Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αλλοι τρεις υπουργοί βόλεψαν διευθυντές και συνεργάτες τους με "παράλληλη" απασχόληση....

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Μορφή επιδημίας φαίνεται ότι έχουν πάρει πλέον οι προσλήψεις διευθυντών και στενών συνεργατών στα Πολιτικά Γραφεία των υπουργών και υφυπουργών με τη μορφή της προνομιακής «παράλληλης απασχόλησης». Τρία νέα κρούσματα φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία» ύστερα από τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας που προκάλεσαν αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις. Πρόκειται για τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Οι υπουργοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη που ήδη έχουν κάνει χρήση αυτής της μεθόδου για τους συνεργάτες τους.
Αυτή η συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για τους διορισμούς από βουλευτές, προέδρους κομμάτων, αντιπροέδρων κλπ, συγγενών τους στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι δυστυχώς μερίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας συνεχίζει να βρίσκεται στον κόσμο του. Και να κινείται με μεγάλη αναντιστοιχία από την ελληνική κοινωνία η οποία διαρκώς δοκιμάζεται, συμπιέζεται και βιώνει την πιο μεγάλη ανασφάλεια των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της. Τέτοια περιστατικά, με τεράστια σημειολογική σημασία, μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών την ώρα που απαιτούνται πρωτοβουλίες προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι υπουργοί και βουλευτές οφείλουν με τη στάση τους να αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...
Στο υπουργείο Εργασίας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (317 ΥΟΔ) στις 4 Ιουλίου, ανατέθηκαν , ως μετακλητού, καθήκοντα Διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του σε υπάλληλο της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ ΑΟ). Με άλλη απόφαση, στις 5 Ιουλίου, ανατέθηκαν καθήκοντα μετακλητού «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του , στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Βρούτση και σε άλλο υπάλληλο που είναι ήδη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών του ίδιου υπουργείου!
Στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με βάση απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου ανατέθηκαν ως μετακλητής, καθήκοντα Διευθύντριας στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Κ. Μουσουρούλη «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» της σε υπάλληλο η οποία εργάζεται στην ΜΟΔ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Εν συνεχεία στην απόφαση προστίθεται πως οι αποδοχές της δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 50% των αποδοχών της κύριας θέσης της.
Με άλλη απόφαση που συνυπογράφει και αυτήν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποσπάται άλλος υπάλληλος, επίσης από την ΜΟΔ, σε θέση ειδικού συμβούλου στο Γραφείο του κ. Μουσουρούλη «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του. Οι αποδοχές του συμβούλου αυτού δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% των αποδοχών της κύριας θέσης του.
Με τρίτη απόφαση αποσπάται και τρίτη υπάλληλος από την ΜΟΔ, υπό το ίδιο ακριβώς καθεστώς. Υπάρχει όμως και τέταρτη (ναι!) απόσπαση υπάλληλου με το ίδιο καθεστώς, από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τη διαφορά απλώς ότι αυτήν τη συνυπογράφει ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς...
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο υπουργός (και στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) κ. Λιβιεράτος προχώρησε στην «απόσπαση» δύο υπαλλήλων (από την Διεύθυνση ΠΣΕΑ και από την Διεύθυνση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης αντίστοιχα) στο Γραφείο του. Και οι δύο θα εργάζονται εκεί «παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά» τους...
Η «παράλληλη απασχόληση» όσον αφορά το δημόσιο έχει την έννοια ότι υπάλληλοι μπορούν να διατηρούν την κύρια θέση τους στην υπηρεσία ή τον φορέα που εργάζονται και παράλληλα να απασχολούνται ως μετακλητοί σε κάποιο υπουργικό γραφείο αν και πρακτικά όμως αυτό είναι ανέφικτο. Ωστόσο τα στελέχη αυτά αμείβονται και για τις δύο θέσεις συνεχίζοντας να εισπράττουν κανονικά το μισθό της οργανικής θέσης τους και επιπλέον 30% έως και 50% (ανάλογα με την ιδιότητα ως συνεργάτες σε υπουργούς και υφυπουργούς) για τη δεύτερη θέση . Με άλλα λόγια είναι προνομιούχοι σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους τους που δεν τυγχάνει να είναι συνεργάτες υπουργών. Ταυτόχρονα «κρατούν» δεσμευμένη την οργανική τους θέση αν και αυτή παραμένει επί της ουσίας «κενή» για όσο διάστημα οι υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί στα υπουργικά γραφεία.
Το σοβαρότερο όμως κίνητρο για ορισμένους δεν είναι ίσως το οικονομικό αλλά η προνομιακή δυνατότητα που έχουν να κριθούν (με το βαθμό Διευθυντή πια!) στην βαθμολογική τους εξέλιξη, χάρη σε σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίστηκε «αθόρυβα» πέρυσι από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή άνοιξε το δρόμο για υπαλλήλους δύο «ταχυτήτων» ή με άλλα λόγια για πληβείους και πατρίκιους, ανάλογα με τη δυνατότητα πρόσβασης στους προθαλάμους της πολιτικής εξουσίας...
Με τον νόμο Ραγκούση (Ν.3839/10 ΦΕΚ 51 Α΄) θεσπίστηκε νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων του Δημοσίου. Τα κριτήρια επιλογής που βαθμολογούνται με συντελεστές που ορίζονται στο νόμο είναι:
1. Επαγγελματικά τεχνικά προσόντα. Σε αυτά υπολογίζονται ο βαθμός του βασικού πτυχίου, το μεταπτυχιακό, διδακτορικό, η φοίτηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση πιστοποιημένων σεμιναρίων.
2. Εργασιακή – διοικητική εμπειρία. Σε αυτά υπολογίζονται ο χρόνος υπηρεσίας και προστίθεται ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου. Όποιος έχει υπηρετήσει σε θέση Γενικού Δ/ντή παίρνει 2,11 μόρια το μήνα, αν κάποιος ήταν Δ/ντής παίρνει 1,67 μόρια το μήνα (δηλαδή 20 μόρια το έτος) και ο Τμηματάρχης παίρνει 1,11 μόρια το μήνα.
3. Ικανότητες – δεξιότητες. Σε αυτά υπολογίζονται οι ειδικές δραστηριότητες, οι οποίες βαθμολογούνται από το υπηρεσιακό συμβούλιο και δίδονται από 0-80 μόρια για συγγραφικό έργο, ανακοινώσεις σε συνέδρια, εκπροσώπηση σε συμβούλια και ομάδες εργασίας, συμμετοχή σε όργανα διοίκησης νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα. Όποιος έχει λάβει έπαινο ή μετάλλιο διακεκρι­μένων πράξεων παίρνει επιπλέον 70 μόρια. 
Αυτό είναι το σύστημα Ραγκούση έτσι όπως εφαρμόζεται από το 2010 έως σήμερα. Στην πλήρη ανάπτυξή του προβλέπεται ότι θα συνυπολογίζονται και άλλα κριτήρια, όπως η γραπτή εξέταση με το σύστημα πολλαπλών επιλογών, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η συνέντευξη για τις θέσεις Γεν.Δ/ντών και Δ/ντών κ.α.


Οι στρεβλώσεις που έγιναν μεταγενέστερα:
Πώς οι πολιτικοί φρόντισαν για τα «δικά τους» παιδιά.
Ειδική ρύθμιση για τους συνεργάτες υπουργών προβλέφθηκε ένα χρόνο αργότερα με το «νόμο Ρέππα», το ν. 4024/11 (ΦΕΚ 226 Α΄) για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο στο άρθρο 6 παρ.4 του οποίου αναφέρεται: «Ο χρόνος που διανύθηκε σε αιρετή ή μετακλητή θέση μετά το διορισμό του δημοσίου υπαλλήλου εφόσον ανα­γνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρε­σίας, λογίζεται ότι διανύθηκε σε θέση προϊσταμένου ορ­γανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης».
Αυτό σημαίνει ότι ο δημόσιος υπάλληλος που απασχολείται σε Γραφείο Υπουργού με απόσπαση και επιπλέον καταλαμβάνει θέση μετακλητού (σε αυτούς περιλαμβάνονται ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και μετακλητοί υπάλληλοι) και ο δημόσιος υπάλληλος που είναι αιρετός (π.χ. δήμαρχος, περιφερειάρχης) λογίζεται ότι υπηρετεί το διάστημα αυτό σε θέση Διυθυντή. Οπότε όταν γίνουν κρίσεις, δηλαδή όταν προκηρυχθεί μια θέση προϊσταμένου θα προσμετρηθούν στα μόριά του η υπηρεσία στο γραφείο Υπουργού ως υπηρεσία Διευθυντή.
Επίσης με τον ίδιο νόμο (άρθρο 10) ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για να μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να καταλάβει θέση προϊσταμένου: Για τη θέση του Γεν. Διευθυντή. απαιτείται να έχει πετύχει τη στοχοθεσία κατά 90%, να είναι ΠΕ και να έχει ασκήσει καθήκοντα Διευθυντή. Είναι κατανοητό ότι οι συνεργάτες των υπουργών (που καταλαμβάνουν θέση μετακλητού) θα έχουν έτσι άλλο ένα προνόμιο - προβάδισμα έναντι των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.
Αν οι Υπουργοί δεν ήθελαν οι συνεργάτες τους να τύχουν της ευνοικής αυτής μεταχείρισης η δυνατότητα της οποίας παρέχεται από το νόμο θα τους αποσπούσαν απλά σε ομοιόβαθμη θέση.

Από ..... press-gr

Την αδελφή του Σίμου Κεδίκογλου (για απευθείας αναθέσεις) καταγγέλλει ο Νικολόπουλος!..

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Για νεποτισμό κατηγορεί την οικογένεια Κεδίκογλου ο Νίκος Νικολόπουλος, με παρέμβασή του στο Zougla Radio. Ο βουλευτής Αχαΐας, εκλεγείς με τη Νέα Δημοκρατία, παραιτηθείς από το αξίωμα του υφυπουργού Εργασίας και διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, επιμένει στις καταγγελίες του για την ακολουθούμενη πολιτική από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Νικολόπουλος ισχυρίζεται πως αυτά που καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή, την οποία υπέβαλε την Τρίτη για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της αδελφής του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νάσιας (Αναστασίας) Κεδίκογλου, δικηγόρου, επαυξάνονται με νεότερα στοιχεία. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η αδελφή του κ. Σίμου Κεδίκογλου με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων αναλαμβάνει δουλειές νομικής φύσεως από οργανισμούς του Δημοσίου, με αιχμή του δόρατος το Υπουργείο Υγείας, αλλά όχι μόνον.



Μέχρις στιγμής και από τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε έγινε γνωστή η υπόθεση αυτή από τη zougla.gr, δεν έχουν καταγραφεί αντιδράσεις ούτε εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου, όστις και είναι ο αποδέκτης των πυρών Νικολόπουλου, αν και δεν κατονομάζεται στην επίμαχη ερώτηση στη Βουλή, ούτε όμως από την πλευρά του Μαξίμου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ωστόσο, επιμένει και μάλιστα εμπλουτίζει τις καταγγελίες του, επισημαίνοντας πως, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν πρόκειται να «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και να μετεγγραφεί στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αντιθέτως, όπως ισχυρίζεται, θα παραμείνει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έστω και ως ανεξάρτητος βουλευτής. Είναι ίσως χαρακτηριστικό πως, μιλώντας στο Zougla Radio, αναφέρθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στο όνομα του Κώστα Καραμανλή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η στιγμή που επέλεξε ο βουλευτής Αχαΐας για να δημοσιοποιήσει την κόντρα με τον Σίμο Κεδίκογλουσυμπίπτει χρονικά -και άρα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον- με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Συγγρού και με την εκλογή γραμματέα του κόμματος, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διαδικασία αυτή αποτελεί κριτήριο για τη γενικότερη εσωκομματική εικόνα (και ισχύ) του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά πληροφορίες, το άμεσο περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει την υποψηφιότητα του Μανώλη Κεφαλογιάννη και όχι του παλαιού συνοδοιπόρου στην Πολιτική Άνοιξη, του Νικήτα Κακλαμάνη δηλαδή, ο οποίος έχει εκτεθεί στο παρελθόν πολιτικά, λόγω των προνομιακών σχέσεών του με το περιβάλλον Μητσοτάκη.
Από ......  press-gr  ,   zougla.gr

Η Ελλάδα (και το Grexit)

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


του Αντώνη Παπαγιαννίδη

Δεν το πρόσεξαν πολλοί – ενώ θα 'πρεπε. Στις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Ευρωπαϊκή ηγεσία, συζητήσεις προγραμματισμένες για την άρση του αδιεξόδου του «Προγράμματος για την Ελλάδα» (το Μνημόνιο, ουδείς ηγάπησε. Το Πρόγραμμα Προσαρμογής κρίθηκε ότι ηχεί κάπως δασκαλίστικα…), περιελήφθη – τσουπ! – και αναφορά στο μεταναστευτικό.

Ανέπτυξε, λέει, η Ελληνική πλευρά τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της για μια «σταθερή στάση» εφεξής στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης (ελπίζουμε, χωρίς να έδωσε μετάφραση και επεξήγηση του συμβολισμού της έννοιας «Ξένιος Ζευς», όταν βαφτίζεται έτσι η αστυνομική σκούπα). Έχουμε όμως την πληροφορία ότι, κάτω απ’ αυτό, υπήρχε και μια απειλή – ποια; Ότι, άμα αληθινά προκύψει Grexit και μάλιστα απειληθεί η έξοδος από την ΕΕ ως «νομική αναγκαιότητα» της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τότε το κάπου 1.000.000 μεταναστών που φιλοξενεί η Ελλάδα, θα δωρηθεί στην πολιτισμένη Ευρώπη, ό,τι κι αν προνοεί το Δουβλίνο-ΙΙ! («Ο βρεγμένος, την βροχή δεν την φοβάται»).

Ανάλογη υπορρέουσα όχι απειλή – ά,πα,πα μεταξύ «εταίρων» στην πολιτισμένη Ευρώπη αυτά δεν γίνονται! – αλλά «επισήμανση συνεπειών» υπήρξε και σχετικά με το ενδεχόμενο του κυρίως Grexit, εξόδου από την Ευρωζώνη. Εδώ, έχουμε την εντύπωση (πληροφόρηση ουδείς διαθέτει για τέτοια ζητήματα) ότι ήδη κυρία Μέρκελ άφησε να εννοηθεί στον Αντώνη Σαμαρά – στον οποίο φέρεται να είπε ότι «είναι κρίμα που άργησε τόσο να φανεί» (με αποτέλεσμα, φαίνεται, εκείνος να της θυμίσει ότι λίγο-πολύ όλοι τον κατήγγελλαν στην Ευρώπη όταν ζητούσε πρόωρες εκλογές…) – πως ό,τι κι αν συμβεί, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνοδευθεί από πλήρη αν μη απλόχερη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας και (το κυριότερο!) του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, come what may. Φαίνεται ότι, βοηθούντος ή μη του φόβου Ομπάμα για την συστημική αποσταθεροποίηση από ένα Grexit, οι ίδιοι οι Γερμανοί το ξανασκέφτονται το πράγμα, το ξαναμετρούν, το ξαναξαναμετρούν: δεν είναι τυχαίο ότι η ιδέα να δοθεί η συνέντευξη Σαμαρά στην αγριωπή Bild (μαζί με την Sueddeutsche Zeitung) αντί για την ευγενέστερη Frankfurter Allgemeine ξεκίνησε από την Γερμανική Καγκελαρία. (Κατ’ άλλη ανάγνωση, «κλείστηκε» απ’ εκεί!). Και… η Bild της Κυριακής, δηλαδή πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της συνέντευξης Σαμαρά, περίπου ανέκρουε πρύμναν έναντι του «προβλήματος «Ελλάς»».

Έτσι, λοιπόν, το Grexit από κάτι το εξαιρετικά οικείο – σχεδόν μπανάλ – που πήγαινε να γίνει με τις παρεμβάσεις των διαφόρων Γερμανών οφφφικιαλίων, τώρα πάλι πάει να βαφτιστεί πάλι επικίνδυνη πρόκληση, αν μη «κακόν». Να δούμε τι θα γίνει με τα δικά μας, εδώ: πώς, δηλαδή θα ακολουθήσουν την νέα πορεία Σαμαρά-Στουρνάρα ο κύριος Φώτης και ο ΒΒ (που μάλιστα έχει, εδώ κοντά, και μια 3η του Σεπτέμβρη μπροστά του: βέβαια επαναπατρίστηκε ο Χρίστος Βερελής, οπότε το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται πάλι για υψηλές πτήσεις).

Από .....   protagon

Μηνιαία παρακράτηση 1% στις συντάξεις

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com

Νέα μηνιαία εισφορά 1% στις κύριες συντάξεις όσων ασφαλισμένων έχουν ήδη πάρει εφάπαξ ανεξαρτήτως ταμείου περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Παράλληλα, η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει σε εξαίρεση από τις μισθολογικές περικοπές για έξι κατηγορίες ενστόλων, που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας, και σε κλιμακωτή μείωση για κάθε άλλη ομάδα. Το πρωί τις Τετάρτης στις 10:00 συναντώνται οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης για την οριστικοποίηση των νέων μέτρων.
 



Ωστόσο, τώρα το μέτρο γενικεύεται και η νέα εισφορά θα επιβληθεί στο σύνολο των συνταξιούχων που έχουν πάρει εφάπαξ, ακόμα και εάν αυτό ήταν χαμηλότερο από τις εισφορές που έχουν καταβάλει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επηρεαστούν περίπου 800.000 συνταξιούχοι, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και ορισμένες κατηγορίες μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και ανεξάρτητα απασχολουμένων.

Η μηνιαία μείωση στις κύριες συντάξεις θα είναι 1% και η εισφορά αυτή θα είναι ανεξάρτητη από τις άλλες περικοπές που θα επιβληθούν.

Οι συντάξεις, αναφέρουν «Τα Νέα», θυσιάζονται προκειμένου να σωθούν οι αποδοχές όσων υπηρετούν σε έξι μάχιμες ειδικότητες. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, η κυβέρνηση έχει καταλήξει στην εξαίρεση από τις μισθολογικές περικοπές για έξι κατηγορίες ενστόλων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας, και σε κλιμακωτή μείωση για κάθε άλλη ομάδα (υπόλοιποι ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, γιατροί ΕΣΥ, αρχιερείς κ.ά.).

Ειδικότερα, από το ψαλίδι προτείνεται να διασωθούν όσοι υπηρετούν σε Υποβρύχια Πολεμικού Ναυτικού, Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ), ΜΑΤ - ΕΚΑΜ , Ομάδες ΔΙΑΣ - Δέλτα - «Ζ» της Ελληνικής Αστυνομίας και οι πιλότοι σε πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η παραπάνω απόφαση αποδίδεται στον πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να αναφέρει σε συνεργάτες του πως «δεν δέχεται νέες μειώσεις γι’ αυτές τις κατηγορίες» και αυτή είναι και η θέση που θα προβάλει στη σημερινή σύσκεψη με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζονται βεβαίως και οι έντονες διαφωνίες των υπουργών Άμυνας και Δημόσιας Τάξης για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.


Λαϊκή Συσπείρωση: Εκτός πραγματικότητας το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πολλά είναι τα σοβαρά καθημερινά θέματα που απασχολούν την Στερεά Ελλάδα , αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο περί άλλων τυρβάζει, αφού η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων είναι σε πλήρη αναντιστοιχεία με την πραγματικότητα.

Τον σχολιασμό αυτό έκανε στην σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Χρονάς . Και οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης ζητούν  ειδικές συνεδριάσεις για καυτά θέματα όπως η Υγεία, η Παιδεία και τα Οικονομικά των ΟΤΑ.

Κατά την άποψη μας,τονίζεται και σε δήλωση του συνδυασμού, είναι ολοφάνερη η αναντιστοιχία της ημερήσιας διάταξης που προτείνετε και της πραγματικότητας που βρίσκει τον λαό να στενάζει σε συνθήκες ανεργίας, φτώχειας και ανέχειας, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η ολιγαρχία του πλούτου και πληρώνει κάθε εργαζόμενος, κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Λείπουν από την ημερήσια διάταξη ζητήματα που να βοηθάνε τους ανέργους. Αυτούς που πεινάνε και κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι.
Λείπουν ζητήματα που θα βοηθούσαν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων, η δυσκολία πρόσβασης κάθε εργαζομένου στα φάρμακα που χρειάζεται.

Λείπει ο προβληματισμός για το πώς ο εργαζόμενος λαός θα σταθεί απέναντι στην βάρβαρη φορολογία και τα χαράτσια, που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να πληρώσει.
Για μας όλα αυτά δεν γίνονται από κάποιο διαδικαστικό λάθος.
Δεν πρόκειται για μια παράλειψη.
Πρόκειται για συνειδητή επιλογή, που κινείται στα πλαίσια των πολιτικών επιλογών των κομμάτων που στηρίζετε και σας στηρίζουν.

Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ ψάχνετε τον καινούργιο ρόλο σας στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος, με δεδομένη την προσήλωση σας στις επιταγές της Ε.Ε.
Εμείς, ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ζητάμε να συζητηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα. Να διατυπωθούν αιτήματα και να υπάρξει συμβολή στην ανάπτυξη των διεκδικήσεων κόντρα στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τους περιορισμούς που βάζουν(ποιοι;).
Μην κρύβεστε πίσω από την έλλειψη – τάχα – αρμοδιοτήτων.

Μη βάζετε πλάτη για να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική.
Μη γίνεστε φορείς καλλιέργειας αυταπατών, με φιλάνθρωπες, δήθεν, κινήσεις, που δεν φτάνουν, ούτε μπορούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της οργανωμένης πολιτείας για κοινωνική προστασία και παροχές.
Απόλυτα αναγκαία η κοινωνική προστασία και οι υπηρεσίες που χρειάζεται ο εργαζόμενος άνθρωπος. Όσα το ταξικό κράτος οφείλει στους εργαζόμενους.

Μη συμβάλλετε στο να πληγωθούν τα συμφέροντα και η αξιοπρέπεια του άνεργου, του φτωχού ή του πεινασμένου, που απλά ζητά το δικαίωμα να δουλέψει και να πληρωθεί με βάση την δουλειά του, καλύπτοντας τις ανάγκες του.

Ζητάμε, άμεσα, ειδικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα μεγάλα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, της ανεργίας, της άγριας αντιλαϊκής φορολογίας, της υγείας και της παιδείας που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιφέρειας μας.

                                     ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Πώς αποσυνδέεται το χαράτσι από το λογαριασμό ρεύματος

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το υπ.Οικονομικών έστειλε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο στις εφορίες...
Τη δυνατότητα διαχωρισμού του ειδικού τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ και τη μεταφορά της υποχρέωσης στην Εφορία δίνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, με βάση τη νέα εγκύκλιο:

  • Αν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγής, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ∆.Ο.Υ., προσκομίζοντας και τα σχετικά δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. από τον υπόχρεο.

  • Αν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανεκκαθάρισης του τέλους µε μειωμένο συντελεστή, προσκοµίζοντας και τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά. Η ∆.Ο.Υ., εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες, όπως έχουν προκύψει µετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..

  • Αν ο υπόχρεος επιθυµεί, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο να αποκοπεί το ΕΕΤΗ∆Ε από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, προσέρχεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., υποβάλει τη σχετική αίτηση, καταβάλει την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του έτους 2012, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..

  • Αν ο υπόχρεος δηλώνει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, προκειµένου να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ..

  • Σε περίπτωση αλλαγής προµηθευτή ηλεκτρικού ρεύµατος (παρόχου), καταβάλλεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. η τρέχουσα και οι τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του ΕΕΤΗ∆Ε έτους 2012 και η ∆.Ο.Υ. χορηγεί άµεσα βεβαίωση για αλλαγή παρόχου. Το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ.. Εφόσον ο υπόχρεος δηλώσει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προκειµένου να χορηγηθεί η βεβαίωση αλλαγής παρόχου.
Από  ...... epikaira

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com