Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

O Βορίδης χαράζει γραμμή στη ΝΔ και ο Σαμαράς ακολουθεί!


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ “πρώτη γραμμή” υπήρξε ένας ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ Βορίδη-Μαρκόπουλου που από πολλούς εκλήφθηκε ως ένα πρώτο δείγμα των διεργασίων που λαμβάνουν χώρα στην δεξιά….

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των Ανεξαρτητων Ελλήνων ο Μάκης Βορίδης είπε: “εγώ διάβασα τις 7 θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έτσι όπως αυτές δημοσίεύτηκαν στον τύπο και θεωρώ ότι αυτά κάλλιστα μπορούν να αποτελέσουν μια βάση συζήτησης” διευκρινίζοντας πως αυτό απότελεί προσωπική του θέση.

Μαρκόπουλος: Δηλαδή η αλλαγή καταστατικού και ο έλεγχος από το Ελληνικό δημόσιο της τράπεζας της Ελλάδος που ανήκει σε τρίτους είναι κάτι που το προσυπογραφετε;

Βορίδης: Δεν ξέρω το συγκεκριμένο θέμα σε ποιούς ανήκει, πάντως αν όντως ανήκει το προσυπογράφω! Θεωρώ ότι για να κυβερνηθεί ο τόπος, πιο εύκολα κυβερνάται από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν πιο εύκολες ιδεοπρογραμματικές συνάφειες και συγκλίσεις από άλλους που έχουν μεγαλύτερες αποστάσεις και είναι πιο δύσκολες. Εκείνο λοιπόν το οποίο λέω είναι πως κατά την γνώμη μου οι θέσεις οι οποίες κατέθεσε ο πρόεδρος σας μπορούν να αποτελέσουν βάσεις διαλόγου

Μαρκόπουλος: Δηλαδή είστε υπερ της καταγγελίας του μνημονίου; Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό κύριε Βορίδη και το σέβομαι απόλυτα και παρακαλώ πολυ να το πείτε γιατί είναι πρώτη φορά που ακούω από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ότι επιθυμείτε τουλάχιστον εσείς να καταγγείλετε το μνημόνιο.

Βορίδης: Νομίζω πως όλοι επιθυμούμε να αποδεσμευτούμε από αυτου του τύπου την κηδεμονία που έχει περιέλθει η χώρα.Αν μου πείτε ότι θα κάνουμε κάτι με το οποίο θα διακοπει αύριο η χρηματοδότηση της χώρας. Θα σας πω ότι είμαι εντελώς αντίθετος. Επομένως εκεί θεωρώ ότι μπορούμε να διεξάγουμε ένα διάλογο ο οποίος θα είναι καλόπιστος, ο οποίος θα βρει ποια είναι εκείνη η σύνθεση που θα οδηγήσει το ταχύτερο δυνατόν στην αποδεσμευση, πλην όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο, ο οποίος δεν θα διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από το ευρω.

Από .....  athinapoli.gr



Το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ συνδέει με τον Κ.Καραμανλή ο Στ.Μάνος

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Απάντηση στο άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς τις φιλελεύθερες δυνάμεις, με στόχο τη συγκρότηση κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου έδωσε ο Στέφανος Μάνος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ο πρόεδρος της Δράσης συνέδεσε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ με την «επιστροφή του Κ.Καραμανλή».



Ο Στέφανος Μάνος επανέλαβε στον Real FM ότι είναι ευκολότερο για εκείνον να συνεργαστεί με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τόνισε ότι για να επιστρέψει στη ΝΔ θα έπρεπε να «αποδείκνυε ότι αλλάζει εκ βάθρων».


«Παραδείγματος χάριν, αν επέστρεφε ο Κώστας Καραμανλής και ο ίδιος αποφάσιζε να ανοίξει τη ΝΔ σε όλες τις συγγενείς της δυνάμεις, στο πρότυπο της ΕΡΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης.

Από ......  tanea

Συντριπτική ήττα για τη Μέρκελ

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες στη Ρηνανία - Βεστφαλία, κόλαφος για τους Χριστιανοδημοκράτες. Ηχηρό ράπισμα για τη Μέρκελ. Πρόγευση για τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου 2013;


Ιστορικής σημασίας ήττα υπέστη το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμματα στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, ενώ εκλογικός θρίαμβος των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων προαναγγέλει την αλλαγή στο ομοσπονδιακό επίπεδο. Το κόμμα των Πειρατών μπαίνει και σε τρίτο τοπικό κοινοβούλιο. Και οι Φιλελεύθεροι, που πολλοί είχαν προαναγγείλει τον πολιτικό αφανισμό τους, επανακάμπτουν λίγο ενισχυμένοι.

Προανάκρουσμα για το Βερολίνο;

Πάγωσε το χαμόγελο του Ρέτγκεν

Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι διαθέτουν πλέον άνετη πλειοψηφία για να συγκυβερνήσουν την επόμενη τετραετία, ενώ αντίθετα η συντριπτική ήττα των Χριστιανοδημοκρατών ερμηνεύεται ως δραματική προειδοποίηση για την καγκελάριο Μέρκελ και το κόμμα της.

 Κι αυτό διότι ιδιαίτερα φέτος η προσφυγή στις κάλπες δίνει γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όταν το φθινόπωρο του 2013 θα κληθούν οι Γερμανοί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι Ο ούριος άνεμος των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων σε αυτήν τη τοπική αναμέτρηση, που χαρακτηρίζεται και ως «μικρές ομοσπονδιακές εκλογές» θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων στο Βερολίνο.

 Ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν, που διεκδικούσε το αξίωμα του πρωθυπουργού, παραδέχθηκε την «πικρή ήττα», ανέλαβε απολύτως την ευθύνη για το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι παραιτείται από τοπικός πρόεδρος.

Deutsche Welle

OΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO

Η Γερμανική τηλεόραση έκανε ρεπορτάζ για το πως και με ποιον τρόπο "βοηθά" η χώρα τους την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν η Γερμανία επωφελείται απο την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται μας δίνουν είναι... ψίχουλα!!

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ του Γερμανικού καναλιού ARD, το οποίο απογυμνώνει την ψυχρή πραγματικότητα και εκθέτει τόσο τον ελληνα Πρωθυπουργό κ.Παπαδήμο όσο και τον ίδιο τον κ.Βενιζέλο, που επιμένουν να κρύβουν από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια!


Είναι προς τιμήν της κρατικής ΝΕΤ που πρόβαλε αυτό το βίντεο, ενώ τα κάνάλια των εφοπλιστών και των εργολάβων συνεχίζουν να μιλάνε για την δήθεν Γερμανική βοήθεια!!!


Στην ουσία πρόκειται για Ελληνική βοήθεια προς τη Γερμανία...
Αξίζει να αφιερώσετε επτά λεπτά για να δείτε αυτό το βίντεο:


ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ




Γιώργος Αδαλής

Από  ......  attikanea

 

 








O Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ στους "Πρωταγωνιστές" του MEGA 13-5-2012

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com




ΔΔεε συναινώ στην εξαθλ
Δήλωση   Μιχαλολιάκου : Δεν  συναινώ  στην  εξαθλίωση  της  Χώρας

ΚΚΕ Δήλωση Α. Παπαρήγα : Θα καταργήσουμε με νόμο το μνημόνιο

Αναρτήθηκε από.........   energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' σέντρα ''

Αναρτυήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com