚ μετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση.

Ο κ. Σαχινίδης, εκ των στενών συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μιλώντας στους δημοσιογράφους εμφανίστηκε εμφανώς εκνευρισμένος και είπε μεταξύ άλλων:
«Είναι σα να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό προκύπτει μέσα από τις τοποθετήσεις. Να τους δώσεις ένα περιθώριο προσαρμογής να ξεχάσουν τι λέγανε πριν από τον Απρίλιο και τον Μάιο, το καταλαβαίνω όλοι έχουνε περίοδο χάριτος. Και στο στρατό παίρνεις μια εβδομάδα περίοδο χάριτος πριν αρχίσεις να κάνεις σκοπιές. Δεν μπορεί να διατηρούν μετά από 4 μήνες την προεκλογική τους ρητορική. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Στη δε ερώτηση: Διαφορετικά να κυβερνήσουν μόνοι τους ή θα φύγετε εσείς, απάντησε:
«Αν τους ενοχλεί ή αν ντρέπονται που τους στηρίζει το ΠΑΣΟΚ να βγουν να το πουν ανοιχτά ούτε με διαρροές ούτε με μισόλογα, ούτε με υπονοούμενα.»

Η παρέμβαση αυτή του πρώην υπουργού έρχεται μια μέρα μετά τις σοβαρές αιτιάσεις που είχε εκφράσει το ΠΑΣΟΚ μέσω της άτυπης ενημέρωσής του προς τους πολιτικούς συντάκτες με την οποία ασκείτο έντονη κριτική για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού σε σχέση με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

Επίσης, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ που πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα αμφιταλαντεύεται για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση, είναι βαθύτατα ενοχλημένο από τη ρητορική αρκετών κυβερνητικών στελεχών τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να αποδώσουν στη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα όποια προβλήματα διαπιστώνονται στους τομείς ευθύνης τους.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, τέλος, ότι δεν είναι άσχετη η κριτική που ασκείται από ορισμένες πλευρές στον κ. Βενιζέλο αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ και την αμφισβήτηση της γνησιότητας της λίστας που αυτός παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες στην κυβέρνηση, για να διερευνηθεί το περιεχόμενό της από το ΣΔΟΕ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από .......  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com