Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τι είπε ο Σαμαράς με την τρόικα - Αντιδράσεις των κομμάτων

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ενημερωτικό χαρακτήρα είχε σύμφωνα με την κυβέρνηση η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα το πρωί της Παρασκευής...
«Για την εξέλιξη των μέχρι τώρα συναντήσεων τους και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να επανέλθει το ελληνικό πρόγραμμα σε τροχιά», ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εκπροσώπους της τρόικας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου».

Η τρόικα περιμένει να δει τον τελικό λογαριασμό, αλλά είναι δεδομένες οι μειώσεις που θα γίνουν. Το μίνιμουμ των περικοπών (το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει να εγκριθεί από τους δανειστές και να μην γίνουν μεγαλύτερες οι περικοπές) περιλαμβάνει νέες μειώσεις-σοκ για μισθωτούς και συνταξιούχους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Έτσι οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ θα πρέπει να αναμένουν μειώσεις στους μισθούς τους κατά τουλάχιστον 20% (ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και τον μισθό) χωρίς να υπολογίζονται εδώ τα χρήματα που θα χαθούν από τις περικοπές στα διάφορα επιδόματα.
Οι μειώσεις θα ισχύσουν βάσει του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου από το 2011 για όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν τον σχετικό νόμο, θα είναι δηλαδή αναδρομικές. Το ποσό θα “χωριστει” σε δόσεις και τμηματικά θα αφαιρεθεί από το μισθό των υπαλλήλων.
Αναδρομική ισχύ, αλλά από την πρώτη Ιουλίου και όχι από την αρχή του χρόνου θα έχουν και οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.
Το εφάπαξ των Δημοσίων υπαλλήλων (ανάλογα το ποσό) θα μειωθεί ως και σε ποσοστό 40%. Είναι ένα μέτρο που θα ισχύσει για όλους όσοι ακόμη δεν έχουν λάβει το εφάπαξ άσχετα από το πότε υπέβαλαν την αίτησή τους.
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

O πρωθυπουργός κινούμενος με βάση το δόγμα «τα πάντα στο βωμό του μνημονίου» συνεχίζει τις συναντήσεις του με την Τρόικα. Τα τρία μνημονιακά κόμματα είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό για τα νέα βάρβαρα μέτρα που  τώρα σχεδιάζουν και προεκλογικά απέκρυπταν, βαφτίζοντάς τα «επαναδιαπραγμάτευση» και «ισοδύναμα». 

Η συμφωνία της συγκυβέρνησης του μνημονίου για μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, κατάργηση των επιδομάτων, διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και συνολικά των δημόσιων αγαθών, οδηγεί στην ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική εξόντωση. Αυτή η πολιτική δεν έχει ως στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα απαντήσουν με αγώνες ενάντια στις πολιτικές καταστροφής, για μια διαφορετική πορεία εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία.

«Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει πού θα βγάλουν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, γιατί το “κουστούμι” σε βάρος του έχει κοπεί και η όποια πίστωση χρόνου προς τη συγκυβέρνηση είναι εναντίον του», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με τις συζητήσεις κυβερνητικών παραγόντων με την τρόικα.

«Τώρα πρέπει να οργανώσει την πάλη του στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές επιτροπές και να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματα που του κλέβουν», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
  

"Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου" στο λεξιλόγιο Σαμαρά σημαίνει βαράω προσοχές στην τρόικα και τους δανειστές, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.
     
«Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα σημάνουν το οριστικό τέλος μισθωτών και συνταξιούχων και βαθύτερη ύφεση για τη χώρα», προστίθεται. «Μόνη λύση η συνολική αναδιάταξη της οικονομίας μας και η επιστροφή στην εθνική μας παραγωγή».

 Πηγή: ΑΠΕ, Newsit.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αναρτήθηκε από ....  energoipoliteskv.blogspot.com

Δηλώσεις Σαμαρά - Μπαρόζο


Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com