Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσωπα από όλα σχεδόν τα κόμματα στη λίστα των "32"

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ωστόσο όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι καινούργια στους εισαγγελείς...
Νέα διάσταση στο θέμα της «λίστας» του ΣΔΟΕ, με τα ονόματα των νυν και τέως βουλευτών και υπουργών, οι οποίοι φέρονται να έχουν πλουτίσει με ύποπτο τρόπο, δινουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Κατ΄ αρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιέχει 32 ονόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων. Τα 32 αυτά ονόματα είναι από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ δεν περιλαμβάνονται πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όμως όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι καινούργια στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς πρόκειται για «ανοικτές» υποθέσεις που βρίσκονται ήδη σε δικαστική εξέλιξη.

Κάθε μία από τις υποθέσεις αυτές που θα ολοκληρώνεται, θα διαβιβάζεται στους Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποφασίζουν την τύχη της.

Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα η ποινική εκκαθάριση των υποθέσεων που φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα αλλά και γενικότερα πρόσωπα που άσκησαν πολιτική εξουσία, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές την επίμαχης υπόθεσης και να μην υπάρχουν «σκιές» στον πολιτικό κόσμο.

Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη διαβίβαση της λίστας με τα ονόματα από το ΣΔΟΕ στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, ο προϊστάμενος τους αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, συγκάλεσε χθες σύσκεψη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη αυτή, ακολούθησε νέα, διευρυμένη, αυτή την φορά, στην οποία συμμετείχε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.

Σε δήλωσή τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η λίστα αφορά εν δυνάμει ήδη εισαγγελικές παραγγελίες διαφόρων εισαγγελιών της χώρας, ορισμένες μάλιστα δόθηκαν «προ ικανού χρονικού διαστήματος», καθώς και παραγγελίες των ίδιων των δύο οικονομικών εισαγγελέων που δόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια (2011-2012). Επίσης, αφορούν αυτεπάγγελτες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων, διαφόρων περιφερειών του ΣΔΟΕ.

Για τα επίμαχα ονόματα διενεργούνται προανακριτικές έρευνες ή αυτεπάγγελτες ανακρίσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα του περιεχομένου των μηνυτριών αναφορών και καταγγελιών σε βάρος των 32 αυτών προσώπων, σημειώνουν στη δήλωσή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι δικονομικές αυτές ενέργειες, διευκρινίζουν οι Πεπόνης και Μουζακίτης, είναι συνήθεις, ενδεδειγμένες και σύμφωνες τις διατάξεις του Δικονομικού μας Δικαίου, ενώ τελούν υπό την εποπτεία των ίδιων, αλλά και υπό την εποπτεία των εισαγγελέων διαφόρων περιφερειών που τις παρήγγειλαν.

«Αβάσιμα» χαρακτηρίζουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, όλα όσα αόριστα διαδίδονται από διαφόρους και με τίποτα δεν μπορεί και ούτε πρέπει οι εν εξελίξει έρευνες να ταυτίζονται με διαπιστωμένες έκνομες ενέργειες.


Την Τετάρτη συνεδριάζει Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου

«Μέχρι στιγμής όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα, ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη, και δεν δύναται A PRIORI να γίνεται λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων».

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Θανάση Νάκου, με την επισήμανση ότι αν διαπιστωθεί μη σύννομη δραστηριότητα, μόνο τότε θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή το πόρισμα.

Σε γραπτή δήλωση του κ. Νάκου, διευκρινίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη απέστειλε επιστολή στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στασινόπουλο, με την οποία ζητούσε να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών, που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για «περίεργο πλουτισμό».

Στην απαντητική επιστολή του το ΣΔΟΕ, αναφέρει ότι το αίτημα του κ. Νάκου για την παροχή στοιχείων για ελεγχόμενα, από τις υπηρεσίες, πρόσωπα διαβιβάστηκε προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόριο Πεπόνη, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες λόγω αρμοδιότητας.

Χθες, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος απέστειλε επιστολή με την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «με την ολοκλήρωση κάθε ελέγχου από τις Υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και υπό την εποπτείαν μας ελέγχου, θα σας διαβιβάζονται, με βάση την Αρχή της Νομιμότητος και σύμφωνα με τον νόμο όσα στοιχεία προκύψουν ως μη σύνομμα και ως εκ τούτου διαβιβαστέα στην Ειδική Επιτροπή Πόθεν Έσχες».

Και συμπληρώνει:

«Μέχρι στιγμής όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα, ευρισκομένου εν εξελίξει ελέγχου και δεν δύναται A PRIORI να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων, εν συνδρομή της οποίας και μόνον θα επεβάλλετο και θα ετύγχανε σύννομη η περί ης πρόκειται διαβίβαση».

Όλα αυτά θα απασχολήσουν αύριο την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου που θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει όλα τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Από .......  epikaira



Υπουργείο Οικονομικών: Το 50% του βασικού μισθού θα παίρνουν αρχικά όσοι βγαίνουν στην σύνταξη από το 2013

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


- Από χθες δεν παίρνουν σύνταξη όσοι δεν έχουν απογραφεί
- Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου δεν απεγράφησαν 4.560 άτομα
- Μεσω διαδικτύου θα ενημερώνονται από τον Οκτώβριο όσοι βγαίνουν στην σύνταξη για την πορεία του φακέλου τους

Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των συντάξεων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Όπως είπε αναλυτικά αναλαμβάνονται οι εξής πρωτοβουλίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσον αφορά τον τομέα των συντάξεων:

1. Η εξακρίβωση των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων. Προς τούτο, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία που είχε δρομολογηθεί στις 15 Μαρτίου 2012.
Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου δεν απεγράφησαν 4.560 άτομα.
Το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος ανέρχεται σε 2.024.120 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις πολιτών που δεν απεγράφησαν, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από χθες, 24 Σεπτεμβρίου, και έχει αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων. Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές. Επιπροσθέτως, από το 2013, καθιερώνονται ετήσιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ανά πενταετία τακτικές απογραφές.

2. Η μείωση του χρόνου αναμονής από τη χρονική στιγμή εξόδου από την ενεργό υπηρεσία μέχρι την χρονική στιγμή έναρξης της καταβολής της οριστικής σύνταξης.

Τίθεται, από τις αρχές Οκτωβρίου 2012, σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας. Μέσω αυτού οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους.
Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, περίπου σε 7 μήνες. Για τα επόμενα έτη, ισχύουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις.

3. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, εξαιτίας του χρόνου αναμονής, στην κάλυψη στο μεσοδιάστημα στοιχειωδών αναγκών των δικαιούχων σύνταξης.

Με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται, από τις αρχές του 2013, ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής, έναντι της σύνταξής του, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία. Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης θα γίνεται τελική εκκαθάριση.


Εξυπακούεται ότι με την εφαρμογή των ανωτέρω διασφαλίζεται η αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη τήρηση της σειράς στη διαδικασία της συνταξιοδότησης.

Από  ....   newsit

Διπλό χτύπημα: Σκάνδαλα και Τρόικα αποσυντονίζουν την κυβέρνηση Πηγή: Διπλό χτύπημα: Σκάνδαλα και Τρόικα αποσυντονίζουν την κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


H αισιοδοξία που επικρατούσε στην κυβέρνηση ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και ότι με την αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη η χώρα μας θα μπορούσε σύντομα να ορθοποδήσει έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα αφού δύο μη αναμενόμενες εξελίξεις ήρθαν να χαλάσουν το θετικό κλίμα: Η πρώτη είναι η σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και η δεύτερη η σκανδαλολογία για παράνομο πλουτισμό πολιτικών.
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις καθώς υπάρχουν φόβοι για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκδηλώνονται λίγο πριν περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση φοβάται ότι το κλίμα σκανδαλολογίας που δηλητηριάζει ξανά την πολιτική ζωή θα δώσει επιπλέον επιχειρήματα στην αντιπολίτευση εναντίον των παραδοσιακών κομμάτων που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα φαινόμενα διαφθοράς αλλά και στους πολίτες που θα αντιδράσουν αφού μένουν ατιμώρητοι πολιτικοί που πλουτίζουν την ώρα που οι μη προνομιούχοι Ελληνες πληρώνουν ακριβά τον λογαριασμό.
Η παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την προεδρία της Βουλής αποτελεί χτύπημα στην κυβέρνηση που πρέπει τώρα να αναθεωρήσει ριζικά την ατζέντα της για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα. Κι αυτό διότι ακόμη και αν αποδειχθεί η αθωότητα του κ. Μεϊμαράκη το κύρος του θα έχει τρωθεί και η δυσπιστία των πολιτών θα έχει ενταθεί απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
Αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση η παραίτηση Μεϊμαράκη
Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μεϊμαράκης στην ανακοίνωση του ανέφερε ότι «δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας». Αφηνε έτσι να εννοηθεί ότι είναι αθώος και σκοπεύει να επανακάμψει δριμύτερος αλλά, σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο το κλίμα καχυποψίας στην κοινή γνώμη, οι σκιές θα παραμείνουν για το σύνολο των πολιτικών.
Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους αντιπροέδρους στους οποίους ανακοίνωσε την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι «ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα» και πρόσθεσε : «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
Σκιές και φήμες για νέα ονόματα
Την ίδια ώρα μετά τους Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη που διέψευσαν την εμπλοκή τους σε μίζες ή ξέπλυμα χρήματος, μια σειρά από βουλευτές και στελέχη που τα ονόματα τους είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως ο Παναγιώτης Μελάς και η Έλενα Κουντουρά, προχώρησαν σε ανάλογες ανακοινώσεις.
Όμως, στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά γραφεία διακινούνται πλέον συνεχώς πληροφορίες για ονόματα πολιτικών που βρίσκονται στις λίστες του ΣΔΟΕ αλλά και συγγενικών τους προσώπων μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Η παραφιλολογία δεν έχει προηγούμενο κι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών έχουν ζητήσει ήδη αρμοδίως να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά το ΣΔΟΕ, ακόμα κι αν δεν έχουν φτάσει στην Δικαιοσύνη.
Η Τρόικα παγιδεύει την κυβέρνηση
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλείται να επιλύσει το νέο γρίφο που προέκυψε με τις απαιτήσεις της Τρόικα για νέα μέτρα. Νέο σχεδιασμό καλείται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να κλείσει το πακέτο μέτρων το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Εuro Working Group την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου και εκπροσώπους της Τρόικα η οποία θα επιστρέψει στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί τη συμφωνία και η έκθεση για την Ελλάδα που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.
Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι δυσκολότερη απ' ό,τι όλοι περίμεναν, η δόση όσο πάει και απομακρύνεται ενώ οι απαιτήσεις για νέα μέτρα διογκώνονται σε τέτοιο σημείο που ούτε η κοινωνία ούτε η τρικομματική κυβέρνηση μπορούν να τα αντέξουν.
Στα μάτια των δανειστών μας η πολιτική αναποφασιστικότητα και τα διαδοχικά προεκλογικά παγώματα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα έχουν καταστήσει εκ νέου το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο (δεν μπορεί, δηλαδή, να συρρικνωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020).
Κι άλλα μέτρα πολλών δισ.
Εκ του καταστατικού του το ΔΝΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί μη βιώσιμες οικονομίες. Ετσι εξηγείται η σκληρή στάση του Πόλ Τόμσεν και η «φυγή» της Τρόικα πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Από την πλευρά του ΔΝΤ υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2020 απαιτούνται μέτρα μεταξύ των 18 και 20 δισ. ευρώ, και όχι μέτρα 13,5 δισ., όπως αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το δημοσίευμα πάντως «υποβαθμίστηκε» χτες τόσο από την γερμανική όσο και από την ελληνική κυβέρνηση που το διέψευσε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Τρόικα και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ζήτησε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ρήτρα νέων αυτόματων περικοπών από το 2013 στους μισθούς και συντάξεις σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του φετινού προϋπολογισμού.
Επιπλέον το ΔΝΤ ανησυχεί για το ενδεχόμενο να δοθεί επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής για την οποία θα απαιτηθούν επιπλέον χρήματα. Ποιός θα πληρώσει τα χρήματα αυτά αφού οι ευρωπαίοι ηγέτες -με πρώτη την Ανγκελα Μέρκελ- απορρίπτουν την ιδέα ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα;
Είναι λοιπόν σημαντικό για το ΔΝΤ να γνωρίζει ποιος θα καλύψει αυτή τη νέα δημοσιονομική «τρύπα» και αναμένει τις απαντήσεις από την πλευρά των ευρωπαίων δανειστών. Αν η επιμήκυνση δοθεί χωρίς επιπλέον χρήματα ίσως χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα, όπως στην περίπτωση της Πορτογαλίας που αποφασίστηκε επιπλέον περικοπή 8% των μισθών για να της δοθεί επιπλέον χρόνος. Στην περίπτωση που και η Ελλάδα επιτύχει την επιμήκυνση τότε το ΔΝΤ αμφιβάλλει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε τέτοιες περικοπές από την ώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει ούτε το βασικό πρόγραμμα.
Εμπόδιο οι αμερικανικές και γερμανικές εκλογές
Ολα δείχνουν ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για την Ελλάδα πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Κι αυτό γιατί όπως έχει διαμηνύσει ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δεν θα επιθυμούσε να προκληθεί ένταση στην ευρωπαϊκή οικονομία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Εμπόδιο στη λήψη θετικών αποφάσεων για την Ελλάδα αποτελούν και οι γερμανικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες εντός του 2013. Η Ανγκελα Μέρκελ έχει κάθε (εκλογικό) συμφέρον να δηλώνει παντού ότι δεν συζητάει θέμα πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα αφού στην γερμανική κοινή γνώμη είναι αντιδημοφιλείς οι συνεχείς πιστώσεις προς τη χώρα μας.
Τα σπασμένα αυτής της βραδυπορίας πληρώνει, φυσικά, η χώρα μας η οποία ενώ θα έπρεπε να είχε εισπράξει τρεις δόσεις εντός του 2012 εισέπραξε μόνο μία.
Αρνητική γνώμη του ΔΝΤ για τους Ελληνες πολιτικούς
Ωστόσο αυτό που κυριαρχεί στην ανάλυση των εταίρων και κυρίως του ΔΝΤ είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδειχθεί εντελώς ανίκανες να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, να προχωρήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να ολοκληρώσουν την αναδιάρθρωση στον τραπεζικό τομέα.
Πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που το ΔΝΤ βραδυπορεί και καθυστερεί την ολοκλήρωση της έκθεσης είναι να πιέσει την κυβέρνηση με «ασφυξία» λόγω της δόσης ώστε να αναγκαστεί να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.
Ανησυχητικά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο
Το σαββατοκύριακο που πέρασε σειρά δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο κλόνισε ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι μπορεί να ευρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Στο περιοδικό Spiegel αναφερόταν ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Οι Βρυξέλλες θέλουν να κλείσει το θέμα στο Συμβούλιο Κορυφής του Οκτωβρίου ενώ το Βερολίνο θεωρεί ότι πριν από τον Νοέμβριο δεν μπορεί η Ελλάδα να ευελπιστεί σε λύση.
Το πρακτορείο Reuters παρουσίασε το ίδιο σενάριο και σε τηλεγράφημά του την Παρασκευή ανέφερε ότι δεν θα δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Την πληροφορία αυτή διέψευσε ο «τροικανός» Ματίας Μορς λέγοντας ότι «δεν είναι αλήθεια».
Το σαββατοκύριακο η εφημερίδα The Wall Street Journal έκανε λόγο για αντιπαράθεση μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας για το ποιος θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό. Η εφημερίδα ανεβάζει το νούμερο για τα απαιτούμενα μέτρα ως το 2014 στα 30 δισ.ευρώ προκειμένου να πάρει η χώρα τη δόση και να μη ξεμείνει από ρευστό. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η έκθεση της τρόικα θα επισημαίνει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και ότι θα χρειαστεί νέο «κούρεμα».

Από .....  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com