Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι Πειρατές κατεβαίνουν στις εκλογές

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Έτοιμοι να σαλπάρουν οι Έλληνες Πειρατές.



Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας κατεβαίνει στις εκλογές αποφασισμένο να παρέμβει στη διχοτόμηση μεταξύ «κυβέρνησης» και «λαού».

Ακριβώς αυτή τη διχοτόμηση επιχειρεί να προσεγγίσει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του κόμματος και σας το μεταφέρουμε>



Είναι βιώσιμη η αντιπροσωπευτική δημοκρατία;

Άνεμος αναταραχής φυσά σε διάφορα κράτη ανά τον κόσμο. Καθώς τα έθνη δοκιμάζονται από τις κοινωνικο-οικονομικές κρίσεις, οι λαοί δεν αισθάνονται πλέον πως υπηρετούνται από τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους.

Είναι άραγε μια προσωρινή ανωμαλία ή ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της παραδοσιακής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας;

Σε όλο τον κόσμο, οι πολίτες, αποκομμένοι από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και τους ηγέτες τους, έχουν αρχίσει να εξεγείρονται. Συμβαίνει ειρηνικά στην Ισπανία, με τις μη βίαιες διαμαρτυρίες των indignados, βίαια και χαοτικά στη Βρετανία, με ταραχές, λεηλασίες και εμπρησμούς.

Η Ελλάδα είναι κάπου στη μέση, αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες και την βία που προκαλεί η αστυνομία. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της συμπεριφοράς των εκλεγμένων ηγετών, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των πολιτών τους.

Ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες – ένα από τα πλέον αλλοτριωμένα έθνη σε παγκόσμιο επίπεδο, με ψευδαισθήσεις δημοκρατίας – υπήρξε μια μικρή ανταπόκριση σχετικά. Στις ΗΠΑ, η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, που έχει ξεπεράσει πια το σημείο όπου εκνεύριζε και απογοήτευε τους ανθρώπους. Πλέον τους απελπίζει και τους βυθίζει στην αδράνεια. Δύο κόμματα ελέγχουν τα πάντα, και στηρίζονται από δωροδοκίες και εταιρείες. Για πολλούς, φαίνεται άσκοπο να αντιδράσουν, πόσο μάλλον να ψηφίσουν.

Αλλά η κυριαρχία των γιγαντιαίων εταιρειών στις ΗΠΑ και οι αντιδράσεις κατά των κοινωνικών ανισοτήτων στην Ευρώπη είναι μονάχα τα συμπτώματα του πραγματικού προβλήματος. Πώς φθάσαμε ως εδώ; Γιατί οι πολίτες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυτό, προτού να συμβούν;


Αποσύνδεση.

Σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία, οι πολίτες είναι ουσιαστικά αποκομμένοι από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το δικαίωμα του καθορισμού των αποφάσεων λήγει, τη στιγμή που δείχνουν κάποιον και του λένε «ηγήσου.» Μέχρι τις επόμενες εκλογές, οι απόψεις τους δεν έχουν πλέον σημασία. Η διαδικασία δημιουργίας, ερμηνείας και επιβολής των νόμων επαφίεται εξ ολοκλήρου στους κυβερνήτες.

Θεωρητικά, ένας ηγέτης έχει κίνητρο να κάνει καλή δουλειά και πραγματικά να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του λαού. Αν δεν το κάνει, χάνει τις επόμενες εκλογές. Στην πράξη, όμως, η αποσύνδεση μεταξύ πολιτικού και πολίτη οδηγεί στην απάθεια.

Το αστικό επιχείρημα υπέρ της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, είναι ότι οι «άπλυτες μάζες» δεν έχουν την γνώση και την ευφυΐα να κυβερνούν σωστά και ως εκ τούτου πρέπει να επιτρέπει μόνο στους πιο μορφωμένους να παίρνουν αποφάσεις. Αυτό, όμως, καταλήγει να είναι μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία, αφού οι αντιπρόσωποι, συμμετέχοντας ενεργά στην διακυβέρνηση, έχουν πληρέστερη και καλύτερη πληροφόρηση , από ότι οι απλοί πολίτες.

Στην πραγματικότητα, οι πολίτες είναι κάτι παραπάνω από ικανοί να κατανοήσουν όλα αυτά τα κυβερνητικά ζητήματα, εφόσον κάποιος τους τα εξηγήσει και τους τα διευκρινίσει. Αυτό συχνά δεν συμβαίνει. Οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι ακούγεται η φωνή τους.

Δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν αν οι αποφάσεις των ηγετών τους είναι πραγματικά για το καλύτερο ή όχι. Με όλα τα τεχνολογικά μέσα πληροφόρησης που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα, είναι παράλογο να υπάρχουν τόσο λίγες δυνατότητες για μια πραγματική επικοινωνία με τους εκλεγμένους ηγέτες.

Αλλά το να τρίψουμε το ίντερνετ στη μούρη της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας δεν είναι από μόνο του αρκετό. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι είχαν άφθονους διαύλους επικοινωνίας στη διάθεσή τους εδώ και δεκαετίες. Επιστολές, τηλεφωνήματα, προσωπικές συναντήσεις: όλα τα παραπάνω τους έδιναν την δυνατότητα για ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Ωστόσο, η αποσύνδεση παραμένει. Όσους τρόπους και να βρούμε για να επικοινωνούν οι ψηφοφόροι με τους ηγέτες τους, και πάλι θα πρέπει να τους εμπιστευθούν πλήρως και να υπογράψουν μια «λευκή επιταγή», δίνοντας τους την εξουσία να αποφασίζουν. Μετά από τις εκλογές, οι πολίτες δεν έχουν πραγματική εξουσία και το ξέρουν.

Αυτό το έλλειμμα λαϊκής εξουσίας γεννά απάθεια και αδιαφορία. Μέχρι να γεννήσει βία.

Η διαδικασία δημιουργίας, ερμηνείας και επιβολής των νόμων, δεν είναι κομμάτι της ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Δεν το βλέπουν, δεν το βιώνουν, και ως εκ τούτου δεν αισθάνονται δεσμευμένοι από αυτό. Και δεν αντιλαμβάνονται πότε κάτι πρόκειται να πάει στραβά, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά. Πόσος χρόνος θα περάσει αλήθεια, ωσότου μια πλήρως λειτουργική αντιπροσωπευτική δημοκρατία σκοντάψει σε κάποια ανωμαλία και πέσει θύμα της αποξένωσης των πολιτών της; Η φθορά μπορεί να επιδιορθωθεί, αλλά πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να επανέλθει;

Καθώς αυτός ο κύκλος συνεχίζεται, κόσμος βλάπτεται, οικοσυστήματα καταστρέφονται, ο πλούτος συσσωρεύεται και το μέλλον χάνεται, ενώ η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Ο κύκλος μπορεί να σπάσει. Η διχοτόμηση μεταξύ «κυβέρνησης» και «λαού» πρέπει να εκλείψει. Τέλος πια στην τακτική επιλογής ατόμων, στα οποία δίνεται εξουσία, ενώ ο λαός παραμένει αδρανής στο παρασκήνιο, την ώρα που αυτοί κρατάνε τις τύχες μιας ολόκληρης κοινωνίας στα χέρια τους. Οι κυβερνήσεις, από εδώ και στο εξής, πρέπει να δομούνται γύρω από τη συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων. Άτυποι αντιπρόσωποι του λαού δύναται να αναδειχθούν, ανάλογα με την φύση της κάθε περίπτωσης, οι οποίοι όμως, δεν θα έχουν το κίνητρο μιας καλοπληρωμένης δουλειάς αλλά την επιθυμία να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους στην επίτευξη ορισμένων στόχων.

Όλοι θα έχουν λόγο για το μέλλον.
Θα είναι μια κυβέρνηση από το πλήθος.

Του Zacqary Adam Green.

Απόδοση στα Ελληνικά Ο.Τ.

http://falkvinge.net/2011/08/10/is-representative-democracy-sustainable/

ΔΝΤ: Oι εκλογές πρέπει να δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (βίντεο)

Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com

Ωμή παρέμβαση στην πολιτική ζωή της χώρας και προσπάθεια επηρεσμού της βούλησης του ελληνικού λαού, αποτελεί η προκλητική δήλωση του Gery Rice Δντη εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ.



Δείτε τι απάντησε σε ερωτήσεις ελλήνων δημοσιογράφων στην σημερινή εβδομαδιαία ενημέρωση του ΔΝΤ, σχετικά με το αν οι εκλογές αποτελούν εμπόδιο στο πρόγραμμα.


Δείτε το βίντεο




Από.......... exomatiakaivlepo

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η ρύθμιση για τη Siemens ..

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με πλειοψηφία 164 βουλευτών πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τη Siemens.Τη ρύθμιση υπερψήφισαν 164 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο σημειώθηκαν και διαρροές στο ΠΑΣΟΚ αφού καταψήφισε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, και η Άννας Νταλάρα που ψήφισε "παρούσα" ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης συνειδητά απείχε από την ψηφοφορία. Καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Κοινωνική Συμφωνία και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο, ενώ η συμφωνία δεν απαλλάσσει τη Siemens από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται πως η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ.

Εκτός της ρύθμισης για τη Siemens, για την οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία εκ μέρους του ΛΑΟΣ, σε ψηφοφορία τέθηκε η ρύθμιση για τη διάθεση κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων, και πάλι από τον ΛΑΟΣ, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ προκάλεσε ονομαστικές ψηφοφορίες για άλλα 11 άρθρα. Τα αποτελέσματα αναλυτικά, έχουν ως εξής:

- Άρθρο 207 (Τροποποίηση διατάξεων που αφορούν την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων): 195 θετικές ψήφοι και 45 αρνητικές.

- Άρθρο 208 (Συμπλήρωση διατάξεων για έργα ΟΛΠ): 196 θετικές ψήφοι και 44 αρνητικές.

- Άρθρο 209 (Συμπλήρωση διατάξεων για έργα ΟΛΘ): 196 θετικές ψήφοι και 44 αρνητικές.

- Άρθρο 210 (Συμπλήρωση διατάξεων για λιμενικά έργα): 195 θετικές ψήφοι και 45 ενάντιες.

- Άρθρο 213 (Θέματα ΝΑΤ): 172 θετικές ψήφοι και 68 αρνητικές.

- Άρθρο 220 (Συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας σε ακτοπλοϊκές εταιρείες): 172 θετικές ψήφοι, έναντι 68 αρνητικών.

- Άρθρο 221 (Διετής παράταση στην προθεσμία αντικατάστασης πλοίου με άλλο ανώτερης κατηγορίας): 173 θετικές ψήφοι, έναντι 67 αρνητικών.

- Άρθρο 222 (Πλήρης απελευθέρωση καμποτάζ στην κρουαζιέρα): 195 θετικές ψήφοι, έναντι 45 αρνητικών.

- Άρθρο 225 (Εκπαίδευση σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και σε πλοία με μη ελληνική σημαία, υπό την προϋπόθεση της εργασίας, εκεί, ενός τουλάχιστον Έλληνα αξιωματικού): 202 θετικές ψήφοι, έναντι 38 αρνητικών.

- Άρθρο 227 (Έργα αποκατάστασης βυθού λιμένων): 195 θετικές ψήφοι, έναντι 45 αρνητικών.

- Άρθρο 327 (Τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης προβλητών του Λιμένα Πειραιώς στην κινεζική εταιρεία Cosco): 172 θετικές ψήφοι έναντι 52 αρνητικών και 16 «παρόντων».

- Άρθρο 324 (Σύμβαση Siemens): 164 ψήφοι υπέρ, έναντι 75 κατά και μίας «παρών».

- Άρθρο 231 (παραγωγή κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων): 171 ψήφοι υπέρ, έναντι 69 κατά.

- Τροπολογία υπ. αρ. 981/89 (Παράταση τεσσάρων μηνών για την ολοκλήρωση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, των κριτηρίων αξιολόγησης των εκπαιδευτικών): 170 ψήφοι υπέρ, έναντι 70 κατά.

Διευκρινίζεται ότι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, καταψήφισαν τα άρθρα 213, 220, 221, 231, 324 και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, ενώ δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 327. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερψήφισαν τα άρθρα 222 και 225 ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα, οι βουλευτές της Κοινωνικής Συμφωνίας καταψήφισαν τα άρθρα 213, 220, 221, 222, 231, 324, 327 και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας καταψήφισαν μόνον το άρθρο για τη Siemens. Οι βουλευτές του ΚΚΕ καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα επίμαχα άρθρα, ενώ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» καταψήφισαν τη ρύθμιση για τη Siemens και ψήφισαν ενάντια και στα υπόλοιπα άρθρα, διαμαρτυρόμενοι- όπως τόνισαν- για την υπερψήφιση του ογκωδέστατου νομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο μεταξύ, έντονες υπήρξαν οι διαμαρτυρίες του Κομμουνιστικού Κόμματος, για το γεγονός ότι, ενώ είχε εξ αρχής υιοθετηθεί από τον Παντελή Οικονόμου τροπολογία του ΚΚΕ για τακτοποίηση του προσωπικού των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών (των οποίων τα υγιή χαρτοφυλάκια υπάγονται πλέον σε ιδιωτικές τράπεζες), αργότερα η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε πως η τροπολογία δεν γίνεται δεκτή κατόπιν άρνησης του πρωθυπουργού.

«Πρόκειται για κοροϊδία απέναντι στον κόσμο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Ποιον κοροϊδεύετε; Σας διατάζει ο πρωθυπουργός ή τον στηρίζετε; Βγείτε και πείτε πως δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση και διατάζει ο Παπαδήμος! Βγείτε κύριοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να πείτε στους εργαζόμενους πως σας πετάμε στο δρόμο επειδή έτσι θέλουμε! Ή στηρίζετε την κυβέρνηση τα δύο κόμματα, ή όχι!» διαμαρτυρήθηκε ο κ. Παφίλης.

Από ...... Newsit.gr

Πλησιάζει καλπάζοντας η ώρα της ένοπλης αντίστασης του λαού!

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Η σημερινή σοκαριστική αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού ήρθε να σκίσει το πέπλο της σιωπής που έχουν επιβάλλει τα συστημικά ΜΜΕ για τις δεκάδες αυτοκτονίες των Ελλήνων ανά την Ελλάδα.


Έγινε σχεδόν μπροστά στις κάμερες και δεν θα εκπλαγούμε εάν η σκηνή της αυτοκτονίας έχει καταγραφεί από κάποια από τα πολλά «μάτια»-κοριούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Αυτή η αυτοκτονία ήταν στην ουσία μια πολιτική πράξη μια και έγινε με φόντο τη Βουλή της σκοτεινής μεταπολίτευσης στην οποία κυριαρχούν οι συμβιβασμένες-με ελάχιστες εξαιρέσεις-φωνές των εθνοπατέρων μας.

Το σημείωμα του νεκρού ήρωα ήλθε να αποστομώσει την αλόγιστη δήλωση του Μπεγλίτη ο οποίος έσπευσε να πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι συνθήκες της πράξης του να τη διαχωρίσει από την οικονομική ανέχεια και την υποδούλωση στη Τρόικα.

Όσο κι αν εθελοτυφλούν τα τρία κόμματα του Μνημονίου-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας-αυτοκτονίας του συνταξιούχου φαρμακοποιού αναζητούνται ήδη από τη κοινή γνώμη ανάμεσα στις τάξεις τους.

Διάχυτη πάντως είναι η αίσθηση που θέλει αυτή την αυτοκτονία-δολοφονία να είναι από τις τελευταίες παθητικές αντιδράσεις του αγανακτισμένου λαού. Όπου κι αν σταθείς η οργή ξεχειλίζει όπως επίσης και μια διάθεση να περάσει ο λαός, οι πολίτες στην αντεπίθεση και μάλιστα με βίαιο τρόπο.

Αλίμονο στους άφρονες εξουσιαστές αν ζουν με την ψευδαίσθηση ότι θα αργήσει η ώρα της ένοπλης αντίστασης του λαού κατά της χούντας. Και φυσικά δεν μιλάμε για τρομοκρατικές οργανώσεις που θα «διευκόλυναν» το σύστημα αλλά για μαζικό λαικό ένοπλο ξεσηκωμό και μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος.

Η στιγμή της Παλλαικής Αντίστασης πλησιάζει…

Από.......  kourdistoportocali

Oι τρεις ..πρώτοι της Ντόρας στη Φθιώτιδα.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών τα κόμματα συγκροτούν τα ψηφοδέλτιά τους και ετοιμάζουν το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων τους για να στραφούν στον λαό.



Τους τρεις πρώτους υποψήφιους βουλευτές Φθιωτιδας ανακοίνωσε το κόμμα της Ντόρας Μπακογιαννη, η Δημοκρατική Συμμαχία.

Πρόκειται για τους Δημήτριο Βασιλονικολό πρώην αυτοδιοικητικό ,Δημήτριο Γαλάνη μηχανικό και Θάνο Τσαντήλα δικηγόρο.

Από ......  lamiafm1

Μια ελληνική Αντιμνημονιακή Αυτοκτονία

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τι πραγματικά ήταν η αυτοκτονία που συγκλονίζει την Ελλάδα


Η αυτοκτονία είναι ένα πανανθρώπινο φαινόμενο και οι αιτίες της είναι συνυφασμένες με τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά οφείλονται και σε κοινωνιολογικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με την ψυχιατρική η αυτοκτονική συμπεριφορά ορίζεται ως η συμπεριφορά, κατά την οποία το άτομο προσπαθεί να κάνει κακό στον εαυτό του με σκοπό να τερματίσει τη ζωή του. Περιλαμβάνει τις απόπειρες αυτοκτονίας κατά τις οποίες το άτομο δεν επιτυγχάνει την ολοκλήρωση του στόχου αυτοκαταστροφής του και τις ολοκληρωμένες αυτοκτονίες κατά τις οποίες επιτυγχάνεται ο στόχος αυτοκαταστροφής. Αυτοκτονική συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί σχεδόν σε όλες τις ομάδες ηλικιών.

Ορισμένες χώρες έχουν υψηλότερη συχνότητα αυτοκτονίας από άλλες.Το κλίμα, ο πολιτισμός και η θρησκεία του κάθε λαού επηρεάζει και τα ποσοστά των αυτοκτονιών.

Η χώρα μας η Ελλάδα είχε εδώ και χρόνια από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών.
 
Με την εφαρμογή όμως του Μνημονίου και ύστερα αυτό άλλαξε, τα ποσοστά αυξήθηκαν αποδεδειγμένα και σίγουρα αυτό οφείλεται στις πολιτικές του Μνημονίου που επιβάλλονται στους Έλληνες.
 
Είναι όμως όλες οι αυτοκτονίες το ίδιο; Γιατί η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε ιδιαίτερα με την χθεσινή αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα και όχι με τις δεκάδες άλλες που συμβαίνουν σε όλη τη χώρα;


Δεν είναι όλες οι αυτοκτονίες το ίδιο (είναι δυνατόν να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι την αυτοκτονία των Σουλιωτισσών ή το Κούγκι με την αυτοκτονία μιας ερωτικής απογοήτευσης ή την αυτοκτονία λόγω χρεών;)

και σίγουρα η αυτοκτονία του 77χρονου με βάση το σημείωμα που άφησε ήταν διαφορετική.Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το αυθόρμητο χειροκρότημα των απλών πολιτών τη στιγμή που το ασθενοφόρο έπαιρνε τον 77χρονο από το Σύνταγμα χθες.

Τι ήταν λοιπόν η χθεσινή αυτοκτονία;

Σύμφωνα με τον Emile Durkheim η «αυτοκτονία» είναι κοινωνικό φαινόμενο, παρ’ όλο που είναι μία κατ’ εξοχήν ατομική πράξη. Στο διάσημο βιβλίο του με τίτλο Αυτοκτονία, ο Ντιρκέμ αναλύει τις διαφορές των ποσοστών αυτοκτονίας, ανάλογα με το έθνος και ανάλογα με την υποομάδα στο εσωτερικό της Γαλλικής κοινωνίας.

Η αυτοκτονία του 77χρονου δεν ήταν μια εγωιστική αυτοκτονία, δεν ήταν μια αλτρουιστική αυτοκτονία (σαν τους Ιάπωνες καμικάζι) αλλά ήταν το πιο πιθανό μια Φαταλιστική αυτοκτονία. Αυτός ο τύπος αυτοκτονίας προσιδιάζει σε περιπτώσεις υπερβολικής ρύθμισης της ζωής των ατόμων από τους κοινωνικούς θεσμούς.(βλέπε Μνημόνιο). Μοιραία, λέει ο Ντυρκέμ, στις υπερβολικά αυταρχικές και καταπιεστικές κοινωνίες, όπου δεν υπάρχουν κοινωνικά κινήματα ικανά να επιφέρουν στοιχειώδεις αλλαγές, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προτιμήσουν να αυτοκτονήσουν παρά να ζήσουν σε τέτοιες κοινωνίες.

Η αυτοκτονία του 77χρονου χθες ήταν μια Ελληνική Αντιμνημονιακή Αυτοκτονία.Ήταν μια επαναστατική πράξη και ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.


Από ........  pyrgos-news

Μικραίνουν την ιδιοκτησία - Θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι - Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


- Θέλουν επίσης αύξηση των φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα!



- "Στην Ελλάδα", λένε, "οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%"


- Ζητούν κατάργηση των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγών

Επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να εισπράξουν, επειδή κάποιοι δεν μπορούν εδώ και 2 χρόνια να στήσουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ο οποίος θα εφαρμόζει όσα αποφασίζονται οι δανειστές και εταίροι μας βλέπουν ως λύση την εύκολη. Αυτή δηλαδή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια χωρίς κόπο. Φόρους, φόρους, φόρους.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!

Δηλαδή σε λίγο καιρό να πληρώνουμε επι της ουσίας ενοίκιο στο κράτος για την ιδιοκτησία μας. Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό τους ήδη υπάρχοντες φόρους και χαράτσια, πλέον η ιδιοκτησία και στην Ελλάδα γίνεται απαγορευτική.

ΟΙ εγκέφαλοι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ συγκρίνουν τα επίπεδα φορολογίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.

Ετσι λοιπόν προτείνουν:

- Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση

- Κατάργηση των φοροαπαλλαγών

- Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας

Και δεν σταματούν μόνο εκεί. Λένε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν περισσότερο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

Το πως μετρούν αυτά τα περιθώρια δεν εξηγούν, σε μια χώρα με ψαλιδισμένους μισθούς και συντάξεις, με είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη και με κανένα μέτρο που να απαλύνει τουλάχιστον κάποια από τα βάρη. Όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δημόσιες συγκοινωνίες τώρα που η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

Από ...... newsit













Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΟΧΙ & ΤΩΝ ΝΑΙ

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Με μόλις πέντε «ναι» και τρία «μεν αλλά»(κι αυτά, πλην της περίπτωσης της Δεσκάτης, όχι από τους δήμους όπου πρόκειται να εγκατασταθούν), απέναντι στα δεκάδες «όχι» από ΠΕΣΥ, ΠΕΔ και δήμους αλλά και κομμάτων*, συνεχίζεται η άνιση -όπως εξελίσσεται- προεκλογική*** μάχη για τα κέντρα μεταναστών. Μάλιστα, παρά τις πιέσεις του υπουργείου ΠΡΟΠΟ και του ίδιου του υπουργού Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που άγει και φέρει τις τροπολογίες για τους μετανάστες*, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια των Ευρωπαίων** και των ψηφοφόρων του στη Β' Αθηνών, τα «όχι» αντί να μειώνονται... αυξάνονται και πληθύνονται.


Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις του Δημού Αχαρνών και των δημοτών του μετά την προαναγγελία Χρυσοχοϊδη ότι θα δημιουργήσει κάνει το πρώτο «στρατόπεδο» μεταναστών στην Αμυγδαλέζα όπου και βρίσκεται η Σχολή της Αστυνομίας.

Το θέμα με τα κέντρα λαθρομεταναστών θα συζητηθεί αύριο σε ειδική συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, όπου και αναμένεται να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση για το ζήτημα, με κύριο στόχο τον περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος και ήταν ο πρώτος που είπε «ναι» στο «φίλο Μιχάλη». Ειδικότερα:

ΤΑ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΑ «ΟΧΙ» ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

«Όχι» από ΠΕΣΥ, ΠΕΔ

Εδώ το όχι είναι καθολικό: και από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, και από το περιφερειακό συμβούλιο, και από τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Αμφότεροι θεωρούν ότι «φτάνει» τα κέντρα υποδοχής που υπάρχουν στον Έβρο και στη Ροδόπη, φτάνει το πρόβλημα με τα «τρύπια» σύνορα, που η Πολιτεία αδυνατεί να φυλάξει.

Περιφέρεια Αττικής

«Ναι» από ΠΕΣΥ, «αλλά» από ΠΕΔ,

«όχι» από τους δήμους

Το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ήταν από τους πρώτους που είπαν «ναι» στο κέντρα λαθρομεταναστών, κάνοντας έτσι... πλάτη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που λίγες ημέρες μετά την (επαν)άναληψη των καθηκόντων του, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, επιδόθηκε στο κυνήγι των λαθρομεταναστών και στη δημιουργία «στρατοπέδων» κράτησης, ξεχνώντας πως είχε την ευκαιρία να το κάνει εδώ και τρία χρόνια, όταν και πάλι υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε στα χέρια του εισηγητική έκθεση για Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

«Ναι μεν, αλλά» είπε στη συνέχεια η ΠΕΔΑ, ερωτηθείσα από το Γιάννη Σγουρό. Ωστόσο, έντονες είναι οι αντιδράσεις των δημάρχων της δυτικής Αττικής, όπως του Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη και του Μάνδρας-Ειδυλλίας Γιώργου Δρίκου, στην περίπτωση που γίνει κέντρο κράτησης στην περιοχή τους.

Έντονα αντιδρά και ο δήμαρχος Ωρωπίων Γιάννης Οικονομάκος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου στο ενδεχόμενο δημιουργίας «στρατοπέδου» μεταναστών στο Κατσιμίδι, σύμφωνα με τη λίστα Βενιζέλου, ενώ ήδη σε «εμπόλεμη κατάσταση» βρίσκεται ο Δήμος Αχαρνών, με τη δημιουργία του πρώτου κέντρου στην Αμυγδαλέζα. Ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ήταν σαφής: δεν πρόκεται να περάσει κάτι τέτοιο. Ο, δε, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, απείλησε πως θα στείλει ο δήμος την πολεοδομία για να δει αν γίνονται αυθαίρετες κατασκευές ή όχι και να τις σταματήσει.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Όχι» από ΠΕΣΥ και ΠΕΔ

Και εδώ το «όχι» είναι κοινό, και από την περιφέρεια και από την ΠΕΔ, αν και -όπως δηλώνεται- κατανοείται το πρόβλημα, ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για την πρόθεση του υπουργείου και την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της δημιουργίας κέντρου μεταναστών, ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός έχει δηλώσει καθαρά «όχι», εάν δεν υπάρξει διαβούλευση με τους πολίτες.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Μόνο «ναι» από τη Δεσκάτη

Το περιφερειακό συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είναι στη γραμμή του «όχι», με μοναδική ίσως «παραφωνία» αυτή του Δήμου Δεσκάτης, ο οποίος δέχεται να γίνει κέντρο μεταναστών στην περιοχή του. Οι υπόλοιποι δήμοι, πάντως, με πρώτο στον αγώνα αυτόν του Βοΐου-Σιάτιστας και τη δήμαρχό του Παναγιώτα Ορφανίδου έχουν ταχθεί κατά και δηλώνουν πως θα αντιδράσουν δυναμικά, όπως και το κάνουν.

Περιφέρεια Ηπείρου

«Ναι» από ΠΕΣΥ, ΠΕΔ, «όχι» από την Πρέβεζα

Εδώ, συμβαίνει το αντίθετο με την ΠΔΜ. Στα «ναι» της Περιφέρειας Ηπείρου (αν και αρχικά ο περιφερειάρχης έκλινε προς το «όχι», αναμένοντας την απόφαση της ΠΕΔ), του περιφερειακού συμβουλίου και της ΠΕΔ Ηπείρου, η μοναδική παραφωνία είναι το «όχι» του Δήμου Πρέβεζας, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται δύο «υποψήφια στρατόπεδα» για τους λαθρομετανάστες.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

«Όχι» από ΠΕΣΥ και ΠΕΔ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ Λάζαρος Κομήτσας από την αρχή τάχθηκαν κατά των κέντρων στρατοπέδων στην περιοχή. Μάλιστα, ο τελευταίος εξέφρασε ανοιχτά τις επιφυλάξεις του, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, για τις «αγαθές προθέσεις» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μια διαφορετική πρόταση, ωστόσο, έκανε ο γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, προτείνοντας τη δημιουργία πολυδύναμων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών, για να αποφύγουμε το «σύνδρομο ΟΣΑΜ (Όχι στην αυλή μου).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


«Όχι» από την περιφέρεια,

«ναι» με αστερίσκους από την ΠΕΔ

Με σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη απάντησε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, σημειώνοντας «οι μέρες του στην υπουργική καρέκλα είναι πλέον μετρημένες». Μάλιστα, όπως είχε σημειώσει, αν «ο κ. Χρυσοχοΐδης νομίζει πως απευθύνεται σε ιθαγενείς, υποσχόμενος δήθεν ανταποδοτικά οφέλη», πλανάται πλάνην οικτρά. «Δε θα μετατρέψετε την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα κ. υπουργέ». Σαφής ως προς το «όχι» της περιφέρειας ήταν και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μίμης Φωτόπουλος (ο οποίος αντικαθιστά σε συναντήσεις τον αναπληρωτή περιφερειάρχη), με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr.

Ωστόσο, «ναι με αστερίσκο» είπε η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας πως «η λειτουργία χώρων φιλοξενίας είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος προκειμένου να μειωθούν και σταδιακά να εξαλειφθούν οι επιπτώσεις από τη διαβίωση χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα».

Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Όχι» από περιφέρεια και ΠΕΔ

Σκληρός στην απάντησή του ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος διαμήνυσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως δεν είναι υπάλληλός του για να κάνει ότι του ζητήσει. Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δε θα δεχθούμε ντιρεκτίβες του υπουργού, του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι, χωρίς προηγούμενη ξεκάθαρη γνώση και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις». Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΠΕΔ Πελοποννήσου, η οποία από την αρχή είπε «όχι» και δηλώνει πως βρίσκεται σε ετοιμότητα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτραπεί η δημιουργία «στρατοπέδων» στην περιφέρεια.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

«Όχι» από την περιφέρεια,

αόριστο «ναι» από την ΠΕΔ

«Αποφάσεις που έχουν παρθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, θα αντιδράσουμε», ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διά μέσω της ιστοσελίδας. Από την πλευρά της, η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας είπε «ναι» στα κέντρα μεταναστών, χωρίς να προτείνει τους χώρους. Το ζήτημα με τη χωροθέτηση των κέντρων το μετέφερε σε επόμενη συνεδρίασή της.


Από .....  aftodioikisi



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com