Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Καζαντζιδεια και ο… κομφερανσιέ κ. Πετρόπουλος

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Επιστολή αναγνώστη

Το τριήμερο των Καζαντζίδειων έδωσε ζωή ,κίνηση και χρήμα ασφαλώς στην τοπική οικονομία του Αγίου Κωνσταντίνου.. Άσχετα αν δεν το πίστεψαν κάποιοι κάτοικοι του λιμανιού και συνειδητά απείχαν , αλλά και στραβομουτσούνιαζαν ,ακόμη και δημοτικοί παράγοντες.

Γιατί μπροστά στο οπτικό τους πεδίο τους θολώνει την εικόνα ένας στείρος και δογματικός τοπικισμός.

Αυτό διαφάνηκε και στη συμπεριφορά ακόμη και ορισμένων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αγνοώντας συνειδητά μη κάτοικους Αγίου Κωνσταντίνου που δούλεψαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Θα άφηναν δε καλύτερη εντύπωση αν δεν υπήρχε και εκείνη η θλιβερή παρουσία ενός κ.Πετρόπουλου που έχει φαίνεται απωθημένο του να γίνει ο… ΄Αλκης Στέας του λιμανιού.

Αφού αναφέρθηκε στην κυρα Μαρία του αξέχαστου Μπαρμπαγιάννη του κηπουρού ,την Σοφία του αείμνηστου ταχυδρόμου , τον κυρ Παντελή καλή του ώρα, τον Δήμο Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου που δεν είχε καμία συμμετοχή , αντίθετα ο Δήμος Μώλου την ίδια ημέρα έκανε δικές του εκδηλώσεις στο χωριό του Μώλου ,τόσο πολύ βοήθησε!

Τέλος πάντως ο κομφερανσιέ Πετρόπουλος ,δεν παρέλειψε να αναδείξει την συμβολή της Γιώργαινας του αείμνηστου Γιώργου του ζυμωτή που τόσο πολύ βοήθησε πλάθοντας τα φύλλα για την λαχανόπιτα, τον Γιάννη τον αρκούδα που παλιά έκανε τον αρκουδιάρη στις αποκριές ,τη θεια μου την Μυρσίνη που χάρη σε αυτήν και τα παραδοσιακά κουραμπιεδακια της γλυκάθηκαν οι τραγουδιστές ,τον κυρ Γιάννη του περιπτερά που πρόσφερε από πέντε τσίχλες για να αρωματίζονται τα στόματα των τραγουδιστών , εδώ έκλεισε η παρέλαση των παραγόντων που βοήθησαν με την κατάθεση ψυχής τους στην επιτυχία.

Α….λέει ο κομφερανσιε ,μωρέ το ξεχασα ,σορρυ και παλι μωρε ,είναι και
τούτος εδώ ο Παπαναγιώτου.

Που είσαι μωρέ κυρ Μήτσο ,ε κυρ Μήτσο;

Εδώ δίπλα σου είμαι απάντησε ο κυρ Μήτσος,
Δεν σε είδα καλέ που ήσουνα τόση ώρα.
Σου είπα εδώ δίπλα σου….


Βέβαια ο κυρ Πετρόπουλος ίσως πάσχει από έναν ιδιότυπο στραβισμό η έχει βιονικό μάτι , βλέπει αυτά που δεν βλέπονται και δεν βλέπει αυτά που γίνονται κάτω από την μύτη του.
(κ.Διαχειριστή επειδή δεν τα κατέχω αυ΄τα μπορείς να το κάνεις θέμα και οχι απαντηση ως σχολιο;Σε ευχαριστώ)

Νίκος Σαλαμούρδας

Το video του πρωθυπουργού που προκαλεί αίσθηση στο διαδίκτυο

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μια συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά με την οποία σχολίαζε την εμμονή των προηγούμενων κυβερνήσεων στην λήξη οριζόντιων μέτρων που ήταν καταδικασμένα να αποτύχουν προκαλεί αίσθηση εξαιτίας της ανατριχιαστικής επικαιρότητάς της.

Την είδαμε εδώ




Από ........  kourdistoportocali

Με λένε Αλέξη … σε λένε Σοφία

Η Σοφία Γιαννακά στην αντιεκδήλωση του Τσίπρα, την ώρα που ο Βενιζέλος επιχειρούσε την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ 




Την ώρα που ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιχειρούσε την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και μετρούσε φίλους, οι πληροφορίες ήθελαν την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά να βρίσκεται στην Νίκαια και στην εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστική» με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάποιοι δεν το πίστεψαν και το αντιμετώπισαν ως αστείο. Αν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται ότι το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε μόνο στα λόγια, ούτε επιφανειακό.

Από .....  parapolitika

Οι Αμερικανοί βλέπουν να καταρρέει η Ελλάδα και «φορτηγά να αδειάζουν λεφτά στα σύνορα» Πηγή: Οι Αμερικανοί βλέπουν να καταρρέει η Ελλάδα και «φορτηγά να αδειάζουν λεφτά στα σύνορα»

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com




Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες εξακολουθούν να εξετάζουν σχέδια για την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Οπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times αμερικανικές επιχιερήσεις εξετάζουν το σενάριο «να γεμίσουν φορτηγά με μετρητά και να τα στείλουν στα ελληνικά σύνορα ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα για τους πελάτες τους στην Ελλάδα» !

Το εν λόγω σχέδιο με τα φορτηγά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπονείται από τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Merrill Lynch, ο οποία έχει εξαγοραστεί από την Bank of America. Η Merrill Lynch δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των γραφείων της Bank of America στο κέντρο της Αθήνας.
Το σχέδιο μιας άλλης εταιρείας προβλέπει να πάρει κάποιος το τρένο για την Αθήνα με 50.000 ευρώ στη βαλίτσα του ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η αυτοκινητοβιομηχανία Ford «έχει προσαρμόσει έτσι το λογισμικό της στα κομπιούτερ της που θα μπορεί αμέσως να χρησιμοποιήσει ένα νέο ελληνικό νόμισμα».

Τις ίδιες ετοιμασίες φαίνεται να κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς ώστε να μπορεί άμεσα να κάνει χρήση αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα. Η τράπεζα διατηρεί πλέον συμβολική παρουσία στη χώρα μας μετά το σκάνδαλο των ομολόγων και διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της από τα γραφεία της στο Λονδίνο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων ηγετών τα στελέχη των επιχειρήσεων δείχνουν πιο απαισιόδοξα για το μέλλον της Ελλάδας και προβληματίζονται για το αν θα μπορέσει η χώρα μας και άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα να επιβιώσουν από την πολύ αυστηρή λιτότητα που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης των ξένων επιχειρήσεων βασίζονται σε τρία σενάρια: να φύγει μια χώρα από την ευρωζώνη, να φύγουν περισσότερες ή να διαλυθεί εντελώς η ευρωζώνη.

Από ......  iefimerida

Σόιμπλε προς Στουρνάρα: Ελα να δούμε αν σώζεται η Ελλάδα Πηγή: Σόιμπλε προς Στουρνάρα: Ελα να δούμε αν σώζεται η Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Εναν δύσκολο συνομιλητή θα συναντήσει σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Είναι ο πολιτικός που έχει κάνει σκληρές, ως εχθρικές δηλώσεις για την Ελλάδα.
Μια από τις περιβόητες φράσεις του είναι «στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν θέλουν να κυβερνήσουν και οι πολίτες δεν θέλουν να κυβερνηθούν». Πανίσχυρος στο πλευρό της Ανγκελα Μέρκελ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει βαρύνουσα άποψη για τα ελληνικά πράγματα. Γι' αυτόν είχε πει παλιότερα ο Κάρολος Παπούλιας: «Μα ποιός είναι αυτός ο Σόιμπλε

Το σημερινό ραντεβού με τον Γιάννη Σουρνάρα έκλεισε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον Ελληνα ομόλογό του να συναντηθούν κατ' ιδίαν για να δουν «αν σώζεται η Ελλάδα». Ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος παρακολουθεί το ελληνικό πρόβλημα από τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε η κρίση του 2010 και η ένταξη της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης, δεν φαίνεται να πιστεύει πλέον στις δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας μάλιστα στο Στρασβούργο με θέμα «Μια διέξοδος από την κρίση στην ευρωζώνη» ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγήν αλλά μια ειδική περίπτωση» φράση που μάλλον αρνητικό και υποτιμητικό χαρακτήρα λαμβάνει στην περίπτωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δείχνει πεπεισμένος ότι «δύσκολα σώζεται η Ελλάδα».
Ο κ. Στουρνάρας θα κάνει σήμερα στο Βερολίνο προσπάθεια να ανοίξει έναν «δίαυλο επικοινωνίας» με τον γερμανό ομόλογό του προκειμένου να αποδείξει ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και θα επισημάνει τους κινδύνους της ύφεσης και την ανάγκη επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής ως το 2016. Οπως έγινε γνωστό, στο πρόγραμμα του κ. Στουρνάρα προστέθηκε και ραντεβού (στις 10.45 το πρωί ώρα Ελλάδος) και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας μεταβαίνει στο Βερολίνο με δύο επιχειρήματα για τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε. Το πρώτο είναι το πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ και το δεύτερο είναι η εκτέλεση του Προϋπολογισμού που κινείται εντός στόχων, εξαιτίας της «αιματηρής» συγκράτησης δαπανών και παρά τη σοβαρή υστέρηση των εσόδων λόγω της ύφεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει τα δραματικά στοιχεία της ύφεσης και θα υποστηρίξει ότι η ύφεση (υπολογίζεται ότι θα φτάσει εφέτος το 7% -αντί για 4,7% που προέβλεπε το Μνημόνιο) δεν επηρεάζει μόνο την κοινωνία και την αγορά αλλά και τους στόχους δηλαδή του προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014.
Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας θα θέσει το θέμα που δημιουργούν οι δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας θα συζητήσει με τον κ. Σόιμπλε και για την πορεία του χρέους, ενόψει και τη έκθεσης της τρόικας, κάτι που απασχολεί ιδιαιτέρως το Βερολίνο. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει και τη στήριξη του κ. Σόιμπλε για το «ξεμπλοκάρισμα» των δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει ρίξει ούτε ένα ευρώ στην αγορά και εγείρει συνεχώς νέα εμπόδια ενώ δεν δέχεται τις εγγυήσεις που της δίνουν οι ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα κονδύλια που προορίζονται από την Κομισιόν για την Ελλάδα για τα μεγάλα έργα και για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αρνητικές δημοσκοπήσεις
Ο κ. Στουρνάρας στο Βερολίνο θα αντιμετωπίσει επίσης και το αρνητικό κλίμα της γερμανικής κοινής γνώμης απέναντι στη χώρα μας. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες στους Financial Times δείχνει ότι το 54% των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη έναντι μόνο του 27% που πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει σ'αυτήν. Επίσης το 47% των Γερμανών διαφωνεί να δοθεί περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα μια δημοσκόπηση μεταξύ μάνατζερ προβλέπει ότι το 61% κορυφαίων στελεχών ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η έρευνα έγινε από την γερμανική εταιρεία συμβούλων Roland Berger και συμμετείχαν περίπου 600 μάνατζερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των στελεχών σε επιχειρήσεις του ευρωπαικού νότου που εκτιμά ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη φτάνει το 76%

Από .....  iefimerida

Spiegel: 207 δισ. € μαύρο χρήμα έφυγαν από την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ένα ενδιαφέρον, αποκαλυπτικό και άξιο έρευνας δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" αναφέρεται στην "εξαγωγή" μαύρου χρήματος από την Ελλάδα...
 Όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό ο Ρέιμοντ Μπέικερ, επικεφαλής της ΜΚΟ Global Financial Ιntegrιty που παρακολουθεί τις εκροές και εισροές μεγάλων ποσών από τις εθνικές οικονομίες, την περίοδο 2003 - 2011 «έφυγε» από την Ελλάδα το ιλιγγιώδες ποσό των 261 δισ. δολαρίων, αποκλειστικά για λόγους φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρήματος και απόκρυψης εσόδων «διεφθαρμένων» λειτουργών.

 «Η Ελλάδα είναι ο «παράδεισος του μαύρου χρήματος» καθώς από το 2003 ως το 2011 «βγήκαν» από την χώρα περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια ευρώ(!)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπέικερ στο περιοδικό “Der Spiegel”.

 Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα ακόμα και πριν από  την κρίση ήταν η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη και δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στον ΟΟΣΑ με μόνο το Μεξικό να μας ξεπερνά. «Μόνο τα έτη 2003 -2011 βγήκαν από την Ελλάδα κεφάλαια άνω των 260 δισ. δολλάρια. Χρήματα που προέρχονται κυρίως από εγκληματικές ενέργειες, φοροδιαφυγή και διαφθορά. Ένα τεράστιο ποσό για μια τόσο μικρή οικονομία»


Εκτός από τις εκροές μαύρου χρήματος η εν λόγω Οργάνωση κάνει λόγο και για μαύρες εισροές χρήματος στην Ελλάδα της κρίσης με σκοπό την εξαγορά σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικών πηγών σε περίπτωση χρεωκοπίας της χώρας. «Για το 2010 έχουμε διαπιστώσει ότι εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάρια και το 2011, 109 δισ. δολάρια» δήλωσε ο κ. Μπέικερ ο οποίος θεωρεί πως εν λόγω πρακτική είναι ο ορισμός του ξεπλύματος μαύρου χρήματος καθώς επιτήδειοι φέρνουν ζεστό χρήμα για να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές ακίνητα τα οποία στο μέλλον θα αξίζουν πολύ περισσότερο».

 Τα χρήματα αυτά δεν κατευθύνθηκαν σε απλές επενδύσεις, σύμφωνα με τον Μπέικερ. Αφενός χρησιμοποιήθηκαν τοκογλυφικά, καθώς οι τράπεζες είχαν παγώσει την διάθεση δανείων προς πρόσωπα και επιχειρήσεις. Αφετέρου, επενδύθηκαν σε αγορές ακινήτων σε τιμές ευκαιρίας, από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την κρίση για να ξεπλύνουν χρήμα και να βγάλουν μακροπρόθεσμα μεγάλα κέρδη.

 «Σε περίοδο ύφεσης είναι πολύ δύσκολο για φυσικά και νομικά πρόσωπα να πάρουν δάνεια. Αυτό το γεγονός προσελκύει παράνομα κεφάλαια που αναλαμβάνουν να γεφυρώσουν το χάσμα» υποστηρίζει ο κ. Μπέικερ στο περιοδικό “Der Spiegel” .

 «Αγοράζεις ακίνητα ποντάροντας στην αξία τους σε 10 ή 15 έτη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές παράνομων κεφαλαίων ούτως ή άλλως έχουν πιο μακρόχρονους σχεδιασμούς...

 Πηγή: Ημερησία, Πρώτο θέμα

Στροφή του κόσμου στις ξυλόσομπες

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com