Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μονομαχία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο δείχνουν «μάχη» Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ...   για την πρωτιά.

Σχεδόν ισοπαλία έβγαλε η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ANT1. Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%. Τρίτο κόμμα συνεχίζει να είναι το ΠΑΣΟΚ με 14,8%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, η ΔΗΜΑΡ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 4,9% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση 3%.

Εκτός Βουλής μένουν με βάση τη δημοσκόπηση οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τη Metro Weekend, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 2,2%. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4% και το ΠΑΣΟΚ 13,1%. Ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8% το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%.

Εκτός Βουλής -η οποία θα είναι επτακομματική- η Δημιουργία Ξανά- Δράση 2,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8% και ο ΛΑΟΣ ΜΕ 0,8%. Αδιευκρίνιστη ψήφος αντιστοιχεί στο 13,1% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης δε, η ΝΔ συγκεντρώνει 60,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 35,2%.

Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του Kontra Channel, που δίνει οκτακομματική βουλή.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει  28,5%, η ΝΔ 26%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%. Ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά με 7%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%.

Δημιουργία Ξανά- Δράση φτάνουν στο 3%, ενώ εκτός βουλής μένουν Οικολόγοι – Πράσινοι με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και ο ΛΑΟΣ με 0,5%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 2%.

Παρά την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 35,4% έναντι 27,2%.

Από ......  epikaira

Βαρουφάκης: Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Το ερώτημα «Ποια η διέξοδος από την κρίση για την Ελλάδα;» έθεσε η γαλλική εφημερίδα «Monde»... ...σε πέντε προσωπικότητες, Γάλλους και Ελληνες. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο καθηγητής Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη η Ελλάδα, αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ, οφείλει να υποκύψει στους όρους» με τους οποίους λαμβάνει τα πακέτα διάσωσης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η επικρατούσα άποψη είναι τελείως λανθασμένη και ότι η μοναδική πιθανότητα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της συμφωνίας "διάσωσής" της».

«Ο φαύλος κύκλος στον οποίο έχουμε μπει πρέπει οπωσδήποτε να σπάσει» προσθέτει.

Ποιος όμως θα είναι ο καταλύτης; Θεωρεί ότι τον ρόλο αυτό θα μπορούσε καλύτερα να τον παίξει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου παρά ο Φρανσουά Ολάντ.

«Ας υποθέσουμε ότι θα κάνει κάτι ανείπωτο: θα πει την αλήθεια. Θα απευθυνθεί στους ευρωπαίους εταίρους μας και θα τους πει ότι ακόμη και αν κάθε Έλληνας άντρας, γυναίκα και παιδί προσπαθήσει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας με αντάλλαγμα τη διάσωσή της, το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ θα παραμείνει σε εκρηκτική τροχιά η οποία θα καταλήξει με βεβαιότητα στην άτακτη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».

«Προτείνει να καταρτιστεί ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη και μέχρι τότε η Ελλάδα ούτε να δανείζεται, ούτε να αποπληρώνει προσωρινά το χρέος της».

«Προτείνω η Ελλάδα να εκβιάσει την Ευρώπη; Οχι βέβαια. Από πότε αποτελεί εκβιασμό το να πούμε την αλήθεια και να αρνηθούμε να αναλάβουμε δάνεια τα οποία δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε;» αναρωτιέται.

Πηγή: le Monde

ΠΡΟΒΟμάστορες : 27/5/2012 Ορειβασία στο Παρνασσό Λιάκουρα (2.455 μ.)

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνεργασία με τον ΕΠΟΣ Φυλής

 Κυριακή : Συνάντηση στις Θερμοπύλες στις 8:30π.μ.

Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού Φτερόλακα (1.840 μ.). Θα πραγματοποιηθεί διάσχιση  με ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή του βουνού Λιάκουρα (2.455 μ.) και κατάληξη στο χιονοδρομικό κέντρο Μιχαήλ Δέφνερ (1800 μ.)

Η διαδρομή αυτή είναι μέτριας δυσκολίας. Β.Δ. 2, - Ω.Π. 8, - Υ.Δ. 1.100μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 26/5/2012

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Κωστής Πετρόπουλος                   Τηλ. 6976891093

2). Νίκος Αναστασίου                        Τηλ. 6974964428

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κωστής Πετρόπουλος   τηλ. 6976891093 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Βρωμάει και ζέχνει για μίζα , η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκρίνει την αγορά ιδιωτικής έκτασης, απευθείας και χωρίς δημοπρασία του ακινήτου για την Εγκατάσταση της Επεξεργασίας Λυμάτων στο Δ/Δ Μώλου

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  στο  Blog από  αναγνώστη


Το θέμα αγοράς ιδιωτικής έκτασης για την  Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στο Δ/Δ Μώλου, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου, κατά τη συζήτηση του υπ` αρ. 3 εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος

Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια εκτέλεσης του υποέργου 3 της πράξης «Αποχέτευση Ακαθάρτων και Ε.Ε.Λ. Οικισμού Μώλου του δήμου Μώλου- Αγ.Κωνσταντίνου».

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση με το αρ. πρωτ. οικ. 170325/27-7-2011 έγγραφο του Υ.Π.Ε.Κ.Α./Ε.Υ.Δ. του Ε.Π «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» εκδόθηκε Απόφαση Ένταξης της πράξης « Αποχέτευση Ακαθάρτων και Ε.Ε.Λ. Οικισμού Μώλου του δήμου Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου».

Στο υποέργο 3 αυτής προβλέπεται η αγορά του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα επεξεργασίας λυμάτων με χρηματοδότηση που ανέρχεται σε 25.000 €. Η θέση των εγκαταστάσεων βρίσκεται 2.000 μ. ανατολικά-βορειοανατολικά του Μώλου, δυτικά του ρέματος “Τρανή Σούδα” και Βόρεια του χωματόδρομου ο οποίος συνδέει τον Μώλο με την Σκάρφεια και βαίνει παράλληλα, προς βορρά, της επαρχιακής οδού Μώλου – Σκάρφειας. Το γήπεδο έχει έκταση 8.800 m2 περίπου και είναι προσβάσιμο από τον χωματόδρομο που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η μοναδικότητα του ακινήτου που είναι κατάλληλο για την εκπλήρωση του ανωτέρω δημοτικού σκοπού αποδεικνύεται από την Α.Π. 196428/28-2-2012 (ΑΔΑ:Β44Ρ0-ΤΥ4) απόφαση του Υπουργού του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με την οποία ανανεώθηκαν και τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι που επιβλήθηκαν με την ΚΥΑ 140558/25.1.2005 για το έργο «Αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου στο Νομό Φθιώτιδας». (άρθρο 191 του Ν. 3463/2006)

Κατόπιν αρχικών προφορικών επαφών του κ. Δημάρχου με τον ιδιοκτήτη της έκτασης προέκυψαν τα παρακάτω:

1. ότι αυτή αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης επιφανείας περίπου 18.000 m2.

2. Ο ιδιοκτήτης της έκτασης αυτής, αρνήθηκε κατ΄ αρχήν την πώληση μόνο του τμήματος των 8.800 m2 της ολικής έκτασης των 18.000 m2.

Με την αγορά του όλου γηπέδου επιφανείας 18.000 m2 θα δοθεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης της υπόλοιπης έκτασης (18000-8800=9200m2 περίπου) για άλλες χρήσεις συναφείς η μη με αυτές της Ε.Ε.Λ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκλήθη να αποφασίσει σχετικά με:

1. την μοναδικότητα του ακινήτου των 18.000 m2, ως καταλληλότερου για την εκπλήρωση του δημοτικού σκοπού κατασκευής της Ε.Ε.Λ. Μώλου και

2. να εγκρίνει την απευθείας και χωρίς δημοπρασία αγορά του ακινήτου βάσει του άρθρο 191 του Ν. 3463/2006.

3. Να αποφασίσει ότι η οριστική αγορά του εν λόγω ακινήτου θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σύνταξη της σχετικής έκθεσης καταμέτρησης και εκτίμησης από την αρμόδια επιτροπή και τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης εκτίμησης από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Από  ..... thronio