Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«ΠΡΟΒΟμάστορες»: Πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο 7-8/4/2012 με ποδηλασία και Ορεινή πεζοπορία!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

7/4/2012 Ποδηλασία στις ακτές του Βόρειου Ευβοϊκού



Σάββατο: Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 9:30π.μ.


Ποδηλατούμε στο παλιό Εθνικό Δίκτυο και στο παράδρομο της ΠΑΘΕ έως τον οικισμό Κέδρο. Συνεχίζουμε σε παραλιακό χωματόδρομο έως το Πορθμείο Αρκίτσας. Στις 11:00π.μ. με το Ferry Boat θα περάσουμε απέναντι στα Λουτρά Αιδηψού. Θα κινηθούμε στο παραλιακό δρόμο, στις ακτές του κόλπου των Γιάλτρων έως τον οικισμό Μπάνια Γιάλτρων. Στάση για ξεκούραση και καφέ. Στη συνέχεια θα ποδηλατήσουμε σε ασφάλτινο δρόμο έως το όμορφο ψαροχώρι Άγιο Γεώργιο Λιχάδας. Θα επιστρέψουμε στον Άγιο Κων/νο με το Ferry Boat.

Προαιρετικά θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη.

Εύκολη διαδρομή ενδείκνυται για αρχάριους ποδηλάτες.

Β.Δ.1 – Ω.Π.4 -Υ.Δ.300μ.- Μήκος 45χλμ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 6/4/2011

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Μόνικα Πλατανιά τηλ. 6937214899

2). Βάλια Ρουμελιώτη τηλ. 6976891093

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6976891093 email kostaspetro2003@yahoo.gr

8/4/2012 Ορεινή πεζοπορία & ορειβασία στο Παρνασσό

Ορεινή πεζοπορία & ορειβασία στο Παρνασσό – 1.Ακρινό Νερό 1.785μ. 2.Κορυφή Μαύρα Λιθάρια 2.334μ.

Συνεργασία με το Ορειβατικό τμήμα Ο.Τ.Ε.


Κυριακή : Συνάντηση στο μοναστήρι της Αγίας Ιερουσαλήμ στις 9:00π.μ.

Το εκπληκτικό αυτό μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 829μ. Από τη παλιά εθνική οδό Αθήνας – Λαμίας στρίβουμε για Μαυρονέρι – Δαύλεια- Αράχωβα και αφού διασχίσουμε το όμορφο χωριό της Δαύλειας στρίβουμε δεξιά σε άσφαλτο που μας φέρνει στο μοναστήρι όπου είναι το σημείο συνάντησης.

Το μονοπάτι στην αρχή ελίσσεται σε ράχη, σε ελατόδασος και συνέχεια σε ανοιχτή κοιλάδα έως τα ισώματα του ακρινού νερού 1.785μ. Κατηφορίζουμε για λίγο προς ΝΑ και φτάνουμε στη βρύση του ακρινού νερού 1.761μ. Εδώ καταλήγει η πορεία για τους πεζοπόρους που επιστρέφουν από τα ίδια πάλι στο μοναστήρι της Αγίας Ιερουσαλήμ.

Η διαδρομή αυτή, ενδείκνυται για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

Β.Δ.1 – Ω.Π.6 – Υ.Δ.956μ.

Οι ορειβάτες αρχικά κινούνται στο ίδιο μονοπάτι με τους πεζοπόρους έως τη θέση ισώματα Ακρινού νερού. Από εκεί συνεχίζουν ανηφορικά προς τη ράχη των Μαύρων Λιθαριών έως το Μπαϊτανόβραχο 2.111μ. Συνεχίζουμε στο λούκι και ανεβαίνουμε στη κορυφογραμμή 2.224μ. Συνεχίζουμε στη κόψη της κορυφογραμμής προς ΒΑ και φτάνουμε στη κορυφή Μαύρα Λιθάρια 2.334μ. Κατεβαίνουμε από τα ίδια στην Αγία Ιερουσαλήμ.

Η διαδρομή αυτή, ενδείκνυται για ορειβάτες με πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Β.Δ.5 – Ω.Π.9-10 – Υ.Δ.1.505μ.

Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 7/4/2012

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6976891093

2). Χαραλαμπίδης Αγ. & Μαστοράκης Αλ. για το ορειβατικό τμήμα ΟΤΕ

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6976891093 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Εμείς, αυτοί και η Νέα Ελλάδα

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Υπάρχουν κάποιοι που δεν νοσταλγούν την προ κρίσης εποχή, τότε που βασίλευαν οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.

Που αγωνίζονται να φέρουν μια νέα πολιτική κουλτούρα στον τόπο προσπαθώντας ο καθένας σε επίπεδο ατομικό και τοπικό για το κοινό καλό.

Είμαστε οι Οικολόγοι Πράσινοι και δεν είμαστε ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί, αλλά είμαστε κόμμα που καταθέτει πολιτικές προτάσεις για την ανάπτυξη με στοχευμένες αναπτυξιακές επενδύσεις και έχει  θέσεις για την κοινωνική συνοχή μέσα από τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό της  Δημόσιας Διοίκησης, με προτάσεις για ένα δίκαιο κράτος με φορολογικό σύστημα - εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης, που θα βοηθήσει στην διέξοδο από την κρίση.

Είμαστε εμείς που έχουμε κάνει στάση ζωής τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα εξασφαλισθεί το μέλλον του τόπου και των επερχόμενων γενιών.
 Γιατί το περιβάλλον μπορεί να φέρει ανάπτυξη σε μας, αλλά είναι κτήμα και των παιδιών μας. Είμαστε κόμμα εξ ορισμού ευρωπαϊκό γιατί συμπορευόμαστε με τους Πράσινους της Ευρώπης με τους οποίους έχουμε κοινούς προσανατολισμούς και στόχους στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Άρα η συμμετοχή μας στο ευρώ και η λύση μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για μας δεδομένα και όχι επίπλαστα ψηφοθηρικά διλήμματα.
Δεν έχουμε καμία σχέση με την διαφθορά που έχουν υπηρετήσει με θρησκευτική ευλάβεια και κομματική πειθαρχία όλοι όσοι υπόσχονται έξοδο από την κρίση και μας έφεραν εδώ ξεπουλώντας την Ελλάδα.
Αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα αξιών όπου το συμφέρον της πατρίδας προτάσσεται και εξασφαλίζει το ατομικό. Υπό αυτή την έννοια είμαστε πραγματικοί πατριώτες, που δεν καπηλευόμαστε την έννοια πατρίδα για να υπηρετήσουμε προσωπικά οφέλη.
 Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα μέσα από την Βουλή να επέμβουμε στους θεσμούς: στην παιδεία, στην οικονομία, στην υγεία και στην πολιτική για να θεμελιώσουμε τις βάσεις μιας νέας κουλτούρας.
Είναι σημαντικό να αντιληφθεί ο κόσμος τη σημασία του ελέγχου και της συμμετοχής στην νομοθετική διαδικασία που θα προέλθει από τους Οικολόγους Πράσινους.  Κόντρα στο ρεύμα και συνεπείς στην συνείδησή μας θα παλέψουμε να επεκτείνουμε αυτό που για μας αποτελεί ήδη τρόπο ζωής.
Βάλτε λοιπόν με την ψήφο σας τους Οικολόγους Πράσινους στην Βουλή, γιατί είναι η μόνη εγγύηση για την πορεία της χώρας και για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας.

 Έφη Γρίβα
Φιλόλογος

Δεν εμπιστεύονται τα μεγάλα κόμματα οι πολίτες

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σημαντικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO για το περιοδικό crash που καταγράφει μεγάλες ανατροπές στα πολιτικά δεδομένα.


Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων που δείχνουν να μην εμπιστεύονται πια τα κόμματά τους και να αναζητούν διεξόδους στα πιο μικρά ή σε άλλα κινήματα.

Συγκεκριμένα στο 73% επί των ψηφοφόρων της Ν.Δ. το 42% θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ενώ στο ίδιο ποσοστό επί των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 80% δεν πιστεύει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσωπεί κάτι καινούργιο ή θα φέρει κάτι καινούργιο στο κόμμα.

Πάντως μεγάλο είναι και το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκτιμά πως η Αριστερά δεν προτείνει ρεαλιστικές λύσεις, ενώ το πολιτικό πρόσωπο που προτιμούν οι ψηφοφόροι, η δημοσκόπηση της ALCO ανέδειξε τον Φώτη Κουβέλη.
 
Από .......  parapolitika