Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αυτό είναι το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Στον περιφερειακό του Αγίου Λουκά και συγκεκριμένα στην οδό Τυμφρηστού- 10η πάροδο αριθ.21, βρήκαν το κρησφύγετο του 30χρονου αντιεξουσιαστή και ληστή της Πάρου Τάσου Θεοφίλου...

- Το είχε νοικιάσει με ψεύτικο όνομα - Βρήκαν στον περίβολο του διαμερίσματος και το μπλέ ποδήλατο
- Σίγουρη η αστυνομία πως είναι μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς
- Τον είχαν υπό παρακολούθηση από τον Νοέμβριο του 2010
- Ετοίμαζε χτύπημα και στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας
- Ήθελαν να δημιουργήσουν “ταμείο για τον ένοπλο αγώνα”
- Αύριο στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Θεοφίλου - Την Τετάρτη η απολογία του στον 10ο τακτικό ανακριτή
- Ζήτησε να τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης


Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου, λίγες μέρες μετά τη ληστεία στην Alpha Bank και την εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, ο Τάσος Θεοφίλου βρέθηκε στη Λαμία. Ένας υπνόσακος που βρέθηκε στα πράγματά του προκάλεσε, προς στιγμή, μπέρδεμα. Αλλά όλα λύθηκαν όταν στην αστυνομία παρουσιάστηκε ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού.

Οι αστυνομικοί "χτένισαν" τη Λαμία αναζητώντας το κρησφύγετο του 30χρονου τις ημέρες, πριν και μετά την Πάρο, που βρέθηκε στη Λαμία. Ζήτησαν και τη βοήθεια των κατοίκων, να τηλεφωνήσουν σε ειδικό αριθμό αν έχουν κάποια πληροφορία. Και κάπως έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας, έφτασαν σε διαμέρισμα που φαίνεται πως είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου.
 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παρουσιάστηκε στην αστυνομία. Αναγνώρισε τον Θεοφίλου. Είπε πως του είχε νοικιάσει ένα σπίτι. Φυσικά ο 30χρονος είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία.
Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής θα περάσει από... κόσκινο το διαμέρισμα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μια ακόμη γιάφκα των Πυρήνων, όπου κρύβονταν όπλα, χρήματα ή οτιδήποτε άλλο.

Στον περίβολο του ισογείου διαμερίσματος που είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου και βρίσκεται επί της οδού Τυμφρηστού 10η πάροδος, αριθμ. 21 στη Λαμία, βρέθηκε και το μπλέ ποδήλατο, στη σέλα του οποίου ο 30χρονος είχε τοποθετήσει την κάμερα για να παρακολουθήσει το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην οδό Βασιλικών.


Γιατί πήγε στη Λαμία


Όλα δείχνουν ότι ο Θεοφίλου ετοίμαζε "χτύπημα" σε τράπεζα της Λαμίας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο Τάσος Θεοφίλου στις 16 του Αυγούστου και ώρα 12:18 αναχώρησε από την Αθήνα με τον ΟΣΕ για τη Λαμία, μέσω Λιανοκλαδίου, όπου υπάρχει ανταπόκριση γραμμής Λαμία - Στυλίδα. Η έκδοση εισιτηρίου είχε γίνει μια ώρα πριν από την αναχώρηση. Στις 18 του μήνα επέστρεψε από Λιανοκλάδι στις 08.10 το πρωί στην Αθήνα.

Μια κάμερα που βρέθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ήταν ειδικά προσαρμοσμένη για να τοποθετείται στη σέλα ενός ποδηλάτου, χρώματος μπλε με άσπρο παγουράκι. Η κάμερα κατέγραψε πλάνα στα οποία φαίνεται η τοποθέτησή της στο ποδήλατο και κατόπιν πλάνα από το υποκατάστημα της Εθνική Τράπεζας στη Λαμία, στην οδό Βασιλικών στη νότια πλευρά της πόλης.

Είχε βιντεοσκοπήσει τον περιβάλλοντα χώρο και ίσως πιθανές διαδρομές. Από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος, όμως, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν, όπως επιμένουν πληροφορίες «στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν».

Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει αρκετά σημεία διαφυγής, κυρίως προς την Εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών. Στον ίδιο δρόμο και πολύ κοντά, υπάρχουν και άλλα καταστήματα τραπεζών, ενώ οι πληροφορίες σημειώνουν πως οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν πιθανές απαντήσεις και στις κάμερες που υπάρχουν εκεί.

Οι αστυνομικοί το τελευταίο 24ωρο προσπάθησαν να εντοπίσουν πιθανά στοιχεία, είτε από τη γύρω περιοχή, είτε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν κατατέθηκαν κάποια στοιχεία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Με βάση το ό,τι αυτά τα πλάνα έχουν καταγραφεί πριν την αιματηρή ληστεία της Πάρου φαίνεται πως η τράπεζα της Λαμίας είχε μπει στο στόχαστρο πριν το υποκατάστημα της Alpha Bank στο νησί.

Το γεγονός ότι ο νεαρός βρέθηκε μετά τη ληστεία της Πάρου και πάλι στη Λαμία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιος πυρήνας στην περιοχή. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί έψαχναν από την πρώτη στιγμή σπίτι στη Λαμία, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διανυκτέρευσε ο 30χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ζητά οποιαδήποτε πληροφορία και ειδικότερα από την περιοχή της Λαμίας και της Πάρου για την υπόθεση και οι πολίτες που γνωρίζουν κάτι παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

"Μέλος των Πυρήνων" λέει η αστυνομία

Τα ευρήματα στο σπίτι του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη μαρτυρούν σύμφωνα με τους αστυνομικούς πως η ομάδα σχεδίαζε τη δημιουργία “ταμείου” για τη χρηματοδότηση “αντάρτικου πόλεων”. Η Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις επίσημες ανακοινώσεις, είναι σίγουρη πως ο 29χρονος είναι μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και τα τελευταία χρόνια μάλιστα φέρεται να είχε αναλάβει και ηγετικό ρόλο.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 έμενε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Από τότε, όμως, δεν είχε μόνιμη κατοικία. Επισκεπτόταν που και που τους γονείς του κι όταν βρισκόταν στην Αθήνα, έμενε σε ξενοδοχεία του Κεραμεικού και του Μοναστηρακίου. Σε ένα ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι έμενε και όταν τον συνέλαβαν, το περασμένο Σάββατο.

Όπως προκύπτει απ' όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μανούρας ο Θεοφίλου είχε μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής από το 2010 και συγκεκριμένα από τις 30 Νοεμβρίου, όταν «συνελήφθη» στο σταθμό ΚΤΕΛ του Αγρινίου να παρακολουθεί το χώρο, ενώ συνεργός του κατέβαινε από λεωφορείο που είχε έρθει από την Αθήνα, μεταφέροντας έναν σάκο μεγάλου μεγέθους.

Στις εκθέσεις που συντάχθηκαν τότε αναφερόταν ότι είχε πάρει μέρος με άλλα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς σε επιχείρηση μεταφοράς όπλων στο Αγρίνιο.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2010 έγιναν οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης, τα στοιχεία του Θεοφίλου δεν ταυτοποιήθηκαν. Αλλά οι έρευνες για να τον «αναγνωρίσουν» και να τον συνδέσουν με τους Πυρήνες συνεχίστηκαν. Από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η αντιτρομοκρατική προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο και τη δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, όταν στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε το καπέλο του και το DNA του αλλά και φωτογραφίες του από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Αν και φορούσε καπέλο και πρόσφατα είχε ξυρίσει το κεφάλι του, οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τώρα πρόσωπα και γεγονότα αποκρυπτογραφώντας τις συνομιλίες που είχε ο νεαρός μέσω ραδιοτηλεφώνου με βάση την τηλεκάρτα που είχε πάνω την ώρα της σύλληψης, ενώ στα εργαστήρια έχουν αποσταλεί και 7 κλειδιά που είχε μαζί του ο 30χρονος θεολόγος και τα οποία ίσως οδηγήσουν σε κάποιο σπιτί ή διαμέρισμα “γιάφκα” της ομάδας.

Οι πληροφορίες του Newsit λένε ότι οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι και για τη συμμετοχή στην ληστεία της Πάρου ενός ακόμη ατόμου που εμπλέκεται στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” του διαβόητου τοξοβόλου του Συντάγματος, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς συμμετείχε και σε ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη.

Αναβολές...

Εντωμεταξύ, αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, η δίκη στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο όπου αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.
Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δημοσιογράφων προκειμένου να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο δικηγόρο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο 30χρονος επικοινώνησε με το γραφείο του δικηγόρου Σπύρου Φυτράκη, ο οποίος επιβεβαίωσε στο NewsIt ότι ανέλαβε την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοφίλου ζήτησε να τον επισκεφθεί στη φυλακή είτε ο ίδιος ο κ. Φυτράκης είτε κάποιος συνεργάτης του.

Ο Θεοφίλου πήρε επίσης προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη, όταν θα βρεθεί ξανά ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί.
Την Τρίτη, ο 30χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις τρομοκρατίας.
Από .....LamiaReport.gr


Γ. Στουρνάρας: Δεν θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα


Αναρτήθηκε από ...... eneergoipoliteskv.blogspot.com


 Το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας...
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν παραδώσει στον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ.ευρώ, βάσει των δεσμεύσεων της χώρας προς τους δανειστές της, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.

«Εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει», λέγει προς την εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας ουσιαστικά σε όλους όσοι εύκολα πολιτεύονται. «Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα», -εκμυστηρεύεται ο υπουργός Οικονομικών- «ας σκεφθούν πως και από που μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια».

Για να μην υπάρξουν μεγάλες επιβαρύνσεις σε κάποιους και σε άλλους καμία, τα μέτρα είναι απλωμένα, διάχυτα σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, σημειώνεται στην ίδια συνέντευξη. Το μεγάλο βάρος πέφτει στις περικοπές του κοινωνικού κράτους καθώς όπως υποστηρίζει: «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά».

Εντός των επομένων ωρών ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει το πακέτο με τις προτάσεις που θα παραδώσει την επόμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό και προετοιμάζεται για τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εν συνεχεία στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

«Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δις. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση. Εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», προσθέτει σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο των Καμένων Βούρλων,στις 22.08.2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.



 Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                 
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ- ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                
Ταχ. Δ/νση     : Αγ.Παντελεήμονα 8
Τ.Κ.                : 35008
Τηλέφωνο      : 2235350029
Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δ.Σ
Fax                : 2235022300
E-mail              : karamnik@kammena-vourla.gr


 Αριθμ. Πρακτ.          : 15
  Αριθμ. Πρωτ.           : 14261/17.08.2012  
Βαθμός προτερ/τας : Τακτικό

  ΠΡΟΣ: 
 Αποδέκτες(όπως ο πίνακας αποδεκτών)                                                                 
                                                                         
                                                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
                                                                         Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου



Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις  22.08.2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας
διάταξης.

       Καμένα Βούρλα 17.08.2012
                                                                                             

                                                               Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ


                                                                Ν. Καραμαζιώτης

                                                                                           
                                                                                        
Συνημμένα

1.  Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης                                                           

                                                                     
 ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
                                   ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


1.    Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.

2.    Αποφάσεις επί αιτήσεων δημοτών για διάφορα θέματα.                                            Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

3.    Αποδοχή χρηματοδοτήσεων, αναμόρφωση, τροποποίηση προυπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2012.                                                                                                                    Εισηγητής ο κ. Φακίρης

4.    Επιστροφή εσόδων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων.                                         Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

5.    Έγκριση δαπανών και ψήφιση πίστωσης για πολιτιστικές εκδηλώσεις «καλοκαίρι 2012».                                                                                                                         Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

6.    Έγκριση δαπανών και ψήφιση πίστωσης για την αιμοδοσία στην Δ.Ε Μώλου. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

7.    Ψήφιση πίστωσης για την συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας του εορτασμού της μάχης Βασιλικών.                                                                  Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

8.    Κατανομή πιστώσεων Σ.Α.Τ.Α. έτους 2012.                                                                         Εισηγητής ο κ. Φακίρης.

9.    Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Μώλου - Α. Κωνσταντίνου».                           Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

10. Συγκρότηση τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας.                              Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

11. Απόφαση επί αιτήσεως της οργανωτικής επιτροπής του υπό διοργάνωση φεστιβάλ «Καζαντζίδεια 2012» στην Δ.Ε Αγίου Κωνσταντίνου.                                                                                                                   Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

12. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στο Μώλο.                                                                Εισηγητής ο κ. Φλωράκης.

13. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στα Κ. Βούρλα.                                                                Εισηγητής ο κ. Φλωράκης.

14. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στα Κ.Βούρλα.                                                                Εισηγητής ο κ. Φλωράκης.
15. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στο Καινούριο.                                                                Εισηγητής ο κ. Φλωράκης.

16. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στο Ρεγγίνι.                                                                Εισηγητής ο κ. Φλωράκης.

17. Σύνταξη πράξης αναλογισμού, λόγω ρυμοτομίας, στους κοινόχρηστους χώρους μεταξύ των Ο.Τ. 72 και 74 και σε τμήμα ζώνης παραλίας οδού Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα.                                                                                                 Εισηγητής ο κ. Μακρυνίτσας.

18. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την κάλυψη κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών πολιτικής προστασίας.                                                      Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

19. Απ’ ευθείας αγορά ακινήτου ιδιοκτησίας κληρονόμων Βάρσου Αλεξάνδρου του Χρίστου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση υλικών και εγκατάσταση οχημάτων του δήμου.                                                                        Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.