Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καρατζαφέρης:«Oι πρόγονοι του Ρογκ...έτρωγαν βελανίδια»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com
  
Άστραψε και βρόντηξε ο Γ. Καρατζαφέρης μετά την δήλωση του Ζακ Ρογκ ότι...«οι Ολυμπιακοι Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν στη χώρα του Ρογκ έτρωγαν βελανίδια, όταν δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλον. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους, την Αρχαία Ολυμπία, και να πάψουν να είναι περιοδεύων θίασος ανά τετραετία» κατέληξε.

Από .....  newsbomb

Απάντηση Ρέσλερ σε Σαμαρά: Όχι άλλες δικαιολογίες παρακαλώ!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


O αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, επαναλαμβάνει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά, όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές ενώ σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις δηλώσεις του είπε: «Όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ!
Σε συνέντευξή του στη «Neue Osnabrücker Zeitung τονίζει ότι η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους και αρνείται δε ότι η καγκελάριος Μέρκελ τον έψεξε για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει».
Όσον αφορά στην Ελλάδα τόνισε: «Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Υπηρεσίας για τους φόρους. Τίποτε δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό. Στο υπουργείο μου, ωστόσο, είχαμε την εμπειρία του ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα πράγματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι μου με τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας. Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται τώρα στα χέρια τους»
Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) δεν φαίνεται να συμφωνεί και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ ανεξαρτήτως του κόστους. «H ΕΚΤ πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη. Η διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας πρέπει να αποτελεί το κύριο έργο της και όχι η χρηματοδότηση των δημοσίων χρεών. Γι αυτό η αγορά κρατικών ομολόγων δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση» επισημαίνει και προσθέτει ότι «νέα αξιοπιστία στην Ευρωζώνη θα δημιουργήσουμε μόνον αν η δημοσιονομική πειθαρχία τηρείται με συνέπεια και εφαρμόζονται αποφασιστικά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Ο κ. Ρέσλερ, πάντως, απορρίπτει τις εκτιμήσεις που θέλουν την Ελλάδα να δοκιμάζει την αντοχή του κυβερνητικού συνασπισμού στην Γερμανία και παραπέμπει στην έκθεση που θα συντάξει η τρόικα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. «Περιμένουμε όλοι την έκθεση της τρόικας και ουδείς δέχεται πιέσεις. Εκείνο που μετράει τώρα είναι μόνον ο απολογισμός των προσπαθειών της Ελλάδας. Και όσον αφορά τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, έχουμε όλοι συνείδηση της ευθύνης μας για τη νομισματική σταθερότητα, τη συνοχή της Ευρώπης και τη διασφάλιση της ευημερίας και ενεργούμε με συνέπεια προς όλα αυτά».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη αρνητική αξιολόγηση της προοπτικής της γερμανικής οικονομίας από τον οίκο Moody's, ο Φίλιπ Ρέσλερ, αν και παίρνει αποστάσεις από τη θέση του Νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος έκανε λόγο για μια «διεφθαρμένη συμμορία ηλίθιων», εκτιμά ότι η επίδραση των οίκων αξιολόγησης στην αγορά σαφώς μειώνεται. «Αποδείχτηκε ότι γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα, δεν βλέπουν τα πάντα και συχνά τα βλέπουν μονόπλευρα, δεν βοηθούν αρκετά. Έχει περάσει η εποχή που οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης θεωρούνταν θεοί» καταλήγει και μιλάει για ένα «καρτέλ αξιολόγησης», ενώ τάσσεται υπέρ της λειτουργίας περισσότερων οίκων, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. Δεν βλέπει, ωστόσο, πώς θα μπορούσε να βοηθήσει βραχυπρόθεσμα ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης, καθώς, όπως εκτιμά, η δημιουργία του θα αργούσε πολύ. Επιπλέον, «αν συμπράξουν τα ευρωπαϊκά κράτη, θα φανεί σαν να δημιουργείται εξάρτηση και γι' αυτό δεν θα τον αποδεχτεί η αγορά» προσθέτει.

 Από ..... iefimerida

ΙΝΕ -ΓΣΕΕ: Αν η ύφεση φθάσει στο -5% τότε η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 29%

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την εκτίμηση ότι αν η ύφεση αγγίξει το -5% τότε η ανεργία από το 24% που εκτιμάται σήμερα ότι θα κλείσει για το 2012, θα σκαρφαλώσει στο απίστευτο ποσοστό του 28% με 29%, διατύπωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπολής.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο κ. Ρομπολής εκτός από την εκτίμηση του για το ποσοστό στο οποίο θα κλείσει η ανεργία για το 2012, αναφέρθηκε και στη συνάντηση της διοίκησης της ΓΣΕΕ με την Τρόικα.
Σύμφωνα, με τον επιστημονικό διευθυντής της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο οποίος συμμετείχε και ο ίδιος στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέφυγαν να απαντήσουν τι στάση θα τηρήσουν εάν οι κοινωνικοί εταίροι αποφασίσουν να επιστρέψει ο κατώτατος μισθός στο επίπεδο των 751 ευρώ.

Από ..... iefimerida

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της γκάφας!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Κάτι δεν πάει καλά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, όπου κάθε μέρα προκύπτει και μια γκάφα των διοργανωτών...   
"Damn! I know I've got the key somewhere!"

Δεν βρίσκει τα κλειδιά του ο υπεύθυνος του σταδίου του Λονδίνου για να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012.

Με αυτό το σκίτσο σατιρίζει η Daily Mail τις γκάφες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, που καταγράφονται κάθε μέρα.

Δεν έχουν ακόμη καλά καλά ξεκινήσει οι Ολυμπιακοί αγώνες και έχουν καταγράφει ήδη πολλά ευτράπελα.

Είναι που είναι "ανάποδοι", τα έχουν κάνει "μπάχαλο"
Εάν σκέφτεσαι να διασχίσεις με το αυτοκίνητο σου, τον πολυσύχναστο δρόμο του Σάουθαμπτον Ρόου στο κεντρικό Λονδίνο ξανασκέψου το.

Είναι βέβαιο πως δεν θα τα καταφέρεις λόγω κακού σχεδιασμού ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρέχονται τρεις επιλογές, οι οποίες είναι ωστόσο όλες παράνομες για τους οδηγούς I.X.

Η μία λωρίδα έχει προβλεφθεί για την κίνηση λεωφορείων, η δεύτερη αποκλειστικά για ολυμπιακά οχήματα και η τρίτη;

Ενώ θα έπρεπε με βάσει την λογική αν έχει την ίδια κατεύθυνση για τα Ι.Χ., εντούτοις οδηγεί σε εντελώς αντίθετη πορεία μολονότι πρόκειται για κομβικό σημείο στο κεντρικό Λονδίνο!

Έτσι καθίσταται αδύνατη η μετάβαση των φιλάθλων μέσω των οχημάτων τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Στην περίπτωση που κάποιος ρισκάρει και εισέλθει στη ζώνη των λεωφορείων ή των ολυμπιακών οχημάτων το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει ξεπερνά τα 150 ευρώ!
  Το παρολίγον δπλωματικό επεισόδιο με την Κορέα

Την Τετάρτη παραλίγο να σημειωθεί διπλωματικό επεισόδιο, εξαιτίας της… γκάφας των διοργανωτών να προβάλλουν την σημαία της Νότιας Κορέας σε αγώνα που συμμετείχαν αθλητές της Βόρειας Κορέας!

Συγκεκριμένα, το περιστατικό που προκάλεσε τον τεράστιο εκνευρισμό και την αποχώρηση της ομάδας γυναικών της χώρας, συνέβη στην αναμέτρηση μεταξύ της Κολομβίας με τη Βόρεια Κορέα στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης κατά την διάρκεια της 1ης ημέρας του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Γυναικών.

Ξαφνικά στην γιγαντοοθόνη εμφανίστηκε η λάθος σημαία και οι Βορειοκορεάτισες αποχώρησαν από το γήπεδο. Μετά από μία ώρα και την «συγνώμη» των διοργανωτών επέστρεψαν στο γήπεδο.

Τα μέτρα... ασφαλείας
Ένας... μπόμπιρας 11 ετών διέλυσε τα μέτρα ασφαλείας στην Αγγλία, αφού στην προσπάθειά του να βρει τουαλέτα, μπήκε σε αεροπλάνο δίχως διαβατήριο και κάρτα επιβίβασης και ταξίδεψε από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Ρώμη.

Έσβησε η φλόγα
Την ώρα που η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012 πασχίζει να διαθέσει τα πολλές χιλιάδες εισιτήρια που παραμένουν απούλητα, μία γκάφα ολκής έρχεται να προστεθεί στα "παραλειπόμενα" της βρετανικής διοργάνωσης: Η Ολυμπιακή Φλόγα ... έσβησε στη διαδρομή!

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της σε όλη την Αγγλία, οι διοργανωτές θεώρησαν καλό, ένα μέρος της διαδρομής της φλόγας να περάσει μέσα από τις εγκαταστάσεις του κανό σλάλομ.

Ο λαμπαδηδρόμος Ζάκαρι Φράνκλιν, προσπάθησε να κρατήσει "ζωντανή" τη φλόγα μέσα από τα ταραγμένα νερά, αλλά ... δεν τα κατάφερε.

Η δάδα άναψε ξανά από τη "μητέρα" φλόγα και αυτή την φορά ολοκλήρωσε την διαδρομή της χωρίς άλλα απρόοπτα.


Βάφτισαν Άγγλο τον Ουαλό!
Νέα γκάφα των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πρόγραμμα του χθεσινού αγώνα Βρετανίας - Σενεγάλης, για το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, ανέφεραν τον ουαλό μέσο Τζο Αλεν ως Αγγλο!

Αθλητές Ολυμπιάδας που χαθήκαν για τέσσερις ώρες στον δρόμο για το Ολυμπιακό χωριό ξέσπασαν στο twitter την ώρα που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο...


Η ταλαιπωρία των αθλητών
Αμερικανός εμποδιστής έγραψε: «Οι αθλητές είμαστε νυσταγμένοι, πεινασμένοι και σε ανάγκη τουαλέτας. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο Ολυμπιακό χωριό σας παρακαλώ;»
Οι Αυστραλοί αθλητές βρεθήκαν σε μια τρίωρη διαδρομή στο πουθενά, αφού ο οδηγός του λεωφορείου χάθηκε.
Ο οδηγός δήλωσε ότι η τοποθεσία “ Ολυμπιακό χωριό” δεν είχε προστεθεί στο Santa.
Το Λονδίνο έκανε κακή πρώτη εντύπωση στον Κέρον Κλέμεντ αυτό το πρωινό, χάρη σε έναν οδηγό λεωφορείου που έχασε τον δρόμο.
Το άνοιγμα ειδικής Ολυμπιακής λωρίδας είχε ως σκοπό να βοηθήσει τους αθλητές και VIP να κάνουν την 45λεπτη διαδρομή από το αεροδρόμια του Χίθροου μέχρι το Στρατφορντ χωρίς δυσκολίες.
Ο Αμερικανός εμποδιστής Κέρρον Κλέμεντ, μέσω του twitterδιέψευσε τον παραπάνω ισχυρισμό, αφού κόλλησε στην κίνηση για τέσσερις ώρες όταν ο οδηγός του λεωφορείου στο όποιο επέβαινε χάθηκε στην διαδρομή.
Ο 26χρονος αθλητής, που στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 είχε πάρει το χρυσό, είπε στους followersτου “Λοιπόν, είμαστε χαμένοι στον δρόμο εδώ και τέσσερις ώρες. Όχι και η καλύτερη εντύπωση Λονδίνο”.
Η καθυστέρηση αυτή ήταν το τελευταίο πράγμα που ο Κλέμεντ και οι υπόλοιποι Αμερικανοί συναθλητές του χρειάζονταν μετά από την ολονύκτια υπερατλαντική τους πτήση.
Ο 400άρης εμποδιστής έγραψε επίσης ότι παρακάλεσε τον οδηγό να βρει την σωστή διαδρομή.
Έγραψε: «Οι αθλητές είμαστε νυσταγμένοι, πεινασμένοι και έχουμε ανάγκη τουαλέτας. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο Ολυμπιακό χωριό σας παρακαλώ;”
O Αμερικανός αθλητής στίβου επιβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί αθλητές ήταν στον δρόμο για το Ολυμπιακό χωριό προκειμένου να πάρουν τα διαπιστευτήρια τους πριν ταξιδέψουν στο προ-αγωνιστικό προπονητικό κέντρο του Μπέρμινγχαμ.
Εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με το χαμένο οδηγό, αλλά παραδέχτηκε ότι κάποιες διαδρομές λεωφορείων έκαναν περισσότερη ώρα από το προβλεπόμενο.

Από ......  epikaira

Σύριζα: Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com 


Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και προειδοποιεί ότι...
«θα επιδιώξει να διερευνηθεί η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκαθάριση». Τονίζει μάλιστα ότι η εν λόγω τράπεζα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «το μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας που, εκτός από περιουσία του ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντα διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού».

Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους «κατευθύνει» σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους «επενδυτές» της τράπεζας.

Επίσης, επισημαίνει ότι η ΑΤΕ είναι η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών και προσθέτει ότι τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι δεν θα επιτρέψει την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού και καλεί την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να απαντήσουν στα ακόλουθα:
1. Πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας.
2. Να κοινοποιήσουν τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, τις εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.
3. Να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρισης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι 4 τράπεζες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μειώσεις μισθών και στα πολιτικά πρόσωπα, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com