Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στήριξη Ραχόι και Κοέλιο στον Σαμαρά

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σαμαράς - Κοέλιο


Με τη δημόσια και απόλυτη στήριξη των πρωθυπουργών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εν όψει των εκλογών στη χώρα μας, ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε χθες το βράδυ στην Αθήνα μετά το τριήμερο ταξίδι του στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Στην τελική ευθεία της προκήρυξης των εκλογών και στην καρδιά της πιο κρίσιμης περιόδου για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τον Ισπανό όσο και από τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει το πηδάλιο της χώρας. Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, μέσα από την ανοιχτή δήλωση στήριξης στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ., υπογράμμισε την ανάγκη μιας ισχυρής πλειοψηφίας ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα χωρίς δεσμεύσεις και μικροπολιτικές «τρικλοποδιές» που θα έχουν κόστος για το μέλλον της χώρας.

«Αντώνη, σου εύχομαι το καλύτερο για τις εκλογές στην Ελλάδα», ξεκίνησε την προσφώνησή του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο: «Είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας. Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά».


Σαμαράς - Ραχόι

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι είχαν αναλυτική συζήτηση για την ανάγκη ανάκαμψης και ανάπτυξης των οικονομικών της Ελλάδας. Στο τραπέζι της συζήτησης ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε επίσης το θέμα της παράνομης λαθρομετανάστευσης, ζήτημα που επανέφερε και κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας…

«Οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που πρέπει να παταχθεί», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας: «Και οι δύο συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση, πλέον, δημιουργεί προβλήματα απίστευτα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Προβλήματα τα οποία απειλούν την ίδια την κοινωνική μας συνοχή. Και στην υπόθεση αυτή θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις».

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στην Ιβηρική Χερσόνησο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμήνυσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

«Γυρνώντας από το ταξίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο, λέω, με βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Είναι κοινή η μοίρα μας, κοινά τα προβλήματα, κοινή η αγωνία για το θέμα της οικονομίας, για την ανάγκη της ανάπτυξης και για την ανάγκη της πάταξης της λαθρομετανάστευσης», τόνισε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Αυτά είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι σημερινές μας επαφές. Αυτά είναι τα κύρια σημεία, τα οποία πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτική ηγεσία».

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, η δημόσια στήριξη των δύο ηγετών της Ιβηρικής Χερσονήσου προς το πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ. εν όψει της κάλπης, αποτελούν ισχυρό μήνυμα τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς το εσωτερικό της χώρας ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Και προσθέτουν ότι το μήνυμα είναι σαφές: Για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και να προχωρήσει στο δρόμο της ανάκαμψης, οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν τον Αντώνη Σαμαρά και να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία για να μπορέσει να κερδηθεί το στοίχημα της χώρας και της επόμενης γενιάς.

Από ......  antinews





Επεισοδιακές παρελάσεις στην περιφέρεια


Αναρτήθηκε από .......    energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Παρατείνεται κατά 40 έτη η παραχώρηση ή μίσθωση Ιαματικών Πηγών στους ΟΤΑ!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ.2 του Ν.4049/2012, που ψηφίστηκε πρόσφατα:



«2. Η διάρκεια των διοικητικών πράξεων ή συμβάσεων με τις οποίες παραχωρήθηκαν ή μισθώθηκαν από το Δημόσιο, τον Ε.Ο.Τ. ή την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ιαματικές πηγές, οι οποίες είχαν χαρακτηρισθεί τοπικής ή τουριστικής σημασίας προ της ισχύος του ν. 3498/2006,σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή αναπτυξιακές εταιρείες αυτών παρατείνεται για σαράντα (40) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, ακόμη και αν αυτή έχει λήξει και ανεξάρτητα από την αρχικώς καθορισθείσα διάρκειά τους, εκτός αν δεν συναινεί ο παραχωρησιούχος Ο.Τ.Α. ή η αναπτυξιακή εταιρεία αντίστοιχα.


Ανεξαρτήτως συμβατικών όρων ή περιορισμών που τυχόν αναφέρονται στις άνω συμβάσεις ή πράξεις, η εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών από τον παραχωρησιούχο Ο.Τ.Α. ή την αναπτυξιακή εταιρεία αντίστοιχα μπορεί να διενεργείται και με μίσθωση ή υπομίσθωση αυτών, καθώς και σε σύμπραξη με τρίτα, νομικά ή φυσικά πρόσωπα ή άλλους φορείς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.»

Από ......  thronio.gr



Κανονικά διεξήχθη η παρέλαση στο Δήμο Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com







Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' σέντρα ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com