Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Νέα δημοσκόπηση: «Βουτιά» για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- Ποιοι βγαίνουν στη Β' Αθήνας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας «RASS», που διενεργήθηκε στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθήνας... εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ μόλις κατά 4,5 μονάδες, με τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής!


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο «Παρόν της Κυριακής» τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Ν.Δ. 14,7%

ΠΑΣΟΚ 10,2%

ΔΗΜ.ΑΡ. 10,1%

ΚΚΕ 10%

ΣΥΡΙΖΑ 9,8%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%

Οικολόγοι Πράσινοι 4,6%

Χρυσή Αυγή 3,7%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται οι:

Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,5%

ΛΑΟΣ 1,4%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%

Πρόσωπα

Στη Νέα Δημοκρατία προηγείται σε προτιμήσεις ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με σχετικά μικρή διαφορά από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Αντιθέτως στο ΠΑΣΟΚ η διαφορά του πρώτου Ανδρέα Λοβέρδου με τον δεύτερο Απόστολο Κακλαμάνη είναι χαώδης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγραφή της RASS στη Νέα Δημοκρατία η σειρά κατάταξης είναι (η πρώτη στήλη αφορά στην πρόθεση σταυροδοσίας αν ο ψηφοφόρος έχει στη διάθεση του 4 σταυρούς και η δεύτερη θα αφορούσε την αποκλειστική προτίμηση υποψηφίου)

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 31,5% - 5,6%

Πάνος Παναγιωτόπουλος: 27,8% - 9,7%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 24,1% - 2,9%

Κωστής Χατζηδάκης: 22,5% - 12,7%

Αδωνις Γεωργιάδης: 20,1% - 8,4%

Αρης Σπηλιωτόπουλος: 16,5% - 2,8%

Κατερίνα Παπακώστα: 15,7% - 7,1%

Λευτέρης Ζαγορίτης: 14,4% - 5%

Γιάννης Παπαθανασίου: 14,3% - 3,3%

Αργύρης Ντινόπουλος: 13,9% - 3,9%

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: 13,2% - 7,2%

Αννα Καραμανλή: 10,7% - 2%

Αντίστοιχα η σειρά στο ΠΑΣΟΚ, με τους ίδιους όρους είναι η εξής:

Ανδρέας Λοβέρδος: 61,2% - 39%

Απόστολος Κακλαμάνης: 34% - 10,6%

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 28,1% - 14,8%

Μίμης Ανδρουλάκης: 27,3% - 7,6%

Πέτρος Ευθυμίου: 22,7% - 4,2%

Γιώργος Κουτρουμάνης: 20,5% - 6,2%

Αννα Νταλάρα: 14,7%

Τηλέμαχος Χυτήρης: 11,8%

Χρήστος Πρωτόπαπας: 9,3%

Γιάννης Βούρος: 7,9%

Την ίδια ώρα και η δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής δείχνει επτακομματική Βουλή, με το ΛΑΟΣ να μένει εκτός - καθώς πέφτει στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης- και την Χρυσή Αυγή να ανεβαίνει στο 5% από το 2%.

Ποσοστό 22,5% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας μικρή πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου φτάνουν στο 8,5% από 6%. Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.

Από.....  epikaira



«Επανάσταση» στην Ιρλανδία για το χαράτσι στα ακίνητα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Σφοδρές αντιδράσεις από τους πολίτες συνάντησε η επιβολή φόρου επί των ακινήτων στην Ιρλανδία. Αν και το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν τα 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά ήταν 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, μόλις το 50% των πολιτών -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης- κατέβαλε το «χαράτσι», ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.


Ο φόρος που επέβαλε η ιρλανδική κυβέρνηση αποτελεί ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ετήσια Σύνοδος του κόμματος του πρωθυπουργού Έντα Κένι, Φίνε Γκάελ, φωνάζοντας ακόμη και υβριστικά συνθήματα εναντίον προσερχόμενων συνέδρων.

Τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα και σε κάποια στιγμή οι διαδηλωτές επιχείρησαν να λιντσάρουν ένα άτομο που κατά λάθος θεώρησαν ότι ήταν ο αρμόδιος για τη συλλογή των φόρων υπουργός της κυβέρνησης. Ο άνθρωπος γλίτωσε, μετά από επέμβαση της αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο χαράτσι έχει εξοργίσει τους Ιρλανδούς, καθώς στη χώρα δεν υπάρχει παράδοση φορολόγησης των ακινήτων.

Η τρόικα, στο πλαίσιο του προγράμματος για την μείωση των ελλειμμάτων της Ιρλανδίας, έχει ζητήσει περικοπή των δαπανών και αύξηση της φορολογίας. Έχει ειδικά επισημάνει ότι θα πρέπει να εισπραχθούν φόροι από την ακίνητη περιουσία.

Για το 2012, ο φόρος ήταν 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, αλλά αναμένεται να αυξηθεί δραστικά τον επόμενο χρόνο, όταν η Ιρλανδία θα έχει αποκτήσει βάση δεδομένων, ώστε να μπορεί να υπολογιστεί το χαράτσι ανάλογα με την εκτιμώμενη αξία κάθε ακινήτου.

«Αποκλείεται, δεν πληρώνουμε», «απορρίψτε το φόβο, η λιτότητα σταματά εδώ», «Φορολογήστε τους κλέφτες που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση» ήταν μερικά από τα συνθήματα των Ιρλανδών που αντιδρούν στο φόρο.

Newsroom ΔΟΛ

Aνιστόρητη, ψευδή και εξοργιστική χαρακτηρίζει ο Μ. Γλέζος τη δήλωση του γερμανικού ΥΠΕΞ για τις γερμανικές οφειλές

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com


Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική, αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος και εξηγεί:


Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισ., εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.

Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι δεν αποτελεί πλέον θέμα η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, καταλήγει στη δήλωσή του ο Μ. Γλέζος.  
 
 Από....... (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στον Καμμένο ο Γιαννάκης

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε ότι προσχώρησε ο ανεξάρτητος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος είχε διαγραφεί από τη Ν.Δ.



Ο κ. Γιαννάκης είναι ο 10ος βουλευτής για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και έτσι ο Πάνος Καμμένος μπορεί να συστήσει κοινοβουλευτική ομάδα.

Από ........  parapolitika

Η πρόταση ενότητας αντιμνημονιακών δυνάμεων, του Νότη Μαριά (βίντεο)

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


«Επειδή πολλοί φίλοι γράφουν διάφορες εκκλήσεις περί ενότητας των αντιμνημονιακών δυνάμεων παρακολουθήστε το παρακάτω video όπου θα διαπιστώσετε ότι μόνο οι «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» είχαν συγκεκριμένη πρόταση ενότητας την οποία και διατύπωσα με κάθε σαφήνεια.»



Νότης Μαριάς


Δείτε το βίντεο:




Από .......  activistika

Σκληρή απάντηση σε Βάσω

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Ποιος φταίει για το μεταναστευτικό;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


της Δέσποινας Σπανούδη

Η συζήτηση για τα κέντρα κράτησης, έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας της σύγχρονης δημόσιας ζωής. Ο Χρυσοχοίδης μας κουνάει το δάχτυλο από την τηλεόραση αναφωνώντας αγανακτισμένος «δεν πάει άλλο» ενώ στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ξιφούλκησαν επίδοξοι υποψήφιοι βουλευτές.

Και μόνο για την αθλιότητα των παρατάξεων της συγκυβέρνησης, να καπηλεύονται προεκλογικά το πρόβλημα που οι ίδιοι διογκώνουν τις τελευταίες δεκαετίες, θα έπρεπε να τους γυρίσουν όλοι την πλάτη.

Και μόνο το θράσος να επιχειρούν να στρέψουν αλλού την οργή των ολοένα και πιο εξαθλιωμένων Έλληνων, μεγάλος αριθμός των οποίων ζει ήδη μαζί με μετανάστες στο δρόμο, επιβεβαιώνει σε τι χέρια βρίσκεται η χώρα.

Αλλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί απλά με αστυνομικά μέτρα, μέτρα φρούρησης των συνόρων και απέλασης των μεταναστών, δείχνει πόσο εύκολα «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».

Όπως συμβαίνει πάντα όταν συζητάμε ένα κοινωνικό πρόβλημα, οι διαπιστώσεις είναι εύκολες για όλους: καμιά χώρα δεν μπορεί να υποδεχτεί άπειρο αριθμό μεταναστών, κανένας δεν θέλει να ζει σε γκέτο φτώχειας και εγκληματικότητας, το κέντρο της Αθήνας είναι χώρος ντροπής, στα χωριά υπάρχει ανασφάλεια, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλών μεταναστών δημιουργούν υγειονομικούς κινδύνους κλπ. Σωστά. Το θέμα όμως είναι οι λύσεις.

Και προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν λύσεις, αν δεν αντιμετωπιστούν τα αίτια. Ποιές λοιπόν είναι οι αιτίες που ορδές απελπισμένων από την Ασία και την Αφρική, περνούν καθημερινά τα σύνορα; Για ποιό λόγο, αφού τα περάσουν δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και παραμένουν στην χώρα, που μετατρέπεται σε απέραντο στρατόπεδο; Γιατί όσοι παραμένουν στη χώρα, βρίσκονται αόρατοι και σε καθεστώς παρανομίας που διευκολύνει κάθε εκμετάλλευση, τους κάνει υποχείρια σε νονούς και προστάτες, κάνει αδύνατη την υγειονομική παρακολούθηση, την νόμιμη εργασία, την απόδοση εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία;

Και τελικά ποιοί τα δημιουργούν όλα αυτά; Μήπως οι ίδιοι που στέλνουν μετανάστες τους νέους της Ελλάδας σήμερα; Οι ίδιοι που αύριο θα πιέζουν όλους τους εργαζόμενους στην Ευρώπη για περικοπές στο βιοτικό επίπεδο, στην ασφάλεια, τα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ελευθερία, προκειμένου να συνεχίζει ο παγκόσμιος πλούτος να μαζεύεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια, όπως μας ενημερώνουν οι στατιστικές;

Για να μλήσουμε λογικά, οι λύσεις δεν είναι εύκολες και δεν είναι δυνατό να βρεθούν σε μια μόνο κατεύθυνση και μάλιστα του τύπου: «πονάει κεφάλι- κόψει κεφάλι». Αλλά οι εγχώριοι εκπρόσωποι των ξένων αφεντάδων, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Γιατί σε τόσο κρίσιμες περιόδους, με τόση απόγνωση και οργή να συσσωρεύεται, οι κήρυκες του μίσους εύκολα μεταμφιέζονται σε σωτήρες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και από την πρόσφατη ιστορία, για το που μπορεί να οδηγήσουν τέτοιες καταστάσεις. Γιατί όταν η λογική παύει να λειτουργεί, οι άνθρωποι γίνονται αγέλες.

Ας το ξανασκεφτούμε : Όταν η επιβίωση (του πεινασμένου, του πολιτικού πρόσφυγα, του πρόσφυγα πολέμου) γίνεται αδίκημα, τότε κινδυνεύουμε όλοι.

Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο θα είμαστε εμείς
 
Άπό ....... periferiastereas

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com