Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Φθιωτική Αναπτυξιακή,τι κρύβεται τι διακυβεύεται….

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε λίγες ώρες συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς ,ανάμεσα στο θέματα ημερήσιας διάταξης  υπάρχει και η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής εταιρίας.
Για το θέμα αυτό έχει  χυθεί πολύ μελάνι και έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις και κυρίως επαφές κι διαβουλεύσεις.
Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο  που  είχε τεθεί για πρώτη φορά το συγκεκαυμένο θέμα αλλά δεν ψηφίστηκε γιατί  δεν είχε εξασφαλιστεί η  απαιτουμένη  πλειοψηφία και εδικά στο συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά.
Η έκπληξη βεβαία ήταν η στάση της μείζονος μειοψηφίας ,από την οποία βέβαια απουσίαζαν ορισμένοι σύμβουλοι, που καταψήφισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής. Και χαρακτηρίστηκε ως έκπληξη γιατί  η τελευταία Νομαρχιακή Διοίκηση είχε ως προμετωπίδα της την Φθιωτική Αναπτυξιακή ,ότι ήταν το πιο χρήσιμο εργαλείο της και ότι  το δημόσιο ωφελήθηκε τα  μέγιστα  οικονομικά αφού πολλές μελέτες  δημοσίων έργων της  πραγματοποιούσε η Φθιωτική Αναπτυξιακή.
Το ερώτημα  είναι ότι  για της τέως Ν.Α. επαψε η Φθειρική Αναπτυξιακή να αποτελεί μηχανισμό εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος και επίσπευσης διαδικασιών για την εκτέλεση δημοσίων έργων;
Η άποψη ότι  σε όλη την περιφέρεια πρέπει να υφίσταται μόνο μια αναπτυξιακή έχει την λογική της ,όχι όμως για την πρώην ΝΑ Φθιώτιδας ,μάλλον είναι  καινοφανής άποψη που θα μπορούσε να ισχύει  για την Βοιωτική π.χ.που έβαλε ήδη λουκέτο ,για την Ευβοϊκή που πολλά  ακούγονται  ,αλλά σε καμία περίπτωση για την Φθιωτική.
Στην πολιτική  ασφαλώς πολλές φορές τα πρόσωπα αυτοαναιρούνται αλλά ποτέ δεν απαξιώνουν αυτά  τα οποία έως υπερβολής ενίοτε περιέφεραν σε κάθε ευκαιρία ως κορυφαία και μοναδικής ωφελιμότητας επιτεύγματα τους.
Τι συμβαίνει λοιπόν, τι άλλαξε μέσα σε δυο χρόνια;
Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα γνωρίζουν οι  φθιώτες την αλήθεια.
Μπορεί να μην σημαίνει εν κατακλείδι , τίποτα περισσότερο από μια τυπική διαδικασία ,μπορεί όμως να σηματοδοτήσει και  πολιτικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουν μια άλλη προοπτική για την μελλοντική σύνθεση του κορυφαίου αιρετού θεσμικού φορέα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Όμως το δημοσιογραφικό –και όχι μόνον-ενδιαφέρον δεν εστιάζεται  αποκλειστικά στο συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας αλλά και στο συνδυασμό της πλειοψηφίας.
Είναι σχεδόν κοινό μυστικό ότι   όλο αυτό το χρονικό διάστημα , έχουν γίνει  πολλές συζητήσεις ειδικά με έναν –δυο συμβούλους που και σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζουν ένα ιδιότυπο  αιρετικό προφίλ , αλλά χωρίς να είναι διατεθειμένοι να οδηγηθούν και σε ακραίες επιλογές κάτι που μπορεί να οριοθετηθεί πιθανόν και στη σημερινή συνεδρίαση.
Όμως και πάλι τα… νούμερα δεν  προκαλούν  κάποια ανησυχία για τον κ.Περγαντά , γιατί τα αριθμητικά προαπαιτούμενα δεν απαιτούν συνολική υπερψήφιση του θέματος από άπαντα τα μέλη του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
Όμως η σημερινή συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος  είναι μια αφορμή ακτινοσκόπησης και των πραγματικών προθέσεων του ίδιου του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά και των πολιτικών του δυνατοτήτων να διαχειριστεί μια διαφαινόμενη κατά μία έννοια , πολιτική κρίση στο χώρο του δικού του συνδυασμού!
Ασφαλώς υπάρχουν και οι συνδυασμοί της ελάσσονος μειοψηφίας.
Εκτός από τον συνδυασμό του κ. Παπανδρέου που κατά τα φαινόμενα θα υπερψηφίσει  την αύξηση του μετοχικού της Φθιωτικής , οι άλλοι τρεις συνδυασμοί είναι προδήλως δεδομένο ότι θα καταψηφίσουν , αλλά  για λογούς που απορρέουν από  ιδεολογικές η και άλλες θέσεις και δεν προκαλεί καμία  έκπληξη η αρνητική ψήφος τους .
Ίσως όμως  η συγκεκριμένη συζήτηση να αποτελέσει την αφορμή αποκάλυψης προσωπικών προθέσεων και διαθέσεων μελών του περιφερειακού συμβουλίου και την σηματοδότηση μιας νέας εικόνας και  λειτουργίας ενός  θεσμικού οργάνου που μέχρι στιγμής δεν  έχει δείξει την δυναμική του που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού της Στερεάς Ελλάδας.
Από .....  lamiafm1

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ - Που σημειώνεται άνοδος και που πτώση [Πίνακες]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Άνοδος βάσεων καταγράφεται ιδιαίτερα στα τμήματα του 1ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Η άνοδος στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες, Ψυχολογίες κλπ) ξεκινάει από 350 μόρια και πάνω κατά μέσο όρο.

Άνοδος αν και μικρή σημειώνεται στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές), καθώς βεβαίως και στις στρατιωτικές και ιδιαίτερα στις αστυνομικές σχολές λόγω κυρίως δραστικής μείωσης των θέσεων.

Στις Πολυτεχνικές Σχολές παρουσιάζεται πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).
Άνοδο έχουν τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου. Για παράδειγμα, το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά (+285 μόρια) και το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού πανεπιστημίου (+176 μόρια).

Δείτε τους πίνακες των βάσεων
Από .....  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com