Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κόντρα Βενιζέλου - Διαμαντοπούλου

Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com

Η ΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΑΚΗ

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Το όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου με την εταιρεία Torcaso συνδέει η θεία της Βίκης Σταμάτη στο υπόμνημά της. Η Αικατερίνη Σταμάτη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή. Η κατηγορουμένη παρέδωσε...


στον ανακριτή υπόμνημα στο οποίο για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως ο πρώην υπουργός με την εξωχώρια εταιρία Torcaso. Όπως αναφέρει η κ. Σταμάτη, ο σύζυγος της κόρης της, Γερμανός υπήκοος, της έστελνε χρήματα προκειμένου να πληρώνει συνεργεία που έχτισαν εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη.

Το 2001, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, όταν ζήτησε από τον γαμπρό της να της εμβάσει ποσό τριών εκατ. δραχμών για να αποπληρώσει τα συνεργεία, εκείνος επειδή ήταν σε διακοπές εκτός Γερμανίας, ζήτησε αντ΄αυτού να καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό της ο πρώην υπουργός.

Το επίμαχο έμβασμα έχει ως καταθέτη την εταιρία Torcaso. Η Αικατερίνη Σταμάτη αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται και υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζεται ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς και μόνο «γιατί έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου» χρήματα.

Στο μεταξύ, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης που είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, τελικά ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο, οπότε απολογείται και η σύζυγος του πρώην υπουργού.
 
Από......  fimotro

Α. Τσίπρας: Η μόνη λύση είναι η Αριστερά

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε οποιαδήποτε εκδοχή τους – συγκυβέρνησης ή αυτοδυναμίας – δεν είναι η λύση. Είναι το αδιέξοδο. Η μόνη λύση είναι η Αριστερά» τόνισε σήμερα από τον Βόλο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου αποκάλεσε τους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά «συνεταιράκια του Μνημονίου».


Όπως υποστήριξε «αυτοί διαιρούν. Εμείς ενώνουμε. Ζητάμε από τον λαό να συσπειρωθεί στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ακύρωση του Μνημονίου και την ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κατηγόρησε ακόμη τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι «κινδυνολογούν για να κρυφτούν» και να μην συζητήσουν για τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει. Και υπογράμμισε ότι με την τρομοκρατία προσπαθούν να κρύψουν τη μόνη αλήθεια: ότι υλοποιούν μια συστηματική πολιτική χρεοκοπίας της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Μίλησε για μία ακόμη φορά για ένα «νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του για την έξοδο από την κρίση και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στις 7 Μαΐου η πρώτη μας κίνηση θα είναι να κατευθύνουμε όλους τους δημόσιους πόρους στην εξυπηρέτηση των πιεστικών κοινωνικών αναγκών, στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές υποδομές , όχι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε του πολίτες να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση τους σε χρήσιμη και αποτελεσματική ψήφο.

Από .......  e-typos

Παπανδρέου: Συγγνώμη για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων

Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com


«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας... χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον».


Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα 'Πελοπόννησος' και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αβραμίδη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγνώμη» και συνέχισε: «πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

Σχετικά με τα όσα είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει ότι «η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος… και είναι - πάνω απ' όλα - το ταλέντο των ανθρώπων της…». Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα «λεφτά υπάρχουν». Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές».

Όσον αφορά στην παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν είναι συμβατικός πολιτικός και πρόσθεσε ότι «κάθε φορά που λέω ότι δεν είναι η εξουσία αλλά η προσφορά στον τόπο που με ενδιαφέρει, το εννοώ».

Επίσης, ανέφερε ότι «από την άνοιξη του 2011, ήταν για μένα πια ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει μόνο του την εθνική προσπάθεια. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος είχε ήδη από τότε, και για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος, φτάσει στα όρια της. Κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του - και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις φωνές που ακούγονται περί παραπομπής του σε ειδικό δικαστήριο ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε: «πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια - άλλοι πρέπει να την φοβούνται».

Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και αν θέλουμε να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, την επόμενη των εκλογών χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, βασισμένη στην ευρύτερη δυνατή συμμαχία σταθερότητας και προόδου, που να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Το κίνημά μας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και όλοι μας πορευόμαστε με αυτή την προτεραιότητα, μ' ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Από .......  epikaira

Πανός Καμμένος στην Πόπη Τσαπανίδου


Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com




Ψάχνουν για ΔΡΑΣΗ

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Σίγουρα ο λόγος για τον οποίο τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες το κόμμα του Στέφανου Μάνου κέρδισε τους περισσότερους followers δεν είναι ότι το όνομα «Δράση» ταιριάζει καλύτερα στην ψυχολογία των πολιτών που παρακολουθούν την εκλογική αναμέτρηση μέσα από τα social media.

Κάτι άλλο συμβαίνει.


Δεδομένου ότι το follow δεν αποτελεί εκλογική επιλογή, αλλά ένδειξη ενδιαφέροντος για τη στάση κάποιου, αυτό που πολιτικά μπορούμε να εκτιμήσουμε είναι ότι οι πολίτες «ψάχνουν».
 Όχι τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί τα ξέρουν, κάπως τους πιο προβεβλημένους από τα μικρότερα γιατί είναι ήδη πολύ προβεβλημένοι και όλο περισσότρο τα «οutsiders».
Ο χρόνος για την τελική επιλογή πίσω από το παραβάν πιέζει.
Το ίδιο και η αναζήτηση προτάσεων που και να μην είναι απολύτως συστημικές, αλλά ούτε και τελείως αντισυστημικές με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη μέρα για την οποία η κοινωνία έχει αγωνία.
 Και γιατί έχει ενδιαφέρον αυτό το…ενδιαφέρον;
Γιατί πάντα υπάρχουν και εκείνοι που παρακολουθούν, δεν εκφράζονται αναγκαστικά και κρατούν την ψήφο τους μυστική.

Δείτε την έρευνα εδώ.

Η Μαρία Μασαλά είναι σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας.

Σαμαράς : Θέλω ισχυρή εντολή

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Προφυλακίζεται η Α. Τσοχατζοπούλου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των πρωινών


Αναρτήθηκε  από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 30-4-2012 στο Δημαρχείο των Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.


2. Διαγραφή χρεώσεων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων.


(εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


3. Διαγραφή χρέωσης τελών ύδρευσης παιδικών κατασκηνώσεων Ασπρονερίου.


(εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


4. Ακύρωση των χρηματικών ενταλμάτων Νο 1-7/2012 οικονομικού έτους 2012.


(εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


5. Έγκριση εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας 2012.


(εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


6. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2012.


(εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


7. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 1.4476,00 για την παράθεση γεύματος σε δημοτικούς υπαλλήλους και συμβούλους κατά την κοπή της πίττας έτους 2012 του δήμου.


(εισηγητής ο Δήμαρχος).


8. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων , αναμόρφωση – τροποποίηση προυπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2012. (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Φακίρης Ταξιάρχης).


9. Πρώτη κατανομή ειδικευμένων πιστώσεων σε έργα και μελέτες έτους 2012. . (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Φακίρης Ταξιάρχης).


10. Αποδοχή πρώτης επιχορήγησης 2012 για λειτουργικές δαπάνες σχολείων και πρώτη κατανομή επιχορήγησης έτους 2012 στις σχολικές επιτροπές του δήμου. (εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


11. Ορισμός εκπροσώπου του δήμου στην γενική συνέλευση του ΦΟ.Σ.Δ.Α Κεντρικής Φθιώτιδας Α.Ε, για την ανανέωση του διοικητικού του συμβουλίου. (εισηγητής ο Δήμαρχος).


12. Αποδοχή ένταξης της πράξης «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. δήμου Μώλου - Α.Κωνσταντίνου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Φακίρης Ταξιάρχης).


13. Έγκριση πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, για την «Μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης δήμου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου» έτους 2012. (εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


14. Σύσταση επιτροπής διαχείρησης προσφορών δημοτών προς τους άπορους δημότες. (εισηγητής ο Πρόεδρος Δ.Σ).


15. Ανάκληση της υπ’αριθμόν 6/78/2011 προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου περί λύσης και εκκαθάρισης της ανώνυμης εταιρίας του πρώην δήμου Μώλου με την επωνυμία «Αναψυκτήριο μονομετοχική ανώνυμη εταιρία δήμου Μώλου», συνέχιση της λειτουργίας της και ορισμός εκπροσώπου του δήμου στη γενική συνέλευση. (εισηγητής ο Δήμαρχος).

Το βίντεο της Μουτσάτσου κάνει το γύρο του διαδικτύου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Η απάντηση της Μουτσάτσου στο facebook: «Σας ευχαριστώ όλους όσους “ακολουθήσατε” και μοιραστήκατε το βίντεό μου.
Ευχαριστώ για τις κριτικές, ευχαριστώ για τα αιτήματα φιλίας, τα μηνύματα, ευχαριστώ για τα σχόλια… είτε είναι καλά, είτε όχι. Είμαι κάπως συγκλονισμένη και μπερδεμένη. Το βίντεο: «Είμαι Ελληνίδα» είναι ένα αφιέρωμα/αντιγραφή του καναδικού και για όσους δεν το έχουν δει, είναι γραμμένο στη δημοσίευση του βίντεο στο youtube. Ποτέ δεν προσποιήθηκα κάτι διαφορετικό. Απλά, όταν είδα το καναδικό βίντεο αναρωτήθηκα τι θα έλεγα για μένα, αν είχα περίπου ένα λεπτό για να εξηγήσω ποια είμαι και να καταρρίψω όλα τα στερεότυπα που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Το βίντεο το έφτιαξα ακολουθώντας το καναδικό πρότυπο. Δε με πειράζει να αντιγράψω κάτι αν από αυτό μπορώ να φτιάξω κάτι αυθεντικό, η αυθεντικότητά του είναι ότι κανείς άλλος δεν το έκανε (το ελληνικό) πριν από μένα. Έτσι απλά το είπα. Δεν έχει σημασία γιατί το έκανα… το έκανα επειδή απλά ήθελα να το κάνω. Καλώς ήρθατε στο Internet, όπου μπορώ να κάνω ό,τι θέλω όπως επίσης και εσείς. Αλλά το "Είμαι Ελληνίδα" δεν είναι διαφήμιση μπύρας. Δεν υπάρχει κανείς πίσω από αυτό παρά μόνο εγώ. Κανείς δεν είναι χορηγός του, ή το διαφημίζει, κανείς δεν κάνει marketing. Προωθείται από μόνο του. Κάποιοι έπιασαν το νόημα -ευχαριστώ Θεέ μου- και τα λόγια διαδόθηκαν. Μιλάω για τον εαυτό μου μόνο ή και για αυτούς που καταλαβαίνουν τον ελληνισμό, ή την κληρονομιά τους, με τον τρόπο με τον οποίο το κάνω εγώ -και με τον τρόπο τον οποίο πραγματικά είναι- ανεξάρτητα από τα σύνορα. «Τόσο πολύ ξεπέρασε η πόλη μας η Αθήνα τους άλλους ανθρώπους, ώστε οι μαθητές της έγιναν δάσκαλοι των άλλων. Και το όνομα των Ελλήνων δημιούργησε την εντύπωση να φαίνεται ότι είναι χαρακτηριστικό όχι του γένους, αλλά της διανοίας. Και να αποκαλούνται από τους άλλους όχι από μάς, Έλληνες μάλλον οι μετέχοντες της ημετέρας εκπαιδεύσεως και όχι της κοινής καταγωγής.» (Ισοκράτης) Έτσι κάθε εθνικισμός, εξτρεμισμός, πολιτική ή ακόμη ο πατριωτισμός (συγγνώμη αν απογοητεύω κάποιους) δεν έχει να κάνει με αυτό το βίντεο. Η μόνη λέξη που θα δεχόμουν να το χαρακτηρίσει είναι η φιλοπατρία -ναι αγαπώ τον τόπο των προγόνων μου. Είμαι συνδεδεμένη με τις ρίζες τους. Η χρήση του εθνικού ύμνου είναι ο μόνος τρόπος να εξηγήσω σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων και των Νέο - Ελλήνων) ότι υπάρχει ακόμη και σήμερα η χώρα στην οποία όλες οι δυτικές σκέψεις γεννήθηκαν και υπάρχουν αυτοί που τα κληρονόμησαν. Kαι η χώρα στην οποία -ακόμη μέχρι και σήμερα- μιλάει την ελληνική γλώσσα είναι πολύ σημαντική. Ο ελληνικός ύμνος είναι όλα αυτά που έχω σήμερα για να το παρουσιάσω. Ή μήπως θα προτιμούσατε τον γερμανικό; Με αυτό έχει να κάνει, λοιπόν. Είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ όλους εσάς που σας άρεσε, και εσάς που το κρίνατε και κρίνατε εμένα. Μέχρι τώρα μερικά σχόλια απαλλάσσονται, εγώ είμαι ο χειρότερος κριτής του εαυτού μου. Έτσι, συμφωνώ με όλους σας. Κατερίνα». Πρόσφατες Ειδήσεις Δημοσίευμα για τη βόμβα στο τέμενος Μπαϊρακτάρη το 1962 26 Απριλίου 2012 13:57 Υστατη προσπάθεια για κατάληξη σε συμφωνία ΔΕΑ-ΙΝΓΚ 26 Απριλίου 2012 13:55 Οι Τούρκοι δολοφόνησαν άμαχους Ε/κ το 1974 26 Απριλίου 2012 13:55 Προτροπή για τακτοποίηση εξωδίκων προστίμων 26 Απριλίου 2012 13:36 Σύσταση υποεπιτροπής για ΜΜΕ 26 Απριλίου 2012 13:33 Άρχισε η μελέτη του φακέλου για την κινεζική επένδυση 26 Απριλίου 2012 13:29 Κλειστά χαρτιά Χριστόφια για διοικητή ΚΤ 26 Απριλίου 2012 13:23 Εκδηλώσεις ΠΕΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά 26 Απριλίου 2012 13:22 Eξέταση υπόθεσης κλοπής εταιρείας ξένων συμφερόντων 26 Απριλίου 2012 13:15 Θα τραγουδήσουν το τραγούδι μου μισεί ο Μπράιβικ 26 Απριλίου 2012 13:14

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog  από αναγνώστη

Κύριοι,

Για άλλη μια φορά σας εκλιπαρούμε να βάλετε σαμαράκια στον δρόμο προς τις γούρνες Κουνιαβίτη καθώς επίσης και ειδική σήμανση για ελάττωση ταχύτητας . Περνάνε δεκάδες αυτοκίνητα με χιλιόμετρα για τις γούρνες ενώ παίζουν μικρά παιδιά και περπατάνε ανυποψίαστοι περαστικοί. Θα έχουμε θύματα……

Επίσης κύριε δήμαρχε υπάρχουν σπίτια και στα Κρικελιώτικα τα οποία δεν απέχουν πολύ από το κέντρο της πόλης. Το ανωτέρω το υπενθυμίζω γιατί μας αποκόψατε την πρόσβαση προς το κέντρο. Εάν δεν έχει κάποιος αυτοκίνητο περνάει την γέφυρα με κίνδυνο της ζωής του καθώς δεν προβλέφτηκε πεζοδρόμιο ενώ το βράδυ δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός. Κρίμα γιατί το καλοκαίρι πολλοί χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο για περπάτημα…

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας… καθώς παρ΄ όλες τις προσπάθειες μας και τις προσωπικές μας εκκλήσεις προς τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή, τα αιτήματά μας δεν εισακούστηκαν.

Με εκτίμηση


Δημότης Καμένων Βούρλων.




Επιστολή του Αυτοκινηστή Γιάννη Φραγκούλη

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com
Κε αρχισυντάκτη


Θα ήθελα ως αυτοκινητιστής που είμαι, να αναφερθώ στις ρυθμίσεις που αφορούν τον κλάδο των ταξί με το νέο νόμο που είναι ο εφαρμοστικός νόμος του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων

Φαίνεται ότι ο κλάδος παραδίδεται εξολοκλήρου, σταδιακά στις ανώνυμες εταιρείες. Δύο ρυθμίσεις, αυτές που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις μεταβιβάσεις των αδειών που υποτίθεται ότι είναι αιτήματα του κλάδου, στην πραγματικότητα είναι τελείως παραπλανητικές. Πρόκειται για εκλογικό λουκούμι για τα κόμματα της συγκυβέρνησης που άλλα έταζαν και άλλα ψήφισαν. Όλες οι διατάξεις μπορούν να αλλάξουν με ένα προεδρικό διάταγμα την επόμενη των εκλογών χωρίς καμία κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι έδρες παραμένουν προς το παρόν ως έχουν, αλλά μπορούν να αλλάξουν, με απόφαση του Περιφερειάρχη (άρθρα 83 & 84). Η τιμή μεταβίβασης θα καθορίζεται επίσης από την Περιφέρεια.

Θεσμοθετήθηκαν ως οχήματα επιβατικά ΔΧ οχήματα 9 θέσεων (άρθρα 82 & 91), χωρίς ταξίμετρο που θα ανταγωνίζονται τον αυτοαπασχολούμενο αυτοκινητιστή και για τα οποία θα εκδοθούν νέες άδειες. Θεσμοθετήθηκαν οι Εταιρείες Ταξί που θα μπορούν να έχουν η κάθε μία το 3% των ταξί στις μεγάλες πόλεις και το 5% στις μικρές, και απεριόριστο αριθμό αδειών, εφόσον το επιτρέπουν τα πληθυσμιακά κριτήρια (άρθρα 87, 106 & 110).

Ο μέγιστος αριθμός αδειών ανά περιοχή, θα καθορίζεται με πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά θα μπορεί να αλλάζει ανά διετία με απόφαση μίας Περιφερειακής Επιτροπής στην οποία δίνεται το δικαίωμα να αυξήσει τον αριθμό των αδειών (άρθρα 102 & 109).

Διατηρούνται οι Συνεταιρισμοί φυσικών προσώπων (άρθρο 107). Αυξάνονται οι άδειες που μπορεί να διαθέτει ένα φυσικό πρόσωπο από 2 σε 5 στις έδρες με περισσότερες από 20 άδειες (άρθρο 82). Παραμένουν 2 στις έδρες με λιγότερες από 20 άδειες

Η προμίσθωση για τα ταξί είναι μόνο για εντός νομού ενώ για τα ταξί 9 θέσεων είναι παντού ελεύθερη και η τιμή διαπραγματεύσιμη. Οι άδειες μεταβιβάζονται ελεύθερα (άρθρο 102). Οι νέες άδειες που θα εκδίδονται στοιχίζουν 5000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και μόνο εγγυητική επιστολή για τις εταιρείες (άρθρο 106). Η έκδοση νέων αδειών αρχίζει 3 μήνες μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου και όχι μετά 3 χρόνια, όπως μας έλεγαν (άρθρο 111).

Η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ευνοεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Μας αφανίζουν ως αυταπασχολούμενους και μας ετοιμάζουν για φθηνό εργατικό δυναμικό στις εταιρείες. Η συσπείρωση στους συνεταιρισμούς φυσικών προσώπων, η διατήρηση των αδειών στα φυσικά πρόσωπα και η ποιοτική εργασία είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε για να μείνει η δουλειά στα χέρια μας. Η πολιτική καταδίκη στις εκλογές αυτών που απεργάζονται το θάνατο του ταξιτζή είναι υποχρέωσή μας.

Γιάννης Φραγκούλης,


Αυτοκινητιστής, Καμένα Βούρλα

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση


 Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

25/04/2012


Τι περιμένουμε από τις εκλογές

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, η πρώτη κάτω από καθεστώς «μνημονιακής» επιτήρησης, βρίσκει την κοινωνία μας σε οριακή κατάσταση. Μεγάλα τμήματά της βιώνουν το φάσμα της μη αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η αρχή του κατήφορου βρίσκεται στις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα που μας κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Τα δύο τελευταία χρόνια, όμως, η αποδιάρθρωση πήρε τη μορφή χιονοστιβάδας, με μνημόνια, συμβάσεις, νόμους και ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν χωρίς να ρωτηθούμε.

Στην περιοχή της Στερεάς έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις οι απολύσεις, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η ανεργία και η φτώχεια. Η έλλειψη χρηματοδότησης σπρώχνει στην κατάρρευση το Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ αλλά και τα νοσοκομεία και τις όποιες υποδομές υγείας, την ώρα που οι παροχές υγείας και η κοινωνική ασφάλιση οδηγούνται σε κατάργηση. Τα σχολεία συγχωνεύονται, τα μέσα μαζικής μεταφοράς υποβαθμίζονται. Το κόστος ζωής ανεβαίνει τόσο από τη φορολογία όσο από την δράση καρτέλ και μεγαλοεπιχειρηματιών, που δρουν ανεξέλεγκτα στον παράδεισο της ασυδοσίας που βαφτίστηκε «ελεύθερη αγορά».

Την ίδια στιγμή, πολυεθνικοί όμιλοι, μεγαλοεργολάβοι και βιομήχανοι διευκολύνονται προκλητικά:

• στη ληστρική εκμετάλλευση του δημόσιου ορυκτού πλούτου

• με τη δωρεάν παραχώρηση όλων των ορεινών όγκων για μαζική εγκατάσταση αιολικών εγκαταστάσεων βιομηχανικού τύπου

• με την πριμοδότηση, με κάθε τρόπο, ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, που βουλιάζουν τη ΔΕΗ και εκτινάσσουν την τιμή του ρεύματος

• με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού κεφαλαίου

• με την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών και υποδομών, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η ύδρευση, που όπου εφαρμόστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα εφιαλτικές κοινωνικές επιπτώσεις

• με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τη συρρίκνωση της δραστηριότητας των επαγγελματιών και των αγροτών

• με τη συγκέντρωση της παραγωγής και της διακίνησης αγαθών

• με τη διαιώνιση της αυθαιρεσίας, της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που συνοδεύουν αυτές τις επιλογές, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και τις τοπικές οικονομικές δραστηριότητες

• με την «περίφραξη» του εθνικού οδικού δικτύου και την απαίτηση καταβολής πανάκριβων διοδίων ακόμα και για τμήματα του δρόμου που είναι ακόμα στα σχέδια

Το νέο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης (περιφέρειες και καλλικρατικοί δήμοι) aποδεικνύεται ανίκανο να λειτουργήσει ανασχετικά. Αντίθετα, επισφραγίζεται η αποδυνάμωση της όποιας τοπικής δημοκρατίας είχε απομείνει. Οι νέες δομές και οι πολιτικοί διαχειριστές τους λειτουργούν σε πλήρη εναρμόνιση με τις κεντρικές επιλογές για την αφαίμαξη πόρων, τη μείωση των κοινωνικών παροχών και την υλοποίηση των πολιτικών που προαναφέρθηκαν.

Έχουμε ανάγκη από ριζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό

Το φρένο στον ιλιγγιώδη κατήφορο και την έξοδο από την κρίση δεν μπορούμε να τα περιμένουμε από κόμματα, που έδρασαν ως πολιτικοί εκφραστές των μεγάλων διεθνών οικονομικών συμφερόντων και των τοπικών συνεργατών τους. Ούτε από υποψήφιους, που ζητούν πάλι τη ψήφο μας για να συνεχίζουν να τα εκπροσωπούν, ευρισκόμενοι σε ευθεία συνδιαλλαγή και διαπλοκή μαζί τους, βοηθώντας τα να απομυζούν το δημόσιο, να διογκώνουν το χρέος και να ισοπεδώνουν την κοινωνία.

Αυτή είναι η μια όψη της πρόκλησης αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Η άλλη όψη είναι η αδυναμία του ριζοσπαστικού πολιτικού φάσματος και των κινημάτων των πολιτών να αντιτάξουν μια πειστική, εναλλακτική, πλατιά ενωτική πολιτική λύση. Αυτήν την αναντιστοιχία δεν πρόκειται να την υπερβούμε αν δεν αναβαθμιστεί ο ρόλος των κινημάτων των πολιτών και των πρωτοβουλιών τους, αν δεν διεκδικήσουν και δεν καταφέρουν να φέρουν στο πολιτικό προσκήνιο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, με άμεσο και αυθεντικό τρόπο. Υπάρχει σήμερα η ανάγκη για πολιτικούς αγώνες σε κάθε επίπεδο: στο πεδίο της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων και, ταυτόχρονα, στο πεδίο των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Η ανάγκη αυτή εκφράστηκε με οριζόντιες δράσεις εκτός κομματικών τειχών σε όλη την Ελλάδα (από την μαζική συμμετοχή στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις από τους αγανακτισμένους στις πλατείες, τις επιτροπές «δεν πληρώνω» διόδια και χαράτσια, τις επιτροπές και τα συντονιστικά πόλεων, το κίνημα της πατάτας, τα δίκτυα κοινωνικής ανταλλακτικής οικονομίας κ.ά.) που παρά τις αδυναμίες, χαράζουν ένα διαφορετικό δρόμο.

Συγκροτήσαμε το Αυτοδιοικητικό Κίνημα, αναζητώντας ένα δημοκρατικό και ισότιμο δρόμο σύνθεσης στόχων, που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή όλων, πιστεύοντας πως οι ριζικές ανατροπές υλοποιούνται με τους δυναμικούς αγώνες των πολιτών. Η αφετηρία μας, εκτός των άλλων, συνδέεται και με τη συζήτηση για το αδιέξοδο της διαρκούς οικονομικής μεγέθυνσης, που μάθαμε να περιγράφουμε με τον όρο "ανάπτυξη", και με την ανίχνευση ενός άλλου δρόμου για τις ανθρώπινες κοινωνίες. Μια οικονομία που διαχέει τα οφέλη σε όλη την κοινωνία, αντιστρέφει το πρότυπο της ατομικής κατανάλωσης προς όφελος συλλογικών αγαθών, δεν εξαντλεί τα φυσικά αποθέματα και στηρίζεται στον κοινωνικό έλεγχο, την αποκέντρωση και τη δημοκρατία.

Οι απαντήσεις, σήμερα, αφορούν στην αντίσταση στην πολιτική της απερήμωσης, στις συλλογικές μορφές δραστηριότητας μέσα από συνεταιρισμούς, ομάδες και δίκτυα συνεργασίας. Την ενίσχυση τομέων δημοσίου συμφέροντος, όπως η υγεία, η παιδεία, η προστασία του περιβάλλοντος, ο πολιτισμός, οι επικοινωνίες. Τον κοινωνικό έλεγχο στο σχεδιασμό και την οργάνωση των τομέων της παραγωγής και των υπηρεσιών. Την περιφρούρηση των δημόσιων αγαθών και του δημόσιου χαρακτήρα βασικών υποδομών και υπηρεσιών.

Η κρίση βάζει με οδυνηρό και επιτακτικό τρόπο διλήμματα, όπως: βυθιζόμαστε στην βαρβαρότητα, τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και τον αυταρχισμό, φτωχότεροι εναντίον φτωχών, ή στρεφόμαστε στις πραγματικές μας ανάγκες και ιεραρχούμε αξίες ευημερίας που στηρίζονται σε μη χρηματιστηριακά αγαθά; Εκτονώνουμε τυφλή οργή επάνω στα θύματα ή γκρεμίζουμε τους θύτες; Επιτρέπουμε να σφραγίσουν τη δημόσια ζωή με ωμή βία και καταστολή ή διεκδικούμε έμπρακτα την ελευθερία να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας;

Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις αναζητούνται καθημερινά στα μέτωπα των κοινωνικών αγώνων, όπου συναντιούνται απόψεις και διαμορφώνονται συνειδήσεις. Ας μην επιτρέψουμε ούτε να μας φοβίσουν, ούτε να μας διαιρέσουν. Ας απαντήσουμε με τη λογική και την αλληλεγγύη των πολλών, απέναντι στους λίγους, που επιχειρούν να μας εκμεταλλευτούν και να μας υποτάξουν. Ας κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά.







Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspopt.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com