Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 Υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, το υπουργικό συμβούλιο. 
Aντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.
 Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και... Δικτύων Mάκης Βορίδης ανέμενε την γνωμάτευση την τρόικας στην πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο για την ρύθμιση του επαγγέλματος και περιλαμβάνει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
 Στη συνεδρίαση θα τεθούν επίσης ζητήματα τηλεπικοινωνιών, καθώς και επί μέρους διατάξεις που θα ρυθμίζουν νομοθετικά ζητήματα διαφόρων υπουργείων.

Από........fimotro

Ο Γιώργος Κοντογιώργης προσπάθησε να βάλει όρια Παπακωντσταντίνο... τα κατάφερε; (video)

Αναρτήθηκε από......   energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Γιώργος Κοντογιώργης ήταν άγνωστος στον Παπακωνσταντίνου ο οποίος διέκοπτε με ανάγωγο τρόπο τον κύριο καθηγητή.


Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο -άγνωστος για τον υπουργό- καθηγητής

Ο Γιώργος Κοντογιώργης (γεννήθηκε το 1947 στο Νυδρί Λευκάδας)

Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτική επιστήμη στο Παρίσι, όπου έγινε διδάκτορας. (Doctorat d' Etat). Το 1980 έγινε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ από το 1976 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (1975-1981), Πρύτανης....

της Παντείου (1984-1990), μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου και του Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (1985-1994), Γενικός Διευθυντής (1985) και Πρόεδρος - Δ. Σύμβουλος (1989) της ΕΡΤ, Υπηρεσιακός Υφυπουργός Τύπου (1993) κ.α. Η συμμετοχή του σε πρωτοβουλίες όπως -μαζί με τον Ι. Κίννα και τον Γ. Νοταρά- για την επανίδρυση της ΕΕΠΕ, η πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση που οργάνωσε από τη θέση του Πρύτανη της Παντείου και οδήγησε στη μετεξέλιξη των πέντε Ανωτάτων Σχολών της χώρας σε Πανεπιστήμια, η επεξεργασία της ιδέας και η εν συνεχεία συμμετοχή του στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης, αποτελούν ενδεικτικές πτυχές μιας δημόσιας παρουσίας που συνάδει επίσης με το στίγμα της "δημοκρατικής άνοιξης" των Μ.Μ.Ε. που ο ίδιος επιχείρησε σε δυο περιστάσεις, από τη θέση του διευθύνοντος την ΕΡΤ. Ο Γ. Κοντογιώργης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, όπως το ΙΕΡ του Παρισιού, του Μονπελλιέ, της Λουβαίν, των Βρυξελλών, του Κεμπέκ, του Τόκιο, της Σαπιέντζα (Ρώμη), της Φλωρεντίας, του Autonoma της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, του Πεκίνου κ.α.

Δείτε τώρα τον διάλογο που είχαν!


Από ........  taxalia

"Ευτυχώς" που πουλάμε μόνο το 3% και όχι το 1/3 της ελληνικής γής...

Αναρτήθηκε  από........   energoipoliteskv.blogspot.com

Σάλος προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, που έφεραν τον κ. Πρωτοψάλτη (εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου -ΤΑΙΠΕΔ), να δηλώνει ότι πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης.


Η Hurriyet με νεότερο δημοσίευμα της (βλέπε φωτογραφία) παραδέχεται ότι έγινε λάθος και η δήλωση αναφερόταν μόνο στο 3% και όχι στο 1/3...

Το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει σε άψογα αγγλικά ότι: έγινε λάθος στη μετάφραση από τον δημοσιογράφο της Hurriyet που αναφέρθηκε στην πώληση του 30% της ελληνικής γης.

«Αυτό είναι εντελώς ανακριβές. Το διαθέσιμο μέγεθος της Ελληνικής γης για ανάπτυξη ανέρχεται στα 3,4 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της Ελληνικής γης».

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση που έγινε στην αγγλική γλώσσα.

Δείτε το δελτίο τύπου του ΤΑΙΠΕΔ.
 
 
Urgent Clarification

Translation challenges have led inadvertently a journalist of the site Hurriyett Daily News toreleasing a statement reporting that the HellenicRepublic is allegedly selling 30% of the Greek land.

This is totally untrue. To set the record straight,HRADF informs that the estimated size of theavailable land for development is approximately 3,4thousand square kilometers amounting toapproximately 3% of the total area of Greece.

As this was an obvious error, please proceed withthe necessary rectification actions

For further information please refer to the Hellenic Republic AssetDevelopment Fund's website(www.hradf.com).Information for Reporters:Christos Konstas, HRADF Communications Officere-mail:ckonstas@hraf.grtel: + 30 210 32 74 458, mob: + 30 6975 88 35 36

Από......  exomatiakaivlepo

Αρνούνται να παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου την 25η Μαρτίου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου οι ανάπηροι πολέμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κρίση και τα μέτρα λιτότητας.

Η Συνομοσπονδία τους ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά τα μέλη της δεν θα δώσουν το παρών στην παρέλαση, θέλοντας να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο στα σκληρά, όπως τονίζει, κυβερνητικά μέτρα εναντίον του λαού.

Από .........  parapolitrika

Το παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ






Αναρτήθηκε από ...........   energoipoliteskv.blogspot.com

Μαντήλι κουνά ο Γραμματέας της Ν.Ε.Φθιώτιδας!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Την παραίτηση του υπέβαλε ο –υπηρεσιακός κατά δήλωσή του - Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Δολιανίτης με επιστολή του στον –επίσης υπηρεσιακό-Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.


Ο κ. Δολιανίτης ουσιαστικα θέτει στη διάθεση του κ.Καρχιμάκη την παραίτηση του γιατί όπως αναφέρει η θητεία του έχει λήξει εδώ και αρκετούς μήνες και γενικότερα το όργανο της ΝΕ υπολειτουργεί.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά δεν υφίσταται εδώ και πολύ καιρό ,πολλές φορές ακυρώνονται οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις της η μετέχουν ελάχιστα απο τα 17 συνολικά μέλη της. Το κλιμα συνήθως είναι τεταμένο λόγω εσωπαραταξιακών αντιθέσεων και εχει καταστεί αδύνατη ακόμη και η ελάχιστη συνεργασία μεταξύ μελών της και του απερχόμενου Γραμματέα.

Μάλιστα πληροφορίες απο το περιβάλλον του κ. Δολιανίτη αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα του να είναι η αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ στο οποιο βρισκεται από το 1974 χωρις να διευκρινίζεται εάν προτίθεται να ενταχθεί σε άλλο κομματικό σχήμα με δεδομένη και την δήλωση του ότι παραμένει στο χώρο των λεγόμενων παπανδρεϊκών.

Σύντροφε Μιχάλη ,

Θεωρώ πολιτική – κομματική μου υποχρέωση μετά τις διαδικασίες των εκλογών της 18ης Μαρτίου για την εκλογή νέου προέδρου , όπου με επιτυχία φέραμε εις πέρας και στα πλαίσια της ανανέωσης και πορείας του Κινήματος προς τις Εθνικές εκλογές και επειδή πολλές φορές σου έχω πει , ότι η θητεία μας έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο περίπου , να θέσω στη διάθεση σας τη παραίτησή μου από Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας .

Οφείλω όμως , να αναφερθώ στο Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής τον αείμνηστο και φίλο Γιάννη Μπούρα , που μου δίδαξε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία με συντροφεύουν στη ζωή μου , στους Γραμματείς των ΝΕ Στερεάς Ελλάδας , στον καθένα από αυτούς ξεχωριστά για τη συντροφικότητα και τη φιλία τους , όπως επίσης και σε όλα τα εκλεγμένα στελέχη μας ΠΕ και ΤΟ στη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .

Αυτό το Οργανωτικό σχήμα , που δημιουργήθηκε στις 18 Μαΐου 2008 με πρωτεργάτη το Γραμματέα της ΠΕ σ. Γιάννη Μπούρα , σύνθεσε μια οργανωτική πολιτική έτσι ώστε , σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις , Ευρωεκλογές , Εθνικές , Αυτοδιοικητικές εκλογές , το ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας να είναι ενωμένο και να κερδίζει όλες τις πολιτικές μάχες .

Ειδικότερα για το νομό μας το κύριο βάρος οργανωτικής και πολιτικής δουλειάς το σήκωσαν τα μέλη της ΝΕ και οι Γραμματείς των ΤΟ , όπου με συντροφικότητα , αλληλεγγύη και πολιτικό διάλογο , έφερναν σε όλες τις αναμετρήσεις τη νίκη για το Κίνημά μας .Θα ήταν απρέπεια μου όμως να μην αναφερθώ στη καθημερινή στήριξη που είχαμε ως ΝΕ από εσένα προσωπικά και τους συντρόφους Γιώργο Παναγιωτακόπουλο , Τάσο Αποστολόπουλο, Έφη Χαλάτση , Νότα Παπαβασιλείου , Ροβέρτο Σπυρόπουλο , Βασίλη Νούσιο, Νίκο Μαδεμλή , έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για το Κίνημα μας στο νομό.

Σύντροφε Μιχάλη ,


Στο κάλεσμα του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου , ήμουν παρών και από τότε μέχρι σήμερα , από όποιο μετερίζι και αν βρισκόμουν , έδινα τον πολιτικό και κοινωνικό μου αγώνα . Αυτή η πορεία , δεν τεμαχίζεται , δεν απαξιώνεται . Συνεχίζω να είμαι στρατευμένος στις αρχές , στις αξίες του Κινήματός μας .

Του Κινήματος μας , που πρέπει να ξαναβρεί την επαφή του με την κοινωνία και να δώσει ξανά ελπίδα και όραμα στον Ελληνικό λαό , γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε , ότι το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και τη πατρίδα.

Συντροφικά


Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας


Διονύσης Δολιανίτης

Από ........ lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com