Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για το διεθνή διασυρμό της χώρας, την οικονομική ζημία του Δημοσίου και την συνεπακόλουθη αναλογική επιβάρυνση του έλληνα φορολογούμενου, κατέθεσε... χθες, Δευτέρα 28 Μαΐου, ο Πρόεδρος της “δημιουργία, ξανά!” Θάνος Τζήμερος.


Με αυτή τη συμβολική κίνηση η «δημιουργία, ξανά» καταγγέλλει τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης και προτρέπει τους έλληνες πολίτες ν’ αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην διεκδίκηση της ποινικής δίωξης των υπευθύνων που με τις παράνομες και ανήθικες πράξεις τους οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή δεινή κατάσταση.

Η “δημιουργία, ξανά!” υποστηρίζει την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος το οποίο εμποδίζει στην πράξη όχι μόνο την απόδοση ευθυνών, αλλά ακόμη και τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων. Ζητά την κατάργηση της έννοιας της παραγραφής των αδικημάτων για τους Υπουργούς, υποστηρίζοντας ότι ένας Υπουργός θα πρέπει να είναι εφ’ όρου ζωής υπεύθυνος για τις πράξεις του. Τέλος, επιμένει στον αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας όσων διετέλεσαν Βουλευτές και Υπουργοί, καθώς και όσων κατείχαν διάφορα δημόσια αξιώματα.

Με συνέπεια στις θέσεις του κόμματος, η «δημιουργία, ξανά» ζητά την εντατικοποίηση των ενεργειών της Δικαιοσύνης για την πλήρη αποκάλυψη των σκανδάλων των προηγούμενων ετών.

Από ......  FIMOTRO

Ο καθορισμός εδρών στα ΤΑΞΙ της Στερεάς, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαϊου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση Πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 13/20-09-2011, 14/27-10-2011, 15/23-11-2011, 16/21-12-2011, 17/21-12-2011.

ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση Προϋπολογισμού Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΕΛ κ.Γρανίτσας Γιάννης.

ΘΕΜΑ 3ο: Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Θεμάτων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Π.Ε Ευβοίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ευβοίας κ. Ιωαννίδου-Αλαμάνου Π.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση εκποίησης παλαιών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση για την παραλαβή του Β’ Σταδίου (πλην Μ.Π.Ε.) της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ.Λιδορικίου».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της Π.Ε Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της παράτασης προθεσμίας της μελέτης : «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ.Λιδορικίου».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της Π.Ε Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση σταδίων της μελέτης «Μελέτη αποκατάστασης Διατηρητέου κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας κ.Μάρκου Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 8ο : α) Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εκτέλεση του έργου «Ανέγερση & Εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»

β) Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ 2007-2013 του έργου «Ανέγερση & Εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας κ.Μάρκου Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας για την υλοποίηση της πράξης: «Ανάδειξη του Φαραγγιού Πανταβρέχει του Νομού Ευρυτανίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Τάκης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 10ο: Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου « Οδός Βαρβαριάδα – Άγραφα – Ν.Α. Ευρυτανίας». Κατασκευή Β’ τμήματος από Βαρβαριάδα έως Άγραφα.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Τάκης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση συμμετοχής σε Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του Προγράμματος ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (MEDeGOV), που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση συμμετοχής Κ.Ε.Κ : Π.Ε. Φθιώτιδας στη δράση με αντικείμενο «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (TrainingVoucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ που θα πραγματοποιηθεί από Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Τσακωνίτης Κων/νος.

ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση παραλαβής της οριστικής Γεωλογικής Μελέτης της «Μελέτης βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο – Κλήμα – Κάμπο – επ.οδό Τείχιο – Ποτιδάνεια» .

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της Π.Ε Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.

ΘΕΜΑ 14ο : Ορισμός Τακτικών και αναπληρωματικών μελών στο Εποπτικό Συμβούλιο της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 31 του καταστατικού της εταιρείας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε κ.Ντάνος Γρηγόριος.

ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση μελετών 1ου σταδίου και έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας της μελέτης: « Μελέτη ανάδειξης – ανάπλασης ιστορικών – αρχαιολογικών χώρων του Νομού» Ν.Φθιώτιδας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της Π.Ε Φθιώτιδας κ. Τσιβελέκη Ευθυμία.

ΘΕΜΑ 16ο : Καθορισμός Εδρών Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν.4070/2012.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ.Αλατάρης Σεραφείμ.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε. κ. Καρπέτας Ευάγγελος.

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε. κ. Καρπέτας Ευάγγελος.

ΘΕΜΑ 19ο: Τροποποίηση Πιστώσεων έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 766 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 20ο:Τροποποίηση Πιστώσεων και Προϋπολογισμών έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 21ο:Τροποποίηση Πιστώσεων έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 466 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 22ο:Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας & Εύβοιας ).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 23ο :Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Επιχορηγήσεων Διαφόρων Φορέων, έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 24ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Ιδίων Πόρων, έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 25ο :Δωρεά Ακινήτου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο Δήμο Δωρίδας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Η Αντιπεριφερειάρχης κ.Γαζή Παναγιώτα.

Φόροι φωτιά ακόμη και με μηδενικό εισόδημα – Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν εισοδήματα 12.000-16.000 ευρώ

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com



- Επιστροφές... τέλος, 6 στα 10 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά


- Επιπλέον ως και 700 ευρώ φόρος σχεδόν για όλους

- Προσοχή στις παγίδες των αποδείξεων

- Πως θα υπολογίσετε τα τεκμήρια

Αύξηση των τεκμηρίων, μείωση του αφορολόγητου και κατάργηση των φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με την έκτακτη εισφορά δημιουργούν το... καρέ του φόρου απ' το οποίο δεν γλιτώνει επί της ουσίας κανείς.

Ακόμη και άνθρωποι που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα θα κληθούν υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν φόρο, λόγω τεκμηρίων διαβίωσης.

Επίσης όλοι όσοι κάνουν δήλωση θα δουν το φόρο να αυξάνεται ως και 700 ευρώ μόνο και μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ.

Παράλληλα τα τεκμήρια είναι αυτά που καθορίζουν το φορολογητέο εισόδημα και όχι το δηλωθέν από τους πολίτες με αρκετούς φορολογούμενους να βρίσκονται προ εκπλήξεως καθώς βρίσκονται να έχουν δηλώσει λιγότερες αποδείξεις από όσες θα έπρεπε.

Οι κατάργηση ή η μείωση των φοροαπαλλαγών αυξάνει επίσης το φορολογητέο εισόδημα και έτσι προκύπτει επιπλέον φόρος.

Όμως δεν τελειώνουν εδώ οι φόροι. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη φορολογική δήλωση και το χαράτσι που θα έρθει για τον καθένα καταφτάνει και η έκτακτη εισφορά του 2011.

Μηδενικό εισόδημα, αλλά ο φόρος... φόρος

Ας υποθέσουμε πως ένας πολίτης δεν έχει εισοδήματα, αλλά έχει στην κατοχή του ένα μικρό σπίτι 50 τετραγωνικών και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικά.

Θα πληρώσει φόρο και ας είναι κάτω απ' το όριο των 5.000 ευρώ. Το σπίτι υπολογίζεται στις 2.000 ευρώ για χρήση και συντήρηση, άλλες 4.000 ευρώ το αυτοκίνητο συν τα 3.000 ευρώ που υπολογίζονται ως έξοδα διαβίωσης ο άνθρωπος αυτός έχει τεκμήριο 9.000 ευρώ. Είναι δηλαδή στις 4.000 πάνω από το αφορολόγητο και έτσι προκύπτει φόρος 4.000 ευρώ.

Ακόμη και εάν ο ίδιος άνθρωπος δεν έχει ούτε αυτοκίνητο, ούτε σπίτι στην κατοχή του και πάλι θα πρέπει να υποβάλει αποδείξεις αξίας 750 ευρώ καθώς με βάση το τεκμήριο διαβίωσης στα 3.000 ευρώ θα πρέπει να υποβάλει το 25%. Αν δεν το κάνει θα επιβαρυνθεί με το 1-0% του φόρου.

Τα τεκμήρια και οι αποδείξεις

Το ποσό των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ υπολογίζεται στο 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος.

Ο φόρος υπολογίζεται με βάση το μεγαλύτερο από τα δύο εισοδήματα.

Παράδειγμα:


Αν το δηλωθέν εισόδημα είναι 5.000 ευρώ και το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης είναι 8.000 ευρώ, για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο όριο απαιτούνται αποδείξεις ύψους 2.000 ευρώ που υπολογίζονται στο τεκμαρτό εισόδημα των 8.000 ευρώ (8.000 Χ 25% =2.000) και όχι 1.250 ευρώ για το δηλωθέν εισόδημα των 5.000 ευρώ (5.000 Χ 25%=1.250).

Αν ο φορολογούμενος παρουσιάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ, τότε θα επιβαρυνθεί με φόρο 10% για τις αποδείξεις που λείπουν (2.000 -1.250= 750), δηλαδή θα έχει έξτρα φόρο 75 ευρώ και επιπλέον για το τεκμαρτό εισόδημα των 8.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 300 ευρώ για τα επιπλέον των 5.000 εισοδήματα.

Όλα αυτά με τις φοροαπαλλαγές να μην υπάρχουν επί τις ουσίας ή να μειώνουν κατ' ελάχιστο το φορολογητέο εισόδημα και τα μεσαία εισοδήματα από 12.000 ως τις 16.000 ευρώ να επιβαρύνονται με επιπλέον φόρο 700 ευρώ. (Δείτε εδώ παραδείγματα με την εκτίναξη των φόρων)

Κάπως έτσι τα έξι στα δέκα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά. Πλέον σπανίζουν τα πιστωτικά, οι επιστροφές φόρου που πλέον περιορίζονται στο 20% με 25% (το ποσοστό που είχαν τα περασμένα χρόνια τα χρεωστικά) ενώ περίπου ίδιο είναι και το ποσοστό των μηδενικών.


Από  .....  newsit



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com