Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

"Η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο από μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του φιλελέυθερου Ανδρέα Ανδριανόπουλου ότι η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο από μια κυβέρνηση Αριστεράς και τη σύμπραξή ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς.

Με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Ανδριανόπουλος, υποστηρίζει ότι μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά, θα μπορούσε να κάνει "τους κήρυκες ενός ακραίου Αριστερισμού να βάλουν νερό στο κρασί τους και να ....... εγκαταλείψουν κάποιες από τις υπερβολικές και ακραία λαϊκίστικες προεκλογικές τους θέσεις." 

Αναλυτικά η παρέμβαση του έχει ως εξής:

"Πως μπορεί να σωθεί η χώρα; Μοναχά μέσα από μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά. Ανεξάρτητα από την προσωπική μου πεποίθηση, άσχετη με τις πολιτικο-ιδεολογικές μου προτιμήσεις, που παραμένει σταθερή στην εκτίμηση πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πιθανά δεδομένα είναι μόνο δύο. Το ένα είναι νίκη της ΝΔ, και σχηματισμός κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ η ίσως και με την ΔΗΜΑΡ. Η απογοήτευση ενός κόσμου που θα έχει ποντάρει σε κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι τότε εκρηκτική. Κινητοποιήσεις θα συνταράξουν την χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της αντιπολίτευσης θα καταστήσει αδύνατη την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. Φυσικό επακόλουθο θα είναι η διάλυση του κράτους και η κατάρρευση του όποιου κυβερνητικού σχήματος. Στις εκλογές που αναπόφευκτα θα ακολουθούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ θα σάρωνε με αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Η άλλη εκδοχή είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίχως αυτοδυναμία. Μια ισχυρή ΔΗΜΑΡ θα συνέβαλε τότε στον σχηματισμό κυβερνητικού σχήματος. Η παρουσία της θα διευκόλυνε τους κήρυκες ενός ακραίου Αριστερισμού να βάλουν νερό στο κρασί τους και να εγκαταλείψουν κάποιες από τις υπερβολικές και ακραία λαικίστικες προεκλογικές τους θέσεις. Το άσχημο είναι πως η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει σημαντικά και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το ένα άκρο ανεβαίνοντας αναπόφευκτα επιφέρει την ισχυροποίηση και του άλλου. Η σύγκρουση ακραίων θέσεων και λαικίστικων επιλογών θα οδηγήσει σε μια εφιαλτική κοινωνική πραγματικότητα. Μια ισχυρή ΔΗΜΑΡ ίσως να μπορέσει να αναχαιτίσει την πορεία αυτή καταστροφής.

Δυστυχώς, η εγκληματική συμπεριφορά κορυφαίων στελεχών του φιλελεύθερου χώρου να αρνηθούν, επιμένοντας σε κοντόθωρους ανταγωνισμούς και ρηχή αρχομανία, την κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαίου μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Το λαικό ρεύμα, μαζί με τον διαστρεβλωτικό εκλογικό νόμο, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα με η υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία της συνετής φωνής του Φώτη Κουβέλη πιθανότατα να ματαιώσει ακρότητες. Για τίποτα βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η παρουσία πάντως μιάς ισχυρής ΔΗΜΑΡ στη Βουλή θα συμβάλει πιθανότατα προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης της μετριοπάθειας και της λογικής"
Από  ......  kafeneio

Ανοδικό "ξέσπασμα" στο ταμπλό του Χ.Α., με το "βλέμμα" στις κάλπες

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Ζάντζα


Με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο των τελευταίων 10 περίπου μηνών, από τον Αύγουστο του 2011, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Το αναπάντεχο σε έκταση και ένταση ανοδικό «ξέσπασμα» στο ελληνικό ταμπλό βρήκε περισσότερους από τους μισούς τίτλους του FTSE20 ενισχυμένους σε διψήφιο ποσοστό και τον τζίρο να ξεπερνά μετά από καιρό τα 81 εκατ. ευρώ.

Οι ανοδικές διαθέσεις της αγοράς είχαν διαφανεί από νωρίς, στην διάρκεια ωστόσο της συνεδρίασης οι προσδοκίες της αγοράς -με αφορμή και δημοσκοπήσεις που διαρρέονται στο παρασκήνιο- ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, οδήγησαν μετοχές και δείκτες σε κατακόρυφη άνοδο.

Σε «πρωταγωνιστές» της ανόδου αναδείχθηκαν οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να συμπληρώνει 7 συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη 43,77%, διάστημα στο οποίο ο ΓΔ καταγράφει συνολική άνοδο κατά 15,48%.

Με αισθητά ενισχυμένο όγκο συναλλαγών 86,1 εκατ. τεμαχίων και με τζίρο 81,5 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στις 550,10 μονάδες με άνοδο 10,12%. Κινούμενος ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, έφτασε να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά σε ποσοστό έως και 10,39% στις 551,48 μονάδες.

Ο δείκτης των τραπεζών, που στη διάρκεια της συνεδρίασης «σκαρφάλωσε» έως το +26,42%, έκλεισε τελικά στις 224,21 μονάδες με κέρδη 23,39%.

Στο σύνολο του ταμπλό, 116 μετοχές ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με κέρδη, 25 υποχώρησαν και 134 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Αναλυτικά από τον FTSE20, οι μετοχές των Alpha Bank και Ελλάκτωρ έκλεισαν με κέρδη 29,75% και 27,49% στα 1,23 και 0,909 ευρώ αντίστοιχα. Ακολούθησε ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας ενισχυμένος 25,96% στα 1,31 ευρώ, ενώ με κέρδη 25,12% και 24,55% έκλεισαν οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς και Eurobank.

ΟΤΕ και ΔΕΗ ακολούθησαν ενισχυμένοι 17,83% και 16,43% στα 1,52 και 1,63 ευρώ αντίστοιχα. Κέρδη 15,00% και 14,15% κατέγραψαν οι Βιοχάλκο και MIG, οι μετοχές των Τρ. Κύπρου και Cyprus Popular Bank ακολούθησαν με άνοδο 11,67% και 11,63%, ενώ για την Coca-Cola 3E τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 10,93% στα 13,80 ευρώ.

Στα 5,32 ευρώ ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές για τη μετοχή των ΚΑΕ με άνοδο 9,47%, Μυτιληναίος και Motor Oil ενισχύθηκαν σε ποσοστό 6,21% και 4,13%, ενώ με μικρότερα κέρδη ακολούθησαν οι τίτλοι των Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Jumbo.

Από.......capital.gr

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών


Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com