Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αντίδραση του Δημάρχου Λοκρών Ν.Λιόλιου στην απόφαση υποβάθμισης του ΚΥ Αταλάντης - Επιστολή του Δημάρχου για άμεση ανάκληση της απόφασης


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspotr.com

Δήμαρχος Λοκρών: "Δεν θα επιτρέψουμε ως Δημοτική αρχή καμία έκπτωση υπηρεσιών και θα προασπίσουμε με την συμμετοχή των πολιτών μας το αναφαίρετο δικαίωμά τους για παροχή στοιχειώδους πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως αυτή που προσφέρει το ΚΥ Αταλάντης".



Ο Δήμαρχος Λοκρών
κ. Νικόλαος Λιόλιος


Στην απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με την οποία οι δύο χειριστές εμφανιστές μετακινούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αντιδρά ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, αφού αποδυναμώνεται το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Κέντρου Υγείας της Αταλάντης.

Με επιστολή του προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Αγγουρά, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Λιόλιος, εκφράζει την δυσαρέσκεια και την αντίθεση στην συγκεκριμένη αυτή απόφαση, τόσο του ιδίου, όσο και όλων των τοπικών φορέων και των κατοίκων της Λοκρίδας.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λοκρών αναφέρει ότι "το ΚΥ Αταλάντης δεν τυγχάνει καμίας μέριμνας μέχρι τώρα για βελτίωση υποδομών και αναβάθμισης προσφερόμενων υπηρεσιών" ενώ ταυτόχρονα καλεί "τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους" καθώς όπως τονίζει "δεν νοείται σ΄αυτή την δύσκολη συγκυρία πολίτες να ταλαιπωρούνται και να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα".

Ο κ. Λιόλιος τονίζει επίσης στην επιστολή του πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχει και να βελτιωθεί η υποδομή του. Επισημαίνει ακόμη πως το ΚΥ Αταλάντης καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας και επιπλέον οι ανάγκες που προκύπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες με την μεγάλη αύξηση των επισκεπτών σε θερινές κατοικίες και καταλύματα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει πως "κάθε αντίθετη πράξη αυτών θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εγκληματική αμέλεια".

Τέλος, ο Δήμαρχος Λοκρών τονίζει ότι "δεν θα επιτρέψουμε ως Δημοτική αρχή καμία έκπτωση υπηρεσιών και θα προασπίσουμε με την συμμετοχή των πολιτών μας το αναφαίρετο δικαίωμά τους για παροχή στοιχειώδους πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως αυτή που προσφέρει το ΚΥ Αταλάντης. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να αναθεωρηθεί η απόφασή σας άμεσα".


Διοικητής του Γεν.Νοσ.Λαμίας
κ. Αγγουράς


Την επιστολή του προς τον κ. Αγγουρά, ο κ. Λιόλιος κοινοποίησε επίσης, στον Υπουργό Υγείας κ.Λυκουρέντζο, στον Υφυπουργό κ.Σαλμά, στον Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Τσάτσο, στην Υποδιοικήτρια της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Παρασκευή Σκιαδοπούλου, στην Δ/ντρια ΚΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ κ. Παπαγεωργίου, στον Αναπληρωτή υπουργό & Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας κ. Σταϊκούρα, καθώς και στους Βουλευτές του νομού κ.κ. Σταυρογιάννη, Κουτσογιανακόπουλο, Μακρή- Θεοδώρου Ελένη και Κυριακάκη.

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικόλαου Λιόλιου έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Αταλάντη 22/06/2012
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ Αριθ.Πρωτ: 13154
Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Δημαρχείου
Τ.Κ. 35200-Αταλάντη
Τηλ: 22333-50326,22330-22374


Προς  Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας
κ. Αγγουρά Βασίλειο
Παπασιοπούλου τέρμα, 35100, Λαμία


Κοιν. ως πίνακα αποδεκτών

Θέμα : «Αποκατάσταση εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ Αταλάντης»

Η διοίκηση του Δήμου Λοκρών, πιστή στις δεσμεύσεις της, έχει καθήκον και υποχρέωση να εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών διότι αυτή την εξουσιοδότηση έχει λάβει από τους πολίτες.

Με μεγάλη δυσαρέσκεια ενημερωθήκαμε για την αποδυνάμωση του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του ΚΥ Αταλάντης, αφού οι δύο χειριστές εμφανιστές μετακινούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τους 50000 περίπου πολίτες της Λοκρίδας.

Το ότι το ΚΥ Αταλάντης δεν τυγχάνει καμίας μέριμνας μέχρι τώρα για βελτίωση υποδομών και αναβάθμισης προσφερόμενων υπηρεσιών, μας κάνει καχύποπτους και ανήσυχους για τη μελλοντική του λειτουργία.

Καλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι δεν νοείται σ΄αυτή την δύσκολη συγκυρία πολίτες να ταλαιπωρούνται και να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία μετακίνηση οποιουδήποτε υγειονομικού προσωπικού αλλά αντιθέτως θα πρέπει να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχει και να βελτιωθεί η υποδομή του διότι καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας και επιπλέον οι ανάγκες που προκύπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες με την μεγάλη αύξηση των επισκεπτών σε θερινές κατοικίες και καταλύματα είναι ιδιαίτερα αυξημένες .

Κάθε αντίθετη πράξη αυτών θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εγκληματική αμέλεια.

Δεν θα επιτρέψουμε ως Δημοτική αρχή καμία έκπτωση υπηρεσιών και θα προασπίσουμε με την συμμετοχή των πολιτών μας το αναφαίρετο δικαίωμά τους για παροχή στοιχειώδους πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως αυτή που προσφέρει το ΚΥ Αταλάντης.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να αναθεωρηθεί η απόφασή σας άμεσα.


Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΛ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ



ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

1) κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα

Υπουργό Υγείας

2) κ. Σαλμά

Υφυπουργό Υγείας

3) κ. Αθανάσιο Τσάτσο

Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Μεζούρλο, 411 10 Λάρισα

4) Κα Παρασκευή Σκιαδοπούλου

Υποδιοικήτρια της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Παπασιοπούλου τέρμα, 35100, Λαμία

5) κ. Παπαγεωργίου

Δ/ντρια ΚΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

6) κ. Σταϊκούρα

κ. Αναπληρωτή υπουργό & Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας


7) κ. Σταυρογιάννη

Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας

8) κ. Κουτσογιανακόπουλο

Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας

9) Κα Μακρή- Θεοδώρου Ελένη

Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας

10) κ. Κυριακάκη

Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας

Από ......  Lokris News

Ο Γ.Στουρνάρας πιθανότατα ο νεος υπουργός Οικονομικών - Θα είναι παρών στις 19.30 στην συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη

Αναρτήθηκε από ....  energoipoliteskv.blogspotr.com


- Βενιζελος: Η επιλογή του νέου υπουργού ανήκει στον πρωθυπουργό


- Δεν πάνε πίσω οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

- Ποιά άλλα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι

- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο κ.Γιάννης Στουρνάρας.

Πιθανολογείται ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μετά την συνάντηση στις 19.30 του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Άλλωστε οι πληροφορίες λένε ότι εκλήθη να προσέλθει στο σπίτι του πρωθυπουργού την ίδια ώρα που ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ο κ.Στουρνάρας ήταν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης και μάλιστα παρά το μικρό διάστημα της θητείας του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Άλλα ονόματα που είχε στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς ήταν του Τάκη Αράπογλου και του Αλέξανδρου Τουρκολιά από τον χώρο των Τραπεζών.

Το μεσημέρι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, θα αποδεχθεί την όποια επιλογή τους αρκεί να πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.
 
Από ....newsit

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com