Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τη Δευτέρα έρχεται η Τρόικα για να λάβει δεσμεύσεις από Σαμαρά και Στουρνάρα

Αναρτήθηκε από  .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον μέλλοντα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Σταουρνάρα.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει πλήρως γνωστές οι συνεννοήσεις που έχουν γίνει, το πιθανότερο σενάριο είναι η συνάντηση των κυρίων Πολ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ με τον κ. Σαμαρά να γίνει στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά.

Οπως έγινε γνωστό σε αυτή τη φάση η Τρόικα ενδιαφέρεται να λάβει δια ζώσης τη διαβεβαίωση από τους πλέον αρμόδιους ότι η συνεργασία συνεχίζεται και ότι ανεξαρτήτως συζητήσεων για χαλάρωση των μέτρων η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Όταν ρωτήθηκε για το χρόνο παραμονής της στην Αθήνα, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου Όλι Ρεν, απάντησε με τρόπο που εμπεριείχε σαφή... μομφή: «Όταν πρόκειται για την Ελλάδα, είναι πάντα δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσουν οι έλεγχοι».

Σύμφωνα, πάντως, με κυβερνητικό στέλεχος στη Γερμανία, η έκθεση της Τρόικα για την ελληνική οικονομία ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε εβδομάδες κι όχι σε λίγες ημέρες.

Κάνοντας την αναγκαία προεργασία εν όψει των συνομιλιών με την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, καθώς και με τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις σε δύο νευραλγικά «σκέλη» της οικονομικής διαχείρισης: Τα έσοδα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μέσω διασταυρώσεων στοιχείων των φορολογουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο Μνημόνιο, για το οποίο θα γίνουν διαπραγματεύσεις, προβλέπει περικοπές ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το 2013 και το 2014. Προβλέπει επίσης, αποκρατικοποιήσεις (άμεσα, έξι οργανισμών), νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ, μείωση 12% στα «ειδικά μισθολόγια» του δημόσιου τομέα, περικοπές φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών.

Από .....  iefimerida

Το περιεχόμενο της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά στους Ευρωπαίους εταίρους

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά χρειάζεται τροποποίηση του προγράμματος.... Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας επιβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλες. Ο Α Σαμαράς θέτει επίσης το ζήτημα "ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος".


Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού:

"Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012


Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.


Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.


Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.


Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.


Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω


Αντώνης Κ. Σαμαράς"

Από ......  epikaira

Ο Μόντι έστησε στον τοίχο τη Μέρκελ! – Νίκη της Ιταλίας στα... πέναλτι – Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες, με φωνές κι εντάσεις!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Σκληρό μπρα ντε φερ Ιταλίας-Ισπανίας με την Άνγκελα Μέρκελ


- Ζήτησαν ουσιαστικές λύσεις για να μη δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια

- Συμφώνησαν τελικά να υπογράψουν άμεσα το σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ

- Όποιος θέλει να επωφεληθεί από τη συμφωνία πρέπει να υπογράψει Μνημόνιο

- Εντάσεις και φωνές μεταξύ των 27, παραδέχτηκε ο Μόντι

- Εκτοξεύει το ευρώ η συμφωνία των Βρυξελλών

- Μετατίθενται για τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για την τραπεζική ενοποίηση

Δεν είναι μόνο οι δυο χώρες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Είναι (κυρίως) οι δυο χώρες που φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να βάλουν τέλος στην κυριαρχία της Άνγκελα Μέρκελ. Το είχαν πει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το έκαναν και πράξη στην ολονύχτια συνεδρίαση των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης.

"Υπήρξαν λίγες εντάσεις. «Οι συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους του πέρασαν μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά αυτό ήταν χρήσιμο» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι λίγο μετά το τέλος της Συνόδου, που αποδείχθηκε ένας προσωπικός θρίαμβος.

Τα λόγια του super Μάριο των Ιταλών είναι διπλωματικά. Γιατι πίσω από την προσεκτική επιλογή των λέξεων κρύβεται η σκληρή αλήθεια: οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες πριν τελικά η Γερμανία πεισθεί ότι, έστω και στις καθυστερήσεις, έχει φτάσει η στιγμή να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω!

Μάριο Μόντι

Μάριο Μόντι

Όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο βγήκε από την αίθουσα συνεδριάσεων και "συμβούλευσε" τους δημοσιογράφους να μην περιμένουν. Η νύχτα θα ήταν μακρά. Όπως κι έγινε...Ας είναι καλά οι Μόντι και Ραχόι, που βγήκαν μπροστάν και ύψωσαν ανάστημα στη Μέρκελ.

Και ως άλλος... Μπαλοτέλι, ο Μάριο Μόντι νίκησε για δεύτερη φορά σε λίγες ώρες τη Γερμανίδα καγκελάριο (η πρώτη ήταν στο... γήπεδο). Είχε σύμμαχο και τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι. Οι δυο τους στύλωσαν τα πόδια και συναίνεσαν στο σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ μόνο όταν έγιναν δεκτοί οι όροι τους. Ο εξής ένας δηλαδή: να μη γίνουν Ελλάδα και να μη δανείζονται με επιτόκια του 7%.

Η Ισπανία ζήτησε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τα ευρωπαϊκά ταμεία, χωρίς να περνά από τους προϋπολογισμούς των κρατών ενώ η Ιταλία μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα. Από νωρίς οι δυο χώρες είχαν συνδέσει τη συναίνεσή τους για την υιοθέτηση μέτρων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις στις αγορές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να δώσει 120 δισ. ευρώ στον δοκιμαζόμενο Νότο γιατί δε μπορούσε να ρισκάρει να «πέσουν» στα δίχτυα του μηχανισμού στήριξης και των Μνημονίων η Ισπανία (προς το παρόν μπαίνει μόνο για την ενίσχυση των τραπεζών της) και τη Ιταλία, οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Οι 27 αποφάσισαν επίσης στη δημιουργία μίας ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΚΤ. Πρόσβαση σε αυτή θα έχουν και οι χώρες που δεν έχουν μπει σε πρόγραμμα βοήθειας.

Όποια χώρα θέλει να επωφεληθεί από τις παρεμβάσεις αυτές, θα πρέπει να υπογράψουν ένα είδους Μνημόνιο, το οποίο όμως ΔΕΝ θα προβλέπει την παρουσία της τρόικας στη χώρα.

Μαριάνο Ραχόι

Μαριάνο Ραχόι

Ρώμη και Μαδρίτη έπαιξαν σκληρό πόκερ μέχρι, νωρίς το πρωί της Παρασκευής πια, ανάψουν το «πράσινο φως» στο σύμφωνο ανάπτυξης που συμφώνησαν οι 27. Αλλα τελικά «ήραν τις επιφυλάξεις τους», όπως κομψά το έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

Η ευρωζώνη θέλει να δημιουργήσει μέχρι τα τέλη του 2012 ένα μηχανισμό που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ' ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, υπό ορισμένους όρους. Είναι επίσης έτοιμη για μια επέμβαση των ταμείων στήριξης για να καθησυχαστούν οι αγορές, πρόσθεσε ο Ρομπάι.

Φυσικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός δε μπορούσε παρά να δηλώσει ικανοποιημένος από τη συμφωνία των 27. Μια συμφωνία που χαρακτήρισε «πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ».

«Η ικανοποίηση για την Ιταλία είναι διπλή: τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και επειδή ενίσχυσε τη διαδικασία μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει, πράγμα που έγινε τη νύκτα, επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες», είπε.

«Αν και αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας στο σύμφωνο ανάπτυξης, η Ιταλία εξέφρασε μια επιφύλαξη και εμπόδισε την άμεση υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης, όπως έκανε στη συνέχεια και η Ισπανία», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Με αίτημα της Ιταλίας εισήχθη, έπειτα από μακρά συζήτηση, μια παράγραφος στη δήλωση για τους μηχανισμούς σταθεροποίησης των αγορών σχετικά με τα κράτη που σέβονται τις συστάσεις που γίνονται προς τις χώρες τους καθώς και το σύμφωνο σταθερότητας όμως δυσκολεύονται παρόλα αυτά να χρηματοδοτηθούν στις αγορές λόγω απαγορευτικών επιτοκίων», πρόσθεσε δήλωσε ο Μόντι.

Η συμφωνία: δε θα αφήσουν Ιταλία και Ισπανία να γίνουν... Ελλάδα

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα να αναλάβουν επείγουσα δράση για να μειώσουν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας και για να δημιουργήσουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς ένα ενιαίο εποπτικό σώμα για τις τράπεζες της ευρωζώνης, πρώτο βήμα προς μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

Οι 17 συμφώνησαν ότι τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, συμφώνησαν το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, θα μπορεί να δανείζει απ' ευθείας τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας.

Οι χώρες που ζητούν στήριξη για τα ομόλογά τους από το ταμείο διάσωσης θα πρέπει να υπογράφουν ένα μνημόνιο συνεννόησης στο οποίο θα αναφέρονται οι υφιστάμενες πολιτικές δεσμεύσεις τους και θα συμφωνείται ένα χρονοδιάγραμμα. Όμως δεν θα αντιμετωπίζουν την επεμβατική επιτήρηση μιας "τρόικας" διεθνών δανειστών, όπως Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ


Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

                                                       ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012



                                    Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων 8:30 μ.μ.


                                                       ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

- Σάββατο 30 Ιουνίου 2012


στον κινηματογράφο ΡΑΝΙΑ-ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

5Ο Χορωδιακό φεστιβάλ Καμένων Βούρλων

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

- Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

στο προαύλιο του Ι.Ν. ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

13η βραδιά παραδοσιακών χορών

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

- Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

7:30 π.μ. στην προβλήτα του Ι.Ν.ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

14Ος Διάπλους Μαλιακού

- 16-20 Ιουλίου 2012

Ρυθμοί και χοροί των Βαλκανίων

ΒΡΑΔΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ


- Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πλατεία Μώλου – ΜΩΛΟΣ

- Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Προαύλιο Ι.Ν. Αγ.Παντελεήμονα – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

- Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Προαύλιο Ι.Ν Αγ.Κων/νου – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

- Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Προαύλιο Ι.Ν.Αγ.Κων/νου – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αγίου Κωνσταντίνου

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΟΡΦΕΑΣ»ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

- Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΑΡΦΕΙΑΣ

Βραδιά καντάδας στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική

- 22-23-24 Ιουλίου 2012

Έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία του χωριού

- 25 Ιουλίου 2012

Γιορτή ελιάς στην πλατεία του χωριού

- Πέμπτη 26 – Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πανηγυρικός εορτασμός Πολιούχου Καμένων Βούρλων Αγίου Παντελεήμονα

- 3 Αυγούστου 2012

Μουσική βραδιά πανσελήνου στο φάρο της Σκάρφειας με ζωντανή μουσική

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΑΡΦΕΙΑΣ

- Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Βραδιά παραδοσιακών χορών στο προαύλιο του Ι.Ν.Αγ.Κων/νου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΕΘΟΥΣΑ» ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ

- Κυριακή 5 – Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Εορτασμός της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης Σωτήρος Καμένων Βούρλων

- Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Παραδοσιακή δημοτική βραδιά στην πλατεία Ρεγγινίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΕΓΓΙΝΙΟΥ

- Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Χορωδιακό φεστιβάλ Μώλου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μώλου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΩΛΟΥ»

- Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Επέτειος της Μάχης των Βασιλικών Ρεγγίνι

- Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στην πλατεία του Μώλου

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΩΛΟΥ

- Σάββατο 8 – Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων

Εορτασμός του Ιωάννου Χρυσοστόμου Σμύρνης

Αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή